Vesti u poslednjih nedelju dana
starije vesti se nalaze u arhivi

Info Vojka 30.05.2016.
Izgradnja jednog dela vodovodne mreže u Vojki je završena, čime su se stekli uslovi za priključenje prvih potrošača. Vojčani su na vodovodnu mrežu čekali duži niz godina, a do sada su se vodom snabdevali uglavnom iz bunara. Cena priključka iznosi 33.298 dinara, a u cenu je uključena postavka vodomera, dok je obaveza građana da izgrade vodovodni šaht, izjavila je za RTV Stara Pazova Mara Gvozdenac pi-ar JKP Vodovod i kanalizacija. Za sve detaljnije informacije o tome kako se prijaviti za priključak na vodovodnu mrežu svi meštani Vojke mogu da se obrate lično u direkciju JKP Vodovod i kanalizacija u Staroj Pazovi ili na broj telefona 022/310-680. Građani koji imaju dugovanja za utrošenu vodu i dalje mogu da sklope reprogram dugovanja sa ovim javnim preduzećem kako bi svoj dug otplatili na rate, a novina je delimičan otpis kamate o kojem se dužnici mogu informisati u JKP Vodovod i kanalizacija.
Info Stara Pazova 30.05.2016.
Na 32. sednici Izvršnog odbora MZ Stara Pazova predloženo je da MZ izdvoji do 200 hiljada dinara za izvođenje radova u PU Poletarac u Staroj Pazovi, kao i do 500 hiljada dinara za staropazovački dom zdravlja. Takođe je doneta odluka o popravci javne česme u parku u Staroj Pazovi, istakao je predsednik IO Saveta MZ Stara Pazova Svetislav Subotić. Posle ove sednice održana je i 26. sednica Saveta MZ Stara Pazova na kojoj su podržani predlozi Izvršnog odbora, a konstatovano je i obaveštenje o upisu prava javne svojine sportskih hala u Ulici Branka Radičevića i sportske hale Park u korist Opštine Stara Pazova sa pravom korišćenja Mesne zajednice Stara Pazova.
Info Nova Pazova 30.05.2016.
U okviru društveno odgovornog poslovanja Erste banka je organizovala akciju uređenja objekta Bubamara u Novoj Pazovi PU Poletarac. Pored zaposlenih u banci, akciji su se pridružili vaspitači i nekoliko mališana i zajedno su farbali fasadu, klupe i žardinjere.
Info Stara Pazova 27.05.2016.
Gas-feromont a.d. će od 01. juna imati nove, niže cene prirodnog gasa za javno snabdevanje. Cena za grupu kupaca „Mala potrošnja - domaćinstva" će umesto dosadašnjih 34 dinara 69 para dinara po kubnom metru, bez PDV-a, biti 33 dinara 37 para, odnosno 36 dinara 70 para sa PDV-om. Stopa poreza na dodatu vrednost je 10 posto, saopštio je ovaj javni snabdevač. U saopštenju koje je potpisao Vladimir Kovačević, Koordinator trgovinskog poslovanja se dodaje, da je Gas-feromont za ovu odluku danas dobio saglasnost Agencije za energetiku Republike Srbije pa je odluka validna i stupa na snagu od 1. juna. Prirodni gas za domaćinstva biće jeftiniji za dinar i 32 pare po kubiku.
Info Stara Pazova 27.05.2016.
Prezentacijom znanja i umeća koje su tokom školovanja stekli iz zanata i smerova, učenici i profesori Tehničke škole obeležili su danas Dan škole i 70 godina postojanja i rada škole. Ovo je samo jedan u nizu sastanaka Tehničke škole sa privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave u cilju da se pruži uvid u teorijsko i praktično znanje učenika kako bi nakon školovanja lakše našli zaposlenje, istakao je na proslavi direktor Lazar Đukić. Tehnička škola iz Stare Pazove obrazuje učenike u tri područja rada i to: mašinstvo i obrada metala i grafičarstvo i saobraćaj. Trenutno ima 18 odeljenja. Proslavi su prisustvovali brojni gosti, predstavnici drugih škola, predstvanici lokalne samouprave i privrednici sa teritorije opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 27.05.2016.
Nakon jednomesečne pauze, Udruženje hranitelja Široko srce iz Stare Pazove sutra ponovo organizuje proslavu rođendana dece u njihovim porodicama. Ovom prilikom će slaviti deca rođena u maju i aprilu, tako da će se na stolu naći 5 torti a predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je kao i uvek do sada, obezbedio poklone. Druženje koje doprinosi boljem upoznavanju dece u hraniteljskim porodicama počeće sutra u 12 časova u Klubu za dnevni boravak u staropazovačkom parku.
Info Nova Pazova 27.05.2016.
Sutra u Novoj Pazovi zbog elektromontažnih radova od 11 do 14 časova, bez napona će ostati TS Vojvodina i TS Zorčić. U slučaju lošeg vremena radovi se odlažu.
Info Stara Pazova 26.05.2016.
„Beogradski manifest“ je jedinstvena platforma za predstavljanje najboljih manifestacija i turističkih destinacija iz Srbije i regiona, a biće održan po drugi put na Kalemegdanu od 27. do 29. maja. Veliki festival manifestacija i destinacija osmišljen je tako da se posetiocima što vernije prenese autentičan duh i atmosfera, kao i kulturne i turističke vrednosti manifestacija u Srbiji, istakla je za RTV Stara Pazova Dragana Zorić Stanojković, direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova. Štand turističke organizacije Opštine Stara Pazova nalaziće se u zoni Aduti Srbije – Tradicional. Biće to svojevrsna prilika da se naša Opština predstavi svojim programima, znamenitostima, gastronomskim specijalitetima, starim zanatima.
Info Stara Pazova 26.05.2016.
Svečanom priredbom u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi, sinoć je obeležen Dan škole „Boško Palkovljević Pinki”. Prisutnima se obratio direktor škole Milan Predojević, a potom su nagrađeni najuspešniji učenici koji su osvojili zapažene rezultate na republičkim takmičenjima. Direktor je takođe istakao dva značajna i uspešna projekta ove škole, a to su školski hor „Zvonce” i školica slikanja „Pinkijeva duga”. Takođe, je pohvalio i školski časopis Đački svet. Učenici i nastavnici pripremili su bogat kulturno-umetnički program sa recitacijama, pesmama, plesnim koreografijama, horskim nastupom i akrobatikom.
Info Stara Pazova 26.05.2016.
Sutra sa početkom u 10 časova u školskoj radionici Tehničke škole u Staroj Pazovi biće obeležen dan škole i jubilej, 70 godina postojanja i rada. Ovom prilikom maturanti škole će pokazati stečena znanja i umeća tokom školovanja. Planirano je da proslavi prisustvuju i zainteresovani privrednici sa teritorije opštine Stara Pazova i tom prilikom steknu uvid u znanje i sposobnost učenika kao budućih radnika. Po rečima Lazara Đukića, direktora Tehničke škole biće to prilika i da se razgovara sa privrednicima o budućoj saradnji škole i njihovih preduzeća u smislu praktične nastave, ali i o tome kako smerove škole formulisati i usmeriti ka potrebama firmi.
Info Surduk 26.05.2016.
Siniša Paunović, uspešni odgajivač konja iz Surduka, za dva grla na poslednjem novosadskom sajmu poljoprivrede dobio je šampionski i vicešampionski pehar. Njegov priplodni pastuv 148 Neapolitano Batosta, poreklom iz Ergele Kelebija, osvojio je šampionsku titulu, a priplodna kobila 101 Vera 11, osovojila je drugo mesto. Paunović se bavi poljoprivredom, dugo godina učestvuje na fijakerijadama, i jedan je od osnivača Konjičkog kluba „Konverzano“. Na novosadskom sajmu devet odgajivača predstavilo je svoje konje.
Info Novi Banovci 25.05.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za S.T. (30), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio tešku krađu i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila na području Banovaca. Sumnja se da je provalio u jednu privatnu kuću i ukrao tehničku robu, garderobu, novac, dokumenta i ostale vlasnikove lične stvari. Takođe se tereti da je neovlašćeno, bez pristanka vlasnika, upravljao tuđim automobilom, oštetio ga a zatim ostavio u dvorištu napuštene kuće. Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 24.05.2016.
Razvojna agencija Srbije raspisala je javni poziv za finansijsku podršku malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i klasterima koji su uvozno-izvozno orjentisani. Mala i srednja preduzeća i preduzetnici mogu da apliciraju za iznos od 50 hiljada do milion dinara, za nov dizajn proizvoda i ambalaže, poboljšanje novih proizvoda i usluga za domaće i strano tržište, zatim za testiranje novih proizvoda i učešće na sajmovima. Razvojna agencija Srbije subvencionisaće do 50 procenata pomenutih aktivnosti po realizaciji, a konkurs je otvoren dok se ne utroše raspoloživa sredstva, rekla je u razgovoru za RTV Stara Pazova Tanja Mijajlović iz Regionalne razvojne agencije Srem u Rumi.
Firmi Agroart potrebni radnici sledećih profila: mašinski injženjer sa završenim fakultetom i iskustvom - 1 radnik, metalostrugar sa iskustvom – 1 radnik i dva fizička radnika. CV doneti lično na adresu Karađorđeva 52 Stara Pazova, ili poslati na mejl-adresu: agroartco@yahoo.com.
Firmi Novomak-eksport potrebni radnici za rad u vulkanizerskom servisu sa ili bez iskustva. Zainteresovani mogu doći lično na adresu Kralja Petra I Oslobodioca 78, Stara Pazova od 9 do 17 časova.
Preduzeću Euromodul iz Nove Pazove je zbog povećanja obima poslovanja potrebno 5 izvršilaca na radnoj poziciji bravar-zavarivač. Prijavu lično doneti u preduzeće Euromodul, Industrijska zona, Nova Pazova, od 8 do 14 časova ili poslati na mejl konkurs@euromodul.rs.
Preduzeću Medius potrebna dva magacionera sa iskustvom. Takođe je potreban i jedan vozač C kategorije sa iskustvom. Prijave se mogu slati na mejl mirela.djordjevic@medius.rs, lično doneti u direkciju firme u Novoj Pazovi, ulica Četvrta industrijska 14,ili poslati putem sajta firme.
Pionir Petrol d.o.o. iz Stare Pazove traži radnicu starosti do 30 godina za rad u prodavnici i kafe baru benzinske stanice Pionir Petrol. Prijave slati u formi CV-a na adresu info@pionir-petrol.rs.
Potreban konobar za rad u restoranu u Bratislavi. Plata po dogovoru. Smeštaj moguć u blizini restorana. Uslovi za zaposlenje su diploma i uverenje Slovačke republike takozvana krajanska dozvola. Više informacija možete dobiti na telefon 421905/897-988 ili putem mejla fratellopub@gmail.com.