(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Sutra počinje 15. Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi • U četvrtak davanje krvi i besplatno merenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi ispred opštine Stara Pazova • JKP TOPLANA STARA PAZOVA: Do kraja sledeće nedelje završite radove na radijatorima, počinju tople probe • U subotu počinje popis, kazna za odbijanje popisivača od 20.000 do 50.000 dinara • Savet za bezbednost saobraćaja opštine Stara Pazova raspisuje Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu besplatnih dečijih auto sedišta za decu rođenu u periodu od 01.01.2022. do 30.06.2022. godine • U Novoj Pazovi održan 2. Metal-flex kup za najmlađe fudbalere • OPŠTINSKI DERBIJI: Omladinac - Podunavac 1:0, Dunav - Radnički 0:0, Jedinstvo novom pobedom izbilo na 2. mesto • VREME: Oblačno i hladno, temperatura od 6 do 14 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod o peratera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info 02.09.2020.
Stara Pazova
AKADEMIJA OXFORD – STARA PAZOVA

Bez obzira kog uzrasta je neko, ko odluči da uči strani jezik, najbitnije je da na prvom mestu ima želju da savlada neophodna znanja,a zatim i da pronađe odgovarajuću obrazovnu instituciju, odnosno školu stranih jezika. Treba imati na umu da nije bitno samo da li su cene povoljne ili ne, već i kakav je kvalitet edukacije u pitanju.

S obzirom na to da Škola stranih jezika Akademije Oxford Stara Pazova najpre brine o kvalitetu nastave, a zatim nudi i pristupačne cene, to nema sumnje da je upravo ona pravi izbor. Sem toga, bitno je napomenuti i da je svakome ko bude upisao kurs engleskog ili nemačkog jezika, kao i bilo kog drugog omogućeno da između 10 online kurseva izabere jedan, koji će potpuno besplatno moći da pohađa.

Kursevi engleskog i nemačkog jezika za odrasle

U suštini je najvažnije da svi koji su zainteresovani da pohađaju kurs nemačkog jezika ili engleskog znaju da Škola stranih jezika Akademije Oxford Stara Pazova edukacije organizuje u skladu sa pravilima, koja navodi CEFR (The common European framework for languages). Reč je o takozvanom Zajedničkom evropskom referentnom okviru za jezike, prema čijim pravilima postoji ukupno 6 nivoa edukacije.

Da pojednostavimo, nastava se organizuje kako na početnom nivou, tako isto i na srednjem nivou znanja, ali isto tako i za napredne polaznike.
Početni ili osnovni nivo je označen sa A1 i namenjen je svakome, ko želi da se upozna sa izabranim jezikom, a nema apsolutno nikakva predznanja. Drugi nivo je viši početni i označen je sa A 2. Kada su u pitanju nivoi B grupe odnosno B1 i B2, oni su okarakterisani kao niži i viši srednji.
Isto tako postoje i niži i viši napredni nivo označeni kao C 1 i C 2, a namenjeni su polaznicima sa tačno definisanim nivoom znanja. Svakako treba naglasiti da je najviši nivo znanja bilo kog stranog jezika, koji neko može da stekne upravo viši napredni nivo prema ovom standardu.

Što se tiče besplatnih online kurseva, koji su na raspolaganju svakome ko pohađa kurs engleskog jezika ili nemačkog, te svakog drugog, njihove teme su vrlo zanimljive.

Uz to što kandidat može izabrati da pohađa besplatno onlajn obuku za organizaciju učenja i za upravljanje vremenom, na raspolaganju mu je i online kurs kreativnog pisanja za decu, koji dobija gratis.
Zainteresovani se mogu upoznati sa tehnikama pamćenja, kao i sa veštinama prezentovanja, jer su upravo to teme kojima se odvojene online edukacije bave.

U slučaju da neko želi da sazna šta su to mape uma i na koji način bi trebalo praktično koristiti ih, ali i kako da savladaju kreativno pisanje i brzo čitanje, takođe može da izabere online kurs, kome je to osnovna tema.

Još je dobro naglasiti i to da svako, ko bude pohađao kurs nemačkog ili engleskog jezika dobija pravo da sasvim besplatno pohađa i online obuku pisanja za web ili blog, kao i onu koja se bavi poslovnom komunikacijom.
Kao što smo pomenuli, teme gratis obuka su posebno zanimljive, što znači da će svaki pojedinačni kandidat imati na raspolaganju dosta mogućnosti i pronaći će edukaciju, čija mu je tema naročito interesantna.
Kursevi nemačkog i engleskog jezika za decu
Sve ono što u određenom uzrastu mališani mogu da savladaju, kada je u pitanju neki strani jezik, biće im prezentovano tokom specijalizovanih kurseva stranih jezika za decu.

A ne samo da su u ponudi kursevi engleskog jezika za decu različitog uzrasta, nego i nemačkog, ali i još mnogo drugih stranih jezika.
Pritom je dobro naglasiti da Škola stranih jezika Akademije Oxford Stara Pazova izuzetno vodi računa o tome ko će deci prezentovati znanja. Biraju se predavači koji imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa najmlađima,a oni će se svakako potruditi da gradivo u potpunosti usklade sa uzrastom polaznika, te sa njihovim mogućnostima.

Baš zbog toga će i biti u prilici da bolje razumeju gradivo, koje je predviđeno aktuelnim nastavnim programom, čime će i kurs nemačkog jezika, ali isto tako i engleskog i bilo kog drugog, mnogo brže savladati.
Posle toga svako dete može da unapredi stečena znanja, te da pohađa jedan od kurseva, koji su namenjeni odraslim polaznicima.

Upis na kurseve engleskog i nemačkog jezika

U toku je upisivanje svih zainteresovanih kako na kurs nemačkog jezika, tako isto i engleskog i bilo kog drugog.
Svima koji su zainteresovani je omogućeno da prijavu izvrše na način, koji im odgovara.
Sem direktno u Školi stranih jezika Akademije Oxford u Staroj Pazovi, čije se prostorija nalaze na adresi Ćirila i Metodija broj 15, lokal broj 18, kandidati prijavu mogu da izvrše i elektronskim putem. Tada je potrebno da na mail adresu starapazova@akademijaoxford.compošalju osnovne podatke o sebi i prijavu izvršena taj način.

Isto tako je otvorena mogućnost i da se prijave putem telefona 060 022 3042.

A u toku radne sedmice, to jest od ponedeljka do petka je radno vreme škole između 08 i 16 časova.

Trebalo bi da pomenemo i to da se sva pravila, odnosno mere, koje su trenutno propisane usled pandemije poštuju u potpunosti o ovoj školi. Upravo u skladu sa njima se i organizuju kursevi engleskog i nemačkog jezika, kao i svih ostalih. Planirano je za sada da nastava bude organizovana u prostorijama škole, a ako dođe do bilo kakvih izmena, podrazumeva se daće princip organizacije nastave da bude sa njima usklađen i daće svaki polaznik pojedinačno da o tome bude obavešten u propisanom roku.