Potrebni zidari i pomoćni radnici za rad na gradilištu u Staroj Pazovi. Za više informacija zvati na telefon 062/620-410.
Firmi Plamen iz Inđije potreban je jedan mašinski inženjer, obavezno je znanje engleskog jezika, poželjno poznavanje programiranja CNC mašina, projektovanje i konstruisanje alata. Takođe je potreban i jedan radnik za rad na mašinama za plastiku, obavezno je radno iskustvo i znanje postavljanja alata na mašinu i uspostavljanja radnog ciklusa. Prijave se mogu slati do 4.08. 2014. godine na Plamen doo, Kralja Petra Prvog bb, 22320 Inđija, ili na imejl office@plamen.rs.


Pregled najnovijih 10 vesti


Info Stara Pazova 30.07.2014.
Poseta nemačke delegacije
U posetu Opštini Stara Pazova sutra dolazi delegacija nemačke Pokrajine Baden-Virtemberg na čelu sa gospodinom Francom Unterštelerom, ministrom državnog Ministarstva životne sredine, klime i energetike. Ovo je jedan u nizu susreta, i prvi koji će se održati u Staroj Pazovi u cilju dalje realizacije projekta izgradnje Postrojenja za prerađivanje otpadnih voda. Cilj projekta je upravljanje otpadnim vodama, odnosno izgradnja prečistača otpadnih voda i prozvodnja biogasa od koga se dobija toplotna i električna energija. Do sada je završena studija izvodljivosti i opravdanosti, koju je uz podršku pomenutog Ministarstva Pokrajine pripremio ISWA Institut iz Štutgarta- jedan od najpoznatijih i najcenjenijih instituta u Evropi.
Sledeći korak je izrada projekta za izgradnju prečistača otpadnih voda. Projekat finansira Državno ministarstvo Pokrajine, uz ličnu podršku ministra Franca Unterstelera.
Info Stara Pazova 30.07.2014.
Unapređenje društvenog položaja
Osobe sa invaliditetom uporno se bore za unapređenje svog društvenog položaja. Prema rečima Gorana Rajkovića, predsednika Udruženja paraplegičara Fruška gora – Srem sa sedištem u staropazovačkoj Opštini, u nadležnom Ministarstvu su tokom jula meseca vođeni konstruktivni razgovori. Rajković očekuje da u kratkom roku bude urađen nacrt Zakona o invalidskim organizacijama, kao i Zakon o socijalnoj zaštiti osoba sa invaliditetom. U narednih mesec dana u udruženjima osoba sa invaliditetu u toku je javna rasprava o Zakonu o ortopedskim, odnosno, medicinskim pomagalima.
Sport Stara Pazova 30.07.2014.
Doček omladinske reprezentacije
Ponosan sam na moje fudbalere i na rezultat koji smo ostvarili, izjavio je juče u Sportskom centru u Staroj Pazovi Veljko Paunović selektor omladinske reprezentacije Srbije u fudbalu po povratku sa evropskog prvenstva u Mađarskoj. Deo igrača i članove stručnog štaba dočekalo je pedesetak navijača uglavnom roditelja i članova najuže rodbine i fudbalske sudije vojvođanskih liga i burnim aplauzom pozdravili naše mladiće zbog velikog uspeha koji su ostvarili u Mađarskoj, bez obzira što nisu uspeli da odbrane titulu osvojenu prošle godine. Reprezentacija Srbije je poražena u polufinalu od Portugalije na penale, ali je izborila plasman na svetsko prvenstvo na Novi Zeland.
Info Stara Pazova 29.07.2014.
Program proslave Dana Stare Pazove
Savet Mesne zajednice Stara Pazova sinoć je jednoglasno usvojio Program proslave Dana Stare Pazove, Svetog Ilije. Centralna manifestacija će biti upriličena u petak u restoranu „Vojvodina“ uz prisustvo gostiju iz Slovačke, Poljske, Hrvatske i Srebrenice, sa kojom Stara Pazova ima potpisanu Povelju o bratimljenju. U okviru obeležavanja mesne slave svečano će biti dodeljene Plakete sa Poveljom Mesne zajednice za 2014. godinu najuspešnijim Staropazovčanima u oblasti obrazovanja i vaspitanja, kulture i sporta, novčana nagrada u iznosu od 20 hiljada dinara biće uručena učenicima generacije staropazovačkih osnovnih škola i najboljem učeniku ŠOSO „Anton Skala“ iz Stare Pazove, a povodom 95 godina od osnivanja FK „Jedinstvo“ biće dodeljene diplome veteranima starijim od 75 godina.
U subotu, na Svetog Iliju, na stadionu „Jedinstvo“ u Staroj Pazovi biće odigrana prijateljska fudbalska utakmica između FK „Jedinstvo“ i fudbalskog kluba iz mesta Miloslavov iz Republike Slovačke.
Sport Stari Banovci 29.07.2014.
Završni radovi na sportskom objektu
Posle više od godinu dana radovi na rekonstrukciji sportskog objekta u Starim Banovcima se nalaze u završnoj fazi. Zahvaljujući sredstvima koje je obezbedila Opština Stara Pazova i Direkcija za izgradnju radovi su intenzivirani u poslednje vreme. Da bi fudbaleri Dunava posle više od godinu dana ponovo mogli da igraju prvenstvene utakmice na svom terenu potrebno je da se postavi nova ograda, golovi, klupe za rezervne igrače i zaštitna mreža iza golova rekao je za RTV Stara Pazova Goran Kovačić, član Upravnog odbora kluba i doskorašnji predsednik. Ranije je urađen pomoćni teren, zasejana nova trava na glavnom terenu i uveden sistem za automatsko zalivanje.
Istovremeno igrači pod rukovodstvom novog trenera Branislava Bajića se pripremaju za prvenstvo, treniraju na svom igralištu, a koriste i nedavno uređenu peščanu plažu pored restorana „Venecija“. U Dunavu očekuju da će 24. avgusta posle više od godinu dana ponovo igrati utakmice za bodove pred svojim navijačima, a svečano otvaranje renoviranog sportskog objekta je predviđeno za 21. septembar.
Info Stara Pazova 29.07.2014.
Nestabilno vreme do subote
Naše područje se još uvek nalazi u crvenoj zoni kada je reč o vremenskim nepogodama. Velika vlaga i nestabilna vazdušna masa uslovljavaju obilne padavine i grmljavinske nepogode na širem području naše teritorije. Obilne kiše praćene vetrom, munjama i pucanjem gromova su uobičajena meteorološka pojava za letnji period. Slično je bilo leta 1999. i 2011. godine. Sve su to ćudi prirode, dodaju meteorolozi i ne slažu se da je aktuelno nevreme posledica klimatskih promena. Goran Mihajlović, načelnik Hidrometeorološkog zavoda Srbije kaže da su slične vremenske prilike zabeležene, ipak 50 litara kiše po kvadratu koliko je palo na području staropazovačke opštine tokom jednog popodneva je prosečna količina za ceo jul.
Promenljivo, oblačno i nestabilno vreme zadržaće se i narednih dana, sve do subote. Za dane vikenda doći će do stabilizacije vremena ali će temperatura biti nešto niža. Prema mesečnoj prognozi vremena, sa ređom pojavom pljuskova i stabilnije vreme iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije najavljuju za prvih deset dana avgusta.
Info Stara Pazova 28.07.2014.
Požar u Staroj Pazovi
Jutros je izbio požar u kući porodice Van Der Zajden u Staroj Pazovi. Ekipa Radio-televizije Stara Pazova na licu mesta u razgovoru sa Tanjom Van Der Zajden saznala je da je požar izbio u kuhinji, verovatno jutros, na elektičnoj instalaciji i da se na sreću nije proširio na gasne instlacije. U kući, na spratu, spavala je porodica Van Der Zajden. Požar su primetili tek kada su se probudili, nešto posle osam sati, pozvali su vatrogasce koji su stigli u vrlo kratkom roku, rekla je gospođa Van Der Zajden. Svi ukućani su dobro a materijalna šteta je znatna.
Info Stara Pazova 28.07.2014.
Bolesti na biljkama zbog vremena
Tokom protekla 24 časa na teritoriji staropazovačke opštine palo je između 50 i 55 litara kiše po kvadratnom metru, a bilo je i olujnog vetra. Kukuruz, suncokret, vinova loza i povrće su polegli a na pojedinim mestima stvorile su se vodene depresije, na kojima će ukoliko se zadrži voda biljke propasti, kaže Marka Hric, diplomirani agronom iz Stare Pazove. Ovogodišnje vremenske prilike nisu naklonjene biljkama na kojima se zbog učestalih padavina, visokih temperatura i visoke vlažnosti vazduha pojavljuju bolesti. Na šećernoj repi je prisutna cerkospora, suncokretovoj glavici voda ne prija, povrće, voće i vinovu lozu treba štititi sredstvima na bazi bakra.
Info Stara Pazova 28.07.2014.
Počela regata „Reka“
Rečni ekološki karavan – regata „Reka“ zaplovio je juče sa obale Dunava u Starim Banovcima na put dug 500 km, u trajanju od 13 dana, sve do Tekije i nazad. Prema rečima Dragane Stanojković Zorić, direktorke TO opštine Stara Pazova, prijavljeno je 40 plovila, kako sa sa teritorije naše opštine tako i iz Starog Slankamena, Novog Sada i Beograda. Loši vremenski uslovi na početku putovanja nisu pokvarili raspoloženje učesnika, koje očekuju mnogobrojne turističke atrakcije, a Đerdapska klisura je svakako najveći izazov. Ova manifestacije je humanitarnog karaktera, a kotizacija od 1000 dinara ići će u fond Pazova za najugroženije. Glavni pokrovitelj je Opština Stara Pazova.
Život Stara Pazova 28.07.2014.
Transfuziološki autobus u Pazovi
Juče je u Novoj Pazovi održana treća julska akcija dobrovoljnog davanja krvi na koju se odazvalo 58 osoba,a krv je dalo 52 dobrovoljna davaoca.Naredna akcija je planirana za četrvrtak 31. jul kada će transfuziološki autobus biti postavljen ispred zgrade SO Stara Pazova,i to u vremenu od 8 do 14 časova.