(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Sve spremno za Bogojavljensko plivanje za časni krst u Starim Banovcima • Pritvor osumnjičenima u slučaju "Jovanjica" • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Suzana Ilić predsedavajuća lokalnog SES-a • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Gusta magla, tokom dana suvo i hladno
Info 04.12.2019.
Stari Banovci
OSKRNAVLJEN GROB U STARIM BANOVCIMA: Pomerena ploča, otkopan grob, izvađena lobanja

Otkopan grob i izvađeni delovi tela oko njega, bizarna je slika koju su radnici Javnog preduzeća “Čistoća” zatekli juče na groblju u Starim Banovcima. Pomerena je nadgrobna ploča, a potom otkopavan grob i to naročito u predelu glave koja je izvađena zajedno sa kosom, delovima sanduka i krsta koji su tu bili pohranjeni pre 25 godina.

O slučaju je obaveštena Policija koja je izvršila uviđaj na licu mesta. Za sada se ne zna šta je razlog ovog čina a špekulalcije idu od sticanja materijalne koristi pa do dela mentalno obolele osobe ili nekog sektaškog obreda.

Na adresu naše redakcije stigao je nepotpisan mejl u kome se kaže da je porodici pokojne učiteljice Dragice Kristić koja je pre 25 godina sahranjena sa velikom količinom nakita javljeno da je oskrnavljen grob i odnet nakit. Porodica pokojne Dragice demantuje ove navode i sve ostale glasine da je sahranjena sa bilo kakvim nakitom ili vrednostima.

Bilo je slučajeva skrnavljenja spomen ploča i grobnih mesta, ali otkopavanje tela pokojnika se ne pamti u ovom delu Srema. Razloge i počinioce ovog dela utvrdiće istraga koja je u toku.

Opširnije o ovom slučaju u emisijama Dnevnik u 16 časova na Radiju Stara Pazova i u 17.30, 19.00, 21.30 i 23.00 na RTV Stara Pazova.