(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Dobrovoljno davanje krvi u četvrtak 28. maja u Staroj Pazovi, ispred zgrade Opštine • Odnošenje kabastog smeća: subota 30. maj iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca a prve subote u junu iz Podunavlja • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.193, u poslednja 24 sata preminula je jedna osoba, izlečeno 5.920 osoba • Roditelji neće plaćati vrtić tokom epidemije • IZBORI 2020: OO SNS saopštava da "Zajednica Srba" obmanjuje građane da je na zajedničkoj listi sa SNS-om • Produžen rok za prijavu upisa dece u vrtić na teritoriji opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno sa kišom i grmljavinom, uz sunčane intervale, temperatura od 9 do 17 stepeni
Info 07.05.2020.
Stara Pazova
Staropazovačka opština prvo jutro posle vanrednog stanja

U našoj zemlji život se polako vraća u normalu, ali su neke vanredne mere ostale na snazi. Ukinut je policijski čas i zabrana kretanja za starije od 65 godina. Oni će moći da se prošetaju kad god požele, ali nikako u grupi i za njih ostaje preporuka da što više vremena provode u svom domu, da nose maske i rukavice i da drže distancu od drugih.

Opštinska uprava Stara Pazova sa redovnim radom počeće u ponedeljak, 11. maja 2020. godine. Pošta u Staroj Pazovi i danas radi do 16 časova, ekspoziture brojnih banaka još uvek poštuju skraćeno radno vreme, mada je većina najavila normalno radno vreme od ponedeljka.

Maloprodajni objekti, marketi i prodavnice vraćaju staro radno vreme, uz sve neophodne mere prevencije.

Od ponedeljka 11. maja se deca vraćaju u vrtiće. U školi neće biti nastave, radiće samo dnevni boravak kako bi se izašlo u susret roditeljima koji moraju da rade. Fakulteti će vrata za studente otvoriti tek krajem maja ili početkom juna, ali za studente koji polažu ispite i koji treba da obave laboratorijske vežbe.

Narodna biblioteka "Dositej Obradović" nastavlja rad sa čitaocima, takođe od ponedeljka. Bioskopi i pozorišta neće raditi bar do 31. maja.

Na otvorenom prostoru biće dozvoljeno okupljanje maksimalno 20 ljudi, te neće biti ni održavanja sportskih događaja sa publikom.

Slavlja poput svadbi, krštenja, rođendana biće dozvoljena od 15. juna.

Lasta počinje sa međumesnim prevozom od sutra i to po subotnjem redu vožnje, Za sve putnike je obavezno nošenje maski i rukavica.

I u restoranima i kafićima moraće da se nose rukavice i maske, ali i da se održava socijalna distanca od dva metra i izbegavaju fizički kontakti - rukovanja i zagrljaj.