Vesti u poslednjih nedelju dana
starije vesti se nalaze u arhivi

Info Stara Pazova 25.10.2016.
Prvog novembra na snagu ponovo stupaju odredbe zakona koje se odnose na zimsku opremu koju moraju da imaju sva vozila, rekao je na konferenciji za novinare Vladimir Roljić, načelnik Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave Sremska Mitrovica:
To podrazumeva da na svim vozilima moraju biti zimski pneumatici sa dubinom šare najmanje 4 milimetra, a na deonici gde je obavezna upotreba lanaca, vozač u vozilu mora imati lance za sneg. Roljić je savetovao oprez u slučaju magle, pre polaska na put proveru ispravnosti svetlosno signalnih uređaja na vozilu, podsetio je da novčana kazna za nekorišćenje zimskih guma kada je na kolovozu sneg, iznosi 5 hiljada dinara, a ako se plati u roku od sedam dana, je upola manja. Vladimir Roljić je apelovao i na vozače traktora i poljioprivrednih mašina da poštuju propise.
Info Stara Pazova 25.10.2016.
Program Starima s ljubavlju, u okviru Oktobarskih dana solidarnosti sa starijim ljudima završava se danas umetničkim večem pod nazivom Mića i prijatelji. Domaćin druzenja biće Milan Mića Dudić, dramski umetnik–glumac sa gostima. Program Starima s ljubavlju, namenjen podsticanju porodične, susedske i građanske solidarnosti prema starijim ljudima i afirmaciji vrednosti aktivnog starenja, već šestu godinu organizuje Centar za socijalni rad. U prostorijama Kluba za dnevni boravak posetioci mogu pogledati i etnografsko- dokumentarnu izložbu na temu Zlatno doba Srema, autora Milivoja Kovačevića.
Info Stara Pazova 24.10.2016.
U centru Stare Pazove i u naselju Banovci Dunav jutros su postavljeni kontejneri za odvajanje otpada, koji su donacija Društva za postupanje sa ambalažnim otpadom Sekopak, sa kojim je JKP Čistoća potpisala ugovor pre mesec dana. Građani sad imaju mogućnost da u posebne kontejnere bacaju papir, pet ambalažu i staklo i u narednom periodu Čistoća će raditi na primarnoj selekciji uz pomoć Sekopaka i Agencije za zaštitu životne sredine, rekao je direktor Jovica Gagrica. Filip Radović, direktor Agencije za zaštitu životne sredine je naglasio da su Čistoća i Sekopak dobar primer kako lokalne samouprave treba da sarađuju sa nacionalnim operaterima a direktorka Sekopaka Violeta Belanović Kokir, pozvala građane da razvrstavaju otpad i iznela činjenicu da je prošle godine je reciklirano oko 42 osto otpada, za ovu se planira preko 44 a za sledeću godinu je predviđeno da se reciklira 50 odsto otpada, što je na nivou EU.
Info Stara Pazova 24.10.2016.
OKUD Sveti Sava iz Nove Pazove i FA Klasje SKUD-a Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove osvojili su srebrna odličja na 53. Festivalu muzičkih društava Vojvodine, koji je održan prošlog vikenda u Rumi. U dva dana nastupilo je 14 najboljih ostvarenja iz Novog Sada, Rume, Bačke Topole, Pančeva, Vršca, Beške, Šida, Sivca, Sombora, Bačke Palanke, Stare i Nove Pazove a ovaj festival predstavlja jednu od najznačajnijih muzičkih manifestacija u umetničkom amaterizmu u Vojvodini.
Info Stara Pazova 24.10.2016.
-Mi smo smo narod koji je sklon da zaboravi, ali i da prašta. Međutim, 23 .oktobar se ne sme zaboraviti, kao ni ljudi koji su dali živote za slobodu ove zemlje, ali ni cena te slobode u kojoj mi danas uživamo, rekao je juče povodom 72-druge godišnjice oslobođenja staropazovačke opštine, Goran Jović, predsednik Skupštine opštine Stara Pazova, ispred spomenika u centru grada. Stanko Carić, predsednik Opštinskog odbora SUBNOR-a staropazovačke opštine je pozvao učesnike ostalih ratova da se uključe u rad SUBNOR, da se ne razdvajaju ni po jednoj, pa ni stranačkoj liniji. Branko Crnobrnja, predsednik Organizacije rezervnih vojnih starešina Opštine Stara Pazova je istakao da se pobedama ponosimo, a žrtve prinete na oltar slobode ne zaboravljamo. Na spomenik u centru grada položeni su venci Opštinske organizacije SUBNOR-a, Skupštine opštine, Vojske Srbije, Mesne zajednice Stara Pazova, SUBNOR-a Sremska Mitrovica, Socijalističke partije Srbije, Nove komunističke partije i potomaka poginulih, a venci su položeni i na spomenik Narodnog heroja Janka Čmelika. O Janku Čmeliku govorio je Šimo Domonji, predsednik boračke organizacije Stare Pazove, a recital su izveli učenici osnovne škole koja nosi ime ovog heroja.
Info Stara Pazova 24.10.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za M. R. (50), zbog postojanja osnova sumnje da je verbalno i fizički maltretirao majku i lupao stvari po kući. Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, osumnjičenom je sudskim rešenjem određen pritvor do 30 dana.
Info Stara Pazova 24.10.2016.
JKP „Vodovod i kanalizacija“ Stara Pazova počinje sa ispiranjem vodovodne mreže u naselju Blok 9 u Novoj Pazovi. Završetak ispiranja očekuju se oko 17 časova. Usled ispiranja vodovodne mreže, moguća je pojava mutne vode. Iz „Vodovoda“ preporučuju građanima da nakon završenog ispiranja puste vodu da isteče nekoliko sekundi dok se ne izbistri.
Info Stara Pazova 22.10.2016.
Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović sa svojim saradnicima ugostio je sinoć zvaničnu delegaciju iz autrijskog grada Leopoldsdorfa na čelu sa gradonačelnikom ovog grada Fricom Blasnikom. Pored gradonačelnika Blasnika, u Staru Pazovu doputovali su i članovi Gradskog veća, predstavnici Kulturnog centra, Vatrogasne brigade i sportskih klubova sa teritorije ovog grada. Tom prilikom su u austrijskoj kompaniji „Ajmaks“ u Novim Banovcima, osnivač i direktor Upravnog odbora Ajmaks Ril Estejt AG, doktor Mihael Miler i direktor Ajmaks Srbija Muamer Ragipović, zajedno sa predsednikom opštine Stara Pazova najavili novu investiciju, izgradnju još jedne hale ove austrijske kompanije. Podsećamo, Opština Stara Pazova je na prošlogodišnjem Regionalnom sajmu privrede potpisala Protokol o saradnji sa pomenutim autrijskim gradom sa ciljem izgradnje prijateljskih odnosa i iniciranja međunarodne saradnje na svim poljima između Stare Pazove i Leopoldsdorfa. Radinović i Blasnik su od tada u stalnom kontaktu i rade na jačanju saradnje i planovima za realizaciju budućih zajedničkih projekata.
Info Stara Pazova 22.10.2016.
Povodom 71.-prve godišnjice oslobođenja Opštine Stara Pazova od fašističkog okupatora, sutra (u nedelju 23. oktobra), u 10.00 časova predsednik opštine Đorđe Radinović, primiće predstavnike SUBNOR-a, učesnike rata i članove njihovih porodica. Protokolom je u 10 časova i 45 minuta predviđeno polaganje venaca i cveća na spomenik palim borcima i žrtvama terora u centru Stare Pazove. Takođe, sutra, (u nedelju 23. oktobra), predstavnici SUBNOR-a staropazovačke opštine položiće vence na spomen obeležjimam Narodnih heroja: Vere Miščević u Belegišu, Boška Palkovljević Pinkija i Janka Čmelika u Staroj Pazovi.
Info Vojka 22.10.2016.
U okviru priprema za rekonstrukciju centra Vojke ove nedelje su počele pripreme i stvaraju se uslovi za izvođenje radova, koji počinju u ponedeljak. Po projektu, Vojka treba da dobije kružni tok. JKP Čistoća je danas uklonila drveće u užem centru Vojke a po planu, nakon radova, centar će dobiti novo zelenilo i nove sadnice drveća. Ujedno su na terenu bili i predstavnici Telekoma, kako bi se obezbedile instalacije. Od ovih priprema i dok će trajati radovi, izvođači apeluju na meštane i učesnike u saobraćaju da poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju i da budu strpljivi, zbog svoje i bezbednosti drugih.
Info Stara Pazova 20.10.2016.
Voda iz pazovačkog vodovoda je ispravna za piće i vodosnabdevanje je stabilno, ali je JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova, kako bi moglo da obavlja osnovnu delatnost bilo dužno da ima i cisternu vode za piće. Cisterna se nalazi na bazi Vodovoda u Staroj Pazovi. Cena isporuke vode jedne cisterne, čija je zapremina 10 metara kubnih iznosi četiri hiljade dinara, cena prevoza je 135 dinara po kilometru. Ova cisterna se može koristiti i za pranje ulica, ili poslovnih i pravatnih objekata građana, a cena pranja po metru kvadratnom iznosi 15 dinara. U slučaju restrikcija vode ili havarija, nepredviđenih i vanrednih situacija voda za piće iz cisterne biće za sve besplatna.
Info Stara Pazova 20.10.2016.
Ovih dana na tekuće račune 30 izabranih korisnika biće uplaćena jednokratna novčana pomoć od po 15 hiljada dinara, a najkasnije za nedelju dana, još 30 izabranih korisnika dobiće po tri metra iscepanog ogrevnog drveta, izjavio je za RTV Stara Pazova Svetozar Kličković iz Povereništva za izbeglice Opština Stara Pazova. Za ove namene Republički Komesarijat za izbeglice obezbedio je 900 hiljada dinara. Po njegovim rečima, zajedničkim naporima opštine i povereništva do sada je obezbeđeno preko 5 miliona evra raznih vrsta pomoći za izbegla, prognana i interno raseljna lica, a ako se zbrinjavanje nastavi ovim tempom, do 2018. godine neće biti ni jedno izbeglo, prognano i interno raseljeno lice u staropazovačkoj opštini koje nije dobilo neku vrstu pomoći.
Info Stara Pazova 20.10.2016.
Fudbaleri Jedinstva iz Stare Pazove plasirali su se u prvo kolo kupa Srema, pošto su juče u pretkolu pobedili Jadran u Golubincima sa 5:4, nakon boljeg izvođenja penala. U regularnom toku bilo je 0:0. U prvom kolu kupa Srema, Jedinstvo će igrati u Staroj Pazovi sa Omladincem iz Novih Banovaca, u Belegišu će se sastati Hajduk 1925 Podunavac i Dunav iz Starih Banovaca, Sremac će u Vojki igrati sa Kupinovom, a Radnički iz Nove Pazove će biti gost Krušedola. Utakmice prvog kola će se igrati 26 oktobra.
“Gozba” d. o. o. klanica i prerada mesa iz Vojke, Cara Dušana 192 traži četiri radnika: vozače, radnike sa iskustvom u službi pakeraj, klanica i pandleraj. Kontakt telefoni 022/2301-311 i 022/2301-786, 063/10-75-481. Mail adresa: gozbavojka@mts.rs
Enterijer Janković Kompanija Enterijer Janković prisutna na svim svetskim tržištimaRusija, Kazakhstan, Engleska, Francuska, Nemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati nakon 25 godina postojanja, nastavlja da se proširuje. Tražimo vredne i samostalne majstore- stolare, lakirere, montere i druge za rad u Novom Sadu. Nudimo Vam mogućnost stalnog zaposlenja i napredovanja. Za zaposlene koji stanuju van Novog Sada, biće organizovan prevoz do posla. Ukoliko želite stabilan i siguran posao, prijavite se do 31.10.2016. na broj 063 11 26 007 i postanite deo našeg tima.
Preduzeće Čvareks iz Stare Pazove traži pomoćne radnike u preradi mesa na neodređeno vreme. Rad je organizovan u smenama, a potrebno je da kandidati imaju 3.ili 4.stepen obrazovanja. Inf.na tel: 061/28-78-417, nalaze se u Novosadskoj ulici 67 u Staroj Pazovi.