VEST: Skupština opštine usvojila planove za uređenje centralne radne zone u Staroj Pazovi • U toku rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Gužve u centru narednih desetak dana • Zbog izmeštanja vodovodnih cevi u sklopu rekonstrukcije centra Stare Pazova slabiji pritisak u slavinama kod domaćinstava u okolini centra • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 02.03.2020.
Večeras izložba Alenke Klaćik

Mlada umetnica Alena Klaćik predstaviće svoje najnovije radove na samostalnoj izložbi koju je nazvala Traganje za identitetom. Svečano otvaranje izložbe će biti održano u ponedeljak 02. marta 2020. godine u 19.00h u Galeriji "Mira Brtka" Centra za kulturu u Staroj Pazovi. Izložbu će otvoriti akademski slikar i vajar Rastislav Škulec.

Alena Klaćikova je rođena 09. 08. 1991. godine u Novom Sadu. Završila je osnovne studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, katedri za grafiku, u klasi Anice Radošević, 2014 godine. Iste godine upisuje master studije i završava ih 2016. godine.

Pored grafike, intenzivno se bavi slikarstvom i crtežom. Višegodišnji stipendista je ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, kao i stipendista “Dositeje” – fonda za mlade talente. Član je SULUV-a od januara 2015 godine. Učestvovala je na šezdesetak kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada za postignut uspeh u okviru studija, nagrade "Koreni", kao i treće Senfelder nagrade za izuzetna ostvarenja iz oblasti litografije u Nemačkoj.