Vesti u poslednjih nedelju dana
starije vesti se nalaze u arhivi

Info Nova Pazova 24.03.2017.
Komanda aerodroma Batajnica saopštila je da će u ponedeljak 27. marta, od 8.00 do 14.00 časova, zatim 3. aprila od 8.00 do 19.00 časova i 10. aprila od 8.00 do 18.00 časova, na delu aerodroma u pravcu Banovaca, biti izvedeno bojevo gađanje pešadijskim naoružanjem. Sa aerodroma su građani upozoreni da se u pomenutim terminima ne zadržavaju na njivama.
Info Stara Pazova 24.03.2017.
Železnička stanica Stara Pazova obaveštava putnike da je od 20. marta u funkciji novi broj namenjen za davanje informacija, kao i informacije vezane za putničku blagajnu. Novi broj za građane je 064/835-66-96.
Info Stara Pazova 24.03.2017.
Umesto da sede kući i ćekaju posao, nekoliko diplomaca više pedagoške akademije rešilo je da volontira u struci. Pet diplomiranih strukovnih vaspitača u tekućoj školskoj godini volontira u Predškolskoj ustanovi „Poletarac“ u Staroj Pazovi koja nekoliko godina unazad praktikuje ovakav vid saradnje. Volonteri navode da su se za volontiranje opredelili, pre svega, kako bi stekli praktična znanja, s obzirom da je praksa veoma značajna u ovom poslu, ali i da bi stekli mogućnost da polažu državni ispit i time dobiju licencu za rad u struci. Nadležni ističu da diplomci koji su završili pedagoške akademije imaju višestruku korist od volontiranja. Direktorka ove ustanove Milica Blešić. ističe da je s pravne strane, ovakav vid saradnje regulisan na osnovu Ugovora o volontiranju na godinu dana bez prekida, za volontere su obezbeđeni troškovi prevoza i imaju pravo na korišnjenje godišnjeg odmora, a što je najvažnije nakon isteka Ugovora o volontiranju diplomci stiču mogućnost za polaganje državnog ispita čije troškove snosi predškolska ustanova, te tako u većini slučajeva vaspitači sa licencom bivaju zaposleni u ovom vrtiću.
Info Nova Pazova 24.03.2017.
U Novoj Pazovi će sutra početi besplatni časovi ruskog jezika, koji su deo projekta Ruski svet Balkanske kreativne grupe. Projekat su podržali Fond za podršku javne diplomatije Gorčakov, uprava grada Beograda a inicijativu o besplatnom kursu prepoznala je i Narodna biblioteka „Dositej Obradović“ iz Stare Pazove a od 50 stipendista, desetoro njih će pohađati časove ruskog jezika u ogranku “Petar Petrović Njegoš u Novoj Pazovi. Časove, koji počinju u sobotu, držaće Antonela Bijelić, savetnik za obrazovanje i kulturu Balkanske kreativne grupe, inače profesorka ruskog jezika i književnosti, u okviru kojih će do kraja maja biti organizovani i filmski susreti i tematska predavanja.
Info Stara Pazova 24.03.2017.
Volonteri Crvenog krsta su danas povodom Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze na svom punktu ispred zgrade Opštine Stara Pazova deliti građanima štampane materijale, o ovoj bolesti, o tome kako je prepoznati i preduprediti. Loši socijalno – ekonomski uslovi doprinose razvoju ove bolesti a u faktore rizika za nastanak spada i stanje imunog sistema. Svaki čovek zdrav ili oboleo, treba da ima na umu da je danas tuberkuloza izlečiva, ako se pravilno leči, adekvatnom terapijom i posebnim režimom života. U tom cilju, vrše se preventivni pregledi, razne akcije i edukacije, koje zajedno organizuju staropazovački dom zdravlja “Dr J.J. Zmaj” i Crveni krst.
Kultura Stara Pazova 24.03.2017.
Slobodan Trkulja održao je sinoć prvi koncert u Staroj Pazovi, na kome je publika mogla da vidi i da čuje magiju koju nosi ovaj muzičar. Naš svetski poznati umetnik, koji fascinira, kako svojim sviračkim umećem, tako i izuzetno moćnim glasom, osnivač i frontmen Balkanopolisa, nastupio je i u pratni hora “Zvonce”, sa kojim je nedavno snimao u Staroj Pazovi u okviru projekta za decu Sirije “Balkanopolis i prijatelji” u kome je okupio svetska muzička imena. Zbog velikog interesovanja, Slbodan Trkulja i hor “Zvonce” nastupiće i večeras u pazovakoj pozorišnoj sali.
Kultura Nova Pazova 24.03.2017.
Amatersko pozorište "Mirko Tatalović - Ćira" iz Nove Pazove za subotu, 25. mart najavljuje premijeru predstave Milica od pepela. Predstavu je radila omladinska scena ovog pozorišta a režiju ove bajke potpisuje Antonela Bijelić. Premijerno izvođenje će biti u bioskopskoj sali sa početkom u 20 časova a ulaznice po ceni od 200 dinara su u prodaji.
Kultura Stari Banovci 24.03.2017.
Kulturno umetničko društvo „Izvor“ uz pomoć Opštine Stara Pazova i Mesne zajednice Stari Banovci, organizovaće u nedelju u 19.00 časova, u domu kulture u Starim Banovcima, humanitarni koncert za lečenje Stojana Radeke. Pored amatera iz staropazovačke opštine nastupiće i gosti KUD „Mirkovo kolo“ iz Vrbaške u Republici Srpskoj, i KUD „Stevan Salajić“ iz Vrdnika. Ulaznica za koncert košta 300.00 dinara, a posetioci će moći da daju i prilog za lečenje petogodišnjeg dečaka iz Stare Pazove. Starobanovačko kuturno umetničko društvo „Izvor“ do sada je nastupalo u humanitarne svrhe ili uz besplatan ulaz, a po rečima predsednika društva, Željka Mirkovića, to ne bi bilo moguće da nema podrške lokalne samouprave.
Sport Stara Pazova 24.03.2017.
Fudbaleri Omladinca će sutra u Novim Banovcima u osamnaestom kolu Srpske lige područje Vojvodina dočekati Radnički iz Šida, Radnički iz Nove Pazove će igrati u Zrenjaninu protiv Radničkog, a Dunav iz Starih Banovaca će se u Sremskoj Mitrovici sastati sa Radničkim. U osamnaestom kolu Vojvođanske lige grupa Jug, Jedinstvo će sutra u Staroj Pazovi igrati sa Slogom iz Erdevika, Sremac iz Vojke će biti gost Slavije u Novom Sadu, a Podunavac iz Belegiša će igrati protiv Mladosti u Bačkom Jarku. Jadran iz Golubinaca u osamnaestom kolu Sremske lige sutra će se u Rumi sastati sa Prvim Majom. Sve utakmice će početi u 15. časova.
Info Stara Pazova 24.03.2017.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca u dvadeset drugom kolu Mocart Košarkaške lige Srbije sutra će u Staroj Pazovi dočekati ekipu Napretka Rubin iz Kruševca. Utakmica će se igrati u hali „Park“ u Staroj Pazovi i počeće u 20. časova.
Info Stara Pazova 24.03.2017.
Povodom osamnaeste godišnjica NATO agresije, kod spomenika u porti crkve Svetog Ilije, poginulima u bombardovanju, služen je parastos, a zatim su članovi Udruženja ratnih vojnih invalida, položili venac. Dok je boraca i organizacije ratnih vojnih invalida, poginuli u agresiji neće biti zaboravljeni, poručio je Mile Kozlica, predsednik ove organizacije. Na spomenik u centru Stare Pazove na kome su uklesana imena: Zdeno Bzovski, Branimir Krnjajić, Dušan Ivančević, Krsto Muminović, Dragan Remija i Vladimir Kovač, položeni su venci Udruženja boraca, Opštine Stara Pazova, Mesne zajednice Stara Pazova, Vojske Srbije i Opštinske organizacije Pokreta socijalista. Na početak NATO agresije i žrtve podsetili su Branko Crnobrnja, Stanko Carić i major Milan Žunić, iz Komande 204. Vazduhoplovne brigade. Članove porodica poginulih primili su u zgradi opštine Milan Beara, zamenik predsednika opštine i Goran Jović, predsednik Skupštine opštine Stara Pazova.
Sport Stara Pazova 23.03.2017.
Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove ostvarili su veliki uspeh, plasirali su se u polufinale plej-ofa u borbi za titulu prvaka Srbije. U trećoj, odlučujućoj, utakmici pobedili su u Kraljevu Ribnicu sa 3:2 i sa 2:1 u pobedama našli se među četiri najbolje ekipe u zemlji. Zanimljivo da su sve tri utakmice između Jedinstva i Ribnice igrane u pet setova. Staropazovčani su dva puta pobedili u Kraljevu, a Ribnica u Staroj Pazovi. Bila je to deseta pobeda Jedinstva ove godine uz samo jedan poraz, čime su najuspešniji tim u Srbiji od Nove godine. Rival Jedinstvu u polufinalu će biti ekipa Vojvodine NS Seme iz Novog Sada, a igraće se na tri dobijene utakmice. U drugom polufinalu sastaće se Novi Pazar i Crvena Zvezda iz Beograda, a prvi mečevi na programu su u nedelju 26. marta. Ovaj uspeh Jedinstva je još jedna potvrda da odbojka u Staroj Pazovi doživljava veliki procvat ove godine, jer u polufinalu za titulu prvaka Srbije igraće i odbojkašice Jedinstva, što je pošlo za rukom u Srbiji još samo Crvenoj Zvezdi. (foto: V.Marković, zurnal.rs)
Kultura Stara Pazova 23.03.2017.
Prvi put u Staroj Pazovi večeras će nastupiti kompozitor, multiinstrumentalista i pevač Slobodan Trkulja. Gost koncerta pod nazivom “Muzika za 15 intrumenata i elektroniku” biće hor OŠ “Boško Palkovljević Pinki” iz Stare Pazove, sa kojim je Trkulja nedavno snimio i nekoliko pesama. Karte za večerašnji koncert su rasprodate, a zbog velikog interesovanja Slobodan Trkulja će održati u Staroj Pazovi još jedan koncert sutra uveče.
Info Stari Banovci 23.03.2017.
U petak 24. marta u 19.00 časova u domu kulture u Starim Banovcima učenici Osnovne škole „Slobodan Savković“ kraćim programom obeležiće početak NATO agresije na našu zemlju, a zatim će biti predstavljena knjiga pukovnika u penziji Slobodana Vukosavljevića „Zašto je pao Knin – Ispraćaj naroda“. Vukosavljević je bio na visokim vojnim komandnim dužnostima u Krajini u ratu devedesetih godina, a u knjizi opisuje kolonu u kojoj su se povlačili vojnici i civili i bavi se razlozima za predaju Krajine. Promociju organizuju osnovna škola, Mesna zajednica Stari Banovci i Udruženje boraca.
Info Stara Pazova 23.03.2017.
U narodnoj biblioteci “Dositej Obradović” u Staroj Pazovi sinoć je priređeno pesničko veče, na kome se prvi put pazovačkoj publici predstavila Željka Avrić, pesnikinja iz Sremske Mitrovice. Zato je pored najnovije zbirke “Jesam” predstavila i prethodne dve zbirke “Marginalije” i “Vremenik”. Autorka je kazivala pesme iz svojih zbirki, a o njenom radu govorio je književnik i novinar Momir Vasiljević. Osim poezije, ova već dokazana pesnikinja povremeno piše i književne prikaze. Objavljuje u književnoj periodici i više puta je nagrađena. Nedavno je 12 pesama Željke Avrić prevedeno na ruski jezik i objavljeno u šestom tomu antologije Srpsko-ruski krug, u izboru i prevodu pesnika, prevodioca i saradnika Instituta Gorki u Moskvi Andreja Bazilevskog.
Info Stara Pazova 22.03.2017.
Rezolucijom Ujedinjenih nacija u decembru 1992.godine, 22.mart je proglašen za Svetski dan vode, kako bi se u javnosti probudio interes za problem nedostatka pijaće vode. Ovaj dan je počeo da se obeležava od 1993. godine, a sa ciljem da se svest o važnosti zaštite vode probudi još kod dece, JKP “Vodovod i kanalizacija” Stara Pazova već nekoliko godina organizuje prezentaciju i obilazak izvorišta u Staroj Pazovi za učenike osnovnih škola. Povodom Svetskog dana vode izvorište su danas posetili učenici petog razreda pazovačke osnovne škole “Boško Palkovljević Pinki”, za koje je pre toga Vodovod organizovao u školi i predavanje o značaju vode i potrebe za njeno očuvanje, dok su osmaci ove škole sami spremili prezentaciju i eksperiment. Ove godine Svetski dan voda je pod sloganom: „Zašto otpadna voda?” i odnosi se na smanjenje produkcije i povećanje ponovne upotrebe otpadnih voda. Trenutno većina gradova u zemljama u razvoju nema adekvatnu infrastrukturu i sredstva za efikasno i održivo upravljanje otpadnim vodama. Nakon izgradnje kompletne kanalizacione mreže u staropazovačkoj opštini i popravke regionalnog koletkora pristupiće se izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izjavio je Vladimir Kiković, tehnički direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Stara Pazova
Info Stara Pazova 22.03.2017.
Nacionalna služba za zapošljavanje će, preko Poštanske štedionice, u sredu 22. marta isplatiti redovnu novčanu naknadu nezaposlenim licima za februar 2017, dok će privremenu novčanu naknadu za februar 2017. isplatiti nezaposlenim licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije, u četvrtak 23. marta.
Sport Stara Pazova 22.03.2017.
Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove sutra će u Kraljevu protiv Ribnice igrati, treću, odlučujuću utakmicu za plasman u polufinale plej-ofa u brobi za titulu prvaka Srbije. Trenutno stanje u pobedama je 1:1. Pobednik sutrašnjeg duela u polufinalu će igrati protiv Vojvodine NS Seme iz Novog Sada. U drugom polufinalu igraće Novi Pazar i Crvena Zvezda, a igraće se na tri dobijene utakmice, sreija počinje već u nedelju kada su na programu prvi mečevi. Utakmica u Kraljevu sutra će početi u 18. časova.
Info Novi Banovci 22.03.2017.
U PU Radost u naselju Banovci Dunav u toku je nedelja koja je ekološkog karaktera pa su deca uključena u niz aktivnosti vezanih za ovu temu. Kako vrtić učestvuje i u programu Za čistije i zelenije škole u Vojvodini danas su predškolsku ustanovu posetili predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i prisustvovali otvaranju organske bašte, u čijem sejanju su učestvovali mališani. U programu je uključeno 84 škola sa teritorije Vojvodine od predškolskih ustanova do srednjih škola, a cilj njihovog obilaska je podrška ovom programu, istakla je Brankica Tabak podsekretar u Sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine. Pored sađenja bašte u okviru ekološke nedelje mališani su imali priliku i da nauče nešto više o ekologiji od takopzvanih Eko patrola iz osnovnih škola u Novim Banovcima, Belegišu i iz škole Simeon Aranicki, koje su im bile u gostima. Takođe su slikali ekološkim materijalima i napravili izložbu u vrtiću. Ekološku nedelju deca će završiti performansom na trgu u naselju Banovci Dunav, gde će pokazati kako se kvalifikuje otpad i šta se radi sa njim. U ove aktivnosti uključeni su i roditelji i lokalna zajednica.
Info Stara Pazova 22.03.2017.
Među deset osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova u Srbiji koje su dobile podršku za realizaciju interkulturlnih projekata od Ekumenske humanitarne organizacije EHO našle su su i dve predškolske ustanove i jedna osnovna škola sa teritorije staropazovačke opštine. Za njihovu realizaciju opredeljeno je 330.000 dinara. Projekti na temu interkulturalnosti u staropazovačkoj opštini u naredna četiri meseca realizovaće se u oba vrtića i Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi. U novobanovačkom vrtiću „Radost“ i deca iz osetljivih društvenih grupa imaće priliku da kroz realizaciju projekta „Različiti, a divno se igramo i družimo“ saznaju šta je interkulralnost i kako deca sagledavaju različitost među sobom. U Predškolskoj ustanovi „Poleterac“ u Staroj Pazovi realizovaće se projekat „Radoznali vrtić“ u kome će se deca međusobno upoznati sa srpskom i slovačkom kulturom. „Upoznah, shvatih, razumeh“ je naziv projekta na ovu temu koji će se realizovati u jedinoj osnovnoj školi sa teritorije opštine koja realizuje interkulturalni projekat. U okviru projekta učenici će se pored srpske i slovačke, upoznati i sa romskom, ruskom i engleskom kulturom. Za realizaciju projekata Ekumenska humanitarna organizacija opredelila je po 110.000 za svaku osnovnu školu, odnosno predškolsku ustanovu sa zajedničkim ciljem da se deca međusobno prihvate, razumeju i pokrenu različite zajedničke aktivnosti u školama.
Život Stara Pazova 22.03.2017.
Humanitarna akcija “Magnet za ljubav" u cilju prikupljanja sredstava za kupovinu veoma značajnih uređaja Magnetne rezonance, prateće opreme i specijalnog inkubatora kompatibilnog sa magnetno rezonantnim uređajem, koji još uvek ne postoji u Srbiji, za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, privukla je veliki broj organizacija, agencija, javnih ličnosti i medija. Akciju je podržao i Fudbalski savez Srbije. Fudbalska reprezentacija Srbije snimila je juče i promo spot akcije. Organizatori akcije i osnivači fondacije „Magnet za ljubav“ su kompanije MK Group i TDE Services zajedno sa Insitutom za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Do sa je prikupljeno više od 300 hiljada evra, a cilj je da se prikupi 750 hiljada evra. Planirano je da se akcija završi do kraja marta.
Info Vojka 21.03.2017.
U okviru rekonstrukcije centra Vojke, u toku je asfaltiranje prilaznih ulica, postavljanje bankina u njima i postavljanje nove rasvete, a centar Vojke obišli su danas Đorđe Radinović, predsednik i Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova. Predsednik Radinović je za RTV Stara Pazova izjavio da lokalna vlast ispunjava obećanja, da se radovi na uređenju infrastrukture rade u kontinuitetu, a zahvaljujući stabilnom budžetu, u skladu sa planovima. Radinović je rekao da nisu osnovane tvrdnje da se u infrastrukturu ulaže pred izbore, i ilustrovao činjenicom da su prošlogodišnji izbori bili u sredini sezone asfaltiranja ulica. Inače, radovi u centru Vojke sprovode se na oko 3600 kvadrata, a biće ugrađeno oko 870 tona asfalta.
Kultura Stara Pazova 21.03.2017.
Amateri staropazovačke opštine postižu zapažene rezultate na svim nivoima takmičenjima, ali najveći problem u poslednje vreme predstavlja finansiranje, jer se ne ostvaruje plan budžeta, istakla je Anđelka Mali, predsednica Skupštine Saveza amatera. Planom za podsticaj amaterizma predviđeno je 2 miliona dinara za ovu, isto kao i za prethodnu godinu. Na sinoć održanoj sednici, usvojen je Izveštaj o radu sa Finansijskim izveštajem, kao i Plan rada sa Finasijskim planonom za ovu godinu. Ujedno je formirana komisija, koja treba da obiđe 21 članicu Saveza i preispita funkcionisanje, jer je rad pojedinih pod znakom pitanja. Takođe je formirana i tročlana komisija, koja će tražiti prijem kod predsednika Opštine Stara Pazova a do kraja juna će biti sazvana i vanredna izborna Skupština Saveza.
Sport Stara Pazova 21.03.2017.
Učenici osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ iz Stare Pazove koji su nastupali na finalnom turniru školskog prvenstva Srbije osvojili su treće mesto poštu su pobedili vršnjake iz Knjaževca sa 2:0 u setovima. U polufinalu mladi odbojkaši iz Stare Pazove poraženi su od Velikog Gradišta sa 2:1. Ovo je jedan od najvećih uspeha u školskom sportu koji je ostvaren u poslednjih nekoliko godina. Finalni turnir u odbojci održan je Kladovu.
Info Stara Pazova 21.03.2017.
Povodom informacije, koja je juče objavljena u određenom broju medija, o skoroj izgradnji postrojenja za skladištenje i tretman medicinskog otpada u Staroj Pazovi, opština Stara Pazova je uputila demanti koji prenosimo u celosti: „Opština Stara Pazova obaveštava javnost da do sada nije dobila zvanične detaljne informacije od kompanija, koje su istupile u javnost potpisivanjem „ugovora o osnivanju zajedničkog privrednog društva (joint venture) koje će se baviti sakupljanjem i tretmanom medicinskog, farmaceutskog i patogenog otpada u Srbiji kao i izgradnji reciklažnog centra u Staroj Pazovi“ (TANJUG). Takođe po Planu detaljne regulacije Istočne rade zone u Staroj Pazovi namenom nije predviđena mogućnost izgradnje ovakvih i sličnih objekata ili kompleksa sa tom delatnošću, osim za potrebe magacina ili hala. U skladu sa važećim zakonima Republike Srbije i važećim planskim dokumentima, naglašavamo da lokalna samouprava opštine Stara Pazova nije u mogućnosti da izda dozvole za pomenutu potrebu, uz napomenu da pomenuta kompanija još uvek nije uputila pisani zahtev za neophodne dozvole. Kompanija Sinofarm iz Beograda, jedna od potpisnica pomenutog ugovora, u Istočnoj radnoj zoni u Staroj Pazovi, ima halu u kojoj skladišti svoje proizvode namenjene medicinskoj struci.“
Život Surduk 20.03.2017.
Na humanitarnom “Zlatnom koltiću” u Surduku juče je za lečenje Stojana Radeke sakupljeno 84 hiljade dinara, a Nacionalni klaster bespilotnih letelica, koji je snimao promo film ovog mesta, uplatiće na Stojanov račun još 61 hiljadu dinara, izjavio je za RTV Stara Pazova Milorad Jeremić, predsednik Saveta Mesnezajednice Surduk. Prvo mesto u kuvanju riblje čorbe osvojila je ekipa Lovačkog društva iz ovog sela, a manifestaciji je prisustvovao i Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova sa saradnicima. Predsednik Radinović izrazio je nadu da će biti sakupljena suma neophodna za Stojanovo lečenje. Program su upotpunila udruženja žena iz Srema i nastup Garavog sokaka.
Kultura Stari Banovci 20.03.2017.
Smilja Volarov iz Starih Banovaca je stohiljadititi gledalac filma Biser Bojane i kao nagradu dobila je vikend u beogradskom hotelu Metropol. Dodela nagrade je bila u subotu nakon emitovanja ovog domaćeg kinematografskog ostvarenja, kada je deo glumačke ekipe bio da se pokloni pred publikom. Nagradu je dobitnici uručio producent i glumac Mima Karadžić, izrazivši zadovoljstvo što je nagrađena upravo gledateljka iz ove sredine, u kojoj se ovih dana uspešno nastavlja snimanje novih epizoda popularne serije Komšije, a gde je snimljen i deo filma Biser Bojane.
Sport Stara Pazova 20.03.2017.
Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove i Ribnice iz Kraljeva igraće i treću utakmicu četvrt-finala za plasman u polufinale plej ofa. Ribnica je sinoć pobedila u Staraj Pazovi sa 3:2 u setovima,a prvi meč je dobilo Jedinstvo takođe sa 3:2, pa će u četvrtak u Kraljevu odlučiti ko će u polufinalu biti rival Vojvodini NS Seme iz Novog Sada koja je u dve utakmice bila bolja od Spartaka iz Ljiga.
Sport ostalo 20.03.2017.
Fudbaleri Omladinca iz Novih Banovaca igrali su nerešeno 1:1 u sedamnaestom kolu Srpske lige područje Vojvodina protiv Crvene Zvezde u Novom Sadu, Dunav je pobedio u Starim Banovcima TSC iz Bačke Topole sa 1:0, Radnički iz Nove Pazove je u ovom kolu bio slobodan. U sedamnaestom kolu Vojvođanske lige grupa Jug Jedinstvo iz Stare Pazove je izgubilo od LSK-a u Laćarku sa 2:1, Sremac je u Vojki pobedio Sofeks iz Futoga sa 2:0, a Podunavac je u Belegišu poražen od Kabela iz Novog Sada sa 3.1. Jadran je u Golubincima u sedamnaestom kolu Sremske lige pobedio Budućnost iz Salaša Noćajskog sa 1:0.
Sport Stari Banovci 20.03.2017.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca poraženi su u dvadeset prvom kolu Mocart Košarkaške lige Srbije u Beogradu od ekipe OKK beograd sa 67:66. Nakon ovog poraza Dunav ima 32. boda i nalazi se na osmom mestu na tabeli. U narednom kolu Dunav će u Staroj Pazovi igrati protiv Napretka Rubin iz Kruševca.
Sport Stara Pazova 20.03.2017.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove plasirale su se u polufinale plej-ofa u borbi za titulu prvaka Srbije. Staropazovčanke su i u drugoj utakmici pobedili Spartak sada u Subotici sa 3:1 u setovima. Rival u polufinalu će im biti TENT iz Obrenovca koji je bio bolji u dve utakmice od Železničara iz Lajkovca, Jedinstvo će imati prednost domaćeg terena
Sport Stara Pazova 20.03.2017.
Kadetkinje Jedinstva pobednice su finalnog turnira u odbojci koji je u subotu održan u Staroj Pazovi. One su u finalu pobedile Spartak iz Subotice sa 3:0 u setovima i stekle pravo da brane titulu osvojenu prošle godine na prvenstvu Srbije. Za najbolju igračicu turnira proglašena je Milica Nikolić iz Jedinstva.
Kultura Nova Pazova 20.03.2017.
AP „Mirko Tatalović Ćira“ iz Nove Pazove izvelo je u subotu premijerno predstavu „Braćo i sestre“ Duška M. Petrovića u režiji Aleksandra Baka, koji potpisuje i scenografiju i adaptaciju teksta, savremenog srpskog pesnika i satiričara. U pitanju je satirična pastorala o aktuelnim događajima u Srbiji i o traženju puta u Evropu. Glavne uloge tumače Milan Dudić, Nenad Sladić, Antonela Bijelić, Dijana Vlainić Dragin. Ovo je prva Bakova režija u novopazovačkom pozorištu, koje već za dve nedelje očekuje gostovanje u Pivnicama na zatvaranja festivala ĐIDA a premijerno izvođenje predstave gledao je i selektor Zoltan Fridman.
Info Stara Pazova 20.03.2017.
Danas u 11 časova i 19 minuta za stanovnike na severnoj Zemljinoj polulopti počelo je proleće, dok je u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počela jesen. Na dan prolećne ravnodnevnice obdanica i noć nisu jednake dužine, pa tako od danas obdanica traje 12 sati i 10 minuta, a noć 11 sati i 50 minuta, s obzirom da Zemlja poseduje atmosferu koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta. U noći između subote, 25. i nedelje, 26. marta počinje letnje računanje vremena.
Politika Stara Pazova 20.03.2017.
Ja sad vodim bitku protiv Vuka Jeremića i Saše Jankovića, koji su mi glavni konkurenti za drugi krug, i mislim da ću tu bitku da dobijem jer su obojica veoma kompromitovani, rekao je juce u Staroj Pazovi lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, obraćajući se članovima i simpatizerima stranke i dodao da ga u drugom krugu očekuje politički dvoboj sa Aleksandrom Vučićem. Šešelj je naglasio da je ova kampanja veoma skromna što se tiče izdvajanja materijalnih resursa. Za kraj kampanje, lider Radikala je najavio četiri velika mitinga u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, a u njegovoj pratnji bili su funkcioneri Srpske radikalne stranke: Nemanja Šarović, Vjerica Radeta i Vojislav Kolačanin i Srđo Komazec, predsednik Opštinskog odbora stranke.
Politika Stara Pazova 20.03.2017.
Staru Pazovu danas je posetio i predsednički kandidat Saša Janković koji predstavlja Grupu građana „Za Srbiju bez straha“. Janković je ispred Slovačke evangeličke crkve razgovoarao sa građanima kojima je predstavio svoj program. Podršku predsedničkom kandidatu koji se na glasačkom listiću predstavlja pod rednim broj 1 pružio je i glumac Predrag Ejdus koji je zajedno sa njim uputio poruku građanima da izađu na izbore jer se radi o budućnosti svakog pojedinca.
Info Stara Pazova 20.03.2017.
Regionalni Centar za hemodijalizu Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj„ u Staroj Pazovi otvoren je pre 5 godina i zbrinjava bubrežne bolesnike iz dve opštine – Stara Pazova i Inđija. Centar ima 12 kreveta u kome se dijalizira 42 pacijenta. Kapaciteti su maksimalno iskorišćeni, a broj bubrežnih bolesnika raste i postoji potreba za proširenjem, što je u skorijoj budućnosti i u planu, rekao je danas na obilasku centra povodom jubileja dr Aleksandar Omerović, direktor pazovačkog doma zdravlja. Trenutno se pacijenti dijaliziraju u dve smene, veći centar bi omogućio uvođenje i treće, a u planu je da se poveća i broj lekara. Sada rade troje lekara, potrebe postojećeg centra su za još jednim, što bi u skorije vreme trebalo i da se realizuje, jer je dvoje lekara na specijalizaciji interne medicine.
Sport Stara Pazova 20.03.2017.
Na državnom prvenstvu u streljaštvu, održanom u Kraljevu, Streljačka družina Jedinstvo Stara Pazova osvojila je bronzanu medalju u seniorskoj ekipnoj konkurenciji, dok se bronzom takođe okitila i Marija Malić juniorka SD Jedinstvo. Ekipu koja je ukupno upucala 1233 kruga činile su Marija Kolarević, Tijana Kolarik i Marija Malić. U pojedinačnoj konkureniciji seniorki, u finale se plasirala Marija Kolarević, koja je zauzela šesto mesto, a Momčilo Adamović je bio sedmi kod juniora.
Štampariji Majorpromet potrebni radnici za rad u proizvodnji. Za više informacija pozvati na telefon broj 022/311 142 i 311 895.
Drina Plastika 86 iz Nove Pazove raspisuje konkurs za radno mesto: radnica u proizvodnji. Poželjno iskustvno na istim poslovima. Za više informacija javiti se lično i poneti svoju radnu biografiju na adresu firme: Četvrta Industrijska 7, u Novoj Pazovi, radnim danima od 8 do 16 časova.
Nestala ženka rase bigl stara godinu dana, odaziva se na ime Dora. Ima crnu ogrlicu. Pozvati na telefon broj 065/ 66 44 135
Auto centru Kroka potreban radnik za rad u perionici. Zainteresovani kandidati mogu se javiti na telefon broj 064 14 25 430.
Preduzeće Bela Harmonija doo iz Stare Pazove, koja se bavi hemijskim pranjem veša traži prevodioca za italijanki jezik. Uslovi su: odlično poznavanje italijanskog jezika, srednja ili viša ekonomska škola ili ekonomski fakultet. Za sve informacije pozvati na sledeće brojeve telefona: 022/ 310 342, 310 434, 310 344, lokale 5 i 8, ili doći lično u sedište firme Svetosavska 9, ulaz posle Mlinpeka.
Potrebna ozbiljna osoba ženskog pola materijalno obezbeđena, po mogućnosti penzioner radi izdržavanja penzionerskog bračnog para. Hrana i smeštaj obezbeđeni. Za više informacija javiti se na telefon broj 022/ 312 901.
Benzinskoj pumpi Speed Moll u Starim Banovcima potrebna dva točioca za rad. Zainteresovani kandidati svoje biografije mogu poslati na mail : snezaspeed@gmail.com. Ili pozvati na telefon broj 022/351-016
Firmi V-online potreban tehničar održavanja računarske opreme-monter ( posao zahteva rad na terenu) i radnik u kancelariji na knjigovodstveno administrativnim poslovima. Za sve informacije zvati na telefon 022/310-724 ili poslati CV na mejl-adresu office@vojvodinaonline.rs
Potrebna devojka za rad na sladoledu u Novoj Pazovi. Za više informacija pozvati na telefon broj 064/ 64 23 468.
Na prodaju poljoprivredno zemljište u Staroj Pazovi, u potezu Zovice. Za više informacija pozvati na telefon broj 063/312-900.
Firmi Mega Plast Jovanovic Doo iz Nove Pazove, potrebni radnici za rad u proizvodnji-vise izvrsilaca :osobe ženskog pola za rad na masini, pakovanje i montiranje i osobe muškog pola na fizičkim poslovima- utovaru i istovaru robe. Javiti se na telefon 022/323-381 od 08h do 16h radnim danima, ili doći lično na adresu Kralja Petra I br.18 od 08h do 16h.
Artinvest doo raspisuje konkurs za radno mesto: pomoćni proizvodni radnik više izvršilaca. Neophodni uslovi: minimum III stepen stručne spreme, da kandidat nije osuđivan niti da se vodi krivični postupak protiv njega, da ste pedantna, odgovorna, tačna i pouzdana osoba. Molimo sve zainteresovane kandidate da pošalju svoju poslovnu biografiju sa naznakom poruke: pomoćni proizvodni radnik na e-mail adresu: milan.miscevic@artinvest.rs ili poslati na adresu : Artinvest doo, Banovačka 46, 22300 Stara Pazova.
Zbog povećanog obima posla hotelu Vojvodina potreban kuvar. Za više informacija javiti se na telefon broj 062/ 1060652.
Central Baru potreban konobar ili konobarica za rad u kafiću. Za više informacija javiti se na telefon broj 061/ 6223 992.
Pansion PLTNIK - SPLAVAR je firma koja nudi ugostiteljske usluge i usluge smestaja. Nalazimo se u Slovackoj u pijeninskom narodnom parku u Cervenom Klastoru u predivnom okruženju na obali reke Dunajec. Potrebni su nam radnici -kuvari i konobari,povoljni uslovi zaposlenja, kao i plata. Smeštaj i ishrana obezbedjeni, besplatno. Potrebno je da kandidati govore slovački jezik. Zaposlenje u skladu sa važećim zakonima. Kontakt telefon 421 905 471 108, 421 915 890 937 E mail : info@penzionpltnik.sk web: www.penzionpltnik.sk
Šahmatik doo iz Stare Pazove iz ulice Sama Halupke 47a, oglašava prodaju građevinskog zemljišta na lokaciji Krčedin-Janda, vlasništvo 1/1, površine 2,2 hektara na samoj obali Dunava. Idealno za gradnju turističko ugostiteljskog kompleksa sa hotelom , marinom, sportsko – rekreativnim i drugim sadržajima. Cena povoljna. Za više informacija pozvati na telefon broj 022/ 310 093, 063/ 1132283.
Prodaja poslovnog prostora lokala, izuzetno povoljno, cena već od 350 €/m². Stambeno - poslovni kompleks "ŠAHMATIK", Šafarikova 10, Stara Pazova (prolaz kod "Univerexporta"). Lokali površine 10, 18, 19, 21, 30, 38, 45, 56, 59, 70, 155m². Povoljnost - pripadajući prostor ispred lokala, kao i besplatan parking. Kontakt telefoni: 022/310-093, 063/113-22-83.
Potreban konobar/konobarica rad u kafiću Hogar u Staroj Pazovi. Za više informacija javiti se na telefon broj 064 38 11 762.
Stovarištu Šovljanski potrebna dva fizička radnika za rad na stovarištu u Starim Banovcima. Javiti se lično na adresu Grčka 2, ili zvati na telefon broja 063/ 11 625 40.
Potrebna dva radnika za rad u plastičarskoj radionici u Staroj Pazovi. Poželjno iskustvo. Za više informacija javiti se na telefon broj 066 310 358.
Firmi iz Stare Pazove potreban radnik u pogonu za preradu plastike kao i radnik za rad u alatnici. Za više informacija pozvati na telefon broj 063 503- 198.