(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Dobrovoljno davanje krvi u četvrtak 28. maja u Staroj Pazovi, ispred zgrade Opštine • Odnošenje kabastog smeća: subota 30. maj iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca a prve subote u junu iz Podunavlja • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.193, u poslednja 24 sata preminula je jedna osoba, izlečeno 5.920 osoba • Roditelji neće plaćati vrtić tokom epidemije • IZBORI 2020: OO SNS saopštava da "Zajednica Srba" obmanjuje građane da je na zajedničkoj listi sa SNS-om • Produžen rok za prijavu upisa dece u vrtić na teritoriji opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno sa kišom i grmljavinom, uz sunčane intervale, temperatura od 9 do 17 stepeni
Info 12.05.2020.
Stara Pazova
DOM ZDRAVLJA: Manje se javljaju sa simptomima korone, sa radom počinju i službe pedijatrije i stomatologije

Iako je situacija sa korona virusom u staropazovačkoj opštini stabilna i za poslednje dve nedelje registrovan je samo jedan pozitivan slučaj, kod muškarca starog 85 godina, Kovid ambulanta pri domu zdravlja "Dr. Jovan Jovanović Zmaj" nastaviće da radi za sve one koji imaju respiratorne infekcije i tegobe 7 dana u nedelji, od 7 do 19 časova. Manji je broj osoba koje se javljaju sa simptomima covida 19, a povećan broj pacijenata kod kojih se traži testiranje radi prijema na klinike onkologije, ginekologije.

Ovih dana sa radom počinju i službe pedijatrije i stomatologije, koje kao i Opšta praksa rade po skraćenom radnom vremenu od 7 do 18 časova. Sa radom počinju ambulante u Staroj i Novoj Pazovi, Starim i Novim Banovima.

Hitni slučajevi su i dalje prioritet, a ostalim pacijentima se savetuje da dolazak kod lekara zakažu telefonskim putem zbog poštovanja mera socijalne distance, istakao je PR Doma zdravlja Dr. Vladimir Dolinić. Naravno, ključne mere maska, rukavice i pojačana higijena i dalje ostaju - kako bi se sprečilo ponovno širenje korona virusa.

Staropazovački Dom zdravlja nedavno je dobio Euromodul kontejner, renomirane firme modularnih objekata i kontejnera iz Nove Pazove kao dodatni prostor Covid ambulanti, a za izvođenje potrebnih dijagnostičkih metoda.