Potreban vulkanizer za teretni program za rad u Novim Banovcima. Za više informacija zvati na telefon 065/880-8118.


Pregled najnovijih 10 vesti


Info Stara Pazova 25.10.2014.
Jutros se dogodio lančani sudar na auto putu Beograd Novi Sad u pravcu ka Beogradu blizu benzinske pumpe Kaštel. Učestvovala su četiri vozila, više lica je povređeno, zbrinule su ih ekipe hitne pomoći iz Stare i Nove Pazove. Nakon dva sata blizu ovog mesta dogodio se još jedan lančani sudar, na sreću bez težih posledica, saznali smo u Policijskoj stanici Stara Pazova.
Kultura Stara Pazova 25.10.2014.
Sinoć je u holu pozorišne sale u Staroj Pazovi otvorena prva samostalna izložba radova Staropazovčanina Jaroslava Vrške pod nazivom „Duša sveta“. Izložene su 34 slike na kojima preovlađuju motivi sa vodom, koja je za njega ne samo izvor života, već i inspiracije. Vrška se slikarstvom bavi 10 godina i ovo je restrospektiva njegovog rada a izložba će biti otvorena do 3. novembra.
Kultura Nova Pazova 25.10.2014.
“Grešni bez greha” naziv je novog romana naše sugradjanke Branke Pantelić iz Nove Pazove čija je promocija trećeg romana održana sinoć u Galeriji KPC u Novoj Pazovi. Posle romana ”Priča o Basijani” i “Ostrvo tajni” svoj roman predstavila je ljubiteljima pisane reči koji odiše ljubavlju i strašću a motivisana je istinitim dogadjajima. Autorka je pričom oživela Pariz, grad ljubavi i romantike, šetnju Senom, slikanje ispred Alfelovog tornja i Trijumfalne kapije, gde se glavna radnja likova i odvija. Orginalnoj promociji svoj pečat dao je i vajar Miodrag Dimitrijević Dime koji je na licu mesta izvajao model prisutne žene sa šeširom.
Organizatori su Narodna biblioteka "Dositej Obradović" Stara Pazova, biblioteka "Petar Petrovic Njegoš" Nova Pazova, Umetničko udruženje Nova Pazova i Kulturno poslovni centar Nova Pazova.
Život Nova Pazova 25.10.2014.
U ponedeljak je Sveta Petka, slava hrama u centru Nove Pazove. Gostujući u našem programu protojerej stavrofor Mile Jokić, starešina hrama, pozvao je sugrađane da prisustvuju pretprazničnom večernjem bogosluženju i jeleosvećenju u nedelju, uoči paznika. Sveta liturgija u ponedeljak, na praznik Svete Petke počinje u 9 časova.
Sport Stara Pazova 25.10.2014.
U 11 kolu Srpske lige, Vojvodina fudbaleri Radničkog danas će u Novoj Pazovi igrati protiv Sente, a Dunav iz Starih Banovaca će biti gost Banata iz Zrenjanina u Banatskom Dvoru. U Staroj Pazovi u opštinskom derbiju 11 kola Novosadsko- Sremske lige sastaće se Jedinstvo i Omlaidnac iz Novih Banovaca, a Graničar 1924 Sremac iz Vojke će igrati u Erdeviku protiv Sloge. U 11 kolu Sremske lige sutra će u Golubincima Jadran dočekati Donje Petrovce, a Hajduk 1925 Podunavac će biti danas gost Rudara u Vrdniku. Sloga iz Krnješevaca će kod kuće sutra igrati sa Borcem iz Klenka u 11 kolu Druge Sremske lige. Sve utakmice će početi u 14 časova.
Info Stara Pazova 24.10.2014.
Odbornici Skupštine opštine Stara Pazova, danas na 24. sednici jednoglasno su prihvatili izmene Programa poslovanja „Čistoće“,„Vodovoda i kanalizacije“, Opštinske stambene agencije i Mesne zajednice Stara Pazova, kao i Odluku kojom je Jovana Huseman, diplomirani biolog, ovlašćena da predstavlja Opštinu Stara Pazova u oblasti zaštite životne sredine kod Ministarstva životne sredine, klime i energetike nemačke pokrajine Baden Virtemberg i kod predpristupnih fondova Evropske unije u oblasti zaštite životne sredine. Skupština je takođe utvrdila nazive dve ulice u Centralnoj radnoj zoni u Novoj Pazovi, a prihvaćeni su rebalansi Finansijskih planova Mesnih zajednica Nova Pazova i Golubinci, kao i Rešenje o prenosu javne svojine na drugog nosioca javne svojine bez naknade.
Ovo rešenje odnosi se na izgradnju saobraćajne petlje na autoputu E 75, a sa te tri tačke Opštinsko veće je dopunilo dnevni red.
Info Stara Pazova 24.10.2014.
Tridesetpetoro dece iz hraniteljskih porodica iz staropazovačke opštine danas je posetilo PU Poletarac gde su ih dočekali predškolci sa poklonima i prigodnim programom. Akciju prikupljana pomoći u Poletarcu organizuju svake godine u oktobru, mesecu kada se obeležava Nedelja deteta a s obzirom na to, da je ove godine ova manifestacija imala za cilj da promoviše porodicu, kao instituciju, koja je najpotrebnija deci za srećno odrastanje, odlučili su da ove godine obraduju upravo decu koja žive u hraniteljskim porodicama, istakla je Radmila Bogdanović, vršilac dužnosti direktora PU Poletarac.
Info Stara Pazova 24.10.2014.
30 litara kiše koliko je palo poslednjih dana, što je inače ukupna količina padavina u oktobru, prekinula je kampanju šećerne repe. Od ukupno 14.500 hektara koliko je ove godine posejano slatkim korenom do sada je izvađeno 40 posto. Bojazni da će repa ostati na njivi nema jer čim se zemljište malo procedi vađenje repe se može nastaviti. Mnogo više poljoprivrednike i stručnjake brinu nečistoća i digestija. Zbog trenutnih padavina, na repi ima puno blata, a zbog učestalih kiša i bolesti lista repe tokom čitave proizvodnje šećer u repi je niži, kaže Jovan Bojić, stručni saradnik za šećernu repu u Poljoprivrednoj Stručnoj službi u Sremskoj Mitrovici. Prijem šećerne repe u šećeranama protiče nesmetano, a cenu diktiraju digestija i nečistoća, dodaje Jovan Bojić.
Info Stara Pazova 24.10.2014.
U holu pozorišne sale u Staroj Pazovi sutra će biti održana projekcija dokumentarnog filma i predavanje “Jego blagorodije baron Vrangel” profesora srpskog jezika i književnosti Boška Milosavljevića. Profesor Milosavljević, kroz svedočenja potomaka ruskih emigranata, istoričara, sociologa i obilja arhivske građe-fotografija, video-zapisa artefakata sabranih u filmskoj priči, govori o intrigantnoj biografiji i bogatoj zaostavštini generala Petra Nikolajeviča Vrangela, poslednjeg komadanta carske Rusije, čiji se grob nalazi u ruskoj crkvi Svete Trojice u Beogradu. Projekcija dokumentarnog filma u holu pozorišne sale u Staroj Pazovi počinje u 19 časova.
Kultura Stara Pazova 24.10.2014.
U subotu i nedelju u Rumi će biti održan 51. Festival muzičkih društava Vojvodine. U konkurenciji 18 najboljih ansambala, jedini predstavnik iz opštine Stara Pazova će je izvođački ansambl OKUD-a „Sveti Sava“ iz Nove Pazove. Staropazovački predstavnici nastupaju u subotu sa Igrama iz Dubičkog Potkozarja i Igrama iz Crne Trave, muškom pevačkom grupom i narodnim orkestrom a rezultati će biti poznati u nedelju, nakon drugog festivalskog dana.