(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Odnošenje kabastog smeća: subota 30. maj iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca a prve subote u junu iz Podunavlja • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.159, u poslednja 24 sata nema preminulih, izlečeno 5.857 osobe • Roditelji neće plaćati vrtić tokom epidemije • IZBORI 2020: OO SNS saopštava da "Zajednica Srba" obmanjuje građane da je na zajedničkoj listi sa SNS-om • Produžen rok za prijavu upisa dece u vrtić na teritoriji opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Promenljivo oblačno i vetrovito uz sunčane intervale, temperatura od 12 do 22 stepena.
Info 15.10.2019.
Stara Pazova
Kako funkcioniše dualno obrazovanje u Staroj Pazovi?

Zakon o dualnom obrazovanju počeo je da se primenjuje od ove školske godine. Poslodavci u našoj zamlji početkom godine izjasnili su se da li žele da budu deo ovog sistema, a u prvoj plovini godini Privredna komora Srbije i Ministarstvo provete, nauke i tehnološkog razvoja predočili su potrebe privrede za budućim kadrom.

Od ove školske godine učenici se u staropazovačkoj Tehničkoj školi mogu školovati na novom smeru – mehaničar motornih vozila koji zvanično funkcioniše u sistemu dualnog obrazovanja. To zapravo znači da učenici tokom prve godine stiču praktična znanja u školskoj radionici, u drugoj provode dva dana, a u trećoj tri dana praktične nastave provodiće u kompanijama.

Staropazovačka Tehnička škola jedina je u Sremu koja školuje buduće mehaničare motornih vozila, a opština Stara Pazova je pionir je kada se govori o sistemu dualnog obrazovanja, navode u Regionaloj privrednoj komori, čemu doprinosi, kako kažu i spremnost domaćih i stranih kompanija da se uključe u povezivanje obrazovanja i privrede.

Školovanje po dualnom modelu u obrazovnim profilima kao što su: bravar – zavarivač, električar, industrijski mehaničar, modni krojač, elektromonter mreža i postrojanje i mehaničar motornih vozila odvija se od školske 2014/2015. godine u preko 75 srednjih stručnih škola u Srbiji.