Vesti u poslednjih nedelju dana
starije vesti se nalaze u arhivi

Info Stara Pazova 30.08.2016.
U ovu školsku godinu Tehnička škola u Staroj Pazovi upisala je 150 učenika, što je po prvi put nakon nekoliko godina, da su popunjena sva mesta, kako u četvorogodišnjim, tako i u trogodišnjim zanimanjima. Primetno je veliko interesovanje za ovu školu, što je po oceni direktora Lazara Đukića, rezultat saradnje sa privrednicima. Za bolji rad u učionicama, iste su uređene, zamenjeni su dotrajali nasloni na stolicama, okrečeni su hodnici i okrečena fasada, koja nije sređivana od 2008. godine. Sve je finansirano iz opštinskih sredstava.
Info Stara Pazova 30.08.2016.
Opštinska organizacija Crvenog krsta Stara Pazova u saradnji sa Kancelarijom za mlade i pripadnicima policijske stanice od prvog septembra će sprovesti edukativnu akciju kako bi se povećala bezbednost dece u saobraćaju. U okviru edukativnog dela, volonteri Crvenog krsta i Kancelarije za mlade će za najmlađe učenike kroz igru i animaciju pokušati da obuče o pravilnom i sigurnom ponašanju u saobraćaju. Akcija će trajati do 10. septembra kada će na trgu u Staroj Pazovi biti predstavljena pokazna vežba za sve zainteresovane posetioce.
Info Vojka 30.08.2016.
Sutra, 31. avgusta, zbog elektromontažnih radova u vremenu od 8 i 30 do 14 časova u Vojki će bez napajanja ostati trafostanice Kris Kom, Braće Kočijašević 1 i 2, Europlastik, Dušana Đurića i Zemunska, a u Novim Banovcima od 9 do 13 časova bez struje će ostati potrošači iz parne strane Zemunske ulice zbog radova koji će se izvoditi kod broja 40.
Info Stara Pazova 29.08.2016.
Prevoznik „Lasta Srem” obavestila je javnost da će u skladu sa dosadašnjom praksom, markice za đake na linijama ‚‚Laste Srem“ za septembar 2016. biti obavezne od 5. septembra. Tako da đaci prve godinе srednje škole do 5. septembra mogu putovati uz overeni karton od strane opštine ili uz đačku knjižicu, a stariji đaci, druge, treće i četvrte godine, do 5. septembra mogu putovati uz markicu iz juna meseca ove godine.
Info Vojka 29.08.2016.
Vojčki pudarski dani u Čortanovcima održani u subotu, već 16. godinu zaredom okupili su brojne pudare, vinogradare, proizvođače vina i rakije, koji u tom delu Fruške gore obrađuju svoje zasade vinove loze i voćnjake. Za najboljeg proizvođača voćne rakije i lozovače proglašen je dr Rada Inđić, koji ima ove godine i najbolje crveno vino, dok je po oceni komisije, najbolje belo proizveo Milorad Milošević. Života Stefanonović je vlasnik najuređenijeg vinograda, dok najlepša vikendica pripada Draganu Bugarinu. U programu su učestvovali učenici Muzičke škole mr Ljubinka Lazića, recitator Milan Dudić dok su se sa svojim stihovima predstavili Vesna Vukmanović i Stevan Korać a premijerno sa majkom Biljanom Trmčić Stefanović zapevala je Mila Stefanović. Dragana Ragastovac je za ovu priliku pripremila izložbu posvećenu vinogradu i Sremu, a u okviru programa tradicionalno su učestvovali članovi Aero kluba Sremac i igran je šahovski turnir između pudara i Šah kluba iz Vojke. Manifestacija je održana u vikendici Miodraga i Jelice Vujin a generalni pokrovitelj je bila Opština Stara Pazova.
Info Stara Pazova 29.08.2016.
Crveni krst Stara Pazova i Institut za transfuziju krvi iz Beograda organizuju sutra (30. avgusta) akciju dobrovoljnog davanja krvi za građane Stare Pazove. Građani će moći da daju krv ispred zgrade opštine u transfuziološkom autobusu od 8.00 do 14.00 časova. Dobro su došli stari davaoci, ali i oni koji do sada nisu dali krv, poručuju iz Crvenog krsta u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 29.08.2016.
Ispred Mediusovog supermarketa u ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi, je na specijalnom vozilu, Bir Bajku, održana promocija mesnih prerađevina iz novootvorenog pogona ove kompanije. Građani su imali priliku da besplatno degustiraju Mediusove roštilj kobasice i ćevape, a takođe, besplatno je služeno točeno pivo i bezalkoholna pića. Građani koji su probali deo asortimana zadovoljni su ovakvim potezom ove trgovinske kuće, pohvalili su kvalitet proizvoda, a neki su izjavili da ih događaj podseća na Bir fest koji se održava u Minhenu ili na ulične prezentacije, koje se održavaju u glavnom gradu Francuske.
Info Stara Pazova 26.08.2016.
Juče je u svojoj 78.godini života sahranjen Miša Vareca diplomirani agronom u penziji, bivši predsednik Opštine Stara Pazova, član Predsedništva Autonomne pokrajine Vojvodine i dugogodišnji direktor Poljoprivrednog dobra „Napredak“. Rođen je u Staroj Pazovi 19.avugusta 1938 godine. Kao mlad i obrazovani stručnjak sa diplomom Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, najpre je u Napredkovoj „Kooperativi“ inicirao udruživanje individualnih poljoprovrednika, čime je njihov životni standard znatno poboljšan. Zbog toga je 1974. godine izabran za predsednika Opštine Stara Pazova. Za njegovog mandata znatno je povećan broj radnika u tadašnjem takozvanom društvenom sektoru, naročito u Lifamu i Dijani. Inicirao je udruživanje samostanih zanatlija, zbog čega su nastala preduzeća za promet zanatnih proizvoda, čime je Opština Stara Pazova slovila kao centar privrednog preduzetništva na području cele exJugoslavije. Za njegovog mandata izgrađeni su mnogi infrastrukturni objekti: kilometri i kilometri uličnih puteva po celoj opštini, rekonstrukcija niskonaponske mreže, početak izgradnje vodovoda i kanalizacije... Od tada opština Stara Pazova je kao moderna sredina sa urbanizovanim planskim proširenjem naselja postala primamljiva za mnoge doseljenike, željnih rada i lepšeg života.
Nakon isteka mandata 1978.godine, postaje član predsedništva Autonomne pokrajine Vojvodine – jedan četvorogodišnji mandat – a zatim od 1984.godine bio je izabran za generalni direktor Poljoprivrednog dobra „Napredak“. Za njegovog mandata kupljeno je mnogo obradive površine, izgrađene su ili rekontruisane farme i na taj način i u ovom preduzeću znatno je povećan broj zaposlenih.
Prema rečima njegovog kolege Jugoslava Kostića, koji ga je na mestu predsednika Opštine i zamenio, Miša Vareca je kao stručnjak i dobar organizator mogao da bira funkcije, od pokrajinskih, republičkih do saveznih. Međutim, ostao je vezan za svoju Staru Pazovu.
U „Napredku“ je radio do 2002.godine, kada je penzionisan. Kao čovek ostao je upamćen kao skroman, tih i izuzetno racionalan čovek.
Katarina Vereš
Info Stara Pazova 25.08.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su uhapsili M.Ć. (31) i S.Ć. (24), zbog postojanja osnova sumnje da su fizički napali starijeg muškarca. M.Ć. se tereti da je oštećenom naneo teške telesne povrede, koje je konstatovao dežurni lekar. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 25.08.2016.
U cilju veće bezbednost prvaka i ostalih učenika, prve dve nedelje nove školske godine, pripadnici policije pojačaće aktivnosti ispred škola gde će biti prisutni sa volonterima Crvenog krsta i Kancelarija za mlade, a nadležnima su predložene mere za otklanjanje nedostataka na saobraćajnoj signalizaciji u zonama škola, čulo se danas na sednici Aktiva direktora škola i predškolskih ustanova staropazovačke opštine, na kojoj je bilo reči i o preraspodeli nastavnika iz škola gde nemaju dovoljno časova za punu normu, u one škole gde postoji potreba za njima. Prve nedelje škole policajci će prisustvovati obuci učenika prvih razreda koju će sprovoditi volonteri Crvenog krsta, zaključeno je na sednici na kojoj su sumirane aktivnosti tokom leta u cilju pripreme škola za novu školsku godinu.
Info Stara Pazova 25.08.2016.
Dvanaest radnika zaposleno je u novootvorenom supermarketu Medius u Staroj Pazovi. Na uglu ulica Branislava Nušića i Ferde Klaćika, na 300 kvadrata nalazi se 17. po redu market ovog lokalnog trgovačkog lanca, izgrađen po najsavremenijim standardima, koji kupcima nudi širok asortiman robe. Svečanu vrpcu presekli su osnivač i vlasnik Mediusa Cviko Krunić i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, koji je istakao da je otvaranje svakog radnog mesta veliki uspeh, a pogotovo što se na ovaj način smanjuje nezaposlenost žena. Za potrošače Medius je povodom otvaranja novog supermarketa spremio poklone i osveženje.
Info Novi Banovci 25.08.2016.
Havarijsko isključenje vode u Novim Banovcima. Bez vode je Svetosavska ulica, Sportska i deo Železničke. Ekipe JKP Vodovod i kanalizacija su na terenu i rade na otklanjanju kvara, a uspostavljanje normalnog vodosnabdevanja se očekuje oko 11 časova.
Info Stara Pazova 25.08.2016.
Jutros oko 7.00 sati u centru Stare Pazove, ispred zgrade Osnovnog suda dogodila se lakša saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo više vozila. Kako smo nezvanično saznali, hitnoj pomoći u Staroj Pazovi javila su se dva lica sa lakšim telesnim povredama. Uviđaj su izvršili policijski službenici staropazovačke Policijske stanice.
Potrebni radnici (moleri, električari, gipsari, stolari, fizički radnici) za rad u Londonu, uslov pasoš Evropske unije. Tron Tex Novi Sad, zvati od 8 do 16 časova na telefone 064/642-0358, 064/824-0141.
Panonija promet mlin Stara Pazova Banovački put bb, traži dva nekvalifikovana radnika i jednog vozača B, C i E kategorije. Prijave na telefone 022/310-177 i 022/311-542 od 8 do 15 časova.
Radio-televizija Stara Pazova raspisuje konkurs za televizijskog novinara. Svoj CV možete poslati na mejl-adresu info@rtvstarapazova.rs.
SC Arena MS potrebne dve konobarice i dve kuvarice za rad u kafe palačinkarnici, adresa je Nova Pazova, Kralja Petra I Karađorđevića 57. Informacije na telefone 022/322-309, 064/529-4706.
Klanici Kudra iz Stare Pazove potrebno više radnika, i to: dva pomoćna radnika za rad u preradi, jedna radnica za rad u crevari, dve radnice za rad na održavanju higijene u proizvodnji, dve radnice za rad u maloprodaji. Zainteresovani mogu doći lično na adresu SMKR Saša d.o.o. ulica Đure Domonji broj 56, svakog radnog dana od 7 do 14 časova ili zvati na telefone 064/82-46-702 i 022/312-238 od 10 do 14 časova.
Kompaniji Medius potreban vozač sa položenom C kategorijom i radnim iskustvom. Svoj CV možete doneti lično u direkciju firme na adresu Četvrta industrijska 12, Nova Pazova ili poslati na mejl duskotadic@medius.rs.