(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: PAŽNJA! Značajno smanjene zalihe krvi, odazovite se dobrovoljnom davanju u subotu u Staroj Pazovi • Pola Nove Pazove danas bez struje • Blagi porast novozaraženih koronom, trenutno ih je šestoro • Odbojkašice Jedinstva dočekuju Ub, košarkaši Dunava Pirot a rukometašice Mladosti Naisu • Omladinac dočekuje Radnički iz Sombora, u Novoj Pazovi Radnički protiv Jadrana • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, najviša dnevna temperatura 21 stepen.
Info 16.03.2020.
Stara Pazova
Zasedao štab za vanredne situacije opštine Stara Pazova

Danas je u zgradi opštine Stara Pazova zasedao Opštinski Štab za vanredne situacije na kome su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, Doma Zdravlja “J.J.Zmaj”, Policije, Vatrogasne službe, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, javnih komunalnih preduzeća i ostalih službi zaduženih za funkcionisanje opštine Stara Pazova. Štabom su predsedavali Predsednik opštine Stara Pazova i zamenik Milan Beara.

Štab je doneo zaključke da se primenjuju sve mere koje je republička vlada kada je u pitanju vanredno stanje. Škole i vrtići na teritoriji opštine neće raditi, a ta mera važi i za privatne vrtiće i igraonice. Štab je doneo odluku da se radno vreme ugostiljskih objekata ograničava na period od 08.00 do 20.00 časova, a svakako ni u jednom trenutku u ovim objektima ne sme biti više od 50 osoba. Šalter sala u opštini Stara Pazova sutra neće raditi u skladu sa uputstvima Vlade Srbije.

Zatvaraju se se svi sportski tereni i teretane. Neće se održavati ni takmičenja ni treninzi. Svi programi iz oblasti kulture i zabave se odlažu do daljnjeg.

Apeluje se na ugrožene grupe, odnosno hronične bolesnike i starije od 65 godina, da ostanu kod kuće. Lokalna samouprava će u najskorije vreme formirati posebnu grupu volontera sa vozilima koji će pružati ugroženim grupama (bolesni i stari koji nemaju nikog) uslugu odlaska do prodavnice, apoteke, pošte i slično, kako oni ne bi morali da izlaze iz kuće. O načinu kontaktiranja ovih volontera javnost će biti naknadno obaveštena.

Kao i u svim gradovima u Srbiji i kod nas se beleže trenutne nestašice maski i sredstva za dezinfekciju, mada iz Doma zdravlja napominju da je redovna higijena ruku mlakom vodom i sapunom, a podova i prostora 10% varikinom, dovoljno pouzdano sredstvo zaštite. Sve ambulante i službe Doma zdravlja su za svoje potrebe snabdevene dovoljnom količinom maski i zaštitnim sredstvima. Na pacijente se apeluje da bez preke potrebe ne odlaze do ambulanti a ako imaju nedoumice ili im trebaju konsultacije u vezi sa koronavirusom ili bilo kojom bolešću u uslovima proglašene epidemije, mogu se javiti na telefone 064/809-29-10 i 064/809-29-39.