Pregled vesti za Novembar 2013.


Info Stara Pazova 30.11.2013.
Jutarnji program RTV Stara Pazova koji je danas imao svoju premijeru, emitovaće se svake naredne subote uživo od 08:00 do 10:00 časova. Svakog narednog subotnjeg jutra ne propustite priliku da od nas saznate važne servisne informacije, kakvo je stanje na putevima, informacije vezane za autobuski i železnički saobraćaj, savete lekara, najave i pregled aktuelnih događaja i goste u studiju sa kojima ćemo razgovarati o zanimljivim temama.
Politika Stara Pazova 29.11.2013.
Skupština opštine Stara Pazova prihvatila je danas velikom većinom glasova Izveštaje o realizaciji godišnjeg plana rada Predškolskih ustanova „Poletarac“ i „Radost“, zatim, Odluku o rebalansu ovogodišnjeg budžeta kojom je utvrđen ukupan obim budžeta za 2013. od tri milijarde 336 miliona 154 hiljade dinara. Skupštinska većina prihvatila je Odluku o utvrđivanju elemenata poreza na imovinu, a zeleno svetlo dobila je dopuna Statuta Direkcije za izgradnju.
Odbornici su prihvatili izmene i dopune Plana detaljne regulacije Log centra u Novim Banovcima, Odluku o utvrđivanju potreba za rešavanje stambenih pitanja izbeglica i Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja Roma u staropazovačkoj opštini od 2013. do 2015. godine. Miroslav Jovanović, dosadašnji vršioc dužnosti, imenovan je za direktora Opštinske stambene agencije, a Skupština je usvojila Poslovnik o radu, dok amandman Slobodana Popovića iz SPS-a, da odbornička pitanja budu postavljana na početku sednice, nije prihvaćen.
Kultura Stara Pazova 29.11.2013.
U Staroj Pazovi danas počinje susret mladih fotografa i kamermana koji ce trajati do srede a u okviru projekta Refleksi u ravnici koji organizauje Fondacija Brtka– Kresoja. Susret 6 mladih fotografa, kamermana i montažera iz Stare Pazove, Beograda i Novog Sada se organizuje prvi put sa tendencijom da bude tradicionalan. Realizaciju projekta pomogli su pokrajina i opština Stara Pazova.
Kultura Stara Pazova 29.11.2013.
Prepuna sala staropazovačke biblioteke sinoć je bila potvrda da čitaoci poznaju i rado čitaju Đoku Filipovića, pisca koji se bavi tematikom Srema i Sremaca. O njegovom najnovijem romanu „Opelo za violinu“ govorio je viši bibliotekar rumske biblioteke i urednik izdavač Stevan Kovačević koji je ukazao na činjenicu da sa svakim novim delom Đoka Filipović pokazuje izuzetan napredak u pisanju, stilu i jeziku.
Nikola Ninković pisac iz Batajnice naglasio je smisao Filipovića za naraciju i detalje, a odlomke iz romana “Opelo za violinu“ čitao je Mića Dudić glumac. Bilo je to prijatno druženje čitalaca i pisca,koji kaže da je njegov roman fikcija, koja se dešava mnogima. Za dobru prezentaciju pisca i novog romana pobrinuli su se i učenici muzičke škole magistra Ljubinka Lazića.
Info Stara Pazova 28.11.2013.
Hladno vreme, i sneg koji je padao predhodih dana uticali su na slabiju ponudu voća i povrća na zelenoj pijaci u Staroj Pazovi. Ipak bilo svega i još uvek na tezgama prodavci nude svo povrće kao da nije kraj novembra. Zelena salata je koštala od 30 do 50 dinara, spanać 100, paprika babura 150, kornišoni 100 i 120 cvekla 50. Krompiru je cena od 40 do 50 dinara, šargarepi 50, beloj zeleni 120, praziluku 100, tikvicama 180, beli luk je stajao 350, a pasulj 300 do 350 dinara. Pakovanje pečuraka koštalo je 140 dinara.
Za kilogram krušaka trebalo je izdvojiti 120 dinara a za grožđe, mušmule, mandarine, pomorandže, banane, kivi i limun 100 dinara. Naru je cena bila 150 dinara, kesten je bio najskuplji i prodavan je za 300 dinara, dok je jabukama cena bila u rasponu od 20 do 60 dinara. Jaja su koštala od 8 do 12 dinara, domaći sitan sir 300 i 350 dinara, a domaći posni kolaci 500 do 600 dinara kilogram.
Info Vojka 28.11.2013.
Sedamstotina kvadratnih metara novog objekta supermarketa Medius u Vojki izgrađeno je po savremenim evropskim standardima. Prvi je objekat u kome će se grejanje i hlađenje napajati iz toplotne pumpe, čiji se princip rada ogleda u korišćenju toplotne energije našeg okruženja, energiju vazduha, zemlje i podzemnih voda. Radovi na uređenju eksterijera su završeni, postavljeni su reflektori i izgrađen je komotan parking ispred objekta. Do kraja nedelje će se završiti radovi na uređenju enterijera, a nakon toga i postavljanje mobilijara. Ukoliko sve bude teklo po planu, svečano otvaranje novog objekta planirano je za sredinu decembra.
Info ostalo 28.11.2013.
Članovi Privremenog organa opštine Pećinci na prvoj konstitutivnoj sednici prošle nedelje usvojili su godišnji Program korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Od tog trenutka sve radnje oko licitacije državnog zemljišta maksimalno su ubrzane, a zainteresovanim poljoprivrednicima sledeće nedelje će biti upućen javni poziv, tvrde nadležni. Javni oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštini Pećinci, biće raspisan najverovatnije sledeće nedelja, a postupak javnog nadmetanja za davanje u zakup biće sproveden deset dana nakon objavljivanja Javnog oglasa.
U lokalnoj samoupravi trenutno razmatraju i predlog Udruženja poljoprivrednika da se na sledećoj licitaciji poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini ograniči zakup zemljišta do 20 hektara po jednom poljoprivrednom gazdinstvu. Pećinački poljoprivrednici smatraju da bi se tako sprečila zloupotreba, odnosno prodaja tog istog zemljišta u podzakup drugim poljoprivrednim proizvođačima. Kako saznajemo, ove godine u zakup će biti ponuđeno oko 2,5 hiljade hektara državne zemlje.
Info Stara Pazova 28.11.2013.
Sekte deluju sve više u zatvorenom krugu, putem interneta, u stanovima, a osnova delovanja im je prevara. One funkcionišu na principu terapeutskom locirajuči društvene i individualne probleme često nude pomoć, koja je u suštini indoktrinacija rekao je sinoć na tribini o Sektnom delovanju, Zoran Luković policijski savetnik iz Beograda. On je naglasio da sekte počivaju na principu odvajanja od osnovne religije i principu vođe, a potiču kako iz hrišćanske ideološke osnove, satanizma, istočno-azijskih osnova do onih koje su kombinacija različitih religija. Tribini je po lošim vremenskim uslovima prisustvovalo dosta građana koji su na kraju postavljali pitanja.
Info Stara Pazova 28.11.2013.
Od 1. decembra u okviru lokalnih samouprava počeće sa radom savetnici za zaštitu prava pacijenata u skladu sa Zakonom o pravima pacijenata, koji je donet u maju ove godine. Ovim zakonom , pored savetnika za zaštitu prava pacijenata uvodi se i Savet za zdravlje na lokalnom nivou, rekla je za RTV Stara Pazova pomoćnik direktora staropazovačkog Doma zdravlja za pravne poslove Vesna Novaković, koja je do sada obavljala i posao zaštitnika prava pacijenata.
Savetnik za zaštitu prava pacijenata je nadležan da pruža odgovarajuće informacije i pravne savete pacijentima kod ostvarivanja zdravstvene zaštite, ali i da postupa po usmenim i pismenim prigovorima pacijenata. Savetniku će moći da se obrate i pacijenti koji nisu zadovoljni pruženom zdravstvenom uslugom ili smatraju da su im povređena zakonom utvrđena prava u privatnim lekarskim ordinacijama, što do sada nije bio slučaj, istakla je pomoćnik direktora Novaković.
Info Stara Pazova 27.11.2013.
Pod sloganom „Poveži se“ otvoren je 12. Međunarodni sajam preduzetništva „Biznis baza“ i 5. Sajam lokalnih samouprava. Više od 100 opština i gradova Srbije predstavilo je svoje planove, potrebe, aktivnosti, potencijale i resurse domaćim i stranim kompanijama i potencijalnim investitorima. Sajam preduzetništva i lokalnih samouprava otvorio je Igor Mirović, ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave u Vladi Srbije. Na Sajmu i ove godine učestvuje opština Stara Pazova sa ciljem što uspešnijeg razvoja naše opštine i privrede.
Segment malih i srednjih preduzeća zauzima značajno mesto u nacionalnoj ekonomiji i za domaću privredu ovaj sektor je šansa za povećanje zaposlenosti, izlazak iz krize i uspešan završetak tranzicije, rekla je Suzana Ilić, načelnica Odeljenja za privredu i lokalnu samoupravu.
Info Stara Pazova 27.11.2013.
Stanje na putevima u Opštini Stara Pazova je zadovoljavajuće, izjavio je gostujući u Jutarnjem programu Radio Stare Pazove, u razgovoru sa Tamarom Jelić, Milan Končarević, direktor Čistoće. Končarević je rekao da je ovo prva godina da Čistoća brine o održavanju puteva i ulica, da su ekipe na dežurstvu 24 časa u bazi i na terenu, i da saobraćaj na bilo kojoj deonici nije ugrožen. Dežurstva se nastavljaju i dalje, Čistoća će spremno dočekati i snažniji snežni talas.
Info Novi Banovci 27.11.2013.
Bojan Ivošević, profesor tehničkog i informatičkog obrazovanja novi je direktor Osnovne škole Nikola Tesla u Novim Banovcima. Ivošević je do sada bio vršilac dužnosti direktora ove škole, a na raspisanom konkursu je ubedljivom većinom glasova članova i Nastavničkog veća i Školskog odbora izabran za direktora. Jedini protivkandidat Ivoševiću bio je Miloš Crnomarković, profesor istorije iz Novih Banovaca.
Kultura Stara Pazova 27.11.2013.
U saradnji Centra za kulturu Stara Pazova sa Udruženjem građana “Pro Konkordatija Populorum” Srbija, pod pokroviteljstvom Opštine Stara Pazova, u holu pozorišta otvorena je izložba fotografija ruskog autora Vladimira Jakovljeviča Kondakova, pod nazivom „Priroda i ribolov u Sibiru i na Kamčatki”. Autor, inače zaljubljenik u prirodu, prikazuje na ovim fotografijama predele Sibira, na koja nije kročilo mnogo ljudi.
Otvaranju je prisustvovao i Valentin Kovljasev, prvi sekretar Ambasade Rusije u Srbiji, a izložbu je otvorio Goran Savić, pomoćnik predsednika Opštine Stara Pazova.
Info Nova Pazova 26.11.2013.
U Novoj Pazovi su u toku radovi oko crkve Svete Petke u centru mesta. U prethodne dve nedelje su postavljeni betonski stubovi za ogradu a do kraja godine bi ograđivanje trebalo da bude kompletno završeno. Hram svete Petke u Novoj Pazovi je sagrađen je pre devet godina i sada je u konačnoj fazi realizacije. Starešina Hrama Otac Mile S. Jokić je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka radova na porti Hrama, i izrazio zahvalnost predsedniku opštine Đorđu Radinoviću kao i šefu za budžet Opštine Stara Pazova Branku Mazalici na izdvojenim sredstvima.
Ograda bi trebalo da bude kompletno završena do kraja ove godine a početkom sledećeg proleća biće završeno ukrašavanje i pejzažno uređenje cele crkvene porte.
Politika ostalo 26.11.2013.
Danas na redovnom zasedanju Skupštine Opštine Ruma došlo je do promene vlasti. Za sadašnju vlast koju čine SNS, Građanska inicijativa Ruma i PUPS glasalo je 30 odbornika, 9 je bilo protiv, a 2 uzdržana, od ukupno 43 odbornika SO Ruma. Novi predsednik SO je dr Aleksandar Martinović iz SNS-a. Dosadašnju vlast činili su DS, Građanska inicijativa, PUPS i SPS, a predsednik SO bio je Nenad Borović iz DS-a.
Info Stara Pazova 26.11.2013.
Iako je kampanja šećerne repe startovala još u septembru ona se produžila sve do danas. Razlog za to je usporen prijem i prerada slatkog korena u šećeranama. Sva ugovorena repa sa kompanijom Sunoko u Pećincima biće izvadjena do 15. decembra, rekao je Miodrag Pavlović, direktor sirovinskog sektora u fabrici Donji Srem u Pećincima. Ovih dana šećerana radi punim kapacitetom, kamioni sa repom stižu jedan za drugim, preko 90 posto repa je izvadjena, dok će ostalo biti zavšeno u prvoj polovini decembra.
U fabrici šećera u Pećincima već su izašli sa uslovima ugovaranja proizvodnje šećerne repe za narednu godinu, tako da će osnovna cena kako navode iznositi 38 evra za tonu predate repe. U fabrici u Pećincima ističu da će u 2014. godini njihovi kooperanti moći da računaju i na avansnu podršku kod finasiranja proizvodnje i nabavke kvalitetnog repromaterijala. Iako je cena repe za iduću godinu za 4 dinara niža od ovogodišnje, u fabrici šećera u Pećincima se nadaju da će 2014. pod šećernom repom biti zasejano više površina.
Politika Stara Pazova 26.11.2013.
Opštinski odbor Pokreta socijalista Stare Pazove slavi tri godine od osnivanja, rada i delovanja na prostoru naše opštine. Tim povodom je u redakciju Radio televizije Stara Pazova stiglo saopštenje u kome se navodi da su za predhodne tri godine pripadnici ovog pokreta pitali, ukazivali i predlagali, kao i da su bili učesnici brojnih akcija, organizatori niza kulturno umetničkih manifestacija i događaja edukativnog karaktera.
„-Svom narodu na prostoru Kosova i Metohije pružamo punu podršku. Obzirom da smo partija društveno odgovorne levice, svesni smo svoje budućnosti, te primat dajemo mladima, našoj omladinskoj organizaciji, osnovanoj juna ove godine.“- navodi se u saopštenju. Obeležavanje trogodišnjeg rada aktivisti Pokreta socijalista Stara Pazova provešće sa decom kojoj je, kako kažu, u ovom trenutku pažnja i solidarnost najpotrebnija. Ovom prilikom predsednica opštinskog odbora, Rada Žugić, zahvaljuje se svojim koalicionim partnerima Srpskoj naprednoj stranci i Novoj Srbiji na saradnji i uvažavanju.
Info Stara Pazova 26.11.2013.
Pšenica koja je posejana u optimalnom roku, nalazi se u fazi dva do tri lista, a na nekim njivama počelo je i bokorenje. Ječam posejan krajem septembra i početkom oktobra već je u fazi bokorenja. Vremenski uslovi proteklih dana bili su povoljni za setvu strnina van optimalnog roka, a kasnije posejana pšenica je u fazi klijanja i nicanja i manje je otporna na niske temperature.
Na parcelama gde se pšenica gaji pored stništa ili livada registrovana su oštećenja od sitnog bauljara. Larve ove štetočine aktivne su do pojave prvih mrazeva. Na nekim lokalitetima na usevu ječma uočeni su simptomi mrežaste pegavosti. U narednom periodu očekuju se prvi umereni prizemni mrazevi što bi moglo da bude nepovoljno za kasnije posejanu pšenicu koja se još nije dovoljno pripremila za niske zimske temperature.
Info Stara Pazova 26.11.2013.
„Sektno delovanje, aktuelni prikaz“ naziv je tribine koju organizuje Udruženje roditelja u saradnji sa Opštinom Stara Pazova sutra u velikoj Sali Bele zgrade, sa početkom u 20 časova. Gost tribine je Zoran Luković glavni policijski savetnik koji će o delovanju sekti prisutnima govoriti iz svog ugla.
Sport Nova Pazova 26.11.2013.
Na prvenstvu Vojvodine u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore koje je održano u Staroj Pazovi kadetkinje Mladosti iz Nove Pazove su osvojile prvo mesto u borbama. Pojedinačno Biljana Mitrović i Aleksandar Golubović osbvojili su drugo mesto, a Jelena Topalov je bila treća. Svi oni su osvojili medalje u konkurenciji kadeta.
Info Banovci Dunav 25.11.2013.
Danas je zvanično otvorena kancelarija blagajne Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ u naselju Banovci Dunav. Građani Podunavlja u ovoj kancelariji na trgu, u blizini Foto Miće mogu da plate račun za vodu bez provizije, da sklope ugovor o reprogramu dugovanja, i da ulože bilo koju vrstu reklamacije, rekla je u razgovoru za RTV Stara Pazova, Mara Gvozdenac, PR menadžer ovog javnog preduzeća. Kancelarija je otvorena radnim danima od 7.00 do 15.00 časova, a građanima je na raspolaganju i telefon broj 022 348-081. Od 18. novembra, kada je kancelarija počela s radom, sve je veće interesovanje građana.
Kultura Stara Pazova 25.11.2013.
U holu pozorišta u Staroj Pazovi sutra će biti otvorena izložba fotografija ruskog autora Vladimira Jakovljeviča Kondakova, pod nazivom Priroda i ribolov u Sibiru i na Kamčatki. Autor izložbe Kondakov živi u gradu Krasnojarsk, veliki je zaljubljenik u prirodu a fotografijom se bavi amaterski. Izložba je organizovana u saradnji sa Centra za kulturu Stara Pazova sa Udruženjem građana “Pro Concordatia Populorum” Srbija, pod pokroviteljstvom Opštine Stara Pazova, a otvaranje počinje u 19 časova.
Info Stara Pazova 25.11.2013.
Za potrebe rešavanja problema stanovanja izbegličke populacije kao i za potrebe socijalnog stanovanja na teritoriji staropazovačke opštine, predviđena je izgradnja stanova u Vojki, Surduku, Belegišu i Krnješevcima. Ukupno je predviđeno preko 140 stambenih jedinica koje će u narednom periodu biti izgrađene, ali još nije precizirano za zgradu u Staroj Pazovi koja na proleće počinje da se gradi, da li će biti samo za zakup ili će se izgrađeni stanovi i prodavati.
Info Vojka 25.11.2013.
Učenici romske nacionalnosti, koji od ove školske godine uče romski jezik u školi “Milan Hadžić” u Vojki i u školi “Simeon Aranicki” u Staroj Pazovi danas su dobili bukvare, koji su štampani zahvaljujući Pokrajinskom sekretariatu za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice. U obe škole ima po 15 učenika, kojima predaje nastavnica Nataša Jovanović a bukvare im je uručio Janoš Oros, pomoćnik Pokrajinskog sekretara za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice koji je posetio škole zajedno sa Jelenom Jovanović, višom saradnicom Pokrajinskog sekretarijata.
Sport Stari Banovci 25.11.2013.
U opštinskom derbiju poslednjeg kola jesenjeg dela prvenstva Srpske lige područje Vojvodina, Dunav iz Starih Banovaca je pobedio u Staroj Pazovi Radnički iz Nove Pazove sa 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Zorica u 81 minutu. Nakon završetka jesenjeg dela Dunav je drugi sa 29 bodova, što je najbolji rezultata od kako se takmiče kao srpskoligaši, dok je Radnički polusezonu završio na osmom mestu sa 23. boda.
U petnaestom, poslednjem, kolu jesenjeg dela prvenstva Vojvođanske lige grupa Zapad, Omladinac iz Novih Banovaca je protiv Mladosti u Bačkom Jarku igrao 0:0, a Jedinstvo je izgubio u Staroj Pazovi od Srbobrana sa 3:0. Omladinac je jesenji deo završio na drugom mestu sa bodom manje od Prigrevice, osvojili su novobanovčani 28 bodova, a Jedinstvo je dvanaesto sa 13 bodova.
Info Surduk 25.11.2013.
U subotu je u Surduku u Domu kulture održan radni sastanak "Građanske inicijative – asocijacije ekologije i biciklizma”. U okviru skupa "Građanska inicijativa asocijacija ekologije i biciklizma" doneta je Deklaracija o osnivanju asocijacije za ekologiju i biciklizam, radi pospešivanja amaterskog biciklizma i ekoturizma kod nas, kao i povećanja nivoa ekološke svesti građana Srbije. Goran Matić, direktor Nacionalnog parka „Fruška Gora“ podržao je ovakvu inicijativu radi ostvarivanja kapaciteta za uspostavljanje međunarodne i regionalne biciklističke rute „Srem“ u skladu sa planovima regionalne razvojne agencije.
Direktorka Turističke organizacije Stara Pazova, Dragana Zorić Stanojković pružila je podršku i dodala da osnivanje ovakve Asocijacije doprinosi turističkoj promociji Stare Pazove. Organizator ovog radnog sastanka Milan Haber, predsednik udruženja građana, EKO BIKE UNIQUE“, organizovao je i prikupljanje smeća u Surduku, kao prevenciju daljeg formiranja divljih deponija i zagađivanja životne sredine.
Info Stara Pazova 25.11.2013.
Na staropazovačkoj zelenoj pijaci jujče pre podne bila je prezentacija Pazovačkog zidnog kalendara kao najava za knjigu Pazovački kalendar, koja izlazi 13 godina i koja svake godine obradjuje jednu od tema od dolaska Slovaka na ove prostore 1770 godine do danas. Početkom decembra se očekuje da će iz štampe izaći pazovački kalendar 20104, knjiga sa bogatim ilustracijama o životu i suživotu Slovaka u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 25.11.2013.
U sedmom kolu Viner štediše Superlige odbojkašice Jeidnstva su pobedile u Staroj Pazovi NIS Spartak iz Subotice sa 3:1. U šestom kolu Viner štediše Superlige odbojkaši Jedinstva su poraženi od Mladog radnika u Požarevcu sa 3:1.
Sport Vojka 25.11.2013.
U osmom kolu Prve Regionalne lige grupa Sever, košarkaši Stare pazove pobedili su kod kuće ekipu Sveti Đorđe iz Žitišta sa 86:73, Nova Pazova je izgubila na svom terenu od Mladosti iz Bačkog Jarka sa102:71, a Dunav iz Starih banovaca će sutra igrati protiv Akademika u Srbobranu. Odgrane su i utakmice osmog kola Druge Regionalne lige grupa Jug. Košarkaši Vojke su doživeli prvi poraz u prvenstvu i to u derbiju u gostima od Banatskog Novog Sela sa 90:84, Omladinac iz Novih Banovaca je pobedio Partizan u Šidu sa 89:79, a Jadran iz Golubinaca je savladao Partizan u Šidu sa 77:69. U desetom kolu Prve lige grupa Sever rukometaši Nove Pazove su i po deseti put poraženi, ovog puta od Hercegovine u sečnju sa 31:29.
Info Stara Pazova 22.11.2013.
Predsednik Skupstine Srbije Nebojša Stefanović danas je posetio opštinu Stara Pazova i zajedno sa predsednikom opštine Đorđem Radinovićem i njegovim saradnicima, direktorom Direkcije za izgradnju Nedeljkom Kovočevićem, predsednicima Mesnih zajednica, predstavnicima kulturnih i zravstvenih institucija obišao novo asfaltiranu Grčku ulicu u centru Starih Banovaca kao i prostor kod Doma zdravlja na kojem će u maju 2014 godine početi radovi na izgradnji novog vrtića. Tom prilikom predsednik skupstine Srbije Nebojša Stefanović pohvalio je rad čelnih ljudi opštine Stara Pazova i istakao da je upravo opština Stara Pazova dobar primer drugim gradovima u Srbiji,
jer je vodeća po broju investitora i otvaranju novih radnih mesta a upravo to je dokaz da se u Staroj Pazovi radi i brine o budućnosti svih gradjana i privrede, što je pravi primer uspešne lokalne samouprave. Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović zahvalio se predsedniku Skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću na podršci i najavio nove investicije koje ce biti od velikog značaja za našu opštinu. Direktor direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova Nedeljko Kovačević istakao je da će opština i dalje raditi na urbanizaciji i modernizaciji naseljenih mesta, po uzoru na zapadnu Evropu, takođe Nedeljko Kovačević najavio je i uređenje centra Nove Pazove.
Info Stara Pazova 22.11.2013.
Danas su u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije treću godinu zaredom uručena prestižna priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" koje se dodeljuju za izuzetne rezultate u poslovanju i podizanju proivrednog ambijenta. Ceremoniji dodele nagrada je prisustvovao i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović koji je poneo specijalno priznanje za širinje pozitivnog imidža Srbije u svetu. Najbolji lokalni lider u Sremu je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović,
dok se pored njega na listi nagrađenih našao i Centar za Kulturu Stara Pazova, šest najuticajnijih i najuspešnijih privrednika sa teritorije naše opštine, kao i 13 privrednika iz celog Srema. Jedan od pokrovitelja i organizatora manifestacije je Regionalna privredna komora Srema. Nosioci počasnog priznanja poslali su poruku da se samo neisrpnim radom i stvaralaštvom može afirmisati i ojačati privredni ambijent u zemlji.
Sport Nova Pazova 22.11.2013.
Za fudbalske klubove iz staropazovačke Opštine sutra i u nedelju označiće završetak ovogodišnje sezone. Na programu su utakmice petnaestog kola Srpske lige, Vojvodina i Vojvođanske lige grupa Zapad. A, lepši završetak nismo mogli poželeti od opštinskog derbija u nedelju u Staroj Pazovi izmedju Dunava iz Starih Banovaca i Radničkog iz Nove Pazove u okviru poslednjeg kola jesenjeg dela prvenstva u Srpskoj ligi, Vojvodina. U petnaestom kolu Vojvođanske lige grupa zapad fudbaleri Jeidnstva će sutra u Staroj Pazovi igrati protiv Srbobrana, a Omladinac iz Novih Banovaca će biti gost Mladosti u Bačkom Jarku.
U sedmom kolu Winer štediša Superlige odbojkašice Jedinstva će u Staroj Pazovi igrati protiv NIS Spartaka iz Subotice. Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove će u šestom kolu Winer štediša Superlige će igrati u Požarevcu sa ekipom Mladi radnik. U osmom kolu Prve ženske lige košarkašice Stare Pazove će u gostima igrati protiv Srbobrana. Na program su i utakmice osmog kola Prve Regionalne lige grupa Sever. Košarkaši Stare Pazove će kod kuće dočekati “Sveti Đorđe” iz Žitišta, Nova Pazova će biti domaćin Mladosti iz Bačkog Jarka, a Dunav iz Starih Banovaca će u utorak igrati sa Akademikom u Srbobranu. U osmom kolu Druge Regionalne lige grupa Jug košarkaši Vojke će se u derbiju kao gosti sastati sa Banatskim Novim Selom, Omladinac će u Šidu igrati protiv Partizana, a Jadran iz Golubinaca će biti gost Radničkog u Kovinu. U desetom kolu Prve lige grupa Sever, rukometaši Nove Pazove će se u Sečnju sastati sa Hercegovinom.
Info Stari Banovci 22.11.2013.
U organizaciji Polivalentne Patronažne službe Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj„ u Starim Banovcima je ove nedelje počela sa radom Škola za psihofizičku pripremu trudnica za porođaj. Škola će raditi ponedeljkom i petkom,od 9.30 sati, a pohađaće je zainteresovane trudnice iz Starih i Novih Banovaca, Belegiša i Surduka. Na ovim časovima žena se fizički i psihički priprema da aktivno učestvuje u ovom prirodnom događaju, kao i da naučenim tehnikama disanja umanji porođajne bolove.
Psihofizička priprema trudnica obavlja se u prostoriji koja se nalazi pored ulaza u Dečji dispanzer u Starim Banovcima, a vode je patronažne sestre Dušica Tomić i Dragana Savić. Sredstva za kupovinu neophodnih strunjača za trudnice obezbedila je Mesna zajednica Stari Banovci.
Kultura Nova Pazova 22.11.2013.
U Novoj Pazovi večeras gostuje BAG TEATAR iz Boljevaca sa komedijom „Večera budala“ rađenoj po tekstu Fransisa Vebera. Režiju potpisuje Bora Nenić. Boljevački amateri su ovaj komad premijerno izveli u junu ove godine, i od tad imali nekoliko uspešnih repriza. Večera budala je večeras u Novoj Pazovi i počeće u 20 časova.
Info Nova Pazova 22.11.2013.
U nedelju 24 novembra održaće se akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novoj Pazovi u prostorijama Doma zdravlja odeljenje za odrasle, a počeće u 8 i trajaće do 13 časova. Iz Opštinske organitzacije Crvenog krsta pozivaju sve stare davaoce, ali i koji to tek treba da postanu da dođu i daju krv.
Kultura ostalo 22.11.2013.
U Šidu se sutra održava festival slovačkih narodnih pesama mladih pevača- Raspevani Srem. Ove godine na festivalu će nastupiti 18 pevača iz Srema a SKUD Janko Čmelik predstavljaju Nataša Ćirković, Izabela Stošić I Darko Uhelji. Festival Rspevani Srem je nastao u Staroj Pazovi sa ciljem bolje pripreme pevača na pokrajinski festival slovačkih narodnih pesama, uglavnom se održava u Staroj Pazovi a ove godine izuzetno u Šidu a u okviru obeležavanja stogodišnjice od osnivanja KUD-a Jedinstvo.
Info Stara Pazova 21.11.2013.
Tezge na zelenoj pijaci u Staroj Pazovi bile su bogate sezonskim voćem i povrćem, ponuda je bila izuzetno dobra i sve je ličilo kao da smo na početku septembra a ne na kraju novembra. Povoljne vremenske prilike omogućavaju povrtarima da pod vedrim nebom odneguju svo povrće od mladog luka, rotkvica, zelene salate do paprike i kupusa. Cene nisu menjane od prošlih pijačnih dana tako da je kornišonima, paprikama,paradajzu i praziluku cena od 80 do 120 dinara, luku 50 a krompiru od 30 do 60 dinara kilogram. Spanać su prodavci nudili za 100 dinara, kupus za 15 i 30, karfiol 30 i 50 dok je pasulj bio najskuplje povrće sa cenom od 300 do 350 dinara. Za glavicu zelene salate valjalo je platiti 50 dinara koliko je koštala i veza rotkvice.
Grožđe je na izmaku ali ga još uvek ima, po ceni od 80 do 100 dinara.Jabuke imaju različite cene, sitnije koštaju 30 a kvalitetnije 50, 80 i 100 dinara. Za kilogram pomorandži trebalo je platiti 100, mandarina 60 do 90, banana 100 i 120. Dok su bademi i lešnici koštali 1000 dinara, orasima je cena bila 600 dinara kilogram. Sitan domaći sir nuđen je za 300 dinara u kriškama za 350, a kajmaku je cena bila 800 dinara kilogram. Pileće meso ne menja cenu već nekoliko četvrtaka i staje 350 dinara. Jaja su koštala od 8 do 13 dinara komad, domaći kolači od 550 do 600, a komad štrudle sa makom 100 dinara.
Kultura Stara Pazova 21.11.2013.
Srpska izvorna muzika beleži u poslednje vreme sve veću popularnost, kako kod nas tako i u svetu i sve češće se izvodi i na festivalima u inostranstvu. Neke od pesama, koje će zauvek ostati upisane u antologiji srpske narodne muzike, predstaviće pazovačkoj publici sutra uveče Marija Kudra sa gostima, na koncertu srpske izvorne muzike, u holu pozorišta sa početkom u 19 časova.
Kultura Nova Pazova 21.11.2013.
U Novoj Pazovi će u petak uveče gostovati BAG TEATAR iz Boljevaca sa komedijom „Večera budala“ rađenoj po tekstu Fransisa Vebera. Režiju potpisuje Bora Nenić. Boljevački amateri su ovaj komad premijerno izveli u junu ove godine, i od tad imali nekoliko uspešnih repriza. Večera budala– sutra u Novoj Pazovi sa početkom u 20 časova.
Kultura Nova Pazova 21.11.2013.
U petak će u holu KPC u Novoj Pazovi a u organizaciji novopazovačke biblioteke Petar Petrović Njegoš, biti predstavljena knjiga Pedagoški potencijali lokalne samouprave i slobodne vreme mladih autorke Marije Ranđelović. U pitanju je stručna knjiga namenjena svima koji se bave problematikom mladih i rade sa njima, najavila je Ljiljana Sekimić, bibliotekarka. Promocija će biti u 18 časova.
Ekonomija Stara Pazova 20.11.2013.
U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije je održano stručno predavanje na temu “Elektronsko poslovanje sa poreskom upravom i podnošenje pojedinačne poreske prijave o obračunatim porezima” koje je omogućila Skupština preduzetnika opštine Stara Pazova. Sistem objedinjene naplate kao novina koju donosi reforma poreskog sistema, u mnogome će olakšati poslovanje preduzetnika i svih građana koji posluju sa poreskom upravom. Predavač na seminaru je magistar Snežana Mitrović, a predavanju je prisustvovao i direktor Poreske uprave magistar Ivan Simič.
Život Stara Pazova 20.11.2013.
U humanitarnu akciju za Igora Pavlovića iz Starih Banovaca, kome je neophodna operacija u Beču, zbog povrede kičme pored mnogih ljudi dobre volje i velikog srca uključilo se ovih dana i Društvo za afirmaciju invalida Feniks. Ovo Društvo, čiji je Igor postao ove godine član, Pavloviću je uplatilo finansijska sredstva, koja su ostala od velikog humanitarnog rock koncerta održanog još 2011 godine. Pored toga a od namenskih sredstava iz Javnog tužilaštva iz Sremske Mitrovice, Feniks je obezbedio i nova invalidska kolica, izjavila je za RTV Stara Pazova Jelica Despot, predsednica Feniksa.
Info Stara Pazova 20.11.2013.
Za dva dana u novembru, na teritoriji Opštine Stara Pazova, u dve teške saobraćajne nesreće, poginula su dva lica. Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, Uprava saobraćajne policije MUP Srbije saopštila je da su se za prvih 10 meseci ove godine u Srbiji dogodile 30.353 saobraćajne nezgode u kojima je 521 lice poginulo, a povređeno je 15.375 osoba.
Đorđe Vranješ, korodinator Republičke Agencije za saradnju sa lokalnim samoupravama je za RTV Stara Pazova rekao da je i u staropazovačkoj opštini smanjen broj nezgoda i broj povređenih, a broj poginulih je povećan za skoro sto posto. Lane je na putevima Opštine Stara Pazova poginulo pet lica, a do sada u tekućoj godini devet. Vranješ je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.
Info Stara Pazova 20.11.2013.
Ove školske godine, kao i prethodne četiri, u Osnovnoj školi „Simeon Aranicki„ u Staroj Pazovi organizovana je prodajna izložba knjiga izdavačke kuće „Laguna„ iz Beograda. Prodajna izložba je organizovana sa ciljem da se nabave nova izdanja koja su interesantna za decu, rekla je profesorka srpskog jazika i bibliotekarka Nataša Mićić. Knjige se mogu kupiti svakog dana u vremenu od 10.00 do 13.00 časova, a prodajna izložba će trajati do 15. decembra.
Kultura Stara Pazova 20.11.2013.
Roman „Pola duše“ predstavlja istorijsku melodramu smeštenu na kraj 19. i početak 20. veka, u kome je glavni junak špijun, a junakinja žena koja započinje novi život svesna da je njen dotadašnji bio lažan, rekla je sinoć na promociji svog romana u staropazovačkoj biblioteci autorka Vesna Dedić Milojević, poznata novinarka, a sada i pisac.
Njeni junaci u ovom četvrtom romanu tragaju za srećom i ljubavlju plašeći se novih neuspeha koje su već doživeli, a Vesna Dedić kroz njihovu priču opisuje Beograd i Cetinje iz perioda 1903. vladare, političare, kafane i pesme koje su se pevale, modu koja je vladala, dočaravajući to doba, i njegov evropsku duh. Autorka je najavila i svoj novi roman koji će za razliku od dosadašnjih za glavne junake imati muškarce.
Info Novi Banovci 19.11.2013.
Delegacija Opštine Stara Pazova na čelu sa Đorđem Radinovićem, predsednikom opštine, posetila je danas Osnovnu školu „Nikola Tesla“ u Novim Banovcima i uručila set lopti za razne sportove. Boris Beljin, profesor fizičkog vaspitanja se zahvalio na poklonu i u izjavi za RTV Stara Pazova rekao da je školi nedostajalo lopti za kvalitetnu nastavu, a Bojan Ivošević, vršioc dužnosti direktora se takođe zahvalio na poklonu i rekao da je u razgovoru sa predsednikom Radinovićem bilo reči o sanaciji krova na fiskulturnoj sali. U delegaciji je bila i Ljibuška Lakatoš, načelnica Odeljenja za sport, omladinu i kulturu, a gosti su zatim obišli školu.
Info Stara Pazova 19.11.2013.
Prezentacija evropskih fondova pod nazivom „Standardom do evropskih fondova“ održana je u zgradi opštine Stara Pazova u organizaciji Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine i pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Prezentaciju je otvorio Goran Savić, pomoćnik predsednika opštine za ekonomski razvoj, a njen cilj je promocija vojvođanskog standarda kojim se planira priprema institucija u regionu za novu fazu razvoja i poboljšanja uslova za apsorpciju „IPA“ sredstava u narednom periodu pridruživanja.
„IPA“ predstavlja instrument EU za bespovratnu finansijsku pretpristupnu pomoć zemljama kandidatima, a Srbija kao kandidat se sada priprema za 3.,4. i 5. komponentu „IPA“-e (regionalni, ruralni i razvoj ljudskih resursa). Prezentaciju je održala Mina Radmilović, saradnik iz Fonda „Evropski poslovi“, koja je istakla da samo efikasna i otvorena lokalna samouprava, kao što je opština Stara Pazova, može da koristi mogućnosti koje pružaju programi EU.
Ekonomija Stara Pazova 19.11.2013.
U Sremskom okrugu po poslednjim podacima sa Nacionalne službe za zapošljavanje registrovano je 28.206 nezaposlenih lica, od čega su polovina žene. U odnosu na predhodni mesec beleži se blagi pad broja nezaposlenih, dok je od oktobra prošle godine nezaposlenost smanjena za 2 posto. Najveći broj bez posla su oni preko 50 godina, odmah za njima su četrdesetpetogodišnjaci a na trećem mestu su mladi od 25 do 29 godina. Sa prvim stepenom obrazovanja, na evidenciji ih je najviše, a sa završenim fakultetom preko 5 posto.
U opštini Stara Pazova broj nezaposlenih se smanjio ispod 4 hiljade i kako saznajemo od Nataše Radmanović, piara sa Nacionalne službe za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici, tokom oktobra posao je našlo 157 lica, što je rezultat sprovodjenja mera aktivne politike zapošljavanja. Tako je prema lokalnom akcionom planu u Staroj Pazovi u program stručne prakse uključeno 8 lica, dok su za petoro njih odobrena sredstva za samozapošljavanje.
Kultura Nova Pazova 19.11.2013.
Članovi Amaterskog pozorišta „Mirko Tatalović Ćira“ iz Nove Pazove, vratili su se sinoć sa četvrodnevnog gostovanja u Austriji. Sa predstavom „Nije čovek ko ne umre“ u režiji Milana Kovačevića a rađenoj po tekstu Velimira Stojanovića, u nedelju su nastupili u Lincu, u pozorištu „Maestro“. U Sali koja prima oko 120 posetilaca, bili su gledaoci iz svih republika bivše Jugoslavije, izjavio je jutros nakon povratka, oduševljen prijemom i organizacijom, Spasoje Milić, jedan od aktera predstave.
Poziv za ovu turneju usledio je nakon susreta sa Danijelom Radićem, koordinatorom Kulturno – sporstkog srpsko – austrijskog društva, na smotri u Irigu. Bila je to kruna njihovog ovogodišnjeg rada a sa prve turneje u inostranstvu vratili su se puni lepih utisaka, jer su imali i priliku za istorijsku upoznavanje samog Linca a posetili su i Mathauzen. Do kraja godine, najavljuju još jedan nastup u Novoj Pazovi.
Kultura Stara Pazova 19.11.2013.
U Galeriji Centra za kutluru Stara Pazova sinoć je otvorena izložba slika Janoša Mesaroša. Ne samo slike, na kojima preovladjuju motivi vezani za Vojvodinu, već je publika mogla da vidi i delo u nastajanju ovog našeg poznatog i u svetu takodje slavnog slikara naive, prepoznatljivo po konjima i raznim detaljima sa salaša. Ipak, svaka slika Janoša Mesaroša, iako sa istim motivima, uvek je drugačija. Imao je širom sveta oko 270 samostalnih izložbi, na kojima se predstavio sa više od 7 hiljada slika. Izložba u pazovačkoj galeriji biće otvorena do 9.decembra.
Info Novi Banovci 18.11.2013.
U Osnovnoj školi “Nikola Tesla„ u Novim Banovcima u subotu je organizovana akcija sakupljanja starog prapira. Akcija je naišla na veliko interesovanje učenika i njihovih roditelja, rekao je vršilac dužnosti direktora Bojan Ivošević i istakao da će škola nagraditi najvrednija odeljenja u ovoj akciji. U okviru profesionalne orjentacije, u subotu su u novobanovačkoj školi organizovane radionice za učenike sedmih i osmih razreda, a u Domu kulture upriličen je školski kviz.
Info Stara Pazova 18.11.2013.
Vikend za nama bio u znaku tri programa SKUD-a Janko Čmelik. Godišnji koncert hora u subotu je oduševio publiku raznovrsnim repertoarom, ali i gostima koji su nastupili sami i sa horom. Gosti su bili gradskin tamburaški orkestar pod rukovodstvom magistra Ljubinka Lazića i trio Maj pod rukovodstvom profesora Vladimira Turčana. Tilija je ovim koncertom obeležila 12 godišnjicu uspešnog rada.
Juče je Slovačko pozorište VHV sa koreodramom Vavilon uspešno nastupilo u Slovačkom vojvodjanskom pozorištu u Bačkom Petrovcu. I Udruženje žena ovog društva je gostovalo u Bačkom Petrovcu gde je učestvovalo na zabavi koju je organizovalo Udruženje žena iz Bačkog Petrovca.
Info Stara Pazova 18.11.2013.
Starija dečja grupa i pripremni ansambl KUD-a Mladost iz Nove Pazove, vratili su se sinoć iz Ljubljane, gde su učestvovali na 7. dečjoj folklorijadi. Ovu manifestaciju već sedmu godinu organizuje tamošnje istoimeno Srpsko kulturno – umetničko društvo. Pored domaćina i novopazovačke Mladosti, koja je bila jedini predstavnik iz Srbije, nastupilo je još 5 ansambala iz Makedonije i Slovenije. Koncert je održan u petak, a među brojnom publikom bili su i predstavnici Ambasade Republike Srbije u Sloveniji.
Info Stara Pazova 18.11.2013.
U cenrtu Stare Pazove u ulici Ćirila i Metodija na parkingu, juče je održan skup ljubitelja automobila. Po rečima organizatora Stefana Zgonjanina, novoformirani auto klub pod nazivom" lovac na brzinu", okupio je za početak osam članova, a nadaju se i mnogo većem broju. Cilj javnog okupljanja ovakve vrste je pre svega druženje, razmena iskustava, a prisutni prolaznici i posetioci mogli su da pogledaju modele: Juga, Fijata Brava, Fijata Stila, Dačije, BMW-a, Alfa Gta, Opel Korse, Renoa gtx i modele Volksvagena.
Prosečna starost ovih automobila je od 10 do 30 godina. Svi izloženi automobili njih preko petnaest bili sređeni i doterani što je izazvalo znatiželju prolaznika koji su prilazili, posmatrali, slikali se i raspitivali o ovim ljubimcimana na četiri točka. Gosti na skupu bili su iz Zemunskog auto kluba. Opširnije o ovoj temi na talasima našeg radija u utorak 19 novembra od 13 do 13.30 u našem popodnevnom progarmu.
Sport Novi Banovci 18.11.2013.
U četrnaestom kolu Srpske lige, Vojvodina fudbaleri Radničkog pobedili su u Novoj Pazovi Bačku 1901 iz Subotice sa 1:0, dok je Dunav iz Starih Banovaca na Paliću igrao 0:0. U derbiju četrnaestog kola Vojvođanske lige grupa Zapad, Omlaidnac je u Novim Banovcima pobedio Vrbas sa 2:0, a Jedinstvo iz Stare Pazove je protiv Borca u Novom Sadu igralo 2:2. U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Sremske lige, Jadran je u Golubincima sa Slovenom iz Rume igrao 1:1, a Sremac iz Vojke je poražen od LSK-a u Laćarku sa 2:0.
Završen je jesenji deo prvenstva u drugoj Sremskoj ligi grupa Istok, u petnaestom kolu, Podunavac iz Belegiša je pobedio Napredak u Žarkovcima sa 2:1, a Sloga je u Krnješevcima savladala Jedinstvo iz Rume sa 1:0.
Info Stara Pazova 16.11.2013.
U petak oko 23,50 časova u naselju Banovci Dunav, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva putnička automobila. Do nesreće je došlo prilikom preticanja i bočnog sudara "audija 80" i "opel korse", nakon čega su se oba vozila našla van kolovoza, dok se "audi" i nekoliko puta prevrnuo. Telesne povrede u ovoj nesreći zadobili su vozači oba automobila i tri putnika iz "audija", koji su kolima hitne pomoći preveženi u Urgentni centar u Beogradu i KBC Zemun.
Od posledica povreda, preminula je B. M. (18), iz Banovaca, suvozač u "audiju". Uviđaj na licu mesta, po ovlašćenju zamenika osnovnog javnog tužioca, izvršila je policija. A u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu 05,50 časova u Novoj Pazovi, život je izgubila D.S. (42), vozač bicikla. Do nesreće je došlo prilikom kontakta autobusa beogradske "Laste" i bicikliste.
Info Stara Pazova 15.11.2013.
Zakon o porezima na imovinu donet ove godine, stupa na snagu od 2014, a nacrt Odluke o utvrđivanju elemenata poreza na imovinu za teritoriju Opštine Stara Pazova predstavlja usklađivanje odluke sa novim zakonom. Usvajanjem ove Odluke, poreski obveznici će od sledeće godine dobijati samo jedno rešenje za naknadu za korišćenje građevinskog zemljišta, i porez na imovinu.
Osnovni elemenat kod oporezivanja je tržišna vrednost nepokretnosti, a u svakom slučaju doći će do povećanja iznosa kod poreza na imovinu, rekla je u razgovoru za RTV Stara Pazova Divna Stefanović, načelnica Odeljenja za utvrđivanje, kontrolu i naplatu javnih prihoda Opštinskee uprave Opštine Stara Pazova. Po njenim rečima, predloženi nacrt odluke unosi novine i u zoniranju naseljenih mesta. Do 18. novembra traje javna rasprava o nacrtu ove Odluke.
Info Stara Pazova 15.11.2013.
Flaširana voda nije zdravija od vode iz slavine, kažu stručnjaci i ne bi trebalo da bude alternativa, već dopuna. Srbija spada među evropske zemlje koje su najbogatije izvorima mineralne vode ali, bez obzira na statistiku, svaki treći vodovod u Srbiji je visoko rizičan jer isporučuje vodu koja je mikrobiološki i hemijski ispod dozvoljenog nivoa kvaliteta. Prema rezultatima ispitivanja zdravstvene ispravnosti vode za piće u Srbiji je samo 47,75% ispravnih vodovoda.
Opština Stara Pazova ima jednu od kvalitetnijih voda u Sremu i Vojvodini, analize se vrše redovno i voda je apsolutno ispravna za piće, kaže Zorica Radojčić, referent kvaliteta vode u JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova. U Staroj Pazovi postoji samo jedna javna česma, čiju kontrolu takodje vrši Vodovod. Voda se analizira jednom mesečno i ispravna je za piće, rekla je Radojčićeva.
Info Stara Pazova 15.11.2013.
Prva ovogodišnja sednica Đačkog parlamenta staropazovačke Gimnazije održana je juče, a članovi parlamenta odlučivali su o izboru predsednika parlamenta i predlagali teme o kojima će raspravljati. Od 2001 godine kada su uvedeni kao oblik izjašnjavanja učenika đački parlamenti su pokazali da mnogo novih i dobrih ideja pokreću mladi pre svega one vezane za uslove u kojima pohađaju nastavu. Staropazovački gimnazijalci su do sada po rečima dosadašnjeg predsednika Đačkog parlamenta Ivana Lozića rešavali na humanitarne akcije.
Kultura Nova Pazova 15.11.2013.
U Galeriji KPC Nova Pazova večaras će biti otvorena samostalna izložba radova Vladimira Došenovića. Kako je sam autor, koji se novopazovačkoj publici predstavio pre godinu dana, najavio, ova prva samostalna izložba u organizaciji Umetničkog udruženja, će biti multimedijalna. Biće predstavljeni njegovi najnoviji radovi, deo već izlaganih, ali video i zvučni radovi. Otvaranje je planirano za 19 časova.
Kultura Stara Pazova 15.11.2013.
U Staroj Pazovi je sinoć izvedena najpopularnija i najizvođenija crnohumorna komedija američkog pisca Džozefa Keserlinga Arsenik i stare čipke. Publika je bila oduševljena ovom uzbudljivom trilerskom pričom o ubijanju iz plemenitih motiva i glumačkom ekipom predvodjenom Sekom Sablić i Goricom Popović, glumci oduševljenji publikom, koja ispunila salu do poslednjeg pomoćnog sedišta.
Info Nova Pazova 15.11.2013.
Dve dečje grupe KUD-a „Mladost“ iz Nove Pazove otputovale su jutros u Ljubljanu, gde ih već večeras očekuje nastup na 7. dečjoj folklorijadi u organizaciji tamošnjeg istoimenog Srspkog kulturno – umetničkog društva. Na festivalu, koji se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Slovenije, učestovaće ansambli iz Makedije, Hrvatske, Srbije i ansambli iz Slovenije, saznajemo od Gorana Krkobabića, podpredsednika KUD-a Mladost. U Sloveniju su otišle dečje grupe, koje su ove godine osvojile zlatnu i srebrnu plaketu na Muzičkom festivalu dece Vojvodine, koje će nakon večerašnjeg nastupa, sutra imati priliku za turističko razgledanje Ljubljane a njihov povratak se očekuje u nedelju uveče.
Info Nova Pazova 15.11.2013.
AP „Mirko Tatalović Ćira“ iz Nove Pazove sa predstavom „Nije čovek ko ne umre“ u režiji Milana Kovačevića, putuje danas u Linc, na trodnevno gostovanje, koje je usledilo nakon poziva Srpsko–austrijskog društva, koje se bavi razmenom kulturnim programa. Novopazovački glumci će nastupiti u nedelju, 17. novembra, saznali smo pred odlazak od Spasoja Milića, jednog od glavnih aktera. Ovo je njihova prva turneja i prvo gostovanje izvan Srbije.
Kultura Stara Pazova 15.11.2013.
Godišnjim koncertom hor Tilija SKUD-a Janko Čmelik sutra će obeležiti 12 godina od osnivanja. Kao gosti će nastupiti magistar Ljubinko Lazić, gradski tamburaški orkestar, trio Maj i grupa pevača društva Čmelik. Iz Tilije najavljuju neobičan koncert. Biće to prilika ne samo da se predstave bogtim programom iz svog repertoarom već i da se sumiraju ovogodišnji rezultati Tilije. Koncert će biti u pozorišnoj Sali sa početkom u 19.30.
Kultura Stara Pazova 15.11.2013.
Slovački kulturni centar Šafarik iz Novog Sada od danas do 17. novembra organizuje prvi seminar fujare za vojvodjanske Slovake pod nazivom Fujara naša slovačka. Seminar je podržala i Kancelarija za Slovake u dijaspori iz Bratislave. Teoretska i praktična predavanja o izradi ovog instrumenta i načinu rada na fujari održaće Milan Koristek, fujarista iz Slovačke. Na seminaru će učestvovati i Branislav Kovač iz SKUD-a Janko Čmelik. Na kraju seminara biće organizovana već tradicionalna omladinska zabava u Šafariku a u skladu sa održanim seminarom.
Sport Stara Pazova 15.11.2013.
Odbojkaši Crvene Zvezde iz Beograda plasirali su se u četvrt-finale kupa Srbije pošto su juče pobedili Jedinstvo u Staroj Pazovi sa 3:0 u setovima. U nastavku sezone odbojkaši Jedinstva će nastupšati samo u prvenstvu Winer štediša Superlige gde se nalaze na poslednjem mestu sa samo jednim bodom posle četiri odigrana kola. Sutra u okviru petog kola staropazovčani će igrati kod kuće protiv Đerdapa iz Kladova.
Ekonomija Stara Pazova 14.11.2013.
Danas je Osnovano Udruženje radnika kompanije Medius iz Nove Pazove, sa ciljem poboljšanja materijalnog položaja radnika kroz beskamatne pozajmice u visini dve mesečne zarade koje će moći da koriste iz Radničkog fonda ovog udruženja. Od ukupno 200 radnika, Radničkom fondu pristupilo je 110 zaposlenih, a ostali radnici pristupiće kada se oslobode obaveza koje imaju po osnovu uzetih kredita od banaka. Kompanija Medius će u Fond uložiti četiri miliona dinara, a prosečna zarada u Mediusu iznosi oko 37 hiljada dinara.
Prema očekivanjima Cvike Krunića, osnivača i vlasnika ove kompanije, Radnički fond bi za pet do deset godina mogao da raspolaže sredstvima od pola miliona evra, a ukuliko budu smanjena zahvatanja države na zarade, sredstva će biti takođe usmerena na povećanje plata, rekao je Krunić na osnivačkoj skupštini.
Info Stara Pazova 14.11.2013.
Od danas do 18. novembra traje javna rasprava o nacrtu Odluke o utvrđivanju elemenata poreza na imovinu za teritoriju Opštine Stara Pazova. Tekst Nacrta ove odluke tokom javne rasprave dostupan je na Internet sajtu opštine na adresi starapazova.eu, a biće izložen i na oglasnim tablama mesnih kancelarija i oglasnoj tabli Opštinske uprave. Primedbe na Nacrt Odluke o utvrđivanju elemenata poreza na imovinu mogu se predati isključivo u pisanom obliku
Na pisarnici Opštinske uprave Opštine Stara Pazova i putem mejla rasprava @starapazova.eu Nacrt sadrži predloge stopa poreza na imovinu, zoniranje naseljenih mesta, i stopu amortizacije za nepokretnosti, dok će prosečnu cenu po kvadratnom metru utvrditi Opštinsko veće. Jedan od ciljeva donošenja nove odluke jeste integracija naknade za korišćenje građevinskog zemljišta i poreza na imovinu.
Info Stara Pazova 14.11.2013.
Lekari Doma zdravlja “Dr Jovan Jovanović Zmaj” danas su radno obeležili svoju esnafsku slavu, Svete vrače Kozmu i Damjana. Svečani obred sečenja slavskog kolača obavio je protojerej Miodrag Lujić, starešina Hrama Pokrova Presvete Bogorodice, uz sasluženje Zorana Erića, sveštenika staropazovačkog. Otac Mile je u prigodnoj besedi čestitao lekarima slavu, a u ime staropazovačkog Doma zdravlja prisutne je pozdravio direktor dr Rada Inđić. Svečanosti, koja je upriličena u glavnom objektu Doma zdravlja u Staroj Pazovi, prisustvovali su Radoje Blagojević, predsednik SO Stara Pazova, lekari, medicinske sestre i tehničari .
Kultura Stara Pazova 14.11.2013.
Na sajmu knjiga ,,Biblioteka,, u Bratislavi od danas do 17 novembra na zajedničkom štandu Slovaka iz diaspore predstavljeni su najnoviji naslovi Slovačkog izdavačkog centra iz Bačkog Petrovca. Na zajedničkom štandu su zasrupljeni Slovaci iz Srbije, Madjarske i Rumunije. Danas će biti prezenacija knjige profesora Dalimira Hajka o savremenoj poeziji vojvodjanskih Slovaka, kao i druga izdanja Slovačkog izdavačkog centra. Sutra će biti prezentacija novih knjiga Martina Prebudjile, Miroslava Demaka, Vjere Benkove i Samuela Boldockog.
Info Stara Pazova 14.11.2013.
U školu Heroj Janko Čmelik u Staroj Pazovi danas je je stigla donacija u vrednosti 3800 evra, koja je prikupljena na humanitarnom koncertu u Košicama krajem oktobra. Koncert na kome je nastupio Gudački orkestar Svetog Đorđa iz Beograda, organizovao Rotari klub Klasik iz Košica, sa Rotari klubom Stara Pazova i sa Rotari klubom Centar iz Beograda. Sačinjena su dva Ugovora– prvi o donaciji Rotari kluba Klasik, koji je zastupao čarter predsednik Robert Matejovič, Rotari klubu Stara Pazova, koji je zastupao predsenik Milenko Jovičić, i drugi Ugovor između pazovačkog Rotari kluba i školom Janko Čmelik.
Direktor Janko Havran je najavio da će ova sredstva biti iskorišćena za poboljšanje nastavnog procesa.
Sport Stara Pazova 14.11.2013.
Dušan Lajović će i definitivno zameniti Janka Tipsarevića u Dejvis kup timu Srbije u finalu ovog takmičenja protiv Češke, objavljeno je na zvaničnom Tviter profilu ovog takmičenja. Tipsarević ima velikih problema u oporavku od povrede pete, Troicki je pod poznatom suspenzijom, pa je tako naredno rešenje mladi, 23-godišnji Lajović.
Lajović će se naći u žrebu, ali to ne mora da znači da Tipsarević neće odigrati barem jedan meč, pošto, prema propozicijama takmičenja, selektor ima mogućnost izmene igrača i do sat vremena pre početka susreta. Dušan Lajović je trenutno 117. igrač sveta. Ove sezone osvojio je dva turnira - čelendžer u Seulu i turnir u Kaltaniseti u Italiji.
Info Stara Pazova 14.11.2013.
Svetski dan borbe protiv dijabetesa biće obeležen danas u više od 160 zemalja članica Ujedinjenih nacija, a pod okriljem Međunarodne federacije za dijabetes. Od ove bolesti u Srbiji pati više od 600.000 ljudi, a oko 250.000 i ne zna da boluje od te bolesti, upozoravaju stručnjaci. Zbog velikog broja obolelih od dijabetesa u svetu i visoke učestalosti ozbiljnih komplikacija koje prate ovu bolest, dijabetes je jedan od vodećih javno-zdravstvenih problema. U okviru obeležavanja Svetskog dana borbe protiv dijabetesa Dom zdravlja “Dr Jovan Jovanović Zmaj“ danas je organizovao besplatnu akciju merenja nivoa šečera u krvi.
Kultura Nova Pazova 14.11.2013.
Sinoć je u holu KPC u Novoj Pazovi premijerno izvedena monodrama „Ja Rade Tomov“ oproštajno povedanije u režiji i izvođenju Spasoja Milića. U pitanju su Njegoševi tekstovi u izboru i obradi Gojka Šantića, koje je Milić prilagodio sebi i za dan premijere odabrado upravo 13. Novembar, dan na koji je pre 200 godina rođen Petar Petrović Njegoš, za života poznat kao vladika Rade. Premijera je izazvala veliko interesovanje publike.
Kultura Stara Pazova 14.11.2013.
Na pazovačku scenu večeras stiže najpopularnija i najizvođenija crnohumorna komedija američkog pisca Džozefa Keserlinga Arsenik i stare čipke sa poznatim srpskim glumcima Jelisavetom Sekom Sablić, Goricom Popović, Markom Nikolićem. U novoj teatarskoj adaptaciji predstava je premijerno izvedena 1.aprila na velikoj sceni Ustanove culture Vuk Karadžić u režiji Stefana Sablića. Predstava počinje u 20 časova, ulaz je 500 dinara, a kako saznajemo u Centru za kutluru, do sada je prodato oko 300 karata.
Info Stara Pazova 12.11.2013.
U Staroj Pazovi u sredu 13.11.2013. zbog planiranih radova na električnoj mreži bez napona od 9 do 13 i 30 sati ostaju sledece trafo stanice: Boris Kidrič 1, Boris Kidrič 2, Dom zdravlja, Hvjezdoslavova, Centar, Sud, Kralja Petra I, trafo stanica Fiskulturni dom i Prvi centralni blok, objekat zgrade Opštine, objekat mesne zajednice Stara Pazova, objekat Suda, objekat MUP-a Stare Pazove, objekat Doma zdravlja i objekat upravne zgrade JP Čistoće. U slučaju loših vremenskih uslova radovi na električnoj mreži se odlažu.
Sport Nova Pazova 12.11.2013.
Među brojnim planiranim investicija u narednom periodu u Novoj Pazovi se nalazi i izgradnja nove sporske sale, koja bi se koristila za treninge. Ova lepa vest za sportiste čula se na nedavno održanoj konferenciji za štampu. U Novoj Pazovi, drugoj po veličini mesnoj zajednici u Opštini Stara Pazova prema poslednjem popisu stanovništva ima preko 18 hiljada stanovnika. Ovako veliko mesto broji 9 sportskih klubova, koji za svoje treninge i utakmice koriste sportsku salu OŠ Rastko Nemanjić Sveti Sava, ali u poslednje vreme neki timovi usled nedostatka termina u ovoj sali, koriste sportsku salu u Vojki i zato se među brojnim planiranim investicijama za naredne tri godine nalazi i izgradnja sporstske sale.
- U prethodnom periodu je malo urađeno na sportskim terenima i zato Direkcija za izgradnju podržava nove sportske sale za trenige, istakao je Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije.
Kultura Nova Pazova 12.11.2013.
Sutra će u holu KPC Nova Pazova biti premijerno izvedena monodrama Njegoš u režiji i izvođenju Spasoja Milića. Miliću je za ovu modramu poslužio izbor Njegoševih dela u obradi Gojka Šantića a premijera je zakazana za 19 časova, na dan kada je pre 200 godina rođen Petar Petrović Njegoš. Ulaz je slobodan.
Info Stara Pazova 12.11.2013.
Šahisti Bačke iz Pačira su osvojili prvo mesto na prvenstvo Druge lige grupa Vojvodina i izborili plasman u Prvu ligu Srbije. Oni su na prvenstvu koje je juče završeno u Novim Banovcima u 11 kola osvojili 26 bodova, Stara Pazova je zauzela šesto mesto sa 15 bodova, koliko je osvojio i sedmi Omladinac iz Novih Banovaca, Mladost iz Nove Pazove je deseta sa 12 bodova, a iz lige su ispali šahisti Banovci-Dunav i Radnički iz Zrenjanina.
Info Vojka 12.11.2013.
Zemljoradnička zadruga „Poljoagrar“ iz Vojke zasniva proizvodnju na površinama od oko 1900 hektara. Početkom ovog meseca završena je berba kukurza, a vađenje šećerne repe okončano je pre dva- tri dana. Olivera Jovanović, referent zaštite bilja u ovoj zadruzi je u razgovoru za RTV Stara Pazova rekla da je prinos na površini od 670 hektara pod kukruzom bio oko devet tona, a šećerna repa ubrana je sa 450 hektara sa prinosom od 6,2 vagona uz digestiju 17.
Kvalitetom ubranih kultura su zadovoljni, a kod plasmana na tržištePoljoagrar se oslanja na svoje stalne kupce, rekla je Olivera Jovanović.
Info Stara Pazova 11.11.2013.
Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, položeni su venci na spomenik Solunskim dobrovoljcima na groblju u Staroj Pazovi u prisustvu poštovaoca postradalih junaka, građana i potomaka, onih koji su položili svoj život za oslobođenje u borbama koje je sa sobom doneo Prvi svetski rat. Pozdravljajuci prisutne, Milan Pjevac predsednik SUBOR-a potsetio je na činjenicu da je za vreme Prvog svetskog rata preko 20 miliona žrtava palo, a to je prvi put u istoriji da je toliko ljudi poginulo u jednom ratu.
U ime Opštinske uprave, počast je odao Radoje Blagojević, predsednik SO Stara Pazova koji je istakao da će za buduće generacije istorijske činjenice o prvom svetskom ratu biti od velike važnosti jer će na taj način znati sva dešavanja iz Prvog svetskog rata. Na spomen obeležje Srpskim junacima palim za narodno oslobođenje i ujedinjenje, vence su položili, SUBNOR, Sokolsko društvo Stara Pazova i Skupština opštine Stara Pazova.
Info Nova Pazova 11.11.2013.
Ovih dana je u punom jeku uređenje najkritičnijih kišnih kanala u Novoj Pazovi. Nefunkcionalnost kanala koji vodi od Proleterske do ulice Rade Končara i iz Radničke se uliva u najveću baru u Novoj Pazovi, u kišnom periodu je najviše dolazila do izražaja na prostoru kod novog vrtić kažu meštani. Dužina ovog kišnog kanala iznosi 320 metara, do sada je zacevljeno 180 metara, i ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, kompletni radovi, trebalo bi da budu završeni do kraja novembra, procena je izvođača, firme Gradnja iz Stare Pazove. Istovremeno u Novoj Pazovi je u toku izmeštanje kvantaške pijace iz centra na kraj ulice Miloša Obilića.
Kultura Stara Pazova 11.11.2013.
Koreodrama Vavilon Slovačkog pozorišta VHV iz Stare Pazove, proglašena je za najbolju predstavu na Međunarodnom festivalu nove teatarske forme u Smederevskoj Palanci. Miroslav Kožik je nagrađen za najkompletnije autorsko delo, vizuelni dizajn i scenografiju, a Miroslav Bako za najbolju muziku. Nagradu za najbolju muziku Miroslav Bako je primio i na drugom Međunarodnom festivalu Repasaž u Ubu.
Oba festivala su završena u subotu dok je sinoć u Kisaču završen 10. Festival Zuzane Kardelis. Na ovom festivalu je u petak Slovačko pozorište VHV učestvovalo sa predstavom Draga naša profesorka, Ljudmile Razumovske, a u režiji Anjičke Balaž. Za najbolje ostvarenje na ovom festival proglašena je predstava Savršena svadba, pozorišta iz Kisača.
Kultura Stara Pazova 11.11.2013.
Od 13-toro slikara amatera iz staropazovačke opštine sa Vojvođanske smotre likovnog stvaralaštva, koja je otvorena juče u Sremskoj Mitrovici, na Republičku se plasiralo čak petoro. Iz Udruženja likovnih umetnika Stara Pazova Milenko Hadžić i Siniša Popov, iz Leonarda iz Novih Banovaca Mira Jovanović, iz Nove Pazove Milica Nikolčić i Momčilo Fundup iz Vojke. Branko Oreščanin iz Stare Pazove i Anđela Đermanović iz Nove Pazove dobili su Pohvale. Republička smotra likovnog stvaralaštva trebalo da se održi krajem meseca u Knjaževcu.
Kultura Novi Banovci 11.11.2013.
U punoj sali Doma kulture u Novim Banovcima u subotu je održan tradicionalni koncert "Brankovi dani", u organizaciji KUD "Branko Radičevć" iz Novih Banovaca. Pored domaćina, užitak u narodnim pesmama i igrama, publici su priredili i gosti KUD "Mladost" iz Međeđe, iz Republike Srpske i KUD "Čirilo i Metodije" iz Busija. Deo prikupljenih sredstava od prodaje ulaznica i dobrovoljnog priloga ide u humanitarne svrhe za pomoć tridesetogodišnjem Igoru Pavloviću iz Starih Banovaca, kome je neophodana operacija u Beču, zbog povrede kičme. Ovu manifestaciju podržala je MZ Novi Banovci i Opština Stara Pazova.
Sport Stari Banovci 11.11.2013.
U trinaestom kolu Srpske lige, Vojvodina, fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca pobedili su u Staroj Pazovi Jedinstvo iz Novog Bečeja sa 6:1, a Radnički iz Nove Pazove je kao gost sa Palićom igrao 1:1. U trinaestom kolu Vojvođanske lige grupa Zapad Omladinac iz Novih Banovaca je u Beški savladao Hajduk sa 2:1, Jedinstvo iz Stare Pazove je u ovom kolu bilo slobodno. Sremac je u Vojki pobedio Budućnost iz Salaša Noćajskog sa 3:2 u četrnaestom kolu Sremske lige, dok je Jadran poražen u gostima od Hrtkovaca sa 2:1.
U četrnaestom kolu Druge Sremske lige grupa Istok Podunavac je u Belegišu pobedio Sremac iz Deča sa 2:1, a Sloga iz Krnješevaca je savladala Dunav u Novom Slankamenu sa 3:0.
Info Nova Pazova 08.11.2013.
Predlog Finansijskog plana plana Mesne zajednice Nova Pazova za 2014. godinu iznosi 17 miliona 118 hiljada dinara, rekao je sinoć na konferenciji za štampu Vladimir Grujić, predsednik Izvršnog odbora Saveta Mesne zajednice. Željko Madžarević, predsednik Saveta je obrazlažući predlog investicija kao kapitalni projekat naveo nastavak izgradnje kanalizacije, izgradnju sportsko - rekreativnog centra, rekonstrukciju raskrsnice, izgradnju parkova, izgradnju vrtića, rekonstrukciju ulica, izmeštanje i izgradnju zelene pijace, izgradnju Gradske kuće.
Svi planirani radovi, od održavanja i uređenja mesta do izgradnje biće realizovani preko javnih preduzeća. Za mnoge investicije već su urađeni projekti, a u prethodnom periodu je sve planirano i urađeno rekao je Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju ističući završetak najveće investicije – izgradnju kanalizacije u tri ulice u vrednosti od 27 miliona dinara. Uskoro se očekuje nastavak izgradnje kanalizacije, kako se čulo na konferenciji traži se partner za ovu investiciju i po Kovačevićevim rečima, veoma su blizu dogovora.
Info Stara Pazova 08.11.2013.
Praznik je prvi put zvanično obeležen prošle godine, na osnovu izmena Zakona o državnim i drugim praznicima koje je Skupština Srbije usvojila krajem 2011. godine. Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada je u Francuskoj, u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša, potpisano primirje u Prvom svetskom ratu. Taj datum se obeležava u svim zemljama koje su potpisale sporazum. 11. novembar biće neradan dan za veliki broj institucija i firmi i u našoj opštini. Dom zdravlja „dr Jovan Jovanović Zmaj“ će primati pacijente od 9-15 časova, a dežurna apoteka Doma zdravlja radiće od 8-13 časova. U osnovnim i srednjim školama na teritoriji naše opštine u ponedeljak neće biti nastave, a neće raditi ni banke ni pošte. Pošta u Staroj Pazovi u subotu će raditi od 8-19 časova.
Supermarketi Medius i Univereksport radiće uobičajeno, kao i mesare Matijević. Autobuski prevoznik „Lasta“ 11. novembra će voziti po nedeljnom redu vožnje, a železnički saobraćaj će se odvijati kao i svakog radnog dana. JKP „Čistoća“ u ponedeljak neće odvoziti smeće ispred privatnih kuća, samo će dežurni radnici prazniti kontejnere od 1,1 kubik u Staroj, Novoj Pazovi, Novim Banovacima i u naselju Banovci-Dunav.
Info Stara Pazova 08.11.2013.
Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki„ iz Stare Pazove danas je svečano obeležila Dan prosvetnih radnika, Mitrovdan. U ime ustanove prisutne je pozdravio direktor Milan Predojević. Tematski akademija je bila posvećena reformatoru srpskog jezika Vuku Karadžiću i obeležavanju značajnog jubileja 70 godina od smrti Nikole Tesle. Učenici su izveli zanimljiv dramski prikaz koji govori o životu i delu našeg velikana Tesle, a u prigodnom kulturno-umetničkom programu učestvovali su recitatori, talentovani pevači i školski hor.
Posetioci su mogli da pogledaju izložbu dečjih radova upriličenu u čast Vuka Stefanovića Karadžića, koja je postavljena u holu pozorišne sale. Svečanost su uveličali opštinska prosvetna inspektorka Mileva Ljubinković, predstavnici javnih preduzeća i ustanova i penzioneri škole Pinki.
Info Stara Pazova 08.11.2013.
Posle uspešnog nastupa u Ruskom domu u maju ove godine sa jednom koreografijom, Folklorni ansambl Klasje SKUD-a Janko Čmelik večeras će u Ruskom domu izvesti celovečernji program slovačkih narodnih igara i pesama. Ruski centar za nauku i kulturu ,,Ruski dom,, u Beogradu je jedan od 44 ruskih kulturnih centara kojih danas ima širom sveta. Ovaj kulturni centar ima lepu tradiciju razmene kulturnih i naučnih programa sa gradovima i regionima Srbije. Upravo ovakvi program izazivaju veliki interes publike.
Info Stara Pazova 08.11.2013.
Povodom Mitrovdana značajnoig verskog praznika posvećenog Dimitriju Solunskom, antičkom zapovedniku Soluna, koji je stradao zbog širenjahrišćanstva, i slave Udruženja ratnih vojnih invalida u staropazovačkoj crkvi Svetog Proroka Ilije održana je liturgija, sečen i osveštan slavski kolač. Mitrovdan slave mnoge porodice, esnafi i kod Srba je to peta po značaju slava.
Mitrovdanskoj liturgiji su prisustvovali i članovi Udruženja za afirmaciju invalida Feniks. U potri crkve na znamenje poginulima u poslednjim ratovima Mile Kozlica predsednik Udruženja invalida položio je cveće, a senima poginulih poklonio se i položio cveće zamenik predsednika opštine Goran Vranješ.
Politika Stara Pazova 07.11.2013.
Danas je u poseti opštini Stara Pazova boravio predsednik opštine Ervenik Predrag Burza. Na zajedničkom sastanku, predstavnici dveju bratskih lokalnih samouprava istakli su značaj dobrih odnosa i saradnju između ove dve opštine. Oba predsednika su se naročito osvrnuli na činjenicu da Ervenik uz opštine Biskupija i Kistanje, spada u grupu retkih opština u Republici Hrvatskoj u kojima većinu čine Srbi, i podsetili na blisku povezanost stanovništva Opštine Stara Pazova sa stanovništvom pomenutih opština.
U srdačnom razgovoru Predrag Burza je podsetio na posetu predsednika Radinovića koja se tokom leta realizovala u ovim opštinama i istako zahvalnost đaka Ervenika koji su tada na poklon dobili školski pribor. Takođe, Predrag Burza se zahvalio našoj lokalnoj samoupravi što je omogućila stanovnicima koji imaju pravo glasa u Hrvatskoj, da odputuju i glasaju na lokalnim izborima u srpskim opštinama o ovoj saradnji, i utiscima o našoj sredini, predsednik opštine Ervenik govorio je gostujući u našoj emisiji Strogo lokalno.
Info Stara Pazova 07.11.2013.
U Srbiji 700.000 ljudi prima socijalnu pomoć. Čak 140.000 dece živi u siromaštvu, a 400.000 mališana prima dečji dodatak. U opštini Stara Pazova dečji dodatak dobija preko 2.300 dece. Pravo na dečiji dodatak u Srbiji imaju deca do 19 godina starosti, a uslov za svu decu stariju od 7 godina je da se redovno školuju. Ovo pravo mogu ostvariti porodice sa najviše četvoro dece. Deca i mladi sa smetnjama u razvoju mogu dobijati dečiji dodatak do 26. godine, ako su uključeni u obrazovne programe ili osposobljavanje za rad.
Ovo pravo ostvaruje se na osnovu novčanog i imovinskog cenzusa. Novčani census se uskladjuje mesečno sa indexkom troškova života, objašnjava Verica Savić, viša saradnica u oblasti društvene brige o deci u opštini Stara Pazova. Kada je reč o imovinskom cenzusu, dečiji dodatak ne mogu primati porodice koje imaju druge nepokretnosti osim odgovarajućeg stambenog prostora, koji ne može biti veći od sobe po članu domaćinstva uvećane za još jednu sobu. Prihodi od poljoprivrede podeljeni su u dve kategorije. Uz zahtev za dečiji dodatak potrebno je dostaviti izvod iz matične knjige rodjenih deteta, prijavu prebivališta i potvrdu iz škole, ukoliko je dete školskog uzrasta. Roditeljima, odnosno podnosiocima zahteva potrebno je nešto više dokumentacije. Do sada je podnetih 1.600 zahteva, do kraja godine se očekuje još oko hiljadu. Dečji dodatak u Srbiji trenutno iznosi 2.535 za decu sa oba roditelja, za decu samohranih roditelja i decu sa posebnim potrebama, taj iznos se uvećava za 30 odsto.
Info Stara Pazova 07.11.2013.
Zbog planiranih elektro-montažnih radova, odnosno zamene armirano-betonskih stubova u naselju Golubinci, u vremenu od 9 do 13 časova, 8. novembra bez napona ostaju potrošači iz ulica Nikole Tesle i Mihajla Pupina. Istog dana, zbog ugradnje trafo-stanice u Omladinskoj ulici u Novoj Pazovi, bez napona, u vremenu od 8.30 do 10.00h, ostaju potrošači u sledećim ulicama: Ratka Pavlovića, Veljka Vlahovića, Svetosavskoj, Omladinskoj od ulice Ratka Pavlovića do ulice Veljka Vlahovića.
U Staroj Pazovi, u vremenu od 10.00 do 10.30, bez napona ostaju potrošači u sledećim ulicama: Branka Radičevića do ulice Jana Kolara, potrošači ulici Jana Kolara od broja 37 do broja 40, zgrade opštine Stara Pazova i mesne zajednice Stara Pazova, upravne zgrade j.p. Vodovod i kanalizacija i Čistoća u Staroj Pazovi, kao i stambene zgrade 1, 2 i 3 na Slovenskom trgu.
Info Stara Pazova 07.11.2013.
U okviru obeležavanja značajnog jubileja, 40 godina rada PU „Poletarac„, sinoć je pred prepunom pozorišnom salom u Staroj Pazovi upriličena javna priredba za roditelje. U ime ustanove prisutne je pozdravila zamenica direktora Radmila Bogdanović istakavši da je Poletarac počeo sa radom 1. septembra 1973. godine u Staroj, i petnaest dana kasnije u Novoj Pazovi, sa 310 dece sa kojima su radila 33 zaposlena. U čaroban svet Poletarca publiku su povela deca iz svih objekata, uigrani i odlično kostimirani ptići, neodoljivi Štrumfovi, mornari, mačke i miševi, koje je publika znala da nagradi burnim aplauzom.
Svečana akademija na kojoj će biti uručene zahvalnice ustanovama i pojedincima koji su svojim nesebičnim zalaganjem doprineli poboljšanju kvaliteta rada PU „Poletarac„ biće održana večeras u 18.oo časova, u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 06.11.2013.
Feniksova posela nisu samo druženja invalida, već je to mnogo više. Na ovakvim druženjima invaldi, penzioneri i svi drugi mogu saznati mnoge korisne stvari. Upravo tako je bilo i sinoć na 61. Feniksovom poselu kada je u Klubu za dnevni boravak o katarakti govorila dr Nadežda Inđić. Na brojna pitanja prisutnih iz oblasti oftamologije, doktorka, koja nije prvi put bila na poselu, rado je odgovarala i posavetovala.
Sinoćnje poselo je bilo oproštajno za dugogodišnjeg člana Dejana Cifreka, koji je član Feniksa od malih nogu od kada mu je oštećen vid i koji sada, kao mladi penzioner odlazi sa porodicom da živi u Hrvatsku. Dobroj atmosferi doprineo je i orkesar „Dukati“.
Kultura Stara Pazova 06.11.2013.
Knjiga Mirjane Radovanov Matarić „Dobro jutro gospođo M“, predsravljena sinoć u staropazovačkoj biblioteci, izazvala je pažnju jer je to knjiga koja kroz priče govori o ljudskosti, dobroti, stranstvovanju same autorke, koja je autobiografskog karaktera i 36. je njena knjiga koja se našla pred čitalačkom publikom. Knjigu i autorku je predstavio Ratko Čolaković i toplo je preporučio za čitanje, a Ratomir Rale Damjanović je istakao pored svih kvaliteta knjige, njenu toplinu, jezgrovitost, ali i važnost prevodilačkog znanja Matarićeve, koja je doktorirala engleski jezik i književnost.
Sport Novi Banovci 06.11.2013.
U trećem kolu Druge lige grupa Vojvodina u šahu koje se igra u Novim Banovcima, Mladost iz Nove Pazove je pobedila Srem iz Sremske Mitrovice sa 5:1, ekipa Banovci-Dunav je bila bolja od Stare Pazove i savladala je sa 4:2, a Omladinac iz Novih Banovaca je pobedio Radnički iz Zrenjanina sa 4,5:1,5. Posle trećeg kola na tabeli vodi ekipa „Svetozar Gligorić“ iz Pančeva sa 7 poena, Omladinac je drugi sa 6, Stara Pazova je na sedmom mestu sa 4 poena, dok Mladost i Banovci-Dunav na 8. i 11. mestu imaju po tri poena.
Danas su na programu partije četvrtog kola. Omladinac će igrati protiv Srema iz Sremske Mitrovice, Stara Pazova će se sastati sa ekipom „Bata Ćosić“ iz Opova, Banovci-Dunav će igrati protiv Bačke iz Pačira, a Mladost iz Nove Pazove sa Naftagasom iz Elemira. Sve partije se igraju u hotelu „Kondor“ i počeće u 16.30 časova.
Info Novi Banovci 04.11.2013.
Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović uručio je danas ključeve novog vozila marke Fiat punto dr Nadi Predić, šefici ambulante u Novim Banovcima. Novo vozilo Domu zdravlja u Novim Banovcima služiće za terenske posete pacijentima odnosno za potrebe kućne nege na teritoriji celog Podunavlja, izjavila je ovom prilikom dr Nada Predić. Predsednik opštine Đorđe Radinović je u izjavi za RTVSP rekao da u Podunavlju postoji veliki broj pacijenata koji ne mogu da dolaze u Domove zdravlja, te da je nabavka vozila za ove potrebe od velikog značaja za sve građane ovog dela naše opštine.
Stručni tim staropazovačkog Doma zdravlja odavno je uvideo potrebu za timom koji bi vršio terensko lečenje odnosno poslove kućne nege u Podunavlju zbog velikog broja domaćinstava sa starim osobama, a zahvaljujući Opštini i novom vozilu to je sad i omogućeno, istakao je ovom prilikom direktor Doma zdravlja „dr Jovan Jovanović Zmaj“ dr Rada Inđić.
Sport Stara Pazova 04.11.2013.
Teniser iz naše Opštine Dušan Lajović, osvojio je turnir čelindžer serije u Seulu, čiji je nagradni fond 50 000 dolara. Lajović je pružio odlične partije tokom celog turnira, mada finale nije odigrano, jer je njegov protivnik nemac Džulijan Rajster 85. Igrač sveta predao meč bez borbe, zbog povrede. Lajović je osvajanjem titule u Seulu došao na 117 mesto na svetskoj rang listi, što je samo 3 mesta lošije od njegovog najboljeg plasmana u karijeri. On će imati priliku da do kraja godine ostvari svoj primarni cilj i plasira se u prvih 100 tenisera na svetu.
Info Stara Pazova 04.11.2013.
Od 1. decembra prirodni gas koji domaćinstvima distribuira Gas Feromont, biće jeftiniji, i jedan kubik bez PDV-a koštaće 44 dinara i 22 pare. Ukoliko se na cenu od 44 dinara i 22 pare doda PDV od 8 procenata, cena koja će biti iskazana na računima za potrošnju u decembru, iznosiće 47 dinara i 76 para. Podsećamo, od 1. septembra kubik gasa za domaćinstva, Gas Feromont je isporučivao po ceni od 45 dinara i 68 para, bez PDV.
Info Stara Pazova 04.11.2013.
Iz bogate kulturne ponude u novembru, u Staroj Pazovi se izdvaja pozorišna predstava „Arsenik i stare čipke“ 14. Novembra i premijera domaćeg filma „Vojna akademija“ 29. i 30. Novembra, istakao je direktor Centra za kulturu Vladimir Kerkez. Predstavljajući najnoviji Kulturni informator, Kerkez je napomenuo da će i u ovom mesecu biti dosta kulturnih sadržaja kao i u oktobru. Nastavljaju se projekcije biografskih filmova, kao i dečje predstave subotom naizmenično u Staroj i Novoj Pazovi.
U ime Saveza amatera, sekretar Petar Nerandžić je najavio godišnji koncert hora Tilija, koncert srpke izvorne muzike i godišnji koncert FA Dukat. Poklonike likovne umetnosti do kraja meseca još očekuje izložba slika Janoša Mesaroša, koji će 18. Novembra u Galeriji centra za kulturu i da crta, najavio je Marijan Karavla. ULU Leonardo će imati godišnju izložbu u Novim Banovcima a Vladimir Došenović samostalnu izložbu u Novoj Pazovi, gde su za ovaj mesec najavili dve pozorišne predstave– monodramu Njegoš i predstavu teatra iz Boljevaca Večera budala.
Info Stara Pazova 04.11.2013.
Operativnim radom policije, identifikovan je N. V. (25) iz Stare Pazove koji se tereti da je 25. ok- tobra ove godine, na železničkoj stanici u Staroj Pazovi, nakon rasprave, kablom udarao otpravnika vozova i njegovog pomoćnika i naneo im telesne povrede. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, u redovnom postupku, objavljeno je na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.
Info Stari Banovci 04.11.2013.
U organizaciji Polivalentne Patronažne službe Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj„, u Starim Banovcima 15. novembra počinje sa radom Škola za psihofizičku pripremu trudnica za porođaj. Škola će raditi ponedeljkom i petkom, a pohađaće je zainteresovane trudnice iz Starih i Novih Banovaca, Belegiša i Surduka, rekla je za RTV Stara Pazova patronažna sestra Dušica Tomić. Pored sestre Tomić, školu će voditi i patronažna sestra Dragana Savić.
Zainteresovane trudnice mogu se prijaviti svakim radnim danom, u vremenu od 7.00 do 9.00 sati na kontakt telefone. 062-881-74-85 i 062-881-74-79. Psihofizička priprema trudnica obavljaće se u prostoriji koja se nalazi pored ulaza u Dečji dispanzer u Starim Banovcima. Sredstva za kupovinu neophodnih strunjača za trudnice obezbedila je Mesna zajednica Stari Banovci.
Kultura Novi Banovci 04.11.2013.
U Novim Banovcima je u subotu nastupilo Amatersko pozorište iz Kulpina sa predstavom „Sahrana“ Ivana Holuba a u režiji Aleksandra Baka. Zahvaljujući simultanom prevodu, nažalost malobraojna publika je uživala u ovoj tragikomediji o našim životima i o nama samima. Saradnja između pozorišta iz Kulpina i Banovaca je nastala zahvaljujući reditelju Baku, koji je radio u obe sredine. Ansambl iz Novih Banovaca je pre par meseci nastupao u Kulpinu sa predstavom Gospođa ministarka a ovo je bila uzvratna poseta amatera iz Kulpina.
Kultura Stara Pazova 04.11.2013.
Slovačko pozorište VHV iz Stare Pazove sa predstavom Vavilon, Miroslava Kožika i Miroslava Baka sinoć je nastupilo na Medjunarodnom festivalu nove teatarske forme u Smederevskoj Palanci. Nagradu za glumačka ostvarenja dobili su glumci koji igraju mehanizme. Već sutra ovu koreodramu, koja je ove godine osvojila dosta nagrada na svim festivalima gde je izvedena, mladi glumci će izvesti u Ubu na festivalu Repasaž.
Ovaj festival je posvećen Aleksandaru Popoviću čuvenom srpskom piscu i Radomiru Raši Plaoviću poznatom glumcu, koji su rođeni u Ubu. Na festivalu učestvuju pobednici regionalnih pozorišnih festivala iz zemalja bivše Jugoslavije.
Sport Novi Banovci 04.11.2013.
U hotelu Kondor danas će početi prvenstvo Druge lige, Vojvodina, u šahu. Na prventvu će učestvovati 12 ekipa od toga četiri iz staropazovačke Opštine: Banovci-Dunav, Stara Pazova, Mladost iz Nove Pazove i Omladinac iz Novih Banovaca. Prvenstvo će trajati do 11 novembra igraće se 11 kola, dakle svako sa svakim po Berger sistemu. Partije prvog kola su na programu danas i počeće u 16.30 časova, odmah nakon svečanog otvaranja.
Sport Nova Pazova 04.11.2013.
Rukometašice Maks sporta ni u sedmom kolu Superlige nisu uspele da zabeleže pobedu. Po šesti put uzastopno su poražene ovog puta od Juniora u Beogradu sa 29:23. A poraz su doživeli i rukometaši Nove Pazove u sedmom kolu Prve lige Sever i to kod kuće od Crvenka Jafe sa 33:24.
Info Stara Pazova 04.11.2013.
Košarkašice Stare Pazove doživele su i peti poraz u prvenstvu Prve ženske lige, u petom kolu poražene su kod kuće od Vrbas Medele sa 74:47. U petom kolu Prve Regionalne lige, Sever u derbiju Dunav iz Starih Banovaca je u Belegišu pobedio Srem iz Sremske Mitrovice sa 74:69,a Stara Pazova je pobedila Akademik u Srbobranu sa 79:78. Košarkaši Nove Pazove će u sredu igrati u Bačkoj Topoli protiv Topole.
U petom kolu Druge Regionalne lige grupa Jug košarkaši Vojke pobedili su kod Indians Basket iz Inđije sa 83:55, Jadran iz Golubinaca je izgubio u Staroj Pazovi od LSK-a iz Laćarka sa 72:69, a Omladinac iz Novih Banovaca je u ovom kolu bio slobodan.
Sport Stara Pazova 04.11.2013.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove u četvrtom kolu Viner štediša Superlige pobedile su u Pančevu Dinamo sa 3:0. U trećem kolu Viner štediša Superlige odbojkaši Jedinstva poraženi su u Staroj Pazovi od Spartaka iz Ljiga sa 3:1.
Sport Golubinci 04.11.2013.
U dvanaestom kolu Srpske lige, Vojvodina fudbaleri Radničkog su u Novoj Pazovi igrali protiv Dinama iz Pančeva nerešeno 1:1, a Dunav iz Starih Banovaca je pobedio kao gost Bačku u Bačkoj Palanci sa 1:0. Fudbaleri Omladinca pobedili su u Novim Banovcima u dvanaestom kolu Vojvođanske lige grupa Zapad Jugović iz Kaća sa 2:0, dok je Jedinstvo iz Stare Pazove poraženo od Cementa u Beočinu sa 1:0. U opštinskom derbiju trinaestog kola Sremske lige u Golubincima Jadran i Sremac iz Vojke igrali su 1:1.
U trinaestom kolu Druge Sremske lige grupa Istok, Sloga je u Krnješevcima pobedila Šumar iz Ogara sa 2:0, a Podunavac iz Belegiša je bio slobodan.
Info Stara Pazova 02.11.2013.
Po ugledu na običaj u nekim zapadnim zemljama a u želji da a se zabave i pokažu svoju kreativnost, učenici viših razreda staropazovačke škole Čmelik su organizovali Noć veštica. Inicijatorka je bila Ivona Zolnaj, učenica osmog razreda, a oduševljeno su prihvatili svi njeni drugovi, pa i profesori. Dobro raspoloženi u različitim kreacijama odazvali su se svi od petog do osmog razreda – najviše je bilo veštica sa velikim crnim šeširima metlama, ali i i drakula, djavola.
Pobedila je maska Milana Vranješa, drugo mesto je zauzela Laura Hruškar a treće su podelile Marija Bzovski i Klaudija Farkaš. Upravo onako kako priliči u noći veštica nisu izostale ni lampe od bundeve koje su učenici vredno spremali na časovima likovne kulture i a na ponoima u hodniku bili su i crteži i neizostavni slogan "Trick or treat" tj. Smicalica ili poslastica.
Info Nova Pazova 02.11.2013.
Savet Mesne zajednice Nova Pazova u sredu 30. oktobra jednoglasno je usvojio Predlog finansijskog plana za 2014. godinu sa planovima i predlogom investicija u narednom periodu. Takođe je usvojena i Odluka o ostvarenju finasijskog plana od januara do septembra 2013. godine. Povodom planiranih investicija narednih godina u Novoj Pazovi, mesno rukovodstvo planira sledeće nedelje da se obrati javnosti.
Do prvog novembra sve mesne zajednice su bile u obavezi da Opštini Stara Pazova dostave predloge finasijskih planova i planove rada za sledeću godinu.
Kultura Stara Pazova 02.11.2013.
Ima jedan svet, naziv je izložbe slika Sladjane Šimpraga, otvorene sinoć u holu pozorišta u Staroj Pazovi. Sladjana Šimpraga članica je ULUSP-a, od ranog detinjstva se bavi crtanjem, a slikarstvom poslednjih 15-tak godina. Do sada je izlagala na kolonijama i kolektivnim izložbama, a na ovoj prvoj samostalnoj predstavlja 30 ulja na platnu – pejzaže, figuracije, mrtvu prirodu, nastala poslednjih 5-6 godina. O radu ove umetnice govorila je Danijela Havran, istoričarka umetnosti, a izložbu je otvorila Zorica Opavski, predsednica ULUSP-a. U široku paletu boja Sladjane Šimpraga, publiku su uveli etno pesmamama Milica Sklabinski i sremačkom poezijom Milan Dudić.
Info Belegiš 02.11.2013.
Zbog elektromontažnih radova 4. novembra u vremenu od 9 do 14 časova bez napona ostaju potrošači koji se u Belegišu snabdevaju od linijskog rastavljača kod Doma zdravlja do linijskog rastavljača kod „Superiora“, ullica Branka Radičevića. Istog dana, 4. novembra 2013., u Staroj Pazovi bez napona u vremenu od 9 do 13 časova ostaju svi potrošači koji snabdevaju iz zidane trafo stanice u Šafarikovoj ulici.
Info Stara Pazova 02.11.2013.
U Košicama je u sredu održan humanitarni koncert za najstariju slovačku školu na svetu – osnovnu školu heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove. Koncert je organizovao Rotari klub iz Košica a sredstva su namenjena za razvoj infrastructure. Na koncertu je nastupio Kamerni gudački orkestar iz Beograda sa solistima Mladenom Drenićem i Slobodanom Gerićem.
Koncert su podržali i Ivan Gašparovič, predsednik Slovačke, Eduard Kukan, poslanik Europskog parlamenta i Ministarstvo kulture Srbije. Na koncertu su bili i predstavnici Rotari kluba i škole iz Stare Pazove.
Sport Vojka 02.11.2013.
U prvoj utakmici petog kola Druge Regionalne lige grupa Jug košarkaši Vojke pobedili su na svom parketu ekipu Indians Basket iz Inđije sa 83:55. Bila je to peta uzastopna pobeda vojčana u ovom prvenstvu i sa svih deset bodova nalaze se na prvom mestu. Ostale utakmice petog kola će se igrati sutra i u nedelju.
Info Stara Pazova 02.11.2013.
Zbog povećanog broja obolelih od varičele, u Dečjem dispanzeru Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj„ u Staroj Pazovi prestala je vakcinacija dece predškolskog uzrasta, rekla je za RTV Stara Pazova doktorka Biljana Borovac–Božić, načelnica Službe pedijatrije. Dečji dispanzeri u Novoj Pazovi i Podunavlju rade uobičajeno, istakla je doktorka Borovac-Božić.
Život Stara Pazova 02.11.2013.
Omladinski projekat „Živi zdravo, drži se pravo- ne bolestima zavisnosti“, koji sprovodi Udruženje građana „Napredni Romi“ – iz Stare Pazove, prošao je na konkursu koji je raspisalo humanitarno udruženje ''Prijatelji'' kao Resurs centar Ministarstva omladine i sporta za sremski okrug, u okviru kampanje „MLADI SU ZAKON“ koje podržava i finansira projekte koje sprovode neformalne grupe mladih i omladinska udruženja. U okviru projekta udruženja građana „Napredni Romi“ biće realizovana žurka i druženje mladih koje će se održati večeras od 20 do 23 sata u holu „bele zgrade“ na Trgu Zorana Đinđića u Staroj Pazovi.
Program je podržala i opština Stara Pazova i Kancelarija za inkluziju Roma.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.