(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja do 10, najviša dnevna do 16 stepeni
Kultura 22.10.2019.
Stara Pazova
Alena Klaćik najbolja na 5. „Korenima“

Izložba radova malog formata umetnika Slovaka koji žive u Srbiji pod nazivom „Koreni“ održava se po peti put u Galeiji Centra za kulturu „Mira Brtka“ u Staroj Pazovi.

Dvadesetdva umetnika Slovaka koji žive u Srbiji do 3. novembra izlažu u staropazovačkoj Galeriji Centra za kulturu „Mira Brtka“, a na ovogidšnjoj izložbi radova malog formata pod nazivom „Koreni 5“ najviše uspeha imala je Alena Klaćik za kolaž „Asunsion“ koja se po drugi put predstavlja staropazovačkoj publici.

Čast da otvori ovogodišnju izložbu imao je akademski slikar iz Stare Pazove Jan Agarski. „Koreni“ koji će biti predstavljani i ljubiteljima umetnosti u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici održavaju se po peti put u organizaciji Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, staropazovačkog Centra z kulturu i sremskomitrovačkog Muzeja Srema uz podršku opštine Stara Pazova.