Ekološki pokret opštine Stara Pazova Eko San traži anketare za omasovljenje članstva pokreta. Prijave i informacije na telefon 060/363-3881 ili lično u Hvjezdoslavovoj ulici br. 40 u Staroj Pazovi.
Mesari Štrbac potrebni mesari sa iskustvom i pomoćni radnici za proizvodnju u Novoj Pazovi u Radničkoj ulici broj 17. Za više informacija zvati na telefon 069/10-676-05.
Izdaje se u zakup jednosoban stan u Beogradskoj ulici br. 83 u Novim Banovcima. Za sve informacije zvati od ponedeljka do petka, u vremenu od 8.30 do 14.00 časova na telefone 022/311-930 i 022/310-353, lokal 24.


Pregled najnovijih 10 vesti info


Info Stara Pazova 28.08.2014.
Danas je održana sednica UO Fondacije “Pazova za najugroženije“ na kojoj je potpisan još jedan ugovor za izgradnju kuće sa porodicom Bošković iz opštine Bajina Bašta koja je protekla tri meseca živela u šatoru. Predsednik UO Fondacije Cviko Krunić podsetio je na dosadašnje aktivnosti i istakao da radovi na izgradnji osam kuća za porodice koje su sa Fondacijom potpisale ugovore početkom avgusta teku po planu. Pored potpisivanja novog ugovora, na današnjoj sednici sa predstavnicima opštine Bajina Bašta potpisani su i aneksi ugovora za dve porodice koje su se odlučile da umesto kuća od čvrstog materijala izgrade montažne kuće.
Predsednik opštine Bajina Bašta Radovan Filipović i direktor Direkcija za izgradnju ove opštine Dušan Glišić u ime građana izrazli su veliku zahvalnost našoj opštini, njenim građanima i privrednicima koji su nesebično pomogli obnovu kuća i imanja i istakli da se nadaju da će se kuće izgraditi u roku koji je dogovoren, kako bi porodice imale čvrst krov nad glavom pre hladnijeg vremena.
Info Stara Pazova 28.08.2014.
U nastavku akcije na suzbijanju zloupotreba prilikom privatizacije, policijski službenici u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici, uhapsili su: D.Č. (1962) odgovorno lice AD „Centrosrem promet“ i „Centrosrem tekstil" i Skupštine akcionara „Centrosrem tekstil“ AD iz Stare Pazove, R.Đ. (1969), odgovorno lice AD „Centrosrem promet“ i „Centrosrem tekstil“ i Skupštine akcionara „Centrosrem promet“, suvlasnik i upravljač firme „MM 99“, Ž.Č. (1955), odgovorno lice AD „Centrosrem promet“ i „Centrosrem tekstil“ ,M.L. (1959) odgovorno lice AD „Centrosrem promet“ i „Centrosrem tekstil“,B.M. (1957), odgovorno lice AD „Centrosrem tekstil“, Ž.S. (1962), odgovorno lice AD „Centrosrem promet“ i suvlasnik i direktor „Pionir petrol“ DOO, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, zloupotrebe ovlašćenja u privredi i građenje bez građevinske dozvole. Sedmoosumnjičeni M.S. (1965), suvlasnik i direktor firme „Pionir petrol", jutros je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.
Osumnjičeni su navedena krivična dela izvršili u periodu od 2005. do 2012. godine, na taj način što su u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, bliske rođake i pravna lica u kojima su bili vlasnici, bez odluke skupštine akcionara privrednog društva „Centrosrem promet" AD izvršili prodaju, ili izdali u zakup sebi kao fizičkim licima ili svojim privrednim društvima, ukupno 14 poslovnih objekata, po neuporedivo nižim cenama od tržišnih, a koje su potom, za svoj račun, kao novi vlasnici, odnosno zakupci, izdavali u zakup, ili prodavali bankarskim organizacijama, ili trgovinskim lancima po tržišnim cenama. Osumnjičeni su sebi i svojim privrednim društvima pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 112.541.057 dinara. Nakon saslušanja, Više javno tužilaštvo je predložilo pritvor za D.Č, R.Đ. i Ž.Č, a u odnosu na ostala osumnjičena lica izricanje mere zabrana prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, saopštila je Policijska uprava Sremska Mitrovica.
Info Stara Pazova 28.08.2014.
Najboljim đacima pazovačkih škola sutra će biti uručene nagrade koje obezbeđuje Opština. Na svečanosti u Beloj zgradi sutra u podne nagrade će dobiti 14 učenika generacije, 64 vukovca i svi učenici koji su zauzeli jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima. Nagrađene će biti i najbolje ekipe u sportskim takmičenjima kao i horovi i orkestri.
Info Stara Pazova 28.08.2014.
U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Opštine Stara Pazova sve je spremno za početak nove školske godine - rekao je za RTV Stara Pazova predsednik Aktiva direktora i direktor Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ Milan Predojević. Školska 2014/ 2015. godina počinje u ponedeljak 1. septembra. Učenici nižih razreda osnovnih škola i Gimnazije „Branko Radičević“ nastavu će pratiti u prepodnevnoj smeni dok će za učenike viših razreda i Tehničke škole nastava biti organizovana popodne. Učenici trećeg i četvrtog razreda Ekonomsko trgovinske škole „Vuk Karadžić” nastavu će pohađati u prvoj smeni a za učenike prvog i drugog razreda nastava će biti organizovana u drugoj smeni.
Info Stara Pazova 28.08.2014.
Sredstvima Evropske unije, u saradnji OEBS-a i Ministarstva prosvete Republike Srbije, realizuje se projekat podrške učenicima srednjih škola romske nacionalnosti da istraju i ne odustanu od školovanja. Stipendiraće se učenici koji imaju prosek od 2,50 do 3,50, ocenu iz vladanja dobar 3 i što manji broj izostanaka u prethodnoj godini školovanja. Prema proceni Aleksandra Balinovića, koordinatora opštinske Kancelarije za inkluziju Roma, takvih srednjoškolaca romske nacionalnosti ima dvadeset petoro. Ovaj konkurs je otvoren do 15. septembra a 5. septembra bi trebalo da bude objavljen konkrus za dodelu stipendija za đake sa boljim uspehom.
Info Stara Pazova 27.08.2014.
U svih devet naselja, koje se nalaze u sastavu Vodovoda i kanalizacije Stara Pazova, voda je potpuno ispravna za piće, potvrdila je za RTV Stara Pazova Zorica Radojčić, referent kvaliteta vode u JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova. Prisustvo hlora je obezbeđeno i na krajnjim tačkama sistema, a osim redovnih analiza vode trenutno se radi i pojedinačna analiza bunara. Iz staropazovačkog Vodovoda dobili smo uveravanje, da slučaj sa neispravnom vodom u Inđiji nije moguć u Pazovi, tako da stanovnici Opštine Stara Pazova nemaju nikakvog razloga za bojazan, kada je u pitanju voda iz gradskog vodovoda.
Info Stara Pazova 27.08.2014.
Na poljima u staropazovačkoj opštini žetva suncokreta je počela pre nedelju dana. Iako su se nadali boljim prinosima proizvođači ove uljarice su zadovoljni. Prinosi se kreću od dve do tri tone, i u granicama su višegodišnjeg proseka, kaže dr Ana Marjanović Romela, zamenik rukovodioca Odeljenja za uljane kulture, Naučnog instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu. Suncokret je dobrog kvaliteta i treba ga što pre obrati, savetuje Marjanović Romela i dodaje da cena suncokreta koja se pojavljuje na tržištu još uvek nije fiksna. Zlatko Pap, poljoprivrednik iz Stare Pazove je suncokret obrao, seme zbrinuo, ali sa cenom od nepuna 32 dinara, koliko ova uljarica košta na Produktnoj berzi u Novom Sadu nije zadovoljan. On podseća na to da je pre četiri godine suncokret koštao 38 dinara kilogram, a da su svi troškovi u proizvodnji značajno porasli. Po njemu, realna cena za kilogram te ulјarice bila bi 40 dinara.
Info Stara Pazova 27.08.2014.
Pred početak školske godine u sve tri srednje škole u Staroj Pazovi ima slobodnih mesta. U Tehničkoj školi nije potpuno popunjeno nijedno odeljenje prvog razreda a zbog slabog interesovanja jedno odeljenje grafičara- tehničara štampe nije upisano. U Ekonomsko-trgovinskoj školi ima mesta samo za zanimanje trgovac, a staropazovačka gimnazija je sa devedeset i jednim učenikom na donjoj granici popunjenosti sva četiri odeljenja. U Gimnaziji ima još 29 slobodnih mesta.
Info Stara Pazova 27.08.2014.
U novoj školskoj godini PU „Poletarac” otvara tri nove grupe celodnevnog boravka, jednu u Novoj Pazovi, u objektu u Drvarskoj ulici, i dve grupe pripremnog predškolskog programa u Staroj Pazovi, koje će biti smeštene u osnovim školama „Simeon Aranicki“ i „Heroj Janko Čmelik“, rekla je za RTV Stara Pazova pedagog ustanove Jelena Dajović. U radnoj 2014/2015. godini u PU „Poletarac“ upisano je 1507 -oro dece u 62 vaspitnoobrazovne grupe. U jaslicama je ove godine u 13 grupa upisano 239 mališana, i to u Staroj i Novoj Pazovi po 6 grupa i u Golubincima jedna grupa mališana uzrasta od jedne do tri godine. U 37 grupa celodnevnog boravka upisano je 1041 dete uzrasta od tri do sedam godina, a u poludnevnom boravku je u 12 grupa upisano 227 -oro dece u obavezni pripremni predškolski program.
U toku ove nedelje će biti održani roditeljski sastanici za sve novoformirane grupe, termini održavanja će biti istaknuti na ulaznim vratima objekata PU „Poletarac“. Roditeljske sastanke su zakazale i vaspitačice u poludnevnim boravcima .
Info Stara Pazova 27.08.2014.
Sava Dedajić je prvi imenovani javni beležnik za teritoriju Opštine Stara Pazova. Na teritoriji opštine Stara Pazova od prvog septembra radiće tri javna beležnika i jedan na teritoriji opštine Inđija, što je ukupno 4 notara na području Osnovnog suda Stara Pazova. Javni beležnici će koristiti pečat koji zamenjuje pečat suda, a notarsku uslugu mogu da traže svi koji hoće da prodaju stan, fotokipiraju dokomenta, zaključe ugovor o doživotnom izdržavanju, kao i ugovor o raspodeli imovine za života. Srbija je poslednja država u okruženju koja uvodi sistem notara.