(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Pronađena bomba u Novoj Pazovi • Povređena žena na pešačkom prelazu kod Sokolskog doma u Staroj Pazovi • Na turniru u Golubincima za malog Petra sakupljeno 65.000 dinara Na akciji dobrovoljnog davanja krvi u Novim Banovcima odazvalo se 70 osoba • U opštini Stara Pazova vakcinisano 25.000 ljudi • COVID 19: Novih 23 zaraženih, imunizacija se nastavlja na bazenima vakcinama "Sinofarm" i "Fajzer Biontek" • Novi račun JKP Vodovod i kanalizacija 325-9500500156171-96 • I ovog maja JKP "Čistoća" odnosi kabasti otpad • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura od 12 do 26 stepeni
Info 04.09.2020.
Stara Pazova
"Lasta" počela da vozi po redovnom redu vožnje, bez maske se ne može u autobus

Skoro pola godini svi zaposleni iz staropazovačke opštine koji koriste autobus kao prevozno sredstvo do posla imali su problem, s obzirom da je Saobraćajno preduzeće "Lasta Srem" saobraćalo po subotnjem, odnosno redukovanom redu vožnje.

Početak školske godine zahtevao je i novi red. Posle skoro pola godine, zaposleni i školarci ponovo mogu koristiti preko 220 dnevnih polazaka, ali pod drugačijim uslovima. Predrag Antunov, vozač u SP "Lasta Srem" Stara Pazova kaže da su putnici sigurni u autobusima ukoliko se pridržavaju mera:

“Vozači upozoravaju putnike da ne mogu da uđu u autobus ukoliko ne nose masku. Ovih dana smo prevezli puno đaka i svima smo izlazili u susret koliko smo mogli kada su informacije o prevozu u pitanju.”

U nadležnom preduzeću ističu da su preduzete sve preventivne mere kada se govori o prevozu putnika i apeluju na sve da se pridržavaju istih, pre svega da nose zaštitne maske prilikom korišćenja autobusa. Zoran Tomašević, direktor SP "Lasta Srem" Stara Pazova kaže das u vozači dužni da nose maske:

“Preduzimaju se sve mere prevencije. Vozači su obavezni da nose maske, i nose ih. Autobusi se dva puta dnevno detaljno dezinfikuju, jednom noću kada su svi u garaži i jednom u toku dana se pravi pauza zbog njihove dezinfekcije. Striktno se pridržavamo mera. Kada je u pitanju bezbednost i zdravlje putnika tu ne smemo, niti želimo bilo šta da improvizujemo. ”

Cena mesečnih karata za zaposlene i školarce ostaje ista kao i u prethodnih osam godina, školarci se prve nedelje u septembru prevoze besplatno, a s obzirom na novi sistem rada u školama kada se govori o smenama, đaci će tokom jednog meseca plaćati 50 posto od cene mesečne karte.