VESTI: ZA ISTORIJU! Prva pobeda odbojkašica Jedinstva u CEV Ligi šampiona, Jedinstvo - Volej Miluz 3:2 • Danas počinje isplata penzionerima po 20.000 dinara • Zimska služba JKP Čistoća Stara Pazova spremna je za ovu sezonu i za snežne padavine. • VREME: Oblačno , temperatura od 2 do 10 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Ekonomija Stara Pazova 16.12.2019.
Ko su najveći dužnici za porez u opštini Stara Pazova?

Kompanije i preduzetnici sa teritorije opštine Stara Pazova duguju preko pola milijarde dinara budžetu Republike Srbije. Naime, spisak svih ovih dužnika može se naći na listi Poreske uprave koja je objavila sve firme i preduzetnike koje duguju državi porez zaključno sa 30. novembrom.

Najveći dužnik među aktivnim pravnim licima sa teritorije opštine Stara Pazova je firma "Lifam M" koji duguje više od 21 milion dinara i poreska uprava će pokušati da ih naplati putem prinudne naplate iz novčanih sredstava, dok firma “Benak King” iz Belegiša, koja se bavi rušenjem objekata, duguje 20 miliona i od njih čeka pokušaj prinudne naplate.

Među dužnicima koji su u stečaju nalazi se i vojačka firma "A1S" čija je delatnost bila investicije i razvoj i koja duguje preko 50 miliona dinara, dok firma "Alfina" iz industrijske zone u Novoj Pazovi duguje državi preko 45 miliona dinara.

Kada su preduzetničke radnje u pitanju, njih 22 duguje ukupno 210 miliona dinara i pojedinačni dugovi se kreću od 5 do 23 miliona dinara. Najveći dužnici među preduzetnicima je jedan Mini market iz Starih Banovaca sa 23 miliona dinara i jedna građevinska firma iz Belegiša sa 20 miliona dinara duga. Inače, među preduzetncima najviše je dužnika iz Stare Pazove- njih devet, zatim Nove Pazove osam, tri iz Vojke i po jedna pomenuta iz Belegiša i iz Starih Banovaca.

Inače, najveći dužnik u Srbiji je beogradska kompanija "Mera invest", koja nije uplatila više od jedne milijarde poreza. Prema dostupnim podacima u pitanju je firma Marka Miškovića, sina najbogatijeg srbina Miroslava Miškovića.

Uzimajući u obzir da je opština Stara Pazova prva u Srbiji po broju registrovanih privrednih društava i preduzetničkih radnji po glavi stanovnika, može se reći da je navedeni broj poreskih dužnika zanemarljiv u odnosu na armiju onih koji redovno ispunjavaju svoje obaveze.