(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Odnošenje kabastog smeća: subota 30. maj iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca a prve subote u junu iz Podunavlja • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.159, u poslednja 24 sata nema preminulih, izlečeno 5.857 osobe • Roditelji neće plaćati vrtić tokom epidemije • IZBORI 2020: OO SNS saopštava da "Zajednica Srba" obmanjuje građane da je na zajedničkoj listi sa SNS-om • Produžen rok za prijavu upisa dece u vrtić na teritoriji opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Promenljivo oblačno i vetrovito uz sunčane intervale, temperatura od 12 do 22 stepena.
Info 02.11.2019.
Nova Pazova
Novopazovčani, Vojčani i Krnješevčani izbacili kabasti otpad

Jedan od glavnih razloga stvaranja divljih deponija je bacanje tzv. kabastog smeća. Ove stvari postaju višak naročito u proleće I jesen nakon zimskih, odnosno letnjih velikih spremanja. Stoga se u Staroj Pazovi svakog proleća I jeseni organizuje odnošenje ovog kabastog smeća kako nebi završilo na nekoj divljoj deponiji.

U staropazovačkoj opštini prve subote u novembru započela je jesenja akcija odnošenja kabastog otpada koji često završava pored kontejnera ili na divljim deponijama, a svest građana u ovom delu Srema o odlaganju ovog otpada u poslednje vreme sve je veća.

Dva puta godišnje, s proleća i s jeseni, meštani svih 10 naselja staropazovačke opštine imaju priliku da iznesu kabasti otad ispred svojih kuća, a radnici nadležnog JKP „Čistoća“ potpuno besplatno odnose isti.

Prve subote u novembru meštani Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca imali su priliku da odlože ovu vrstu otpada. Jesenja akcija odnošenja kabastog otpada nastvlja se sledeće subote 9. ovembra kada će biti sprovedena u Staroj Pazovi i Golubincima, dok je za 16. Novembar planirana u Starim i Novim Banovcima i naselju Banovci Dunav.