(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Pruga Stara Pazova - Beograd biće završena do marta sledeće godine • U ponedeljak na Trgu u Staroj Pazovi mini Sajam knjiga • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.412, u poslednja 24 sata preminula je jedna osoba, izlečeno 6.698 osoba • Roditelji neće plaćati vrtić tokom epidemije • Nadvožnjak između Nove Pazove i Banovaca biće obnovljen do kraja juna • Produžen rok za prijavu upisa dece u vrtić na teritoriji opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno sa kišom i grmljavinom, uz sunčane intervale, temperatura od 9 do 17 stepeni
Info 13.05.2020.
Stara Pazova
UDŽBENICI: Novi mogu na rate a polovni se mogu naslediti, izuzev za 3. i 7. razred

Septembar i početak nove školske godine predstavljaju pravi finansijski udar za većinu roditelja u Srbiji. Komplet novih knjiga za osnovce košta od 6.000 do 17.000 hiljada dinara. Ako se udžbenici poruče u maju, otplata istih na rate moguća je do avgusta.

Usled aktuelne situacije sa korona virusom, osnovne škole na području staropazovačke opštine ove godine neće posredovati oko kupovine udžbenika kao prethodnih godina.

Roditelji osnovaca knjige mogu kupiti u knjižarama,izdavačkim kućama, putem interneta ili poručivanjem lično. Moćunost nasleđivanja i besplatnih udžbenika takođe postoji.

Bez obzira na koji način roditelji kupuju knjige, cene su identične kod svih ponuđača, jer se uzimaju iz kataloga izdavačkih kuća. Knjižara SavPo iz Stare Pazove, kao i mnoge knjižare u zemlji, izašla je u susret zainteresovanim roditeljima i omogućila kupovinu udžbenika na rate uz napomenu da imaju udžbenike svih izdavača koji su zahtevani od strane škola.

Roditelji mogu poručiti komplet udžbenika ali i samo knjige i radne listove koje detetu nedostaju. Mogućnost nasleđivanja i besplatnih udžbenika takođe postoji, izuzev za 3. i 7. razred osnovne škole jer se njihov sadržaj menja ove godine. Takođe, većina škola u našoj opštini se odlučila da ne menja program nastave za 2. i 6. razred kako bi deca mogla naslediti knjige za ove razrede od starijih braća i sestara.

Kao i prethodnih nekoliko godina, besplatne udžbenike Opština Stara Pazova u septembru uručiće svakom đaku prvaku.