(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U Srbiji registrovano ukupno 2.666 obolelih, potvrđeno 65 smrtnih slučajeva •Za vikend policijski čas od petka od 17.00 do ponedeljka do 5.00 časova • Telefon 311-999 je namenjen starijim građanima u opštini Stara Pazova, koji žive sami i nemaju mlađih članova porodice da im pomognu, a kojima je potrebna pomoć pri kupovini osnovnih životnih namirnica, podizanju lekova ili plaćanja računa • Zabranjeno kretanje od 17 časova do 5 ujuturu, sem nadležnih organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu na trećoj smeni • Ukida se međugradski saobraćaj • Zatvaraju se svi sportski tereni i teretane.• Neće se održavati ni takmičenja ni treninzi.• Svi programi iz oblasti kulture i zabave se odlažu do daljnjeg. • Apeluje se na ugrožene grupe, odnosno hronične bolesnike i starije od 65 godina, da ostanu kod kuće. • Na pacijente se apeluje da bez preke potrebe ne odlaze do ambulanti • Svaku nedoumicu i konsultacije u vezi sa koronavirusom ili bilo kojom bolešću u uslovima proglašene epidemije mogu se javiti na telefone 064/809-29-10 i 064/809-29-39. • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 7 do 17 stepeni
Info 14.03.2020.
Stara Pazova
KORONAVIRUS: U staropazovačkoj opštini epidemiološka situacija stabilna

Epidemija koronavirusa je jednako aktuelna kod nas koliko i u većini država Evrope. U Srbiji je danas na koronavirus testirano 12 uzoraka od čega je pet bilo pozitivno, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar na konferenciji za novinare. To zajedno sa prethodno registrovanim slučajevima čini ukupan broj zaraženih od 46.

U staropazovačkojopštini nisu registrovani zaraženi koronavirusom. Nadležne medicinske službe su reagovale zbog simptoma gripa jednom u Staroj Pazovi pre dvanaest dana, i jednom u Novoj Pazovi pre šest dana. U oba slučaja se radilo o osobama koje nisu nastanjene u staropazovačkoj opštini i tu su došli iz inostranstva. Uvažavajući činjenicu da se u međuvremenu nije pojavila više ni jedna sumnja, pretpostavlja se da su sugrađani bezbedni od dalje zaraze bar kad su ova dva slučaja u pitanju.

Inače, svakodnevni život u naseljima opštine Stara Pazova se normalno odvija. Apoteke normalno rade, beleže veću potražnju za sredstvima za dezinfekciju i zaštitnim maskama i rukavicama. I jedno i drugo se brzo rasproda, ali zato sutradan stignu nove količine. Apoteke praktikuju da prodaju samo nekoliko komada ovih stvari po kupcu, kako bi bilo za sve.

U marketima nema nestašica mada je poslednjih dana zabeležen povećan promet. Dolazi do nestanka brašna tip 500 i tip 400 ali se i ono nadomesti novopristiglim količinama. Neki marketi su uveli da osnovne namirnice (brašno, ulje, šećer…) prodaju samo 6 komada po kupcu, kako bi sprečili nepotrebna gomilanja kod potrošača i veštačke nestašice.

Škole i vtići su do vikenda radili nesmetano. Izostanka dece je bilo ali ne u značajnijoj meri. U vrtićima je roditeljima predočeno da se deci odmah peru ruke po ulasku u objekat, da se ne donosi sopstvena igračka, kao i da se neće primati deca i sa najmanjim naznakama bilo koje bolesti.

U školama su pojačane mere kada je u pitanju dezinfekcija prostorija i pranje ruku kod učenika. Sapuna ima dovoljno.

U “Lasti” saznajemo da se autobusi na međumesnim linijama dezinfikuju dva puta dnevno.

Svi kulturni programi su otkazani a sportska takmičenja u kojima se takmiče lokalni klubovi se odvijaju bez prisustva publike.

Sve službe i šalteri (sud,pošta, opština, banke…) su do vikenda radili normalno pridržavajući se preporuka nadležnih o radu u uslovim epidemije.

Razne firme su upodobile aktivnosti i smene novonastaloj situaciji, a mnogi su primenili i metodu tzv. “rada od kuće”. Ugostiteljski objekti su radili normalno.

Kako je započela poljoprivredna sezona, pojačane su aktivnosti poljoprivrednika u domaćinstvima i u ataru.