(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U zgradi opštine Stara Pazova održana završna konferencija projekta „Integrisani pristup upravljanju javnom imovinom u opštinama Stara Pazova i Ruma“ koji su zajednički realizovale ove dve opštine. • U Inđiji zaplenjeni narkotici, uhapšena dva lica • JKP Toplana Stara Pazova neće menjati cene grejanja u ovoj sezoni • Iako smo u trećoj nedelji školske godine još se nisu pojavili slučajevi zaražene dece u našoj opštini • Škola "B.P Pinki" biće temeljno rekonstruisana • Počinje Mini sajam knjiga na otvrenom u Staroj Pazovi • Dobrovoljno davanje krvi u sredu u "Gorenju" a u nedelju u Novoj Pazovi • SPORT:Omladinac i Dunav igrali nerešeno, Jedinstvo poraženo u Bečeju • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 29 stepeni
Info 19.11.2019.
Nova Pazova
Počela izgradnja trenažne hale za sportiste u Novoj Pazovi

Danas je u Novoj Pazovi Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović sa saradnicima obišao gradilište trenažne hale u dvorištu Osnovne škole "Rastko Nemanjić Sveti Sava". Iako je postojeća Hala pri Osnovnoj školi još uvek u dobrom stanju, nije mogla da zadovolji potrebe svih sportista kada su termini u pitanju, budući da služi i za časove fizičkog vaspitanja. Uskoro će svi sportisti u Novoj Pazovi imati prostor za treninge.

Predsednik IO MZ Nova Pazova Saša Barišić je izjavio da je inicijativa za izgradnju trenažne hale pokrenuta od sadašnje vladajuće garniture još 2016. godine ali je trebalo vremena da se završe procedure oko promene namene zemljišta. Opštinska administracija je prepoznala značaj ove hale i odlučila se za njenu izgradnju. Idejni projekat je prezentovan sportistima, klubovima i udruženjima u Novoj Pazovi i svi su se složili o načinu kako treba da izgleda i funkcioniuše. Posebno je praktično to što će je pored sportista moći koristiti i folklorna društva i plesne i baletske škole.

Gradi se 800 kvadrata neto površine i rekonstruiše dodatnih 80 kvadrata pri staroj hali. I škola i sportisti su zadovoljni predloženim rešenjem jer će svi razredi imati prostor za fizičko vaspitanje bez smetnje i guranja. Takođe, sportisti više neće imati problema za termine za treninge i utakmice, neće više biti potrebe za zakazivanjem treninga kasno uveče a oni će se moći održavati čak i dok se u postojećoj hali igra utakmica.

Prvi čovek opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, koji je sa pomoćnicom predsednika Majom Grbić i načelnikom za sport Veliborom Katićem obišao radove, rekao je da se opština odlučila da izgradi ovaj objekat uvažavajući broj dece i broj sportista u Novoj Pazovi. Naveo je da lokalna samouprava u potpunosti finansira ovaj projekat i da pored njega završava halu u Starim Banovcima, renovira još dve školske sale u mestima u Podunavlju ali da se u narednom periodu planira i velika sportska hala za Staru Pazovu, tako da sa halama u Golubincima i Vojki gotovo svako mesto ima prostor za sportove u zatvorenom.

Prema rečima izvođača, sada se rade osnovni zemljani radovi, a trenažna hala, spojena sa postojećom, široka 40 i dugačka 17 metara, prve sportiste bi mogla da ugosti u narednih 8 meseci. Gabariti buduće trenažne hale su takvi da će u njoj moći da se neometano izvede trening svih dvoranskih ekipnih i individualnih sportova. Biće opremljena i novim mobilijarom za sve klubove i sportiste koji funkcionišu u Novoj Pazovi.