(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Stara Pazova se uspešno izborila sa koronavirusom • U četvrtak isplata minimalca za oko milion radnika • 350 slobodnih mesta u tri srednje škole u Staroj Pazovi • Pruga Stara Pazova - Beograd biće završena do marta sledeće godine • Izgrađeno preko 11,5 kilometara staza za pešake i bicikliste na teritoriji opštine • Počeo sa radom Ženski fudbalski klub u Starim Banovcima • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sve toplije
Info 29.01.2013.
Stara Pazova
Kapitalne investicije u Podunavlju

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević i predsednik MZ Novi Banovci Milan Beara obišli su radove na izgradnji vrtića u Novim Banovcima čiji se završetak radova očekuje početkom aprila meseca. Kapacitet novoizgrađenog vrtića je 800 kvadratnijh metara i u njemu će boraviti 160 mališana. Predsednik opštine Đorđe Radinović je istakao da postoji mogućnost da vrtić u Novim Banovcima dobije ime po poginulom pilotu Goranu Saviću koji je svesno žrtvovao svoj život spašavajući civilne objekte u Novoj Pazovi prilikom pada aviona Lasta.

Radove na izgradnji objekta izvodi Direkcija za izgradnju opštine a cena ove investicije je 50 miliona dinara. Predsednik opštine i direktor Direkcije za izgradnju nastavljajući obilazak radova u Podunavlju posetili su ambulantu u Starim Banovcima čija će temeljna rekonstrukcija biti završena početkom marta meseca. Radove na kompletnom opremanju i sanaciji apoteke, pedijatrije i ginekologije izvodi Direkcija za izgradnju a ova investicija ima vrednost od 10 miliona dinara. Predstavnici lokalne samouprave obišli su i radove kompletno uređene ambulante u Belegišu kao i radove na centralnom spustu ka Dunavu gde je u planu i izgradnja pešacko- biciklističke staze ka obali Dunava čime će Belegiš postati jedna od najlepših turističkih destinacija. U sklopu radova u Belegišu obnovljen je i sportski teren iza osnovne skole Vera Miščević, na teren je postavljena tartan podloga, nabavljeni su novi koševi a u planu je i postavljanje tribina. Na platou ispred lovaškog društva Fazan takođe u Belegišu postavljene su nove behaton ploče. Dugogodišnji problem Belegišana je kapela, meštani ove MZ u narednom periodu u sklopu groblja imaće i kapelu, kao i prilazni put a u planu su i radovi na parkiralištu. Pored Belegiša i u Surduku su završeni radovi na izgradnji kapele, a na istoj lokaciji biće urađen i parking prostor, izgradnjom jedne kapele u Krnješevcima sve MZ u opštini Stara Pazova imaće rešen problem kapela. Nedeljko Kovacević direktor Direkcije za izgradnju opštine u razgovoru sa novinarima je istakao da ovi radovi dokazuju da je primarni cilj briga o građanima tj, ulaganje u objekte od opšteg značaja, kao što su vrtići, domovi zdravlja, sportski objekti i škole.