Velika praznična rasprodaja dečije odeće: pantalone, haljine, košulje, sve po 400-800 dinara. Veliki izbor svečanih haljina za bebe i devojčice za krštenja, svadbe i slično, Proizvodjač Dins, Svetosavska 89, Stara Pazova, 312-720 ili 063-7238-568.
Pregled najnovijih 10 vesti


Info ostalo 23.04.2014.
Novo rukovodstvo u Pećincima
Dr Dubravka Kovačević Subotički je nova predsednica opštine Pećinci. Tako je odlučeno na današnjoj konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta u Pećincima, gde su verifikovani mandati 30 novih odbornika. Na lokalnim izborima održanim 16. marta najviše poverenja građana dobila je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke kojoj je pripalo 17 mandata i mogućnost da sami formiraju vlast. Većina je i izabrala nekadašnjeg predsednika opštine i predsednika privremenog organa, Savu Čojčića za predsednika lokalnog parlamenta, za njegovog zamenika je izabran Aleksandar Jovičić, dok je novi sekretar skupštine Jelena Mićić. Vladajuća većina je izabrala 9 novih članova veća, Zorana Vojkića kao zamenika predsednika opštine i novu predsednicu opštine Dr Dubravku Kovačević Subotički, dosadašnju direktorku Doma Zdravlja u Pećincima.
U novom skupštinskom sazivu opoziciju će predvoditi Grupa građana „Milenko Đurđević za naše selo” sa 6 odbornika, DS sa 5 odbornika i grupa građana za „Naprednu i slobodnu opštinu” sa dva odbornika. Građani Pećinačke opštine od novog opštinskog rukovodstva očekuju da što pre počne da donosi važne odluke koje su u interesu svih građana, a tiču se pre svega kvaliteta života, što neće biti lako jer je budžet opštine bezmalo godinu dana pod blokadom zbog duga od 180 miliona dinara i najavljuje se da bi mogao biti odblokiran u narednih 10 dana. Opština Pećinci je prva opština u Sremu u kojoj vladajuća Srpska napredna stranka ima apsolutnu većinu, a konstitutivnoj sednici je prisustvovao i poverenik SNS-a za ovu opštinu Đorđe Radinović.
Info Stara Pazova 23.04.2014.
„Mreža zelene ekonomije”
Danas je u Staroj Pazovi održana prezentacija u okviru projekta „Mreža zelene ekonomije” kao nastavak predviđenih aktivnosti iz Memoranduma, koji je u novembru prošle godine sklopljen u Majncu između opštine Stara Pazova i još devet opština iz Srbije. Projekat ima za cilj razvoj lokalnih sredina kroz osnivanje mreže zelene ekonomije i rada na unapređenju energetske efikasnosti, koristeći privatno-javno partnerstvo. Opštine u Srbiji bi postavile regionalne komunalne usluge zelene ekonomije sa privatnim kompanijama, primenjujući i koristeći projekte u oblastima obnovljive energije (prvi prioritet, zatim energetske efikasnosti (drugi prioritet) i zaštite životne sredine (treći prioritet).
Prof. dr Vladan Zdravković ispred Instituta za zelenu ekonomiju Srbije je u izjavi za RTV Stara Pazova istakao da se ovom prezentacijom kreće sa konkretnim projektima energetske efikasnosti koji će za lokalne samouprave biti besplatan.
Prvi projekti u opštini Stara Pazova su projekti energetske efikasnosti a jedan od bitnijih je zamena javne rasvete novom led rasvetom od koje će naša opština imati višestruke dobrobiti od uštede u opštinskom budžetu pa sve do ekološkog aspekta. Prezentaciju je održao prof. dr Peter Hek koji je potvrdio da opština Stara Pazova poseduje velike potencijale obnovljivih izvora energije. Prezentaciji je pored brojnih predstavnika lokalnih samouprava, učesnica ovog projekta, prisustvovao Goran Savić, pomoćnik predsednika opštine za ekonomski razvoj i strateški marketing.
Info Stara Pazova 23.04.2014.
Isključenja vode neplatišama
U toku je akcija isključenja velikih dužnika za vodu, kaže Aleksandra Milićević, rukovodilac kontrole naplate u JP Vodovod i kanalizacija iz Stare Pazove.U pitanju su potrošači koji duže vreme ne plaćaju račune za vodu i po rečima naše sagovornice njima je ponuđena allternativa za izmirenje duga. U sastavu JP Vodovod i kanalizacija su lokalni vodovodi u svim naseljima staropazovačke opštine osim u Vojki. Od ukupnog broja korisnika, vodu redovno ne plaća pet posto stanovništva. U Vodovodu kažu, da za ponovno priključenje dužnici moraju da dođu na dogovor.
Info Krnješevci 23.04.2014.
Kontrola šećera u krvi u Krnješevcima
Opštinska organizacija Crvenog krsta Stara Pazova zajedno sa Domom zdravlja organizuje sutra u Krnješevcima, u ambulanti, od 8 do 12 časova besplatnu kontrolu šećera u krvi i krvnog pritiska. Ovo je jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje Crveni krst vodi kako bi delovao preventivno na zdravlje građana.
Info Stara Pazova 23.04.2014.
Kraj prolećnog raspusta
Za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji danas se završava prolećni raspust. Učenici viših razreda osnovnih škola i Tehničke škole u Staroj Pazovi sutra će nastavu pratiti u prepodnevnoj smeni, dok će za učenike nižih razreda i Gimnazije nastava biti organizovana posle podne, rekla je za RTV Stara Pazova Slavica Mitrović, predsednica Aktiva direktora i direktorka Osnovne škole „Vera Miščević“ u Belegišu.
Info Stara Pazova 23.04.2014.
Sistematski pregledi za buduće prvake
Početkom ovog meseca u Dečjim dispanzerima Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ počeli su sistematski pregledi za mališane koji na jesen polaze u prvi razred Osnovne škole, i trajaće do kraja maja. Pregled deteta potrebno je zakazati kod svog izabranog lekara, rekla je za RTV Stara Pazova načelnica Službe pedijatrije dr Biljana Borovac Božić. Sistematski pregledi za upis dece u pripremni predškolski program počeće početkom juna, sistematski pregledi dece za upis u jaslice obavljaće se sredinom avgusta i u septembru, dok će se sistematski pregledi za srednjoškolce raditi od polovine juna, istakla je doktorka Borovac Božić.
Info Stara Pazova 23.04.2014.
Feniksovo Vaskršnje poselo
Društvo za afirmaciju invalida Feniks je i ove godine organizovalo Feniksovo Vaskršnje poselo. 63. Feniksovo poselo posvećeno najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu uveličali su brojni gosti. O Vaskrsu je govorio otac Nikola Despot. U programu su učestvovali mladi muzičari, etno grupa Ilijana, grupa pevača Udruženja žena SKUD-a Janko Čmelik i recitatori osnovne škole Janko Čmelik. Klub za dnevni boravak je bio prepun a za učesnike u takmičenju šarenih jaja obezbeđene su vredne nagrade.
Kultura Stara Pazova 23.04.2014.
Održana promocija knjiga
Po magnoliji sa dijamantske planine iz Severne Koreje dobila je naziv knjiga putopisnih reportaža Miroslava Demaka, koja je sinoć predstavljena u holu pozorišta u Staroj Pazovi. Pored autora o knjizi je govorio i Oto Filip, novinar nedeljnika Hlas ljudu, koji je izabrao reportaže koje su svojevremeno izlazile u ovim novinama. Drugu knjigu kratkih priča iz svakodnevnog života pod nazivom Priče iz crne kutije predstavila je pored autora Martina Prebudjile i pesnikinja Katarina Hric. Prošlogodišnju izdavačku produkciju predstavio je Vladimir Valenćik, direktor Slovačkog izdavačkog centra.
Info Golubinci 22.04.2014.
"Živimo zajedno" u Golubincima
Simbolično na Dan planete zemlje u Golubincima je otvorena "Oaza Golubinci". Pilot projekat u Golubincima koji je osmislilo Udruženje za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju Stari grad "Živimo zajedno" iz Beograda ima za cilj da kreira model zajedničkog stanovanja uz podršku za osobe s invaliditetom i druge grupe u riziku koji bi se mogao primeniti u drugim sredinama. U okviru projekta otvorena je jedna od dve renovirane kuće za potrebe dece, doneti su kontejneri koji će biti raspoređeni na deset mesta u Golubincima a izveden je kraći kulturno umetnički program koji se završava sa predstavom u dvorcu Šlos.
Info Stara Pazova 22.04.2014.
Kiša dobrodošla za useve
Kiša je prekinula setvu uljarica i kukuruza ali pogoduje nicanju useva, kaže Katica Škrbić, stručnjak za proizvodnju šećerne repe u Sremskoj Mitrovici. Prema podacima Sremske privredne komore, proletos je u Sremu šećerna repa posejana na 14.500 hektara što je više od planiranih površina, sojom je zasejano 17.500 hektara, to je skoro 90 posto od plana, suncokret je za sada najmanje zasejan, na 4.500 hektara, što je 50 posto od plana, a kukuruzom je posejano 72.000 ili 70 posto površina. Po rečima Katice Škrbić, tokom aprila palo je ukupno 30 litara kiše po kvadratnom metru i one pogoduju usevima. U narednom periodu trebalo bi povesti računa o korovima, kaže Škrbić.