(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Pronađena bomba u Novoj Pazovi • Povređena žena na pešačkom prelazu kod Sokolskog doma u Staroj Pazovi • Na turniru u Golubincima za malog Petra sakupljeno 65.000 dinara Na akciji dobrovoljnog davanja krvi u Novim Banovcima odazvalo se 70 osoba • U opštini Stara Pazova vakcinisano 25.000 ljudi • COVID 19: Novih 23 zaraženih, imunizacija se nastavlja na bazenima vakcinama "Sinofarm" i "Fajzer Biontek" • Novi račun JKP Vodovod i kanalizacija 325-9500500156171-96 • I ovog maja JKP "Čistoća" odnosi kabasti otpad • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura od 12 do 26 stepeni
Sport 14.09.2020.
Stara Pazova
POČINJE ODBOJKAŠKA SUPERLIGA: Koliko "deca" Jedinstva mogu u novoj sezoni?

Nova sezona takmičenja u odbojkaškoj Superligi Srbije biće specifična po mnogo čemu. Iako se prošla samo na papiru zvanično završila, nova je na startu, za sada, i dalje u čudnim okolnostima. Povećana briga, obazrivost i predostrožnost nisu stvari na koje bismo trebali da se „žalimo“ ali odsustvo publike na utakmicama svakako je veliki hendikep za sve sportove pa tako i za odbojku.

Iz ugla odbojkaškog kluba Jedinstvo, biće ovo jedna od sezona sa najvećim izazovima u novijoj istoriji kluba. Navikli smo da nas odbojkašice Jedinstva prijatno iznenade iz sezone u sezonu, kako odličnom igrom i timskim duhom, isto tako i rezultatima. Ove sezone tim iz ovog dela Srema, prevazišao je po mnogo čemu „sebe“ ali i ovaj sport, činjenica da je prosečna starost (prigodnije u ovom slučaju reći mladost!) ekipe je tek nešto više od 18 godina, pri čemu najstarija odbojkašica ima svega 21 godinu, dovoljno govori u prilog kako Jedinstvo sistemski pokušava da afirmiše mlade igrače.

Među mladim nadama Jedinstva su i četiri vicešampionke Evrope u konkurenciji juniorki: Vanja Savić, Isidora Kockarević, Branka Tica i Minja Osmajić.

Sigurno da je bila potrebna velika hrabrost uprave kluba odlučiti se na ovakav potez u godini kada su se konkurenti pojačali iskusnim igračicama, jedan dugogodišnji šampion Vizura ugasio klub a na sve to Korona učinila svoje, pa mlade i ambiciozne „Sremice“ neće imati njima preko neophodnu podršku sa tribina.

Međutim, pobednički duh i strpljenje je nešto što krasi iskusnog stratega Jovu Cakovića koji će i ove sezone svakako biti najjači adut Jedinstva. Sezona počinje 15. septembra, a prvu utakmicu odigraće na svom terenu protiv TENT-a iz Obrenovca.

Koliko Jedinstvo može u novoj sezoni pokazaće svakako vreme, a nešto čime se sada već godinama u nazad vode jesu i reči Živojina Mišića kog citiraju u glas pred izlazak na teren „Ko sme, taj može, ko ne zna za strah taj ide dalje“!

A. Opačić