Veterinarska stanica Stara Pazova d.o.o. u ambulantama u Staroj Pazovi, Golubincima, Krnješevcima i Vojki vrši kontrolu mesa na trihinelozu po ceni od 200,00 dinara. Sve informacije možete dobiti na telefone 022/310-573 i 022/312-573.
Na prodaju kuća od 200 kvadrata i dvosoban stan u Staroj Pazovi, cena povoljna i po dogovoru. Za sve informacije pozvati na 060/310-9722 ili na 022/310-972.


Pregled najnovijih 10 vesti


Info Stara Pazova 17.12.2014.
Danas je u opštini Stara Pazova boravila delegacija iz hrvatskog grada Petrinje. Gradonačelnika Petrinja Darinka Dumbovića i njegove saradnike primio je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i pomoćnik predsednika Goran Savić. Teme razgovora uglavnom su bile vezane za uzajamnu saradnju dva grada u svim oblastima, a akcenat je stavljen na iskustvo ovog hrvatskog grada na putu ka EU. Domaćini iz opštine Stara Pazova delegaciji iz Hrvatske predočili su model na koji se kod nas razvijaju industrijske zone i na koji način se dolazi do novih investicija kako stranih tako i domaćih. Sastanku su prisustvovali i pomoćnik predsednika opštine Stara Pazova Goran Savić, saradnici gradonačelnika Petrinje kao i sveštenici Saša Umičević iz Petrinje i Srđan Đurđević i Mile Jokić iz Stare Pazove, a bitan segment razgovora bilo je očuvanje kulturnih vrednosti kao i verskih objekata.
Sport Stara Pazova 17.12.2014.
Odbojkašice Jedinstva večeras od 19 časova igraju revanš utakmicu protiv ekipe Rote raben iz Nemačke. Nemice su pre sedam dana slavile na svom terenu sa 3 : 0, a Jedinstvo će večeras pokušati da pobedi sa 3 :0 ili 3 :1 i tako izbore igranje zlatnog seta. Utakmica će se odigrati u hali Park sa početkom u 19 časova.
Ekonomija Stara Pazova 17.12.2014.
Centar za kulturu Stara Pazova najavljuje muzičko scenski program učenika osnovnih škola pod nazivom Zimske Čarolije koji je na programu danas sa početkom u 17 časova. Cena ulaznice je 200 dinara. 22. i 23. decembra od 20 časova na velikom platnu staropazovačkog bioskopa biće prikazan novi 3D film Hobit: Bitka pet armija. U nastavku poznate trilogije Bilbo i ostatak družine kreću u odlučujuću bitku u Međuzemlju koja donosi povratak zmaja Šmauga. Cena ulaznice je 250 dinara. Detalji o događajima i repertoaru mogu se videti na sajtu centra za kulturu Stara Pazova.
Info Stara Pazova 17.12.2014.
Trenutne vremenske prilike omogućavaju biološko mirovanje prezimljujućih poljoprivrednih kultura. Ozime kulture koje su posejane u optimalnim i tolerantnim rokovima setve su u fazi bokorenja i pripremaju se za zimsko mirovanje. Visoka vlaga u vazduhu i blage temperature za ovo doba godine prouzrokovale su brojne bolesti na biljkama. Na žitnim poljima kao i na parcelama pod ječmom i uljanom repicom primećeno je povećanje broja poljskih glodara. Najugroženije su parcele koje se nalaze pored strništa, sojišta i ponegde kukuruzišta. Na žitu su primećene larve žitne muve ali male brojnosti, kao i siva pegavost i lisna rđa. Obilazak i pregled bi trebalo obaviti i u voćnjaku, vinogradu i usevima pod povrćem.
Info Stara Pazova 17.12.2014.
Maturanti Tehničke škole u Staroj Pazovi nastoje da dobrim predstavljanjem mogućnosti, koje ova škola nudi, povećaju interesovanje osmaka. Ideja je da se dobrom prezentacijom razbiju predrasude o ovoj školi, rekao je za RTV Stara Pazova direktor Lazar Đukić. Tehnička škola će i u drugom polugodištu nastaviti sa predstavljanjem zanimanja koja se stiču u ovoj školi.
Info Stara Pazova 16.12.2014.
Direkcija za izgradnju sprovela je radove na rekonstrukciji Partizanske ulice u Staroj Pazovi. Izvršena je sanacija i presvlačenje kolovoza u dužini od oko 270m, vrednost radova iznosila je 2. 700 000 dinara. Kako bi se sprečilo ponovno oštećenje ove ulice koja je pre radova bila u veoma lošem stanju, zabranjen je saobraćaj vozilima preko 12 t. Privode se kraju i radovi na rekonstrukciji centra Nove Pazove, Novih Banovaca, Doma kulture u Starim Banovcima i u Vojki.
Info Stara Pazova 16.12.2014.
U pretresu stana A.M. starog 69 godina, policija je juče u Šidu pronašla i oduzela ukupno 10 pušaka, 225 komada puščane i pištoljske municije različitog kalibra i tri ručno pravljene puščane cevi. Oduzeta su i tri lovačka karabina, tri automatske puške, tri lovačke puške i jedna poluautomatska, sve u nelegalnom posedu. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu za nedozvoljeno držanje oružja biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Šidu. Takođe, u jučerašnjem pretresu objekta koji pripada Z.P. starom 27 godina, policija je u Inđiji pronašla i oduzela 705 kilograma rezanog i duvana u listu, dve mašine za rezanje i digitalnu vagu.
Na licu mesta je zatečen i A.V. star 28 godina, nijedan od njih nije registrovani proizvođač duvana, a protiv obojice biće podneta krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju i nedozvoljenu trgovinu, Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi. Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su zajedno sa poreskom policijom oduzeli 1650 kilograma duvana u listu iz sušare na području Stare Pazove, kod osobe koja nije registrovani proizvođač duvana. Takođe, prilikom kontrole saobraćaja u Sremskoj Mitrovici, policija je u "fordu" šidske registracije pronašla 60 kilograma rezanog duvana, navedeno je u saopštenju Policijske uprave.
Kultura Stara Pazova 16.12.2014.
Likovni život u Staroj Pazovi, intenzivno se razvija i jača u vremenu dužem od tri decenije. Likovni stvaraoci amateri, članovi Udruženja likovnih umetnika Stara Pazova, čija su dela daleko od amaterskih, godinu tradicionalno završaju godišnjom izložbom, koja je otvorena sinoć u holu pozorišta. Iako teška, bila je veoma uspešna godina za slikare, istakla je Zorica Opavski, predsednica Udruženja, podsetivši samo na neka dostigunuća, kao što su plasmani troje slikara na na najviši nivo takmičenja, na republičku smotru. Nakon muzičkog perorfamnsa, godišnju izložbu ULUSP-a otvorila je Biljana Čavić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti i kulturu. Postavku slika, ceteža i skultpura pazovačkih slikara može publika da pogleda do polovine januara.
Kultura Stara Pazova 16.12.2014.
U Galeriji u Novoj Pazovi sinoć je otvorena kolektivna izložba radova Umetničkog udruženja Nova Pazova pod nazivom „Tamo daleko“ posvećena stogodišnjici velikog rata. Izložba je posvećena herojima iz Prvog svetskog rata, koji ne smeju biti zaboravljeni, istakla je Ljiljana Sekimić, sekretar Udruženja a govorom majora Gavrilovića srpskoj vojsci pre bitke za oslobođenje Beograda, otvorio je glumac i direktor Beogradskog dramskog pozorišta Slobodan Ćustić. Glumac amater Milan Dudić je govorio reči kralja Petra, izgovorene pred Suborsku bitku, koje su ohrabrile srpsku vojsku a veče je muzikom ulepšao orkestar „Samo za nju“. Radovi će biti izloženi do 15. januara 2015.
Sport Stara Pazova 16.12.2014.
U Sportskom centru u Staroj Pazovi juče su održane Konferencije udruženja klubova Sremske i Druge Sremske lige. Na obe su predstavnici klubova, uz određene primedbe i sugestije, prihvatile Izveštaje komesara za delegiranje sudija i za takmičenje, kao i disciplinskog sudije. Po završetku Konferencija predsednik Izvršnog odbora Područnog fudbalskog saveza Srema Slavko Tuvedžić podelio oko 250 lopti klubovima Sremske, Druge Sremske lige i pionirsko-kadetske lige, kao i Opštinskim fudbalskim savezima po 20 lopti. Sredstva su obezbeđena od kotizacije i od kazni koje su klubovi plaćali zbog nediscipline.