VESTI: ZA ISTORIJU! Prva pobeda odbojkašica Jedinstva u CEV Ligi šampiona, Jedinstvo - Volej Miluz 3:2 • Danas počinje isplata penzionerima po 20.000 dinara • Zimska služba JKP Čistoća Stara Pazova spremna je za ovu sezonu i za snežne padavine. • VREME: Oblačno , temperatura od 2 do 10 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 30.05.2020.
VUČIĆ KOD VOJAČKOG NADVOŽNJAKA obišao radove na pruzi Beograd - Stara Pazova

Pruga od Beograda do Stare Pazove biće puštena u saobraćaj do kraja marta naredne godine, najavljuje predsednik Aleksandar Vučić. On je obišao radove na toj pruzi i rekao da će biti završeni do kraja godine i da će onda biti puštan probni saobraćaj, kako bi pruga do 31. marta bila u saobraćaju.

Takođe, kaže da će radovi koje izvode Rusi od Stare Pazova do Novog Sada biti gotovi u avgustu 2021. godine i da će ta pruga biti puštena u saobraćaj u septembru 2021. godine i da će se tada ići vozom za pola sata od Beograda do Novog Sada, što znači da će stanovnici naše opštine do Beograda stizati za 14 a do Novog Sada za 16 minuta.

Vučić je prugu obišao sa predsednikom opštine Stara Pazova Đorđem Radinovićem, ministarkom građevinarstva Zoranom Mihajlović, pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem, ambasadorkom Kine Čen Bo i izvođačima radova.

Deonica Beograd Centar - Stara Pazova je duga 34,5 kilometara.

Projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija i modernizacija građevinske i elektrotehničke infrastrukture sa podizanjem brzine na deonici Beograd Centar - Batajnica do 120 kilometara na sat, a od Batajnice do Stare Pazove do 200 kilometara na sat.

U okviru pruge biće izgrađena tri nadvožnjaka: Kamendin, Nova Pazova i Stara Pazova i podvožnjak Zemun polje, a biće uređene i železničke stanice Novi Beograd, Batajnica, Stara Pazova i Nova Pazova.

Kao primer uspešne opštine naveo je i Staru Pazovu, navodeći da su desetine fabrika i centara izgrađeni za vreme vlasti SNS i njihovog angažmana, da taj grad više nema nijedan kredit, da je nivo nezaposlenosti ispod 4 odsto.

"To su rezultati kojima se ponosim", rekao je Vučić.