Vesti u poslednjih nedelju dana
starije vesti se nalaze u arhivi

Ekonomija Nova Pazova 23.09.2016.
U okviru jubilarnog 10. po redu Sajma privrede koji je svečano otvoren juče u Novoj Pazovi, održan je treći u nizu Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale u Sremskoj Mitrovici. Na Sajmu je iskazana potreba za zapošljavanjem preko 500 radnika različitih kvalifikacija i stručnih sprema u 20 firmi i kompanija iz čitavog Srema. Sajam zapošljavanja u Novoj Pazovi organizovan u okviru jedne od najvećih privrednih manifestacija u Sremu bio je dobra prilika za posetioce kojima je neophodan posao. Jedna od njih je i Violeta Jovanović iz Nove Pazove, pedijatrijska sestra koja je iskoristila ovaj skup da se prijavi za radna mesta van svoje struke. Posetioci su saglasni u jednom. Bez obzira na stručne kvalifikacije, prihvatili bi posao u bilo kojoj struci. Iz sremskomitrovačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje ističu da je na 3. Sajam zapošljavanja sa evidencije upućeno 600 nezaposlenih lica iz staropazovačke i inđijske opštine. U Sremu je prema zvaničnim podaciima nezaposleno preko 23 hiljada lica od kojih je najveći broj nezaposlenih u Sremskoj Mitrovici, dok je najmanje nezaposlenih u pećinačkoj opštini. U Staroj Pazovi je nezaposleno preko 3.000 lica, a tokom proteklog meseca u ovoj opštini zaposleno je blizu 1.000 lica.
Ekonomija Nova Pazova 23.09.2016.
Drugog dana Regionalnog sajma privrede na bazenima u Novoj Pazovi, predstavljena je Incijativa Vlade Srbije u Godini preduzetništva. Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede, Sektor za mala i srednja preduzeća, naglasila je da je vlada izdvojila 16 milijardi dinara i 33 programa za podršku privredi, da je interesovanje veliko, procedure za korišćenje sredstava pojednostavljene, a najavila je da će uskoro biti omogućeno korišćenje sredstava i firmama koje ne vode dvojno knjigovodstvo. Tanja Mijajlović iz Regionalne razvojne agencija Srem je pohvalila sajam i naglasila da su svi programi Agencije medijski podržani, da je veliki broj informacija pružen zainteresovanima, organizovano je mnogo obuka, a dato je 253 sata savetodavnih usluga. Nataša Kecman, rukovodilac Centra za usluge i posredovanje Privredne komore Srbije predstavila je proceduru korišćenja elektronskih usluga komore. Naglasila je da je informacioni sistem Komore zaštićen od upada hakera i da su podaci korisnika potpuno zaštićeni.
Kultura Nova Pazova 23.09.2016.
Od subote do ponedeljka u Novoj Pazovi će biti održana tradicionalna manifestacija Dani doseljenika, koja je ove godine povezana i sa Gastro sajmom, koji će biti održan na bazenima a deo kulturnih programa će biti i u centru Nove Pazove. U subotu pre podne počinje likovna kolonija a od 20 časova u pozorišnoj sali će biti koncert OKUD-a Sveti Sava, u nedelju koncert KUD-a Mladost sa gostima, Društvom Španac iz Beograda i FA Dukat iz Stare Pazove. Gastro sajam donosi i koncerte amatera iz staropazovačke opštine u subotu i u nedelju sa početkom u 18 časova, dok je od 20 sati u subotu najavljen koncert Garavog sokaka a u nedelju koncert Anđelke Govedarović. Svečanosti će se završiti u ponedeljak, 26. septembra izložbom Milutina Crnobrnje i Vladimira Lazića, članova UU NP u Galeriji KPC sa početkom u 19 časova.
Info Surduk 23.09.2016.
Tradicionalna 23. Fijakerijada u Surduku održaće se u nedelju, uoči mesne slave Krstovdan, na stadionu FK „Borac“. Manifestacija počinje u 12 časova, a organizator je Konjički klub Konverzano iz Surduka. Očekuje se veliki broj učesnika, kako sa teritorije opštine Stara Pazova, tako i iz drugih mesta. U sklopu Fijakerijade, Udruženje odgajivača lipicanerske rase održaće i završnu utakmicu Kupa Srbije u dvopregu i četvoropregu. Svečanom otvaranju ove manifestacije prisustvovaće Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova.
Sport Stara Pazova 23.09.2016.
Zbog učešća amaterske reprezentacije Vojvodine na turniru u Rumuniji odložene su tri utakmice sedmog kola Srpske lige područje Vojvodina i to u Novoj Pazovi Radnički i Bačka 1901 iz Subotice u Beočinu neće igrati Cement i Omladinac iz Novih Banovaca i u Sakulama Borac i Bratstvo 1946 iz Prigrevice. Dunav iz Starih Banovaca će u nedelju kod kuće igrati protiv Radničkog iz Šida. U sedmom kolu Vojvođanske lige grupa Jug, Sremac će sutra u Vojki dočekati Kupinovo, Jedinstvo iz Stare Pazove će u nedelju biti gost Indeksa u Novom Sadu, a Hajduk 1925 Podunavac će u Belegišu igrati protiv Hajduka iz Beške. U sedmom kolu Sremske lige Jadran će se u Golubincima u nedelju sastati sa Hrtkovcima.
Info Nova Pazova 22.09.2016.
U okviru 10. Regionalnog Sajma privrede koji je svečano otvoren danas u Novoj Pazovi održana je javna tribina pod nazivom „Siva ekonomija i rad na crno – godišnjica primene Zakona o inspekcijskom nadzoru“ u organizaciji Socijalno – ekonomskog saveta opštine Stara Pazova. Učesnici tribine raspravljali su o pojavi sive ekonomije i rada na crno u našem društvu i negativnim posledicama takvih pojava na zaposlene, poslodavce i državu. Akcenat je stavljen na aktivnosti državnih organa i inspekcijskih službi i smislu pune primene novog Zakona o inspekcijskom nadrzoru i ostavrenim rezultatima.
Info Nova Pazova 22.09.2016.
Infrastrukturni projekti, kao važan segment razvoja privrede, bili su tema radnog sastanka predstavnika Opštine Stara Pazova sa predsednikom pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, potpredsednikom Vlade AP Vojvodine i pokrajinskim sekretarom za turizam Ivanom Đokovićem i direktorom Fonda za kapitalna ulaganja APV Nedeljkom Kovačevićem. Tom prilikom su prezentovana projektna rešenja, odnosno budući izgled trga, raskrsnica, kružnih tokova, ulica. Radni sastanak u opštini prethodio je otvaranju 10. Regionalnog sajma privrede u Novoj Pazovi, na kome izlaže preko 200 privrednika iz Srbije i zemalja regiona, bivših jugoslovenskih republika, Mađarske, Bugarske, Rumunije.
Sajam je svečano otvorio pokrajinski premijer Igor Mirović, koji je istako da je to za regionalne sajmove veliki jubilej, a da će pokrajinska vlada i dalje da radi na poboljšanju preduzetničke klime, koja je u staropazovačkoj opštini veoma dobra, o čemu govori broj firmi i preduzetnika, koji već godinama uspešno posluju. Privrednici su doprineli tome, da Opština Stara Pazova bude jedna od najrazvijenijih u Srbiji, istakao je predsednik Opštine Đorđe Radinović. U Sremu je, kako je rekao Đorđe Božić, predsednik Sremske privredne komore, zabeležen suficit u izvozu, a gotovo trećina privrednih subjekata nalazi se u Opštini Stara Pazova, na čijoj teritoriji posluje preko hiljadu privrednika i gde se nalazi više od tri hiljade preduzetničkih radnji. Nove tehnologije i turizam su mogućnosti daljeg privrednog napretka, za šta postoje potencijali i ovaj sajam je dobra prilika za njihovu prezentaciju, rekla je u svom obraćanju Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi, pod sloganom Divan je privredni Srem, održava se na kompleksima bazena. Trajaće četiri dana. Ulaz je besplatan, a radno vreme sajma je od 10 do 19 časova.
Info Stari Banovci 22.09.2016.
Povodom male Gospojine i slave Starih Banovaca, sinoć je u domu kulture održan koncert na kome su pored domaćina, Kulturno umetničkog društva „Izvor“, nastupili gosti sa Busija, Društvo „Ćirilo i Metodije“, Umetnički centar „Talija“ Novi Beograd, a nastupio je i hor Osnovne škole „Slobodan Savković“. Na početku koncerta Željko Mirković, predsednik KUD-a „Izvor“ zahvalio se na podršci predsedniku Opštine Stara Pazova Đorđu Radinoviću za kupovinu nošnji za koreografiju Šumadija. Koncert je održan pred punom salom doma kulture, a prisustvovali su Radislav Savić, predsednik mesne zajednice i Boško Milojević, direktor Osnovne škole „Slobodan Savković“.
Sport Stara Pazova 22.09.2016.
Sutra i u subotu odigraće se prvi od tri turnira odbojkašica pred početak prvenstva u Superligi. Domaćin prvog turnira će biti Jedinstvo u Staroj Pazovi. Sutra prvog dana turnira u 18.00 časova sastaće se TENT iz Obrenovca i Crvena Zvezda iz Beograda, a od 20.30 časova će igrati Jedinstvo i NIS Spartak iz Subotice. U subotu od 10.00 časova snage će odmeriti Crvena Zvezda i NIS Spartak, a od 12.30 časova Jedinstvo i TENT. Turnir će se završiti u subotu uveče, prvo će od 18.00 časova igrati NIS Spartak i TENT, a od 20.30 časova Jedinstvo i Crvena Zvezda.
Sport Novi Banovci 22.09.2016.
U Novim Banovcima danas će se u zaostaloj utakmici četvrtfinala kupa Vojvodine sastati odbojkašice Omladinca i Iton Srem Tempa iz Sremske Mitrovice. Obe ekipe se takmiče u Prvoj ligi i utakmica će biti i provera forme pred skori početak prvenstva. Utakmica u Novim Banovcima će se igrati u hali osnovne škole „Nikola Tesla“ i počeće u 20.30 časova.
Info Stara Pazova 21.09.2016.
U Svetosavskoj ulici u Staroj Pazovi kod broj 64, oko 19 časova i 30 minuta dogodila se saobraćajna nezgoda kada je na putničko vozilo marke pežo partner otpozadi naleteo vozač skutera. Prema nezvaničnim informacijama, vozač skutera koji se kretao iz pravca Stare Pazove ka Starim Banovcima, naleteo je, za sada, iz nepoznatih razloga na putničko vozilo i pokušavajući da ga izbegne udario u zadnji desni kraj automobila, pri čemu je izgubio kontrolu nad skuterom i pri padu na asfalt zadobio povrede. Vozač automobila nije povređen, dok je vozač skutera u svesnom stanju prevezen sanitetskim vozilom na dalju hospitalizaciju.
Info Stara Pazova 21.09.2016.
Sutra počinje 10. Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi. Predstaviće se preko 180 izlagača iz Srbije i zemalja regiona na blizu dve hiljade kvadratnih metara pokrivenog izlagačkog prostora. Tokom dva dana sajma biće održane i brojne prezentacije, koje se odnose na poboljšanje poslovne klime. Izlagači će moći da čuju informacije vezane za godinu preduzetništva, kreditne linije, elektronsko poslovanje. Predstavljeno će biti i obrazovanje kadrova, a kao i prethodnih godina biće održan i Sajam zapošljavanja, na kojem će slobodna radna mesta predstaviti preko 20 preduzetnika. Ovaj jubilarni sajam privrede donosi i novine. U produženom delu biće održan prvi Gastro festival, na kojem će biti predstavljena kulturna baština i gatronomija Srema. Sajam organizuju Opština Stara Pazova i Sremska privredna komora. Održaće se na kompleksima bazena u Novoj Pazovi. Trajaće četiri dana. Ulaz je besplatan, a za posetioce je obezbeđen besplatan prevoz u redovnim linijama prevoznika Lasta, a radno vreme sajma je od 10 do 19 časova.
Info Stara Pazova 21.09.2016.
Sutra u periodu od 9.30 do 11 časova za saobraćaj će biti zatvorene ulice u delu Svetosavske od Zmaj Jovine do raskrsnice sa ulicama Karađorđevom i Kralja Petra Prvog zbog posete Delegacije Vlade AP Vojvodine opštini Stara Pazova.
Info Stara Pazova 21.09.2016.
Poslednje subote u septembru počinje akcija odnošenja kabastog otpada na teritoriji Opštine Stara Pazova. JKP Čistoća će u subotu 24. septembra odnositi kabasti otpad u Novoj Pazovi, Vojki i Krnješevcima. Iz ovog preduzeća mole građane da nepotrebne ili stare stvari kao što su delovi nameštaja, dotrajali kućni aparati i druge veće predmete iznesu ispred kuća najkasnije do 7 sati ujutru, jer već u to vreme ekipe će biti na terenu. Odvoženje je besplatno. Po rečima direktora Jovice Gagrice, prolećna akcija je bila veoma uspešna u smislu količine odnetog otpada iz domaćinstava a ova koja sledi, organizuje zbog učestalih poziva i potrebe građana za ovakvim vidom komunalne usluge.
Info Golubinci 21.09.2016.
U četvrtak 22. septembra u mestu Golubinci u periodu od 9 do 13 časova bez struje su trafostanice Vodovod, Đurđevska, Fruškogorska, Kol plast, Železnička, Maradička, Maradička 2, Grobljanska, Mihaila Pupina, Salaš i železnička stanica u Golubincima. Ulice u Golubincima koje neće imati struje u četvrtak 22. septembra tekuće godine od 9 do 13 časova Đurđevska od broja 1 i 2 do broja 106 i 117, Fruškogorska, Prkos Inđijska, Vojvođanska, Sremska, Grobljanska, Nikole Tesle, Mihaila Pupina, Budovarska, Maradička, Železnička od broja 9 i 22 do kraja i ulica Zanatska a kraći prekid u napajanju u 9 i u 13 časova imaće ostatak mesta Golubinci, odnosno sledeće trafostanice Lazić, Đurđevska 2, Pazovačka 1, Pazovačka 2, Vojačka, Šimanovačka, Šimanovačka 2, Centar, Medius, Beta seme, Putinačka 1, Putinačka 2, Boračka i Partizanska. U slučaju lošeg vremena radovi će biti odloženi.
Info Stara Pazova 21.09.2016.
Škole su i dalje dužne da raspisuju javnu nabavku prilikom izbora turističke agencije preko koje će učenici ići na ekskurziju i nastavu u prirodi. Poslednjim izmenama Zakona o javnim nabavkama škole nisu izuzete od te obaveze, jer Ministarstvo finansija nije prihvatilo argumente kolega iz prosvete i turizma da novac, kojim roditelji plaćaju putovanja preko računa škole, ne treba tretirati kao budžetski. Naša ekipa istraživala je kakva je situacija u školama na teritoriji opštine Stara Pazova po pitanju sprovođenja đačkih ekskurzija i poštovanja ovog zakona. S početkom nove školkse godine, kao jedna od glavnih tema za učenike, njihove roditelje i direktore škola, svakako su đačke eksurzije. I pored, kako kažu, visokih cena, đaci staropazovačkih srednjih škola veruju da će sa svojim vršnjacima posetiti neku od atraktivnih turističkih destinacija.
Info Stara Pazova 21.09.2016.
Na predstojećem Sajmu privrede u Novoj Pazovi, 22. septembra na posebnom štandu od 10 do 15 časova predstaviće se dve stručne škole sa teritorije opštine Stara Pazova. Učenici Tehničke i Ekonomsko – trgovinske škole demonstriraće rad virtuelnog preduzeća pod nazivom „Ekotehna“ čime će se privrednici sa kojima sarađuju ove dve škole upoznati sa stečenim znanjem učenika stručnih škola. Pored toga, tehničari drumskog saobraćaja za učenike osnovnih škola organizovali su praktično predavanje na temu bezbednost u saobraćaju. Radi se o tzv. „pijanim naočarima“ koje simuliraju alkoholisanost, tako da će prisutni imati priliku da vide kako se nesavesni vozači pod dejstvom akolohola ponašaju u saobraćaju.
Info ostalo 20.09.2016.
Efikasnom akcijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji, uhapšen je N. Š. (34), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo iznuda na štetu 33-godišnjeg sugrađanina. Osumnjičeni se tereti da je od januara do septembra ove godine, na ime nepostojećeg duga, uz pretnje oštećenom i članovima njegove porodice, iznudio oko 250.000 dinara. N.Š. je lišen slobode u trenutku preuzimanja navodnog duga od oštećenog. Po nalogu nadležnog tužioca, njemu je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 20.09.2016.
Sutra, 21. septembra, u Novim Banovcima od 8.30 do 15 časova bez struje će biti trafostanice Školska i Partizanska, od 8.30 do 9 i od 14.30 do 15 časova bez napona će biti trafostanice: Crnogorska, Pionirska, Partizanska, Maršala Tita, Zemunska, Ledine, Burgena, Branka Ćopića, Karađorđeva, Batajnička, Ikea, Logistički centar 2, Fruškogorska, Fruškogorska 2, Železnička, Prjepoljska, Vojvođanska 1, Vojvođanska 2, Vinogradarska, Džervin, Zemunska 2. Istog dana u Staroj Pazovi od 8.30 do 14 časova bez struje ostaju trafostanice: Vere Mišćević, Saga, Lasta, Bela harmonija, Ineks Dijana, Kamenjareva, Braće Feldi, Park, Branka Radičevića 1, Dom zdravlja, Hvjezdoslavova, Đure Domonji, Boris Kidrič 2, Beogeps, Šafarikova, Mihajla Filipa, Maršala Tita 1, Tajovskog.
Info Stara Pazova 20.09.2016.
Blizu 500 učenika staropazovačke gimnazije „Branko Radičević“ od ove školske godine imaće najopremljeniji kabinet za hemiju u kojoj će kvalitetno moći da prate nastavu. Vrednost radova čije je opremanje započelo iznosi 360 hiljada dinara od kojih je jednu trećinu od 130 hiljada odobrio Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice, dok će se ostatak finansirati iz budžeta opštine, potvrdio je za RTV Stara Pazova direktor gimnazije, Miroslav Opavski. Završetak kompletnih radova na opremanju laboratorije u kojoj će se odvijati nastava hemije, prema rečima Opavskog, očekuje se do kraja godine.
Info Stara Pazova 20.09.2016.
U okviru 10. Regionalnog Sajma privrede u Novoj Pazovi, Socijalno – ekonomski savet opštine Stara Pazova organizuje Javnu tribinu na temu „Siva ekonomija i rad na crno – godišnjica primene Zakona o inpekcijskom radu“ u četvrtak, 22. septembra u 14 časova na Kompleksima bazena u Novoj Pazovi. Godinu dana od primene Zakona o inspekcijskom nadzoru na 10. Regionalnom Sajmu privrede u Novoj Pazovi predstavnici Socijalno – ekonomskog saveta opštine Stara Pazova raspravljaće o „pojavi sive ekonomije i rada na crno“ u našem društvu i negativnim posledicama takvih pojava na zaposlene, poslodavce i državu. Tribina se organizuje u saradnji sa NALED-om, nadležnim ministarstvima i sindikalnim organizacijama Srbije i Vojvodine.
Drina plastika-86 d.o.o. iz Nove Pazove raspisuje konkurs za sledeća radna mesta: radnica u proizvodnji i CNC operater. Poželjno je iskustvo na istim poslovima. Za više informacija javiti se lično na adresu firme i poneti sa sobom biografiju, Četvrta Industrijska 7, Nova Pazova, radnim danima od 8 do 16 časova.
Preduzeću Stamevski iz Stare Pazove potrebni radnici u proizvodnji. Za sve informacije pozvati 022/311-496 ili doći lično u Karađorđevu 9 u Staroj Pazovi.
Preduzeću Gozba doo, Vojka Cara Dušana 192 potreban mesar sa iskustvom za rad u maloprodajnom objektu u Golubincima, Putinačka 16 za prodaju robe iz našeg asortimana, svežeg mesa i prerade. Možete se prijaviti na telefone 022/2301-311, 022/2301-786, 063/10-75-481 ili na imejl-adresu gozbavojka@mts.rs.
Vršimo otkup puževa telefon za informacije je 062/10-29-478, ili doći na adresu Isidore Sekulić 77 u Staroj Pazovi.
Pobeda kompani iz Nove Pazove traži radnike u proizvodnji. Prijave na telefon 022/323-703 ili doći lično na adresu Četvrta industrijska 11, Nova Pazova.
Klanici i preradi 808 potreban fizički radnik. Prijave na telefon 022/310-808.
Preduzeću Konlid iz Nove Pazove potrebni radnici za rad u proizvodnji konditorskih proizvoda. Prijave slati na imejl-adresu: konlid@mts.rs ili se javiti lično na adresu Jovana Sterije Popovića 29, a za više informacija možete i pozvati na telefon 022/325-505.
Na farmi živine d.o.o. Bogojević iz Golubinaca Maradička bb, od 8. oktobra počinju dani rasprodaje roditeljskog jata belih koka i petlova rase ROS-308. Drage domaćice, za jesen i zimu, za dane slava i praznika od naših koka i petlova najbolja je topla sremska supa. Za sve inforacije javite se na telefone 022/382-192 I 062/876-0-778.
Preduzeću Dabel d.o.o. iz Nove Pazove je potrebno više izvršilaca za radno mesto pakera u proizvodnji. Svi zainteresovani kandidati mogu se javiti na broj telefona 069/82-11-015 od 8 do 16 časova ili poslati CV na imejl-adresu dorada@dabel.rs.