(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Sve spremno za Bogojavljensko plivanje za časni krst u Starim Banovcima • Pritvor osumnjičenima u slučaju "Jovanjica" • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Suzana Ilić predsedavajuća lokalnog SES-a • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Gusta magla, tokom dana suvo i hladno
Sport 02.12.2019.
Stara Pazova
OBELEŽEN VELIKI JUBILEJ: 100 godina fudbala u Staroj Pazovi

U subotu je održana centralna proslava jubileja “100 godina fudbala u Staroj Pazovi” koja je započeta na stadionu FK Jedinatva gde su domaćini odigrali utakmicu sa gostima iz Slovačke, fudbalskim klubom iz grada Puhov sa kojim Stara Pazova već 40 godina ima bratsku saradnju. U Pozorišnoj sali je održana svečana akademija kojoj su prisutvovsali sadašnji i nekadašnji igrači, funkcioneri, navijači, prijatelji i poštovaoci kluba.

Pored zvaničnika opštine Stara Pazova, akademiji su prisustvovali i predstavnici Fudbalaskog Saveza Srbije i Vojvodine a prisutnima su se obratili Goran Jović, predsednik organizacionog odbora ove manifestacije, marko Pantelić, potredsednik FSS-a i Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova.

U kratkom dokumentarnom filmu dat je istorijat fudbala u Staroj Pazovi od trenutka kada je pre tačno jednog veka osnovan prvi fudbalski klub “Slavija” u Staroj Pazovi, a potom i Štepanik čijim se ujedinjenjem nakon drugog svetskog rata stvara Fudbalski klub Jedinstvo koji postoji i danas.

Na svečanosti su dodeljene zahvalnice i plakete institucijama i pojedincima koji su dali doprinos razvoju najvažnije sporedne stvari na svetu u poslednjih sto godina lokalnoj sredini, a u ime nagrađenih se zahvalio Maco Bzovski – Bezbi, dugogodišnji funkcioner kluba, sportski radnik, novinar i hroničar fudbala u Staroj Pazovi.

Proslava je ujedno bila prilika da se sretnu brojni saigrači i navijači FK Jedinstva i nekadašnjeg FK Lifama, da se spomenu oni koji su zadužili staropazovački fudbal a više nisu među nama, kao i da se evociraju uspomene na brojne događaje na terenu i van njega. (foto: Z.Milić)