(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U Srbiji registrovano ukupno 2.666 obolelih, potvrđeno 65 smrtnih slučajeva •Za vikend policijski čas od petka od 17.00 do ponedeljka do 5.00 časova • Telefon 311-999 je namenjen starijim građanima u opštini Stara Pazova, koji žive sami i nemaju mlađih članova porodice da im pomognu, a kojima je potrebna pomoć pri kupovini osnovnih životnih namirnica, podizanju lekova ili plaćanja računa • Zabranjeno kretanje od 17 časova do 5 ujuturu, sem nadležnih organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu na trećoj smeni • Ukida se međugradski saobraćaj • Zatvaraju se svi sportski tereni i teretane.• Neće se održavati ni takmičenja ni treninzi.• Svi programi iz oblasti kulture i zabave se odlažu do daljnjeg. • Apeluje se na ugrožene grupe, odnosno hronične bolesnike i starije od 65 godina, da ostanu kod kuće. • Na pacijente se apeluje da bez preke potrebe ne odlaze do ambulanti • Svaku nedoumicu i konsultacije u vezi sa koronavirusom ili bilo kojom bolešću u uslovima proglašene epidemije mogu se javiti na telefone 064/809-29-10 i 064/809-29-39. • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 7 do 17 stepeni
Info 16.03.2020.
Stara Pazova
Zasedao štab za vanredne situacije opštine Stara Pazova

Danas je u zgradi opštine Stara Pazova zasedao Opštinski Štab za vanredne situacije na kome su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, Doma Zdravlja “J.J.Zmaj”, Policije, Vatrogasne službe, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, javnih komunalnih preduzeća i ostalih službi zaduženih za funkcionisanje opštine Stara Pazova. Štabom su predsedavali Predsednik opštine Stara Pazova i zamenik Milan Beara.

Štab je doneo zaključke da se primenjuju sve mere koje je republička vlada kada je u pitanju vanredno stanje. Škole i vrtići na teritoriji opštine neće raditi, a ta mera važi i za privatne vrtiće i igraonice. Štab je doneo odluku da se radno vreme ugostiljskih objekata ograničava na period od 08.00 do 20.00 časova, a svakako ni u jednom trenutku u ovim objektima ne sme biti više od 50 osoba. Šalter sala u opštini Stara Pazova sutra neće raditi u skladu sa uputstvima Vlade Srbije.

Zatvaraju se se svi sportski tereni i teretane. Neće se održavati ni takmičenja ni treninzi. Svi programi iz oblasti kulture i zabave se odlažu do daljnjeg.

Apeluje se na ugrožene grupe, odnosno hronične bolesnike i starije od 65 godina, da ostanu kod kuće. Lokalna samouprava će u najskorije vreme formirati posebnu grupu volontera sa vozilima koji će pružati ugroženim grupama (bolesni i stari koji nemaju nikog) uslugu odlaska do prodavnice, apoteke, pošte i slično, kako oni ne bi morali da izlaze iz kuće. O načinu kontaktiranja ovih volontera javnost će biti naknadno obaveštena.

Kao i u svim gradovima u Srbiji i kod nas se beleže trenutne nestašice maski i sredstva za dezinfekciju, mada iz Doma zdravlja napominju da je redovna higijena ruku mlakom vodom i sapunom, a podova i prostora 10% varikinom, dovoljno pouzdano sredstvo zaštite. Sve ambulante i službe Doma zdravlja su za svoje potrebe snabdevene dovoljnom količinom maski i zaštitnim sredstvima. Na pacijente se apeluje da bez preke potrebe ne odlaze do ambulanti a ako imaju nedoumice ili im trebaju konsultacije u vezi sa koronavirusom ili bilo kojom bolešću u uslovima proglašene epidemije, mogu se javiti na telefone 064/809-29-10 i 064/809-29-39.