(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Pronađena bomba u Novoj Pazovi • Povređena žena na pešačkom prelazu kod Sokolskog doma u Staroj Pazovi • Na turniru u Golubincima za malog Petra sakupljeno 65.000 dinara Na akciji dobrovoljnog davanja krvi u Novim Banovcima odazvalo se 70 osoba • U opštini Stara Pazova vakcinisano 25.000 ljudi • COVID 19: Novih 23 zaraženih, imunizacija se nastavlja na bazenima vakcinama "Sinofarm" i "Fajzer Biontek" • Novi račun JKP Vodovod i kanalizacija 325-9500500156171-96 • I ovog maja JKP "Čistoća" odnosi kabasti otpad • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura od 12 do 26 stepeni
Info 04.09.2020.
Stara Pazova
Akcija "Bezbednost dece u saobraćaju" ispred nekoliko škola u opštini Stara Pazova

Staropazovački Crveni krst u saradnji sa Policijskom stanicom u Staroj Pazovi od 1. do 6. septembra sprovode akciju "Bezbednost dece u saobraćaju". Upravo u ovom periodu za prvake se organizuju edukativne akcije na temu saobraćaja.

Miloš Grujić, volonter CK Stara Pazova, deli propagandni material na opasnoj raskrsnici kod škole “Pinki” u Staroj Pazovi i konstatuje da deca imaju svest o tome da se ponašaju bezbedno u saobraćaju:

“Paze kada sama prelaze ulicu. Sa druge strane, češće viđam kako nebezbedno prelaze kada su sa roditeljima i to najčešće van pešačkog prelaza što bode oči i biće problema ako tako nauče da prelaze ulicu. Inače, osećam se srećno što pomažem deci na ulici jer ima je to sada potrebno.”

Na visoko prometnim pešačkim prelazima ispred osnovnih škola u Vojki, Novim Banovcima, Golubincima i škole "Boško Palkovljević Pinki" u Staroj Pazovi tokom ove nedelje đaci se druže sa policijskim službenicima i volonterima, kaže Jasna Petrović Živković, stručni saradnik Crvenog krsta opštine Stara Pazova:

“Naš cilj je da ovim akcijama i preko sredstava javnog informisanja skrenemo pažnju na to das u naša deca zbog psiho fizičkih karakteristika kao učesnici u saobraćaju najugroženija kategorija. Da skrenemo pažnju odraslima, vozačima i roditeljima da je naša obaveza da vodimo računa o njihovoj bezbednosti.”

Crveni krst Srbije pripremio je edukativni materijal sa multifunkcionalnim rasporedom časova, koji je jednim delom namenjen roditeljima a drugim delom deci učesnicima u saobraćaju. Tokom trajanje akcije, do 6. septembra na bilbordima u Staroj i Novoj Pazovi, kao i u naselju Banovci Dunav emituju se promotivni spotovi.