(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: UHAPŠEN STAROPAZOVČANIN ZBOG NASILNIČKE VOŽNJE: Vozio automobil sa 2,87 promila alkohola u krvi! • COVID 19: Novih 30 zaraženih u opštini Stara Pazova, broj aktivnih slučajeva porastao na 225 • Pšenica delimično stradala u hladnom talasu bez padavina u februaru • Pokrajinski Sekretarijat za privredu i turizam raspisao četiri konkursa - pomoć malim i mikro preduzećima • Licitacija dresa Miloša Jojića na FB stranici Lokalne fondacije Stara Pazova • Odbojkašice Jedinstva u subotu igraju najvažniju utakmicu sezone, prenos na RTVSP u 19.00 • Počinje prolećni deo sezone za lokalne fudbalske klubove • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura do 15 stepeni
Život 10.02.2020.
Surduk
RADINOVIĆ: Nastavićemo da ulažemo i u seoske sredine

I dok jedni zbog školovanja ili posla odlaze iz manjih sredina, ima i onih koji se odlučuju da žive na selu, a jedan od glavnih preduslova da se odluče na takav korak jesu uslovi koje pružaju ruralna mesta. Kako bi zadržali mladog čoveka da se posle školovanja vrati u svoje rodno mesto, opština Stara Pazova je u proteklom periodu preduzela nekoliko značajnih koraka koji će, kako kažu, poboljšati kvalitet života na selu.

Na svega četrdesetak kilometara od glavnog grada, u staropazovačkoj opštini nadomak Dunava, nalaze se dva sela, Surduk i Belegiš u kojima prema poslednjem popisu živi preko 3.000 ljudi. Meštani ova dva mesta ističu da sve više mladih ljudi zbog školovanja ili posla odlazi, dok oni malo stariji kažu da su uslovi života na ovim mestima u odnosu na pre nekoliko decenija znatno bolji, te da ima i onih koji su život u Beogradu zamenili preseljenjem u manje sredine.

Uređenje centara u svim naseljima opštine, pre svega u seoskim sredinima prioritet je opštine Stara Pazova koja je u preteklom periodu uredila centre u skoro svim mestima, istakao je predsedik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Nadležni ističu da u narednom periodu nastavljaju s ulaganjem u seoske sredine. S obzirom da je trenutno u toku izgradnja škole u Belegišu, najmlađi iz ova dva sela će sledeće godine sesti u nove školske klupe, dok će se u Surduku posle kompletnog uređenja nastaviti sa rehabilitacijom puteva u svim ulicama.