Veterinarska stanica Stara Pazova u ambulantama u Staroj Pazovi, Golubincima, Krnješevcima, Vojki, Starim Banovcima i Belegišu pored poslova zdravstvene zaštite životinja, obavlja poslove veštačkog osemenjavanja krava i krmača, pregleda mesa, dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, kao i prodaje lekova, koncentrata, premiksa i stočne hrane po najpovoljnijim cenama sa mogućnošću ugovaranja isporuke na kućnu adresu uz odloženo plaćanje. Takođe, u ambulantama se prodaju i svi drugi predmeti za seosko domaćinstvo. Za kućne posete i savete veterinara možete zvati 24 časa. Sva obaveštenja se mogu dobiti na telefone 022/310-573 i 022/312-573.


Potrebni radnici za rad u proizvodnji plastike. Svi zainteresovani mogu da se jave svakog radnog dana od 10 do 15 časova na telefon 022/312-116.


Pregled najnovijih 10 vesti


Info Stara Pazova 24.07.2014.
Najveći poreski dužnici
Na sajtu Poreske uprave Republike Srbije ovih dana je objavljen spiskak najvećih poreskih dužnika među privrednim subjektima sa stanjem na dan 30. jun, a među njima je i dalje je Lifam a.d. u stečaju sa dugom oko millijardu i 907 miliona dinara. Master kozmetiks d.o.o. iz Stare Pazove duguje za porez 76 miliona dinara, A.D. Mitrosrem iz Sremske Mitrovice nešto manje od 137 miliona, a i dalje su aspolutni rekorder u dugovanjima za porez Zastava automolbili sa preko pet i po milijardi dinara duga. U kategoriji preduzetnici, Trgovinska radnja Maket Mara iz Starih Banovaca oko 15 miliona, a STR Pogrebne opreme Suza iz Novih Banovaca oko pet i po miliona dinara.
Info Stara Pazova 24.07.2014.
Sednica saveta MZ Stara Pazova
Izvršni odbor Saveta Mesne zajednice Stara Pazova na sutrašnjoj sednici trebalo bi da donese predlog odluke o usvajanju programa proslave Dana Stare Pazove, Svetog Ilije. Dnevnim redom je predviđeno donošenje predloga odluke o dodeli Plakete Mesne zajednice Stara Pazova za 2014. godinu, kao i donošenje predloga odluke o nagrađivanju učenika generacije staropazovačkih osnovnih škola.
Info Stara Pazova 24.07.2014.
UO Mesnog odbora Matice Slovačke
Sinoć je održan sastanak Upravnog odbora Mesnog odbora Matice slovačke u Staroj Pazovi. Dosta se polemike na početku razvilo oko proslave obeležavanja dolaska Slovaka u Staru Pazovu, što ove godine nije održano zbog majskih poplava i dogovoreno je da se svake naredne taj događaj obeleži skromno, a za 250-u godišnjicu, što će biti za 6 godina, se već razmišlja o velikoj proslavi. Predstavnici pazovačkog mesnog odbora se spremaju na svečanu sednicu Matice slovačke u Srbiji, koja će biti u Bačkom Petrovcu prve subote u avgustu u okviru Slovačkih narodnih svečanosti a pre nedelju dana na tradicionalnom turniru u malom fudbalu, koji je ove godine održan Kisaču staropazovački tim je osvojio treće mesto, čulo se sinoć na sastanku.
Info Stara Pazova 24.07.2014.
Javno tužilaštvo pomaže „Feniksu"
Akcija pomoći Javnog tužilaštva iz Stare Pazove članovima Društva za afirmaciju invalida Feniks se i ove godine nastavlja. Pored toaletnih kolica koja su već kupljena jednom članu Feniksa ovih dana je Javno tužilaštvo obezbedilo još 192 hiljade dinara. Od predsednice Feniksa Jelice Despot, saznajemo da će se ova namenska sredstva iskoristiti za sve članove društva, koji će ovih dana dobiti vaučere za kupovinu prehrambenih proizvoda u Mediusu.
Kultura Stara Pazova 24.07.2014.
Danas dve filmske projekcije
Na programu Kulturnog leta danas su dve filmske projekcije u HD kvalitetu koje organizuje Centar za kulturu u bioskopu u Staroj Pazovi: od 18 časova na programu je animirani film "TVRD ORAH". A od 20 časova, napeti triler, blokbaster “Hladni jul“, reditelja Džima Mikla. Cena bioskopske karte je 250 dinara.
Info Stara Pazova 24.07.2014.
Radovi na održavanju Poletarca
U PU „Poletarac“ se tokom letnjeg raspusta obavljaju radovi na tekućem održavanju objekata. Trenutno je u toku sanacija kupatila, koje je staro 41 godinu, u objektu „Leptirić“ u Novoj Pazovi, odrađene su terase na tri jaslene grupe koje su bile uništene, sanirani su krovovi na dve jaslene sobe i urađena je nadstrešnica, rekla je za RTV Stara Pazova vršilac dužnosti direktora Radmila Bogdanović. U toku je potpisivanje ugovora za krečenje, krečiće se u svim objektima a prioriteti su jaslene sobe, kuhinje i holovi.
U saradnji sa Mesnom zajednicom Nova Pazova u objektu „Bubamara“ ugrađeni su mehanizmi na prozorima za otvaranje na kip, u toku je nabavka nameštaja za novootvorene i dopuna nameštaja u postojeće grupe, planirano je pranje itisona u svim objektima a tokom avgusta bi trebalo da bude popravljen i glavni bojler od 3 hiljade litara da bi za početak nove radne godine sve bilo spremno, istakla je direktorka Bogdanović.
Sport Stara Pazova 24.07.2014.
Remi Jedinstva i Dunava
U okviru priprema za novo prvenstvo u Staroj Pazovi su juče u prijateljskoj utakmici fudbaleri Jedinstva i Dunava iz Starih Banovaca igrali nerešeno, 1:1. Jedinstvu je to bila druga provera u pripremnom periodu, dok je Dunav odigrao prvu utakmicu otkako je novi trener Branislav Bajić počeo treninge za novu sezonu. U Novim Banovcima Omladinac je pobedio Žarkovo sa 2:1, takođe u prijateljskoj utakmici. Fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove su juče počeli pripreme za novo prvenstvo u Srpskoj ligi, Vojvodina. Prozivku je izvršio novi trener Mihajlo Bošnjak, doskorašnji šef stručnog štaba Dunava. Radnički će do početka prvenstva 16. avgusta trenirati u Novoj Pazovi i odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.
Ekonomija Stara Pazova 23.07.2014.
Delta otvara fabriku u Pazovi
Kamen temeljac novog Deltinog distributivnog centra postavljen je danas u Industrijskoj zoni u Staroj Pazovi. Kamen temeljac postavili su predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Početak izgradnje Deltinog distributivnog centra u Staroj Pazovi unapređuje domaću privredu i pruža mogućnost otvaranja novih radnih mesta. Upravo ovo privredno društvo u narednom periodu planira da otvori oko 400 novih radnih mesta. Posebno treba istaći odličnu saradnju Deltinog distibutivnog centra sa opštinom Stara Pazova koja je dala punu podršku za pokretanje novih poslovnih projekata na svojoj teritoriji.
Takođe, u cilju privrednog razvitka, rukovodstvo opštine Stara Pazova je u rekordom roku obezbedila je sve potrebne građevinske dozvole kako bi ova vodeća kompanija što pre počela sa gradnjom objekta.
Info Stara Pazova 23.07.2014.
24 kuće za Bajinu Baštu
Nakon dva meseca od osnivanja i održane tri donatorske konferencije, Fondacija “Pazova za najugroženije” počinje sa izgradnjom kuća u područjima ugroženim poplavama. Na sastanku Upravnog odbora, sinoć je odlučeno da se počne sa izgradnjom 10 kuća u zaseocima nadomak Bajine Bašte gde su domaćinstva kompletno stradala od klizišta. Ova sela su izbarana zahvaljujući inicijativi same opštine Bajina Bašta koja je prva dostavila konkretne planove i zahteve. Domaćinstva će biti useljiva nakon dva meseca.
Fondacija će na ovom prostoru uskoro početi sa gradnjom dodatnih 14 kuća ukoliko geolozi procene da je gradnja na tom prostoru moguća. Takođe, iz ove Fondacije saznajemo da će proizvođači i trgovci nameštajem sa teritorije naše opštine opremiti 17 domaćinstava stradalih u poplavama u selu Jamena. Prikupljanje pomoći za ugrožena područja se nastavlja i iz Fondacije stiže poziv da se akciji pridruže ne samo privrednici, već i pojedinci, organizacije i udruženja.
Info Stara Pazova 23.07.2014.
Projekat strateškog upravljanja imovinom
„Efikasno upravljanje imovinom u opštinama Stara Pazova i Inđija“ projekat, koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština a finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji, implementira se u Opštini Stara Pazova već pet meseci i za to vreme je uspešno urađena analiza imovine i predstavljena šema upravljanja - rekao je danas na konferenciji za medije Goran Savić, pomoćnik predsednika Opštine. Pomoćnik predsednika inđijske opštine Dejan Jekić rekao je da strateško upravljanje opštinskom imovinom po ovom modelu primenjeno u susednim državama, ima efekta na povećanje budžeta lokalnih samouprava i do 20 posto. Ukupna vrednost projekta je 126 hiljada 375 evra od čega Evropska unija finansira 85 posto.