VESTI: ZA ISTORIJU! Prva pobeda odbojkašica Jedinstva u CEV Ligi šampiona, Jedinstvo - Volej Miluz 3:2 • Danas počinje isplata penzionerima po 20.000 dinara • Zimska služba JKP Čistoća Stara Pazova spremna je za ovu sezonu i za snežne padavine. • VREME: Oblačno , temperatura od 2 do 10 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Stara Pazova 07.08.2020.
Epidemiološka situacija u staropazovačkoj opštini je sve stabilnija

Epidemiološka situacija u Staroj Pazovi je sve stabilnija, saznaje RTV Stara Pazova u Domu zdravlja “Jovan Jovanović-Zmaj”. Dok se predhodnih nedelja broj pacijenata koji se javljaju u sve tri kovid ambulante kod nas kretao i do 90 dnevno u ovoj nedelji se taj broj sveo na 60-ak po danu.

Testira se njih oko 30 i u proseku se po danu otkrije po jedan zaraženi. U ovoj nedelji je zabeležen i veliki broj ozdravljenja. Otprilike kod tri osobe dnevno se pronađu starija antitela što znači da su one ranije imale virus u sebi. Serološka testiranja se sve manje vrše zbog simptoma a sve više na lični zahtev zbog zaposlenja ili zbog odlaska u ne-kovid bolnice i banje na lečenje.

Najbolja situacija je u Podunavlju gde se u kovid ambulanti u Surduku danas na primer javilo svega 4 pacijenata. U Krnješevcima gde dolaze pacijenti iz Nove Pazove i Vojke danas se javilo 16 a u Staroj Pazovi 30 pacijenata.

Direktorka Doma zdravlja Dr Snežana Tabaković apeluje da se stanovništvo striktno pridržava epidemioloških mera bez obzira na povoljnije rezultate jer smo nedavno bili svedoci kako se brzo zaraza proširi kada ljudi prestanu da se čuvaju.