(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Danas se sprovodi prskanje krpelja u svim lokalnim parkovima i dvorištima škola, vrtića i crkvi • Epidemiološka situacija u staropazovačkoj opštini je sve stabilnija • Staropazovački Dom zdravlja beleži blagi pad pacijenata koji se javljaju sa sumnjom da su zaraženi • Vrtići u staropazovačkoj opštini rade ali u uz poštovanje strogih epidemioloških mera • Do kraja avgusta produženi radovi na sanaciji nadvožnjaka na putu Nova Pazova - Novi Banovci • Otkazani "Dani opštine Stara Pazova"• Staropazovačka biblioteka tokom avgusta subotom ne radi • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura od 17 do 31 stepen
Info 06.03.2020.
Stara Pazova
KORONAVIRUS U SRBIJI: Oboleo muškarac iz Subotice. Gost iz Italije u Staroj Pazovi NIJE zaražen

U Srbiji se pojavio prvi zaraženi pacijent kod koga je dokazano prisustvo korona virusa. Reč je o muškarcu (43) iz Subotice.

On se javio sa simptomima koji nalikuju oboljenju koje izaziva Kovid-19. Uzeti su uzorci i njihova obrada u laboratoriji Instituta "Torlak" pokazala je da je pacijent pozitivan na korona virus. Ministar Lončar je rekao da se zaraženi muškarac oseća dobro i da nema tegobe. Nalazi se u izolaciji u bolnici u Subotici. Uzete su analize svih osoba koje su bile u kontaktu sa njim.

Njegova sestra u Budimpešti kod koje je boravio imala je virusnu upalu pluća. Lončar je rekao da se zaraženi muškarac ponašao odgovorno, da je izlovao decu tako što ih je poslao kod babe i dede na selo a njegova supruga je ostala sa njim. Lončar je rekao da je što se tiče nadležnih službi, odrađeno sve kako treba. Ponovio je da nema razloga za paniku i zamolio je građane da se pridržavaju mera za suzbijanje virusa.

Muškarac koji se vratio iz Italije a koji je u sredu boravio u jednom ugostiteljskom objektu u Staroj Pazovi NIJE zaražen koronavirusom. Nakon što se požalio na simptome gripa, u objekat su došle medicinske službe koje su preduzele sve mere i utvrdile da nije u pitanju ova zaraza. Ugostiteljski objekat funkcioniše normalno.

Gost iz Italije je jedan od 60 osoba koji su do jutros testirani u nacionalanoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak i uzorci svih testiranih su negativni na novi koronavirus, izuzev muškarca iz Subotice za koga je jutros utvrđeno da je zaražen.