VESTI: CSR Stara Pazova: Otvoren "Dnevni boravak" za rad sa decom sa poremećajem u ponašanju • Od Stare Pazove do Subotice za manje od sat vremena, brza pruga mogla bi da bude otvorena već u decembru • U četvrtak počinje prolećni raspust za đake na teritoriji Vojvodine • U sredu isključenje struje u Staroj Pazovi • U toku upis dece u "Poletarac" • U novopazovačkoj biblioteci organizovano druženje učenika sa pesnikinjom za decu Tatjanom Pupovac • Odbojkašice Jedinstva savladale Omladinac u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa • VREME: Sunčano, temperatura do 20 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 21.04.2020.
Pruga Stara Pazova - Novi Sad biće završena do oktobra 2021. godine

Brza pruga Stara Pazova - Novi Sad biće završena do oktobra 2021. godine i tada će vozom moći da se stigne od Beograda do Novog Sada za samo 25 minuta, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je poručio da se Srbija nije odrekla nijednog od važnih infrastrukturnih projekata i da je uspela da sačuva novac za to, iako je teško predviđati šta će ekonomija u svetu da donese.

Vučić je izrazio veliku zahvalnost radnicima što prave nešto što će ostati zabeleženo u istoriji.

"Bukvalno gradimo budućnost, koja će biti zapisana u istoriji. Ljudi treba da znaju da samo ovaj deo Stara Pazova - Novi Sad plaćamo 580 miliona dolara, 850 miliona dolara košta Beograd-Novi Sad, a 1,2 milijardu Novi Sad-Subotica. Ogroman novac ulažemo da bismo imali najmodernije pruge, da bismo mogli da idemo prosečno 200 kilometara na sat", podvukao je on.

Vučić je kazao da će vijadukt, koji je obišao, omogućiti da za godinu i pet meseci idemo preko 200 kilometara na sat ovom prugom, sa prelepim pogledom na Dunav i Frušku Goru, i da neće morati da se usporava.

Radovi na izgradnji tunela i vijadukta "Čortanovci" deo su projekta izgradnje deonice brze pruge Beograd - Budimpešta od Stare Pazove do Novog Sada, čija je dužina 40,4 kilometra.

Pruga će biti za brzinu vozova do 200 kilometara na čas.

Ruske železnice su već postavile 35 kilometara trase, a u toku su radovi na izgradnji dvokolosečnog vijadukta "Čortanovci" koji je najinteresantniji objekat na trasi.

Vijadukt je dužine tri kilometra, a realizovano je više od 90 odsto radova.

Ukupna dužina obe tunelske cevi "Čortanovci" je 2.242,5 m, a početkom aprila je završeno probijanje desne cevi dužine 1.086,5 metara.