Vesti u poslednjih nedelju dana
starije vesti se nalaze u arhivi

Info Stara Pazova 05.02.2016.
Predstojeći vikend u znaku je tradicionalne manifestacije “Mačkare” u Golubincima. U subotu sa početkom u 19 časova u Sportskoj hali biće održan maskenbal, na kojem je učešće najavio veliki broj ljubitelja ovih običaja. U nedelju od 14 h ulicama Golubinaca proći će karneval sa svim maskama sa maskenbala, a za ponedeljak je planiran prikaz običaja po kućama i pokladno jahanje. Uz glavne programe biće dosta i pratećih, najavio je Vlatko Ćaćić predsednik HKPD “Tomislav” koje je organizator ove manifestacije. Ove godine u programu će učestvovati i gosti iz Hrvatske, Srpsko – prosvjetno društvo “Prosvjeta” iz Topuskog. Generalni sponzor golubinačkih mačkara je opština Stara Pazova.
Info Stara Pazova 05.02.2016.
U Novoj Pazovi, u Galeriji KPC sinoć je predstavljen pazovački pesnički podmladak. Svoju poeziju su govorili Marija Čečerić iz Nove Pazove i Jelena Miranović iz Zemuna, učenice osnovne škole, kao i strednjoškolci i studenti Marko Maletić i Nataša Marjanović iz Nove i Jovan Stanišić iz Stare Pazove. Poetsko – muzičko veče, posvećeno mladim pesnicima iz ove sredine organizovala je Narodna biblioteka Dositej Obradović, ogranak Petar Petrović Njegoš.
Info Stara Pazova 05.02.2016.
Od februara kada kreće prijavljivanje učenika za upis u prvi razred osnovnog školovanja, u školi Heroj Janko Čmelik u Staroj Pazovi, izlaze sa inicijativom o otvaranju jednog odeljenja prvaka, u kome bi se nastava odvijala na srpskom jeziku. U pomenutoj školi se nastava kompletno od 1. do 8. razreda odvija na slovačkom jeziku, tako da se redovno upisuje i odeljenje prvaka sa slovačkim nastavnim jezikom a ovo je novina od sledeće školske godine. Postupak za upis je u toku, a saglasnost za ovu inicijativu dala je i lokalna samouprava. Direktor Janko Havran ističe, da škola ima kako prostorne tako kadrovske kapacitete. Izuzetno stručan nastavnički kadar, brojni uspesi, organizovanje vanškolskih aktivnosti, komotni prostorni kapaciteti, tehnička opremljenost učionica bežičnim internetom, računarima, projektorima i interaktivnim tablama samo se neke od predsnosti ove škole koje će privući roditelje da upišu dete u prvi razred na slovačkom ili srpskom jeziku. U narednom periodu očekuje se još saglasnost Pokrajiskog sekretarijata a zatim slede prijave za upis budućih prvaka, koji u svim školama u Srbiji počinje 1. Aprila.
Sport Stara Pazova 05.02.2016.
U tradicionalnoj anketi Sremskih novina za najbolji klub u Sremu u prošloj godini po drugi put uzastopno proglašen je ženski odbojkaški klub Jedinstvo iz Stare Pazova, a na listi 10 najboljih klubova našli su se i košarkaški klub Dunav iz Starih Banovaca i fudbalski klub Omladinac iz Novih Banovaca.U pojedinačnoj konkurenciji najbolja je bila atletičarka Dragana Tomašević kojoj je ovo sedmi put da je prva, Dejan Majstorović košarkaš Dunava iz Starih Banovaca je bio treći, a u konkurenciji juniora na listi 10 najboljih našli su se Marija Kolarević, strelac Jedinstva i Đorđe Tešanović karatista Fronta iz Stare Pazove.U konkurenciji školskog sporta među nagrađenima su Gimnazija i Tehnička škola iz Stare Pazove. Nagrade najboljima su uručene danas na svečanosti u Sremskoj Mitrovici, a bio je to 55-ti izbor najboljih sportista Srema koji su organizovale Sremeske novine.
Politika Stara Pazova 05.02.2016.
U susret predstojećim izborima u Opštinskom odboru DS Stara Pazova je održana konfencija za štampu na kojoj je predstavljen kandidat za predsednika Opštine Stara Pazova. Prvi na listi ove stranke u trci za mesta u lokalnom parlementu biće Blaža Popović, istakao je Slobodan Ilić predsednik IO OO DS Stara Pazova. Blaža Popović je najavio da će uskoro ova stranka predstaviti javnosti tim mladih i obrazovanih ljudi, lojanih Demokratskoj stranci, koji bi trebalo da realizuju plan koji se sastoji iz 5 tačaka i to pravednija Pazova, razvijenija Pazova, zdravija Pazova, mlađa Pazova i bezbednija Pazova. Pored Ilića i Popovića, na konferenciji je bio prisutan i Lazar Mitrović, član Opštinskog odbora a do kraja meseca u najavi je još jedna konferencija za medije na kojoj će DS predstaviti listu svojih kandidata.
Info Stari Banovci 05.02.2016.
Sutra u Starim Banovcima od 8 i 30 do 13 časova bez struje će ostati potrošači iz ulice Pere Čodanovića parna strana prema Novoj Pazovi.
Sport Stara Pazova 04.02.2016.
U zaostaloj utakmici trinaestog kola Druge lige, grupa „А“, košarkašice Stare Pazove pobedile su na svom parketu Bežaniju sa 71:46. Posle ove utakmice Stara Pazova je treća na tabeli sa 19 bodova, a Bežanija četvrta sa 16. U narednom, 14. kolu Stara Pazova će u nedelju igrati u Bačkoj Topoli protiv Topolčanke.
Kultura Stara Pazova 04.02.2016.
I 15-ti koncert Legendi u Staroj Pazovi naišao je na veliko interesovanje. Prisnost sa publikom koja odlikuje ovaj bend, potvrdila se i ovog puta, kada su pored standardnog repertoara, izvedene i nove pesme, u kojima grupa Legende malo odstupa od svog prepoznatljivog muzičkog pravca. Novi CD ne najavljuju, jer to danas nije isplativo, ali koncert u Staroj Pazovi i naredne godine može publika zasigurno da očekuje.
Ekonomija Stara Pazova 03.02.2016.
Utvrđivanje priroiteta u saradnji škole i privrede, definisanje ishoda obrazovanja potrebnih privredi, prikaz ishoda postojećih obrazovnih profila i mogućnosti saradnje privrede i škole, bile su glavne teme današnjeg skupa preduzentika sa teritorije staropazovačke opštine i Srednje tehničke škole. Direktor ove obrazovne ustanove Lazar Đukić je u svojoj prezentaciji prikazao šta škola nudi od zanatskih profila a Milomir Stikić, predsednik preduzetnika Nove Pazove je istakao da su privredi jako potrebni stručni kadrovi i da mladi ljudi ne bi trebalo da beže od zanata. Po rečima Rizaha Čauševića, predsednika Opšteg udruženja preduzetnika Stara Pazova najpotrebniji su radnici mašinske struke. Skup je podržala lokalna samouprava, Odeljene za privredu a prisustvovali su brojni kako preduzetnici, tako i učenici Tehničke škole.
Ekonomija Stara Pazova 03.02.2016.
Odlivom mozgova Srbija je pretrpela štetu od desetak miliona evra, i zato ulaganjem u inovacije treba zapošljavati mlade, rekao je danas na Kongresu pronalazača u Beogradu, u Privednoj komori Srbije, dr Savo Bojović. U raspravi su se iskristalisali predlozi koji su jednoglasno usvojeni da Vlada Srbije osnuje Fond za pronalzače, da se izjednače podsticaji za strane i domaće investitore, i da se inovatoima omoguće subvencije, pa neće morati da se kreditno zadužuju. Usvojen je zaključak da se pronalazačima omogući pravo na nacionalnu penziju, i da se otvori Kancelarija za razvoj inovativne privrede, na ministarskom nivou. Mihailo Vesović iz Inovacionog centra Komore, je naglasio da će pronalazači uspešnije ostvarivati svoja prava ako se ujedine. Kongres je organizovala Unija pronalazača Srbije i dijaspore “Teslino jedinstvo”, na čelu sa Ostojom Rajićem.
Život Stara Pazova 03.02.2016.
Na inicijativu učenika staropazovačke gimnazije „Branko Radičević“ iz Stare Pazove danas je igran humanitarni turnir u odbojci za pomoć njihovom drugaru Nikoli Vulinoviću, koji boluje od kancera. Na turniru su učestvavali kako učenici gimnazije, tako i Ekonomsko - trgovinske škole i ovo je samo jedna u nizu akcija, jer pored finansijske pomoći, Nikoli Vulinoviću je potreba i moralna podrška, koju mu ovakve manifestacije svakako pružaju smatraju inicijatorke Jovana Subotić i Anđela Miljević. Dok se u hali u ulici Branka Radičevića igrala odbojka, jedna grupa učenika je na igralištu ispred igrala košarku, takođe za humanitarnu pomoć. Na turniru je prikupljeno 58 hiljada 850 dinara.
Kultura Stara Pazova 03.02.2016.
Slovačko pozorište VHV iz Stare Pazove proslavilo je sinoć 113-tu godišnjicu postojanja i neprekidnog stvaralačkog rada. Od 2. februara 1903. godine, kada je u Pazovi izvedena prva predstava, pazavačko pozorište beleži preko 300 premijera. Novu za ovu sezonu najavljuju već krajem meseca, a kako predstava nastaje, pokazali su upravo na proslavi u Klubu VHV. Ovom prilikom je pozorište VHV uručilo zahvalnice tehnici i svima, koji su pomagali i pomažu.
Info Golubinci 02.02.2016.
Juče je Golubincima u poseti uglednom poljoprivredniku Mirku Peršiću, bio Dragan Mirković, pomoćnik ministra poljoprivrede u Vladi Republike Srbije, koji je ovom prilikom posetio i farmu pilića Bogojević. Razgovarao je i sa još nekoliko poljoprivrednika proizvođača o problemima u agraru u cilju njihovog rešavanja što je u interesu svih.
S obzirom na to, da je početak godine, formiran je agrarni budžet a po rečima Dragana Mirkovića, čekaju nas predpristupni fondovi Evropske unije, domaće investicije i povećanje istih u određenom procentu. Poljoprivredici su istakli, da najveći problem predstavljaju nestabilne cene, neobaveštenost paora o tome šta se sprema i veliki uvoz mesa.
Kultura Stara Pazova 02.02.2016.
I ovog februara grupa Legende će pazovačkoj publici pružiti zadovoljstvo da uživa u muzici popularnog benda. Koncertnu sezonu, pre Beorada i Novog Sada počinje sutra u Staroj Pazovi. Za ovaj 15. koncert Legendi u Staroj Pazovi karte su skoro rasprodate, kako smo saznali u Centru za kulturu ostalo je svega 50-tak.
Kultura Stara Pazova 02.02.2016.
Slovačko pozorište VHV iz Stare Pazove proslavlja danas 113. godišnjicu postojanja i neprekidnog stvaralačkog rada. Od 2. februara 1903. godine, kada je u Pazovi izvedena prva predstava, pazavačko pozorište beleži preko 300 premijera. Novu za ovu sezonu najavljuju već krajem meseca a kako predstava nastaje, pokazaće večeras na proslavi u Klubu VHV, kada će ujedno pojedicima biti podeljenja priznja i zahvalnice. Program proslave sa muzičkim programom počinje u 19 časova.
Info ostalo 01.02.2016.
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko ponoći na putnom pravcu Šid - Vašica, život je izgubio 60-godišnji muškarac, dok su dve osobe zadobile telesne povrede, konstatovane u šidskom Domu zdravlja. U nesreći su učestvovala dva putnička automobila i pešak koji je gurao bicikl. Uviđaj na licu mesta je izvršio zamenik osnovnog javnog tužioca u Šidu, u prisustvu policije.
Info Stara Pazova 01.02.2016.
Akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je organizovana u subotu u Osnovnoj školi “Heroj Janko Čmelik” u Staroj Pazovi, odazvalo se pedeset davalaca, a 47 je dalo krv, kaže za RTV Stara Pazova Jasna Petrović Živković iz Crvenog krsta Stara Pazova. Imamo li u vidu činjenicu da je jedna doza krvi najčešće dovoljna za tri primaoca, u Crvenom krstu i Institutu za trasnfuziju, koji su bili organizatori, ovu akciju ocenjuju visokom ocenom.
Kultura Nova Pazova 01.02.2016.
Na svom 14. godišnjem koncertu u subotu uveče, članovi izvođačkog ansambla OKUD Sveti Sava iz Nove Pazove prikazali su raznovrsnost i lepotu pesama, igara i muzike iz cele Srbije. Publika je imala priliku da premijerno vidi Srpske igre iz Crnorečja, igre iz Bujanovca kao i Ljubavnu cigansku igru iz Vojvodine. Prikazane su koreografije poznatih koreografa, ali i Ivana Kamdžijaša, čijim putem nastavljaju njegovi sinovi Marko i Nikola.
Zdravko Knežić je odigrao svoj poslednji koncert i za uspomenu dobio od umetničkih rukovodica par opanaka. U OKUD-u najavljuju u narednom periodu i koncerte dečijih i pevačkih grupa a ujedno im predstoje i pripreme za prolećni ciklus takmičenja.
Sport Stara Pazova 01.02.2016.
Odbojkašice Jedinstva pobedile su u 13. kolu Viner štediša Superlige u Staroj Pazovi Železničar iz Lajkovca sa 3:0 u setovima i sa 27 bodova nalaze se na trećem mestu na tabeli. U 13. kolu Prve lige odbojkaši Jedinstva su u Staroj Pazovi savladali Novi Sad sa 3:0 u setovima. Jedinstvo je prvo na tabeli sa 38 bodova i jedina je ekipa u ligi koja u dosadašnjem toku prvenstva nije doživela poraz.
Rasprodaja koka nosilja Farma Kekić iz Krnješevaca rasprodaje koke nosilje od godinu dana, diskontna cena iznosi samo 200 dinara po komadu. Za više informacija zvati na telefone 022/391-107 i 062/330-648, ili doći lično na adresu Partizanska 47, Krnješevci.
Potrebni kuvar i kuvarica Hotelu “Vojvodina” u Staroj Pazovi potrebni konobar i kuvarica sa iskustvom, javiti se na telefon 062/82 55 486.
Ptrebni radnici u štampariji Štampariji Major promet potrebni offset mašinisti i knjigovezački radnicu. Zainteresovani mogu da se jave na 060/311 14 20.
Potrebni recepcioner i noćni čuvar za rad u Vili Atina. Prijave na telefon 062/620-410.
Drina plastika-86 doo iz Nove Pazove raspisuje konkurs za radno mesto regler mašina za brizganje plastike. Potrebno je višegodišnje radno iskustvo na istim poslovima i poznavanje rada na računaru. Za više informacija javiti se lično na adresu firme, Četvrta industrijska 7, Nova Pazova, radnim danima od 8 do 16 časova.