(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Sve spremno za Bogojavljensko plivanje za časni krst u Starim Banovcima • Pritvor osumnjičenima u slučaju "Jovanjica" • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Suzana Ilić predsedavajuća lokalnog SES-a • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Gusta magla, tokom dana suvo i hladno
Info 02.12.2019.
ostalo
70 godina 204. Vazduhoplovne brigade

Danas je na vojnom aerodromu Pukovnik – pilot Milenko Pavlović u Batajnici održana svečanost povodom Dana 204. Vazduhoplovne brigade sa ovog aerodroma.

Čuvena 204. Vazduhoplovna brigada formirana je na današnji dan pre 70. godina kao elitna vazduhoplovna formacija koja baštini tradiciju čuvenog 6. Lovačkog puka čiji piloti su branili nebo nad Beogradom na početku II Svetskog rata. Komadant ove brigade pukovnik Brane Krnjajić je govoreći pred svečanim strojem podsetio na slavnu prošlost tokom svih 7 decenija postojanja i istakao da se i danas čine napori da se osavremeni ovaj rod vojske i uključi i sve savremene tokove.

Najboljim i najuspešnijim pripadnicima brigade uručene su nagrade i pohvale a čestitke su uputili ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik generalštaba Predrag Mojsilović. Dodeljene su i diplome Odeljenju majora Zorana Radosavljevića koje je uručila sestra ovog pilota koji je stradao braneći otadžbinu 1999. godine.

Obeležavaju Dana jedinice prisustvovali su General major Duško Žarković, komadant Ratnog vazduhoplovstva i Protiv vazduhoplovne odbrane, bivši komandatni jedinice, članovi porodica poginulih pripadnika jedinice, predstavnici lokalnih samouprava sa kojima jedinica sarađuje i predstavnici verskih zajednica.