(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U Surduku više stotina posetilaca na 29. Fijakerijadi • JKP TOPLANA STARA PAZOVA: Do kraja sledeće nedelje završite radove na radijatorima, počinju tople probe • Regionalni Sajam privrede u Novoj Pazovi održaće se 29. i 30. septembra • Savet za bezbednost saobraćaja opštine Stara Pazova raspisuje Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu besplatnih dečijih auto sedišta za decu rođenu u periodu od 01.01.2022. do 30.06.2022. godine • OPŠTINSKI DERBIJI: Omladinac - Podunavac 1:0, Dunav - Radnički 0:0, Jedinstvo novom pobedom izbilo na 2. mesto • VREME: Oblačno i hladno, temperatura od 6 do 14 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod o peratera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život 10.02.2020.
Surduk
RADINOVIĆ: Nastavićemo da ulažemo i u seoske sredine

I dok jedni zbog školovanja ili posla odlaze iz manjih sredina, ima i onih koji se odlučuju da žive na selu, a jedan od glavnih preduslova da se odluče na takav korak jesu uslovi koje pružaju ruralna mesta. Kako bi zadržali mladog čoveka da se posle školovanja vrati u svoje rodno mesto, opština Stara Pazova je u proteklom periodu preduzela nekoliko značajnih koraka koji će, kako kažu, poboljšati kvalitet života na selu.

Na svega četrdesetak kilometara od glavnog grada, u staropazovačkoj opštini nadomak Dunava, nalaze se dva sela, Surduk i Belegiš u kojima prema poslednjem popisu živi preko 3.000 ljudi. Meštani ova dva mesta ističu da sve više mladih ljudi zbog školovanja ili posla odlazi, dok oni malo stariji kažu da su uslovi života na ovim mestima u odnosu na pre nekoliko decenija znatno bolji, te da ima i onih koji su život u Beogradu zamenili preseljenjem u manje sredine.

Uređenje centara u svim naseljima opštine, pre svega u seoskim sredinima prioritet je opštine Stara Pazova koja je u preteklom periodu uredila centre u skoro svim mestima, istakao je predsedik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Nadležni ističu da u narednom periodu nastavljaju s ulaganjem u seoske sredine. S obzirom da je trenutno u toku izgradnja škole u Belegišu, najmlađi iz ova dva sela će sledeće godine sesti u nove školske klupe, dok će se u Surduku posle kompletnog uređenja nastaviti sa rehabilitacijom puteva u svim ulicama.