Vesti u poslednjih nedelju dana
starije vesti se nalaze u arhivi

Info Stara Pazova 20.01.2017.
Na konkursu Energija je svuda oko nas učenici OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ iz Stare Pazove osvojili su drugo mesto sa svojom maketom Efikasna solarna kuća. U projekat o traganju za obnovljivim i alternativnim energijama bili su uključeni Dmitar Maoduš, Milan Miodrag i Vesna Maoduš a mentorka im je bila Milica Vranić, nastavnica geografije. Energija je potrebna svim živim bićima a na planeti Zemlji je sve manje iskoristive energije i zato se već 8 godina organizuje konkurs pod nazivom Energija je svuda oko nas. Učestvuju sve osnovne i srednje škole iz Vojvodine a učenicima pazovačke škole Pinki je prvo učešće ove godine donelo drugo mesto. Inicijator konkursa je Centar za razvoj i primenu nauke uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu a uručivanje nagrada pobednicima biće u utorok u Novom Sadu.
Život Belegiš 20.01.2017.
Baviti se stočarstvom, a pre svega govedarstvom danas nije nimalo lak posao. Učitelj u penziji i uspešan stočar Dragan Miljuš iz Belegiša imao je 21 godinu kada je počeo da se bavi uzgojem goveda. Bez obzira što je mišljenja da se ne isplati baviti se ovom granom poljoprivrede, ovaj 67-godišnji stočar ne odustaje u čemu mu pomažu supruga i sin. Dragan se seća da je potražnja muznih krava bila velika 90-ih godina. I dok, sa jedne strane, danas nema zainteresovanih kupaca, s druge strane ni cena mleka od 37 dinara sa premijom nije zadovoljavajuća za stočare, mada važno je da je redovna. U Draganom domaćinstvu zatekli smo 50 goveda od kojih je 20 muznih krava. Prema Miljuševim rečima, njegove krave muzare dnevno proizvedu 30 litara mleka. Bez obzira na sve, ovaj dugogodišnji stočar preporučuje mladim poljoprivrednicima na selu da budu uporni i kako kaže drago mu je što je i sin krenuo njegovim stopama.
Sport Stara Pazova 20.01.2017.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove u dvanaestom kolu Superlige igraće sutra u Pančevu protiv Dinama. Sa devet pobeda i dva poraza i 28. bodova Jedinstvo je prvo na tabeli. Odbojkaši Jedinstva u dvanaestom kolu Superlige igraće sutra u Staroj Pazovi protiv Niša. Utakmica u hali u ulici Branka Radičevića će početi u 19. časova. Posle jednomesečne pauze nastavlja se i prvenstvo u Prvoj ligi Srbije za odbojkašice. Omladinac iz Novih Banovaca u jedanaestom kolu će se u Kleku sastati sa ekipom Klek Srbijašume.
Sport Stari Banovci 20.01.2017.
U četrnaestom kolu Mocart Košarkaške lige Srbije košarkaši Dunava iz Starih Banovaca će sutra kao gosti igrati protiv Vršca. Dunav se nalazi na petom mestu na tabeli i ima 21. bod, dok je Vršac drugi sa 24. boda. Utakmica u Vršcu će početi u 18. časova.
Život Stari Banovci 19.01.2017.
Veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje obeležava se danas, a širom Srbije organizovana su tradicionalna plivanja za bogojavljenski krst. Bez obzira na niske temprature i ledene čepove koji na Dunavu prave probleme, treću godinu za redom kod Starih Banovaca održano je Plivanje za časni krst. Hrišćanski praznik Bogojavljenje obeležen je liturgijama u pravoslavnim hramovima u Belegišu, Starim i Novim Banovcima i svečanom litijom uoči osvećenja časnog krsta i ulaska plivača u vodu. Uzimajući u obzir hladne dane i temperaturu vode od 1 stepen, 34 hrabrih vitezova među koji kojima su i tri dame, uz tradicionalni pozdrav „Bog se javi – Vaistinu se javi“ ušli su u hladan Dunav kod Starih Banovaca. Ove godine najbitnije je bilo da plivači budu bezbedni o čemu su brinuli članovi Kluba ekstremnih sportova „Pustolov“ u Starim Banovcima i dežurna ekipa Hitne pomoći staropazovačkog Doma zdravlja. Organizatori takmičenja su pravoslavni hramovi u Belegišu, Starim i Novim Banovcima, Mesne zajednice Stari i Novi Banovci, Turistička organizacija opštine Stara Pazova i Udruženje Kraljevina Srbija. Generalni pokrovitelj Plivanja za časni krst je lokalna samouprava u Staroj Pazovi, a svih 34 pobednika zlatnim medaljama nagradio je zamenik predsednika Opštine Stara Pazova, Milan Beara.
Ekonomija Stara Pazova 19.01.2017.
Na osnovu novog Zakona o privrednim komorama koji je na snazi od 1. januara, plaćanja komorske članarine oslobodio je oko 220.000 preduzetnika, novoosnovane firme u prve dve godine poslovanja i 70.000 mikro i malih preduzeća sa poslovnim prihodom do 20 miliona dinara. Sremska privredna komora preimenovana je u Regionalnu privrednu komoru koja deluje u sastavu Privredne komore Srbije bez statusa pravnog lica. Đorđe Božić, vršilac dužnosti direktora Regionalne privredne komore kaže da će sada privrednici mnoge poslove, zbog koji su išli u Beograd, moći da završe u Sremskoj Mitrovici. Božić je u razgovoru za RTV Stara Pazova rekao da i dalje važe pozivi privrednicima za učešće na sajmovima u Nemačkoj, Rusiji, Francuskoj, Holandiji i Švajcarskoj, i izrazio nadu da će biti nastavljeno Regionalno takmičenje poljoprivrednika, Sremska Kulenijada u Erdeviku i pazovački Regionalni sajam privrede.
Info Stara Pazova 19.01.2017.
Opština Stara Pazova raspisala je prve po redu Javne konkurse za dodelu sredstava organizacijama i udruženjima građana za sprovođenje programa od javnog interesa na teritoriji opštine, kao i za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama u 2017. godini. Za udruženja i organizacije koje se bave socijalnom zaštitom izdvojeno je 3 miliona dinara, za organizacije i udruženja u oblasti zaštite životne sredine milion 125 hiljada dinara, za organizacije i udruženja koja se bave turizmom 450 hiljada dinara, dok je za sve ostale organizacije i udruženja opredeljeno 2 miliona 925 hiljada dinara. Za crkve i verske zajednice lokalna samouprava za ovu godinu opredelila je 22 miliona 500 hiljada dinara. Konkurs je otvoren do 27. januara tekuće godine, a detaljnije informacije o načinu prijavljivanja i neophodnoj dokumentaciji mogu se pronaći na zvaničnom sajtu Opštine Stara Pazova www.starapazova.rs.
Sport Stara Pazova 19.01.2017.
U zaostaloj utakmici jedanaestog kola Superlige u Staroj Pazovi odbojkašice Jedinstva pobedile su zvaničnog prvaka Srbije Vizuru sa Novog Beograda sa 3:0 u setovima. Jedinstvo posle ovog kola ima devet pobeda i dva poraza i sa 28. bodova je prvo na tabeli, Vizura je treća sa 22. boda. Jeidnstvo će u subotu u dvanaestom kolu igrati u Pančevu protiv Dinama.
Info Stara Pazova 19.01.2017.
Rok za popis nelegalno izgrađenih objekata istekao je još krajem novembra prošle godine, ali lokalne samouprave nemaju ovu evidenciju. To je razlog zbog koga su dobile novi rok. Popis nelegalno izgrađenih objekata po službenoj dužnosti produžen je do 1. marta ove godine, a u naredne tri, objekti treba da budu i legalizovani. Kako bi se taj posao ubrzao biće angžovano dodatnih 899 ljudi, od čega 10 u opštini Stara Pazova. Prema procenama Odeljenja za urbanizm i građenje, na teritoriji staropazovačke opštine je dve do tri hiljade nelegalnih objekata. Nadležni ističu, da građani ne treba da brinu da će im objekti biti srušeni i da je sadašnji postupak legalizacije jednostavniji i znatno jeftiniji od prethodnih. Pogodnost je i u tome, što nezavisno od broja pomoćnih objekata taksa iznosi 5 hiljada dinara.
Info Nova Pazova 19.01.2017.
Institut za transfuziju krvi Srbije saopštio je da su rezerve krvi smanjene zbog manjeg odziva građana u organizovanim akcijama, što je uobičajeno u ovom periodu godine zbog niskih temperatura, učestalih respiratornih infekcija i sezone zimskih godišnjih odmora.Posebno je, izražen deficit krvnih grupa A+, 0+ i svih negativnih krvnih grupa, istakla je za RTV Stara Pazova Gordana Antuljeskov, saradnik za odnose sa javnošću Instituta za transfuziju krvi Srbije. Osim u Institutu i Urgentnom centru, građani mogu da daju krv i u organizovanim akcijama na terenu. Akcija davalaštva krvi u okviru Zimske kampanje biće organizovana i u Novoj Pazovi 22. januara od 8 do 13 časova u osnovnoj školi Rastko Nemanjić Sveti Sava.
Info Stara Pazova 19.01.2017.
Pšenicom je u Srbiji prošle godine zasejano oko 500.000 hektara, što je oko 18 odsto manje nego 2015. godine, od čega je čak polovina posejana van optimalnih rokova, izjavio je direktor sektora za poljoprivredu u Privrednoj komori Srbije Žarko Galetin. Pšenica i ječmovi u staropazovačkom Napretku su posejani u optimalnom roku tako da su se normalno razvili i u fazu za prezimljavanje ušli u punom bokorenju. Sneg je dobrodošao svim ozimim kulturama, jer štiti useve od niskih temperatura. Problem može biti na parcelama, gde nije rađeno trovanje miševa, jer ovi glodari savršeno funkcionišu ispod snega i mogu da naprave dosta štete, upozoravaju stručnjaci. Zbog vremenskih uslova, u odnosu na prethodnu godinu, stanje će narednog proleća biti mnogo nepovoljnije, ocenjuje agronom Marka Hric. Prihranjivanje useva će biti neophodno, ali za sada nije moguće.
Sport Stara Pazova 19.01.2017.
Finalni turnir 51. Kupa Srbije za odbojkašice i ove godine održaće se u Staroj Pazovi. Domaćin će biti odbojkaški klub Jedinstvo i Opština Stara Pazova. Prvog dana turnira 18. februara sastaće se domaćin, Jedinstvo i branilac kupa Vizura sa Novog Beograda, a u drugom polufinalu će se sastati Spartak iz Subotice i Dinamo iz Pančeva. Sve utakmice će se igrati u hali “Park”, a ovo je treći put za četiri godine da se finalni turnir organizuje u Staroj Pazovi. Neposredno pošto je obavljen žreb, Bogdan Mamuzić predsednik Jedinstva je izjavio da je kup specifično takmičenje u kome nema favorita i sve četiri ekipe imaju podjedanke šanse da trijumfuju.
Sport Nova Pazova 19.01.2017.
Raketno modelarstvo kao hobi koji podrazumeva izradu modela raketa koje se kasnije lansiraju, veoma je popularan među najmlađima Novopazovčanima. U staropazovačkoj opštini funkcionišu tri aero kluba. Iako u Aero klubu u Novoj Pazovi trenira tek dve godine, Milošu Bunčiću iz Nove Pazove pošlo je za rukom kao junioru da se izbori za titulu državnog prvaka u raketnom modelarstvu. Otkriva da se ljubav prema avionima i raketama rodila sasvim slučajno, a nekoliko sati ovom jedanaestogodišnjem dečaku potrebno je da izradi model aviona ili rakete. Raketnim modelarstvom se bavi i Milošev mlađi brat, a ponosni otac ističe da im pruža podršku u hobiju i kako kaže, najponosniji je bio onog trenutka kada je Miloš za samo dva takmičenja osvojio tri pehara, četiri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju. Miloš je odličan đak, namerava da bude pilot, a želju mu je, kako kaže, da do tada leti avionom. Sa desetak vršnjaka trenira dva puta nedeljno u Aero klubu u Novoj Pazovi i priprema se za naredna takmičenja.
Info Stara Pazova 17.01.2017.
U lančanom sudaru tri vozila koji se dogodio oko 16 časova na putu između Stare i Nove Pazove na sreću nema povređenih. Prema nezvaničnim informacijama do nezgode je došlo usled nepoštovanja saobraćajnih propisa, odnosno nedovoljnog odstojanja između vozila, čemu je doprineo i klizav kolovoz zbog snežnih padavina. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su tri vozača, pri čemu je na automobilima marke Pasat, Megan i Astra pričinjena materijalna šteta. Na ovom putnom pravcu saobraćaj je normalizovan, a svim vozačima apel da obrate pažnju i prilagode vožnju uslovima na putu.
Info Stara Pazova 17.01.2017.
Osnovci i srednjoškolci u Vojvodini su se posle tronedeljnog zimskog raspusta, vratili na nastavu u drugom polugodištu. Zimski raspust zvanično je završen u petak, 13. januara i juče je nastavljena školska 2016/2017. godina. U 9 osnovnih i 3 srednje škole u staropazovačkoj opštini drugo polugodište počelo je bez problema. Bez obzira na temperaturu napolju, sve škole su tople. S obzirom da je bio debeli minus, grejanje je u školama bilo uključeno već poslednjeg vikenda zimskog raspusta. Osnovne škole imaju sopstveni sistem grejanja, srednje su priključene na daljinski sistem. Redovno se održavaju i časovi fizičkog vaspitanja, tople su i sale. Problema nema ni sa prokišnjavanjem, jer sneg nije padao u velikim količinama i nije bilo naglog otapanja.
Info Nova Pazova 17.01.2017.
Pukovnik Željko Bilić primio je danas dužnost komandanta 204. Vazduhoplovne brigade na aerodromu Batajnica, a dosadsašnji komandant, brigadni general Predarag Bandić Ukazom predsednika Srbije Tomislava Nikolića, postavljen je na dužnost u Vojno predstavništvo Republike Srbije pri NATO. General Bandić se u izjavi za RTV Stara Pazova zahvalio građanima i lokalnoj vlasti staropazovačke opštine za koju je rekao da je uvek imala razumevanja za potrebe ove jedinice Vojske Srbije. Kako je rekao, na novoj dužnosti radiće na zaštiti interesa Srbije i uspostavljanju boljih kontakata sa NATO. Pukovnik Bilić je rekao da dužnost komandanta brigade za njega predstavlja veliku čast i rekao da brigadu očekuje mnogo promena u narednom periodu, pre svega uvođenje u naoružanje novih vazduhoplova. Svečanosti je prisustvovao komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, general major Ranko Živak, predstavnici staropazovačke opštine, Srpske pravoslavne crkve i drugi gosti i saradnici brigade.
Život Stari Banovci 17.01.2017.
U četvrtak, 19. januara u Starim Banovcima biće održana proslava hrišćanskog praznika Bogojavljenje, uz tradicionalno plivanje za Časni krst. Obeležavanje praznika počeće liturgijom u hramu Svetog Vasilija u Novim Banovcima u 9:30 časova, liturgijom u Starim Banovcima u isto vreme kao i liturgijom u Hramu Prneosa moštiju Svetog oca Nikolaja u Belegišu od 9,30 časova. Za 11:30 časova zakazano je okupljanje ispred hrama Svetog Oca Nikolaja u Starim Banovcima, a tačno u podne na plaži Venecija počeće svečana Litija nakon koje će se održati plivanje za Časni krst. Organizatori takmičenja su Hram Prenosa moštiju Svetog Oca Nikolaja u Starim Banovcima i Belegišu, Hram Svetog Vasilija Ostroškog u Novim Banovcima, Mesne zajednice Stari i Novi Banovci, Turistička organizacija Opštine Stara Pazova i Udruženje Kraljevina Srbije. Za sve plivače obezbeđeni su bade mantili sa vezom „Bogojavljanje Banovci“, zlatrne medalje i zahvalnice zahvaljujući podršci Opštine Stara Pazova.
Život Banovci Dunav 17.01.2017.
U PU Radost u Novim Banovcima pokrenuta je akcija “Ostavi ili uzmi dečju jaknu i čizme”, kako bi se mališanima, obezbedila potrebna odeća i obuća. Svi zainteresovani, roditelji, saradnici, zaposleni i prijatelji vrtića, mogu na ovaj način u prostorijama centralnog objekta, u naselju Banovci Dunav ostaviti jaknu ili čizme koju su deca prerasla ili ih iz nekih drugih razloga više ne nose, a uzeti ono što im odgovara. PU Radost je uvek otvorena za humanitarne akcije, pa se pridružila i ovoj akciji, koja je aktuelna širom naše zemlje, ali i na celom Balkanu, od kada su počeli ledeni dani. Akcija traje do kraja sledeće nedelje.
Sport Stara Pazova 17.01.2017.
U zaostaloj utakmici jedanaestog kola Superlige u Staroj Pazovi sutra će u derbiju kola igrati odbojkašice Jedinstva i Vizure sa Novog Beograda. Jedinstvo se nalazi na prvom mestu sa 25. bodova, Vizura je treća sa 22. boda. Utakmica će se igrati u hali u ulici Branka Radičevića i počeće u 19. časova.
Sport Stara Pazova 17.01.2017.
Nakon trijumfa protiv Francuza Stefana Robera u prvom kolu Australijan opena, srpskog tenisera Dušana Lajovića čeka u drugom kolu znatno teži zadatak. On se noćas sastaje sa 12. nosiocem Žo Vilfredom Congom. (foto: zimbio.com)
Info Stari Banovci 16.01.2017.
Do juče Dunav kod Starih Banovaca je tekao usporeno, a danas, prekirven velikim santama leda, teče ali samo pedesetak metara ispod plaže kod Venecije, i tu se tok zaustavlja. Velike ledene ploče podvlače se jedna pod drugu i u nastavku toka reka je prekrivena ledom. Marko Prodanović iz Kluba ekstremnih sportova Pustolov kaže se da zbog podvlačenja ledenih ploča sa reke čuje šuštanje i pucketanje. Pogled na Dunav kod Starih Banovaca je nesvakidašnji. Čitava reka prekrivena je ledom, ali se nikako ne preporučuje klizanje ili hodanje po ledu, istakao je Prodanović. Imajući u vidu da mezeorolozi za naredne dane najavljuju još niže temperature, za očekivati je da će se led na Dunavu zadržati.
Info Nova Pazova 16.01.2017.
JKP "Vodovod i kanalizacija" Stara Pazova, danas od 15 časova vršiće ispiranje vodovodne mreže kompletnog naselja Nova Pazova. U toku vikenda, usled niskih temperatura koje su prethodile, došlo je do brojnih kvarova na vodovodnoj mreži, koji su rezultirali pojavom mutne vode. Ispiranje će trajati nekoliko sati, nakon čega je moguća pojava mutne vode. Molimo građane da nakon ispiranja, puste vodu da isteče dok se u potpunosti ne izbistri. Dodatne informacije možete dobiti na teleofon 022/310-330.
Info Vojka 16.01.2017.
Za najuspešnijeg poljoprivrednika u 2006. godini u Vojki proglašen je Miodrag Vujin, koji obrađuje oko 80 jutara zemlje, svoje ali i u zakupu, gaji kukuruz, žito, soju i suncokret. Vojčani ga znaju kao dobrodušnog čoveka, koji je domaćin na Pudarskim danima u Čortanovcima, a za proslavu šest vekova Vojke, poklonio je selu bika. Najuspešniji privrednik je Nenad Jokarić, vlasnik firme „Jokarić gradnja“, a vlasnici najuređenijeg dvorišta su Anka i Svetozar Božić. Priznanje za najboljeg radnika u kulturi proglašen je Dušan Lazić, osnivač prvog rok benda u selu, koji se i danas bavi muzikom, u oblasti sporta nagrađena je Mirjana Ragastovac, višestruki državni i dvostruki evropski prvak u modernom plesu i nosilac brojnih medalja u tenisu, a priznanje zaslužnog građanina posthumno je dodeljeno Stevanu Kudiću, čiji je kulturni i društveni rad ostao utkan u život Vojke. Pozdravljajući goste i nagrađene Ljuban Skopljak, predsednik Saveta MZ se osvrnuo na prethodnu godinu naglasivši da je selo dobilo vodovod i da je urađen glavni deo radova na rekonstrukciji centra. Pored plaketa MZ, najspešniji Vojčani su dobili i nagrade Opštine Stara Pazova koje im je uručio Bojan Kovrlija, načelnik Opštinske uprave. Za kulurno – umetnički program postarala se Ženska pevačka grupa „Sremice“, a zatim goste su zabavljali i učenici muzičke škole Ljubinka Lazića.
Život Stara Pazova 16.01.2017.
U staropazovačkom Domu zdravlja tokom 2016. godine evidentirano je 560 pacijenata koji su imali ili imaju neki vid poremećaja bubrežne funkcije. Pokazatelji da pacijent ima neki vid poremećaja rada bubrega su povišene vrednosti uree, kreatinina i mokraćne kiseline. Kada bolest već poodmakne, jedini lek su hemodijliza ili transplatacija bubrega. Svakog drugog dana u trajanju i do 5 sati pacijenti sa hroničnom bolešću bubrega podvrgnuti su metodi odstranjivanja otpadnih produkata iz krvi, hemodijalizi koja predstavlja jednu od tri terapije za zamenu funkcije bubrega.Simptomi koji ukazuju na hronično oboljenje bubrega su, pre svega, promene pri mokrenju koje se postepeno razvijaju, a ispoljavaju se tek u poodmaklom stadijumu. U Centru za hemodijalizu koji pri pazovačkom Domu zdravlja funkcioniše skoro pet godina trenutno je na lečenju 43 pacijenta od kojih su 32-oje sa teritorije opštine Stara Pazova, dok su preostali 11-oro iz inđijske opštine. Među pacijentima su uglavnom starije osobe, a najmlađi pacijent koji se leči putem hemodijalize ima 35 godina.
Info Stara Pazova 16.01.2017.
Zbog velikog interesovanja publike, najnoviji film Zdravka Šotre „Santa Maria della Salute“ biće ove nedelje ponovo prikazivan u Staroj i Novoj Pazovi i u Starim Banovcima. Projekcije su najavljene za večeras u Staroj Pazovi, u sredu u Novoj Pazovi a u čevrtak u Starim Banovcima, od 18 i od 20.30. Po istom redosledu, ali sa početkom u 16 časova igraće se predstava za najmlađe "Maša i medved".
Sport Banovci Dunav 16.01.2017.
U Subotici je održan tradicionlani Vojvođanski festival šaha na kome su učestvovali i šahisti iz staropazovačke Opštine. Prvo mesto osvojili su Miloš Stanković iz šah kluba Banovci-Dunav koji je sa devet poena pobedio u kategoriji do 14. godina Marija Stanković iz istog kluba je bila prva u kategoriji do 12. godina sa osam poena, a prvo mesto pripalo je i Mili Radneković takođe članici kluba iz naselja Banovci-Dunav. Ona je u kategoriji do 10. godina sakupila osam i po poena. Drugo mesto osvojio je Vukašin Grčić šahista Mladosti iz Nove Pazove koji je u kategoriji do 18. godina osvojio sedam poena. Druga je bila i Ana Šakotić iz šah kluba Banovci-Dunav do 14. godina, ona je osvojila pet i poena i Aleksa Alimpić iz istog kluba u kategoriji do 12. godina, on je sakupio sedam poena.
Sport Stari Banovci 16.01.2017.
Košarkaši Dunava iz Starih Banovaca u 13 kolu Mocart Košarkaške lige Srbije poraženi su od metalca u Valjevu sa 80:75. Dunav posle ovog meča ima 21. bod i peti je na tabeli. I pored poraza starobanovčani su ostvarili još jedan veliki uspeh plasirali su na završni turnir kupa Srbije koji će se od 16. do 19. februara održati u Nišu, pošto je imao bolji međusobni skor od Borca iz Čačka i Tamiša iz Pančeva.
Sport Stara Pazova 16.01.2017.
Teniser iz Stare Pazove Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas ubedljivo pobedio Stefana Robera iz Francuske. Lajović je Robera, koji je 39. mesta bolje plasiran na ATP listi, pobedio sa 3:0 u setovima (6:3, 6:3, 6:3), za dva sata i dva minuta igre. Protivnik u narednoj rundi biće mu pobednik duela u kom se sastaju 12. nosilac, Francuz Žo-Vilfred Conga i Tijago Monteiro iz Brazila
Ostali srpski teniser Jelena Janković i Viktor Troicki su se plasirali u drugo kolo, dok će Novak Đoković svoj meč igrati sutra. (foto: Zimbio.com)
Firma KMS doo iz Stare Pazove Industrijska zona prema Banovcima, Panonska 24, raspisuje konkurs za radno mesto magacioner. Javiti se na telefon broj : 064/64-56-580.
Preduzeće Čvareks iz Stare Pazove traži radnike u preradi mesa na neodređeno vreme. Rad je organizovan u smenama.Javiti se na telefon: 061/28-78-417.
Zbog proširenja obima posla i prelaska u novi proizvodno-servisni prostor preduzeće Pneumo-logic doo iz Stare Pazove raspisuje konkurs za sledeće radne pozicije: dva bravara-treći stepen mašinske struke, za obavljanje bravarskih poslova u proizvodnji, sa ili bez iskustva, dva mehaničara grejne i rashladne tehnike, za rad u proizvodnji I montaži, sa ili bez iskustva, jedan operater za CNC probijačicu i abkant presu , sa iskustvom,jedan elektroinženjer-automatičar u klimatizaciji i grejanju vozila, sa iskustvom i jedan automehaničar za rad na remontu kompresora klima uređaja vozila. Prijave slati na e-mail: pneumologic@gmail.com ili na adresu Pneumo-logic doo, Panonska 3, Stara Pazova.
Tražim kuću ili stan u Novim Banovcima Tražim manju vikendicu, kuću ili stan, namešten sa dve-tri prostorije sa lokacijom u Novim Banovcima i užoj okolini. Poželjna blizina reke. Na duži vremenski period. Javiti se na telefon broj 064/022-37-81.
Firmi Integrity potreban komercijalista u oblasti metalske struke. Za više informacija javiti se na telefon broj 022/310 147 kao i na broj telefona 060/50-80-844 ili doći lično na adresu u sedište firme Golubinački put bb.
Firma Pobeda compani iz Nove Pazove zbog povećanog obima posla, raspisuje konkurs za radnike za rad u proizvodnji. Zainteresovani mogu da se jave na telefon 022/323-703 ili da dođu lično na adresu Četvrta industrijska br.11, Nova Pazova.
Delta Transportni Sistem – D.T.S. je jedna od vodećih logističkih kompanija u Srbiji. Pružamo transportne usluge na domaćem i inostranom tržištu, i obezbeđujemo svojim partnerima kompletnu ponudu logističko – transportnih usluga.Zbog širenja poslovnih aktivnosti u oblasti logistike i transporta tražimo nove kolege za radno mesto: MAGACIONER više izvršilaca.Opis posla: Rad u skladištu i manipulacija robom široke potrošnje. Uslovi: Poželjno radno iskustvo na sličnim poslovima.Tražimo nove kolege i za radno mesto:Vozač u unutrašnjem transportu više izvršilaca. Zadaci: Razvoz robe do maloprodajnih i veleprodajnih objekata, utovar i istovar robe. Uslovi: Vozačka dozvola C kategorije I poželjno radno iskustvo na sličnim poslovima. Prijave sa kratkom biografijom poslati na adresu: Sektor za ljudske resurse, Prva centralna radna 4, 22330 Nova Pazova ili na e-mail adresu: hr@deltadmd.rs
Firma iz Stare Pazove raspisuje konkurs za sledeća radna mesta: -jedan mašinski inžinjer sa iskustvom, jedan varioc sa iskustvom, jedan metaloglodač-alatničar sa iskustvom, jedan metalostrugar sa iskustvom, dva fizička radnika, jedan mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje sa iskustvom I jedan prodavac u prodavnici rezervnih delova za poljoprivredne priključne mašine. Zainteresovani mogu doneti CV na adresu Karađorđeva 52 u Staroj Pazovi, putem e-maila agroartco@yahoo.com, ili se javiti na telefon broj 022 311 790.