(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Aktuelni radovi u Novoj Pazovi na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži • Otvaranje izložbe slika "Moskva - Sankt Petersburg" sutra u holu pozorišne sale u 19 časova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od 3 do 10, najviša dnevna do 16 stepeni
Život 29.10.2019.
Stara Pazova
Značaj vakcinacije u prevenciji zaraznih i drugih bolesti

Staropazovački Rotari klub organizovao je predavanje o značaju vakcinacije u prevenciji zaraznih bolesti, a gošća predavanja bila je pedstavnica Institua za ajvno zdravlje Vojvodine i profesorka Medicinskog fakulteta Snežana Medić.

Svaki čovek za života trebalo bi da primi 26 vakcina što je predviđeno Kalendarom obaveznih imunizacija. Prva se dobija odmah po rođenju, a poslednja nakon navršenih 60 godina života. Do druge godine života dete se vakciniše ili revakciniše 16 puta.

U Vojvodini se beleži visok vakcinalni obuhvat čulo se na predavanju koje je organizovao staropazovački Rotari klub u okviru kojeg je bilo reči o značaju vakcinacije u borbi sa zaraznim bolesti poput dečje paralize.

Podsetimo i na to da se vakcine daju isključivo u domovima zdravlja nakon provere zdravstvenog stanja i postojanja privremenih ili trajnih kontraindikacija za davanje vakcine.