Vesti u poslednjih nedelju dana
starije vesti se nalaze u arhivi

Info Stara Pazova 30.06.2016.
Radovi na rekonstrukciji putnog pravca Stara Pazova – Stari Banovci teku po predviđenom planu. Trenutno se radi u ulici Vuka Karadžića i to poslednja etapa, odnosno asfaltiranje potpuno novog kolovoza. Uskoro će ovaj putni pravac od velike važnosti kako za Staru Pazovu tako i za ostatak opštine dobiti izgled moderne saobraćajnice, izjavio je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović prilikom obilaska radova. U ulici Vuka Karadžića ostalo je da se nakon postavljanja završnog sloja asfalta obeleži horizontalna saobraćajna signalizacija, tako da će već od ponedeljka ova saobraćajnica biti puštena u saobraćaj, a predsednik Radinović zahvalio se meštanima ovog dela Stare Pazove na strpljenju dok su radovi trajali.
Info Stara Pazova 30.06.2016.
Za direktora Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine postavljen je Nedeljko Kovačević, dosadašnji direktor Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova. Pokrajinska vlada smenila je direktore nekoliko pokrajinskih institucija među kojima je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković. Kako se navodi u saopštenju nakon sednice pokrajinske Vlade, razrešeni su dosadašnji i imenovani novi direktori u pokrajinskim institucijama: Direkciji za robne rezerve, Upravi za kapitalna ulaganja, Turističkoj organizaciji Vojvodine.
Info Stara Pazova 30.06.2016.
Skupštine opštine Stara Pazova će sutra razmatrati Finansijske izveštaje o prošlogodišnjem poslovanju „Vodovoda i kanalizacije“, „Toplane Stara Pazova“, „Čistoće“, Opštinske stambene agencije, kao i izmene i dopune Programa poslovanja nekih javnih preduzeća. Na dnevnom redu su Finansijski izveštaji Mesnih zajednica Stara i Nova Pazova i Vojka, a skupština bi trebalo da usvoji izmene i dopune Odluke o isporuci toplotne energije. Suština izmena je usklađivanje sa propisima koji više ne dozvoljavaju iskazivanje kazni u rasponu od - do, nego u fiksnom iznosu, ukoliko se odluka krši. Iz istih razloga biće izmenjene i dopunjene Odluka o odvođenju atmosferskih i otpadnih voda i Odluka o snabdevanju vodom.

Pored personalnih promena u nekoliko upravnih i školskih odbora, odbornici će se izjasniti i o Aneksu Javnog ugovora o javnom privatnom partnerstvu za finansiranje, izgradnju i održavanje lokalne putne infrastrukture.
Info Stara Pazova 30.06.2016.
U Staroj Pazovi je danas organizovana redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi a ovu dragocenu tečnost je dalo 81 građana. Velike vrućine nisu sprečile humane ljude, među kojima je bilo i mnogo mladih, pa i onih koji su došli prvi put. Letnji period je kritičan i može doći do nedostatka krvi, najviše zbog godišnjih odmora, ali poslednja junska akcija je bila iznad očekivanja. Transfuziološki autobus će za mesec dana ponovo biti ispred zgrade Opštine a u julu je u planu i redovna akcija u Novoj Pazovi, najavila je Jasna Petrović Živković iz Crvenog krsta Stara Pazova.
Kultura Surduk 30.06.2016.
Povodom dolaska Svetih moštiju prepodobne mati Angeline u Surduk, amatersko pozorište Pepo Krsto iz ovog mesta sutra u 20 časova i 30 minuta u porti crkve će izvesti predstavu „Majka Angelina”, za koju je tekst i režiju pripremio Duško Radojčić učitelj surdučke osnovne škole. Nesebičnu pomoć u pripremi predstave pružio je i sveštenik Aleksandar Madžarević paroh surdučki koji u ovoj osnovnoj školi predaje veronauku. Predstava govori o životu srpske despotice majke Angeline, a posvećenim radom članovi ovog amaterskog pozorišta pripremali su je oko tri meseca.
Mlada talentovana glumica Sara Delibašić u ulozi majke Angeline preneće njen život za sve one koji žele da nauče nešto više o ovom delu srpske istorije.
Kultura Stara Pazova 30.06.2016.
Centar za kulturu Stara Pazova obaveštava publiku, da je predstava „Obično veče“, kabare Milana Laneta Gutovića, koja je bila najavljena za danas, otkazana. Svi koji su ulaznice već kupili, mogu da ih vrate u Centar za kulturu.
Sport Vojka 30.06.2016.
Prvenstvo Srbije u disciplini „K1 rules“ za kadete i seniore „A“ klase održano je u nedelju u Lazarevcu, a u oštroj konkurenciji veoma dobrih boraca višestruki šampion Srbije Vojčanin Bojan Džepina osvojio je prvo mesto u kategoriji do 91 kilograma. Bojana sada očekuje mala pauza nakon koje ponovo kreće u pripreme za dalja takmičenja. 23. jula u Trstu učestvovaće na međunarodnom takmičenju.
Info Stara Pazova 29.06.2016.
Na osnovu rešenja Uprave za veterinu od 24. juna ove godine, usled naglog pogoršanja epizootiološke situacije u Republici Srbiji, zabranjuje se promet prijemčivih životinja (goveda) i javno okupljanje na sajmovima, izložbama, stočnim pijacama i dogonima na području Republike Srbije, a radi sprečavanja širenja, naročito opasne zarazne bolesti nodularni dermatitis – kvrgava koža. Na stočnoj pijaci u Staroj Pazovi zabranjuje se održavanje i trgovina stokom do daljnjeg, stoji u obaveštenju koje je u RTV Stara Pazova prosleđeno iz Čistoće, a upućeno je iz Uprave za veterinu, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.
Info Stari Banovci 29.06.2016.
Iz novobanovačkog hrama Svetog Vasilija Ostroškog Mošti Prepodobne mati Angeline prenete su juče u hram Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja u Starim Banovcima. Veliki broj vernika dočekao je mošti svetiteljke i nakon akatista, koji je služio vladika sremski Vasilije uz sasluženje sveštenika namesništva staropazovačkog, celivao mošti uz molitvu za zdravlje i spasenje. Danas u 18 časova će biti služena Sveta tajna Jeleosvećenja u ovom hramu, gde mošti ostaju do sutra. Liturgiji mogu vernici i sutra da prisutvuju u 9 časova, a u 17 će mošti biti ispraćene u Belegiš.
Sport Stara Pazova 29.06.2016.
U okviru 20. Sportskih igara mladih koje se organizuju širom Srbije u Staroj Pazovi je danas organizovan turnir u odbojci na kojem je učestvovao veliki broj timova sačinjenih od dece koja već treniraju odbojku ali i onih koji vole ovaj sport i žele da se u njemu isprobaju. Tehnički organizator turnira koji je održan u hali u ulici Branka Radičevića je Ok Jedinstvo, a učestvovalo je 16 ženskih i 5 muških ekipa. Sportske igre mladih promovišu način života koji se temelji na razumevanju, prijateljstvu, solidarnosti i fair-play-u kao alternativama negativnim trendovima današnjice koji se na izrazit način reflektuju na najmlađu populaciju.
Sport Stari Banovci 29.06.2016.
U Starim Banovcima, u prostorijama Osnovne škole „Slobodan Savković“ juče je počeo tradicionalni, ovog puta i međunarodni turnir u šahu „Vidovdan 2016“ koji organizuje šah klub Banovci-Dunav iz naselja Banovci-Dunav a povodom obeležavanja dana mesne zajednice. Turnir je otvorio Miroslav Kopanja predsednik šahovskog saveza Vojvodine koji je potom povukao i prvi potez u partiji Todorović - Đuza. Na turniru učestvuje 48 šahista, od čega veliki broj mladih. Igra se švajcarski sistem, 9 kola, tempo igre je 90 minuta po igraču. Turnir će se završiti 4. jula, a nagradni fond je 200.000 dinara. Pokrovitelj turnira je Opština Stara Pazova.
Info Vojka 28.06.2016.
Biciklista B.P. teže je povređen u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u ulici Cara Dušana u Vojki, oko 14 časova i 30 minuta. Kako nezvanično saznajemo, biciklista se kretao kolovozom ka centru Vojke, kada je na njega prilikom preticanja istog, naleteo vozač Pežoa, J. Đ, jer nije držao dovoljno rastojanje. Nesrećnog čoveka Pežo je zakačio desnim retrovizorom i oborio ga, prilikom čega mu je teže povređena noga. Povređeni je kolima hitne pomoći prevezen u KBC Bežanijska kosa. Uviđaj su izvršili pripadnici saobraćajne policije iz Stare Pazove.
Info Stara Pazova 28.06.2016.
Delegacija opštine Stara Pazova predvođena Đorđem Radinovićem predsednikom opštine posetila je juče Vukovarsko – srijemsku županiju gde je u Vukovaru održan radni sastanak namenjen uspostavljanju i unapređenju privrednih odnosa. Istaknuto je kako su mogućnosti koje pruža zajedničko apliciranje na EU projekte velike, a saradnja između privrednika s jedne i druge strane trebala bi se koncentrisati na područje poljoprivrede, poljoprivredne mehanizacije te drvne industrije. Istaknuto je i kako je Opština Stara Pazova sa samo 4,5% nezaposlenih u vrhu Srbije po privrednim aktivnostima te da bi saradnja s hrvatskom stranom mogla biti na obostranu korist.
Info Stara Pazova 28.06.2016.
Nakon jučerašnjeg nevremena koje je zahvatilo područje opštine Stara Pazova, jak vetar napravio je štete na ulicama, dvorištima i parkovima. Lomio je grane i nanosio prljavštinu. Radnici JKP Čistoća Stara Pazova su na terenu i uklanjaju posledice jučerašnjeg nevremena. Direktor ovog javnog preduzeća Jovica Gagrica za RTV Stara Pazova navodi da će u naredna dva dana posledice nevremena u potpunosti biti sanirane.
Info Vojka 28.06.2016.
U sredu 29. juna u mestu Vojka od 8.30 do 14.00 časova struje neće imati sledeće trafostanice: Maršala Tita 1, Maršala Tita 2, Solunska, Galvanoproizvod, Save Čobanovića, Nikole Grulovića, Bratel, Centar- nova, Centar, Volf, Lenjinova, Lenjinova 2, Bogosava Grujina, Hivokomerc, Sestara Grujić, Slobodana Popova, Grobljanska, Mlin, Janka Čmelika, Nikole Filipina i Poljoagrar. Kraće prekide u napajanju u 8.30 i 14.00 časova imaće trafostanice Ekonomija i Vodovod. U slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odloženi.
Info Stara Pazova 28.06.2016.
U cilju pripreme vozila, za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, u periodu od 4. jula do 9. jula u vremenu od 7 do 20 časova, sprovešće preventivno – propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“. Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, te da se otklone uočeni nedostaci, poveća bezbednost saobraćaja i smanji broj saobraćajnih nezgoda. U periodu od 11. jula do 17. jula pripadnici policije sprovešće represivni deo akcije uz preduzimanje mera prekršajne odgovornosti protiv učinioca prekršaja.
Info Novi Banovci 28.06.2016.
Učenicima osnovne škole Nikola Tesla u Novim Banovcima danas su uručene đačke knjižice i svedočanstva, a najboljim među ovogodišnjim maturantima i posebne diplome i nagrade. U generaciji 2001. najviše se isticala, Tamara Đukić iz 8-2 odeljenja, koja je i ponela titulu đaka generacije. Iz 8-2, je i sportistkinja generacije, Jovana Predojević. U ovoj generaciji je 99 maturanata, od kojih je sedam Vukovaca.
Info Vojka 28.06.2016.
Đačke knjižice i svedočanstva dobili su danas i učenici osnovne Milan Hadžić u Vojki, a generacija 2001. na svečanoj dodeli diploma i posebnih nagrada oprostila se od škole i nastavnika. Od 46 maturanata, sedam je Vukovaca. Za đaka generacije proglašen je Stefan Blažić iz 8-1, a za sportistu generacije Vukašin Kepić iz 8-2 odeljenja. Škola je pored učenika nagradila i nastavnike, koji su izuzetnim zalaganjem doprineli uspehu protekle školske godine.
Info Vojka 28.06.2016.
Milenko Kočijašević - Pujda preminuo je u 80-oj godini, posle kratke ali teške bolesti. Rođen je u Vojki 1936.godine, u seljačkoj porodici, i posle osnovne škole nije nastavio obrazovanje, bavio se poljoprivredom, ali će u kulturnoj istoriji Vojke ostati upisan kao jedan od istaknutih aktivista KUD „Slavko Gajin“ u oblasti dramskog stvaralaštva. U dramsku sekciju ovog društva uključio se kasnih pedesetih godina i svojim glumačkim i rediteljskim radom obeležio bezmalo 4 decenije stvaralaštva ovog amaterskog kolektiva. Naročito je uspešan bio u komedijama, ostvarivši preko 20 različitih uloga na amaterskoj sceni, i to ne samo muške nego i ženske role, a sedamdesetih godina je režirao predstave sa vojačkim amaterima, sa posebnim afinitetom za Nušićeve komedije.
Od 1986. godine je živeo u Inđiji, a sahrana Milenka Kočijaševića - Pujde biće obavljena u sredu, 29.juna, u 15 časova, na vojačkom groblju.
Sport Novi Banovci 28.06.2016.
Dragan Stevanović nekadašnji napadač beogradskog Rada i Crvene zvezde novi je trener fudbalera Omladinca iz Novih Banovaca. Bivši trener Zemuna, IM Rakovice i još nekih klubova u Omladinac dolazi na mesto Gorana Dragoljića koji je, posle osam godina na kraju prošlog prvenstva podneo ostavku i napustio klub. Novi trener Omladinca će ovih dana i zvanično početi rad u Omladincu kada će i početi pripreme za novo prvenstvo u Srpskoj ligi područje Vojvodina. Dosadašnji trener Goran Dragoljić je postao pomoćni trener prvoligaša Inđije.
Info Novi Banovci 27.06.2016.
U naselju Banovci Dunav,na prostoru koji je Opština Stara Pazova namenila za gradnju pravoslavnog hrama, veliki broj vernika ovog dela Podunavlja, dočekao je juče popodne mošti monahinje i despotice Svete majke Angeline Branković, a baš na ovom mestu, blizu vrtića, biće izgrađen hram koji će nositi njeno ime. Akatist, ili himnu blagodarnosti, služio je protojerej Srđan Đurđević, uz sasluženje sveštenstva staropazovačkog namesništva, a o ovoj svetici govorio je protonamesnik Đorđe Kovljen. Nakon celivanja, mošti su prenete u Nove Banovce u hram Svetog Vasilija Ostroškog, gde ih je takođe dočekao veliki broj vernika, a prvi ka hramu poneli su ih: Milan Beara, Jovica Gagrica, Alen Martinović i Dejan Rnić. Nakon akatista i celivanja moštiju, na prostoru između hrama i doma kulture organizovan je kraći kulturno umentički program. Inače, mošti majke Angeline iznete su prvi put nakon pet vekova iz manastira Krušedol, a hodočašće po Eparhiji sremskoj će trajati do 10. avgusta.
Info Stara Pazova 27.06.2016.
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge, Crveni krst Stara Pazova organizovao je danas u saradnji sa Policijskom stanicom i Domom zdravlja Stara Pazova predavanje na ovu temu. O bolestima zavisnosti, simptomima i znacima narkomanije govorio je dr Aleksandar Omerović, direktor pazovačkog doma zdravlja, koji je istakao da radoznalost, nesigurnost u porodici i psihopatološki problemi, najčešće dovode mlade ljude do konzumiranja droge i da je sve više pacijenata, bez nade za ozdravljenje. Droga je sve prisutnija, kokain i heroin sada se pojavljuju i u osnovnim školama. Policija je pojačala kontrolu i u nekoliko navrata uhapsila dilere droge u zonama škola, istakao je zamenik komandira Policijske stanice Stara Pazova Dragan Vranješ. Protiv narkomanije se mora boriti svaki dan, što policija i čini, dodao je Vranješ i napomenuo da je osim telefona 192 građanima od skoro dostupna i imejl adresa.
Osim čitavog niza zaraznih bolesti i samoubilačkih tendencija, narkomanija dovodi i do kriminala, agresivnog ponašanja, nasilja, naglasila je inspektora Marina Čapo. Problem narkomanije tiče se svih, a posebnu ulogu u prepoznavanju i lečenju imaju roditelji.
Kultura Stara Pazova 27.06.2016.
Predstava „Ad infinitum“ Slovačkog pozorišta „VHV“ iz Stare Pazove osvojila je drugo mesto i srebrnu plaketu na 58. Republičkom festivalu amaterskih pozorišta Srbije u Kuli, koji je završen u subotu, proglašenjem najuspešnijih. Miroslav Bako i Miroslav Kožik su nagrađeni za scenografiju, Baku je pripala nagrada i za originalnu muziku, dok je Kožik nagrađen za koreografiju. Nagrada za kostim dodeljena je Ivani Bako. Prvoplasirana predstava na festivalu je „Vođa“ amatera iz Vranja dok je „Čudo u Šarganu“ iz Crvenke na trećem mestu, i sve tri su stekle pravo učešća na Festivalu festivala u Trebinju.
Kultura Stara Pazova 27.06.2016.
Hor „Tilija“ iz Stare Pazove, koji već 15 godina radi pod rukovodstvom Ane Đurđević, u okviru SKUD-a Janko Čmelik i Slovačke evangeličke crkve, juče je upravo u crkvi promovisao svoja dva nova snimljena CD-a sa 28 pesama. Jedan je posvećen Božiću, drugi je sa uskršnjim pesmama a kao gosti učestvovali su i mladi Staropazovčani, učenici muzičkih škola i trubači iz Bačkog Petrovca, koji su bili prisutni i na promociji. Po rečima dirigenta i nastavnice muzičke kulture u penziji, Ane Đurđević, do kraja godine planiraju da snime i album sa obradama narodnih pesama. Pored promocije, za crkvu je jučerašnji dan doneo još jednu svečanost a to je prisećanje na prvo bogosluženje u Staroj Pazovi pre 246 godina, koje je održano pod otvorenim nebom, 25. juna 1770. godine, samo mesec dana nakon doseljevanja prvih Slovaka u ovo mesto.
Kultura Stara Pazova 27.06.2016.
Učenici Muzičke škole „Mr Ljubinka Lazića“ iz Vojke održali su u subotu na letnjoj pozornici u Staroj Pazovi koncert povodom završetka školske godine. Publika je više od sat vremena mogla da uživa u muziciranju mladih umetnika na klaviru, violini, gitari, kontrabasu. Ovu jubilarnu, petu školsku godinu uspešno je završilo 46 učenika. Za dvoje iz prve generacije ove muzičke škole bio je to i oproštajni koncert, poštu su upisali srednju muzičku školu, što je veliko priznanje školi i profesorima, istakao je osnivač škole mr Ljubinko Lazić, a od septembra je najavio i otvaranje odseka flaute.
Info Stari Banovci 27.06.2016.
Sava Eraković je u konkurenciji dvanaest ekipa, pobednik takmičenja u spremanju tradicionalnih jela koje je juče oganizovano u „Kafančetu kod Nene i Peđe“ u Starim Banovcima, na obali Dunava u Grčkoj ulici broj 42. Eraković je pripremao paprikaš od dimljene piletine i osvojio najviše bodova, a Predrag Skerletović, je u izjavi za RTV Stara Pazova rekao da je ovo treća manifestacija po redu, da zbog visokog nivoa Dunava nije bilo moguće čišćenje priobalja, ali su zato za najmlađe organizovane tradicionalne igre. Kaže da u organizaciji ovog događaja ima saradnju sa Turističkom organizacijom Opštine Stara Pazova, Udruženjem građana „Volim Banovce“ i drugima koji rade na afirmaciji ekologije i turizma u ovom delu Podunavlja.
Sport Stari Banovci 27.06.2016.
Sutra, na Vidovdan, u Osnovnoj školi „Slobodan Savković“ u Starim Banovcima biće otvoren tradicionalni turnir u šahu koji povodom Dana Mesne zajednice Banovci Dunav, organizuje šah klub iz ovog naselja. Očekuje se učešće preko 50 šahista iz Srbije i inostranstva, igraće se švajcarski sistem, 9 kola, 90 minuta po igraču. Pokrovitelj turnira je Opština Stara Pazova, nagradni fond je 200.000 dinara, a za najbolje učesnike obezbeđene su novčane nagrade. Turnir će trajati do 4. jula.
Sport Stara Pazova 27.06.2016.
Marija Kolarević članica streljačkog kluba Jedinstvo iz Stare Pazove osvojila je dve titule prvaka na prvenstvu Vojvodine u gađanju malokalibarskom puškom. Ona je u juniorskoj konkurenciji osvojila prvo mesto u gađanju ležeći 60 metaka sa 602,2 pogotka i gađanju u trostavu tri puta 20 metaka sakupivši 559 pogodaka. Marta Bireš je osvojila prvo mesto u konkurenciji seniorki u trostavu sa 571 pogotkom, a bila je druga u ležećem stavu. Marija Kolarik je osvojila drugo mesto u trostavu, a treće u ležećem stavu. Kod seniora u istim disciplinama Stefan Aleksandrovski je osvojio drugo i treće mesto. Prvenstvo je održano u Novom Sadu.
Info Stara Pazova 27.06.2016.
Dvadesetdevetogodišnji M.B. poginuo je rano jutros na krivini u ulici Kralja Petra I u Staroj Pazovi. Kako nezvanično saznajemo do nesreće je došlo kada je putnički automobil inđijskih registarskih tablica naleteo na njega i udario ga otpozadi i smrt je usledila na licu mestu. Istraga nesreće je u toku.
Prodajem nov stan u Staroj Pazovi u ulici Branka Radičevića. Stan je površine 81 kvadratnih metara, a cena po kvadratu je 595 eura, zbog odlaska u inostranstvo, u pitanju je prvi vlasnik. Kontakt telefoni su 063/231-305 i 063/555-812.
Preduzeću Stamevski iz Stare Pazove potrebni radnici u proizvodnji. Za sve informacije pozvati 022/311-496 ili doći licno u Karađorđevu 9 u Staroj Pazovi.
Mlin Panonija promet Stara Pazova Banovački put bb, otkupljuje pšenicu roda 2016. godine, cena je 17 dinara, isplata odmah. Takođe su potrebna dva nekvalifikovana radnika za rad u mlinu. Kontakt telefoni su 022/310-177, 311-542 i 063/312-900.
Firmi MB trans iz Novog Slankamena ulica Branka Radičevića 47a, potrebni radnici sledećih profila: bravar, autoelektričar, automehaničar. Za sve pozicije je potrebno iskustvo. Zainteresovani se mogu prijaviti na telefone 022/591-585 i 065/55-32-877, svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Građevinskoj firmi Letač mont mont iz Inđije potrebni radnici za rad na montaži betonskih konstrukcija. Rad na visini. Zainteresovani kandidati se mogu javiti na broj telefona 064/82-26-127, kontakt osoba je Branislav.