(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Izbio požar na deponiji u Staroj Pazovi, gašenje će trajati do večeras • Na sednici SO Stara Pazova izabrani čelni ljudi nekih Javnih preduzeća • U sredu u Staroj Pazovi pojedine ulice bez struje od 8 do 14 časova • U četvrtak dobrovoljno davanje krvi ispred opštine Stara Pazova • SPORT: Odbojkašice Jedinstva savladale Spartak 3:1 • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 28 stepeni
Info 02.11.2019.
Nova Pazova
Novopazovčani, Vojčani i Krnješevčani izbacili kabasti otpad

Jedan od glavnih razloga stvaranja divljih deponija je bacanje tzv. kabastog smeća. Ove stvari postaju višak naročito u proleće I jesen nakon zimskih, odnosno letnjih velikih spremanja. Stoga se u Staroj Pazovi svakog proleća I jeseni organizuje odnošenje ovog kabastog smeća kako nebi završilo na nekoj divljoj deponiji.

U staropazovačkoj opštini prve subote u novembru započela je jesenja akcija odnošenja kabastog otpada koji često završava pored kontejnera ili na divljim deponijama, a svest građana u ovom delu Srema o odlaganju ovog otpada u poslednje vreme sve je veća.

Dva puta godišnje, s proleća i s jeseni, meštani svih 10 naselja staropazovačke opštine imaju priliku da iznesu kabasti otad ispred svojih kuća, a radnici nadležnog JKP „Čistoća“ potpuno besplatno odnose isti.

Prve subote u novembru meštani Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca imali su priliku da odlože ovu vrstu otpada. Jesenja akcija odnošenja kabastog otpada nastvlja se sledeće subote 9. ovembra kada će biti sprovedena u Staroj Pazovi i Golubincima, dok je za 16. Novembar planirana u Starim i Novim Banovcima i naselju Banovci Dunav.