(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Danas se sprovodi prskanje krpelja u svim lokalnim parkovima i dvorištima škola, vrtića i crkvi • Epidemiološka situacija u staropazovačkoj opštini je sve stabilnija • Staropazovački Dom zdravlja beleži blagi pad pacijenata koji se javljaju sa sumnjom da su zaraženi • Vrtići u staropazovačkoj opštini rade ali u uz poštovanje strogih epidemioloških mera • Do kraja avgusta produženi radovi na sanaciji nadvožnjaka na putu Nova Pazova - Novi Banovci • Otkazani "Dani opštine Stara Pazova"• Staropazovačka biblioteka tokom avgusta subotom ne radi • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura od 17 do 31 stepen
Info 14.03.2020.
Stara Pazova
KORONAVIRUS: U staropazovačkoj opštini epidemiološka situacija stabilna

Epidemija koronavirusa je jednako aktuelna kod nas koliko i u većini država Evrope. U Srbiji je danas na koronavirus testirano 12 uzoraka od čega je pet bilo pozitivno, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar na konferenciji za novinare. To zajedno sa prethodno registrovanim slučajevima čini ukupan broj zaraženih od 46.

U staropazovačkojopštini nisu registrovani zaraženi koronavirusom. Nadležne medicinske službe su reagovale zbog simptoma gripa jednom u Staroj Pazovi pre dvanaest dana, i jednom u Novoj Pazovi pre šest dana. U oba slučaja se radilo o osobama koje nisu nastanjene u staropazovačkoj opštini i tu su došli iz inostranstva. Uvažavajući činjenicu da se u međuvremenu nije pojavila više ni jedna sumnja, pretpostavlja se da su sugrađani bezbedni od dalje zaraze bar kad su ova dva slučaja u pitanju.

Inače, svakodnevni život u naseljima opštine Stara Pazova se normalno odvija. Apoteke normalno rade, beleže veću potražnju za sredstvima za dezinfekciju i zaštitnim maskama i rukavicama. I jedno i drugo se brzo rasproda, ali zato sutradan stignu nove količine. Apoteke praktikuju da prodaju samo nekoliko komada ovih stvari po kupcu, kako bi bilo za sve.

U marketima nema nestašica mada je poslednjih dana zabeležen povećan promet. Dolazi do nestanka brašna tip 500 i tip 400 ali se i ono nadomesti novopristiglim količinama. Neki marketi su uveli da osnovne namirnice (brašno, ulje, šećer…) prodaju samo 6 komada po kupcu, kako bi sprečili nepotrebna gomilanja kod potrošača i veštačke nestašice.

Škole i vtići su do vikenda radili nesmetano. Izostanka dece je bilo ali ne u značajnijoj meri. U vrtićima je roditeljima predočeno da se deci odmah peru ruke po ulasku u objekat, da se ne donosi sopstvena igračka, kao i da se neće primati deca i sa najmanjim naznakama bilo koje bolesti.

U školama su pojačane mere kada je u pitanju dezinfekcija prostorija i pranje ruku kod učenika. Sapuna ima dovoljno.

U “Lasti” saznajemo da se autobusi na međumesnim linijama dezinfikuju dva puta dnevno.

Svi kulturni programi su otkazani a sportska takmičenja u kojima se takmiče lokalni klubovi se odvijaju bez prisustva publike.

Sve službe i šalteri (sud,pošta, opština, banke…) su do vikenda radili normalno pridržavajući se preporuka nadležnih o radu u uslovim epidemije.

Razne firme su upodobile aktivnosti i smene novonastaloj situaciji, a mnogi su primenili i metodu tzv. “rada od kuće”. Ugostiteljski objekti su radili normalno.

Kako je započela poljoprivredna sezona, pojačane su aktivnosti poljoprivrednika u domaćinstvima i u ataru.