Vesti u poslednjih nedelju dana
starije vesti se nalaze u arhivi

Info Stara Pazova 05.02.2016.
Predstojeći vikend u znaku je tradicionalne manifestacije “Mačkare” u Golubincima. U subotu sa početkom u 19 časova u Sportskoj hali biće održan maskenbal, na kojem je učešće najavio veliki broj ljubitelja ovih običaja. U nedelju od 14 h ulicama Golubinaca proći će karneval sa svim maskama sa maskenbala, a za ponedeljak je planiran prikaz običaja po kućama i pokladno jahanje. Uz glavne programe biće dosta i pratećih, najavio je Vlatko Ćaćić predsednik HKPD “Tomislav” koje je organizator ove manifestacije. Ove godine u programu će učestvovati i gosti iz Hrvatske, Srpsko – prosvjetno društvo “Prosvjeta” iz Topuskog. Generalni sponzor golubinačkih mačkara je opština Stara Pazova.
Info Stara Pazova 05.02.2016.
U Novoj Pazovi, u Galeriji KPC sinoć je predstavljen pazovački pesnički podmladak. Svoju poeziju su govorili Marija Čečerić iz Nove Pazove i Jelena Miranović iz Zemuna, učenice osnovne škole, kao i strednjoškolci i studenti Marko Maletić i Nataša Marjanović iz Nove i Jovan Stanišić iz Stare Pazove. Poetsko – muzičko veče, posvećeno mladim pesnicima iz ove sredine organizovala je Narodna biblioteka Dositej Obradović, ogranak Petar Petrović Njegoš.
Info Stara Pazova 05.02.2016.
Od februara kada kreće prijavljivanje učenika za upis u prvi razred osnovnog školovanja, u školi Heroj Janko Čmelik u Staroj Pazovi, izlaze sa inicijativom o otvaranju jednog odeljenja prvaka, u kome bi se nastava odvijala na srpskom jeziku. U pomenutoj školi se nastava kompletno od 1. do 8. razreda odvija na slovačkom jeziku, tako da se redovno upisuje i odeljenje prvaka sa slovačkim nastavnim jezikom a ovo je novina od sledeće školske godine. Postupak za upis je u toku, a saglasnost za ovu inicijativu dala je i lokalna samouprava. Direktor Janko Havran ističe, da škola ima kako prostorne tako kadrovske kapacitete. Izuzetno stručan nastavnički kadar, brojni uspesi, organizovanje vanškolskih aktivnosti, komotni prostorni kapaciteti, tehnička opremljenost učionica bežičnim internetom, računarima, projektorima i interaktivnim tablama samo se neke od predsnosti ove škole koje će privući roditelje da upišu dete u prvi razred na slovačkom ili srpskom jeziku. U narednom periodu očekuje se još saglasnost Pokrajiskog sekretarijata a zatim slede prijave za upis budućih prvaka, koji u svim školama u Srbiji počinje 1. Aprila.
Info Stari Banovci 05.02.2016.
Sutra u Starim Banovcima od 8 i 30 do 13 časova bez struje će ostati potrošači iz ulice Pere Čodanovića parna strana prema Novoj Pazovi.
Info Golubinci 02.02.2016.
Juče je Golubincima u poseti uglednom poljoprivredniku Mirku Peršiću, bio Dragan Mirković, pomoćnik ministra poljoprivrede u Vladi Republike Srbije, koji je ovom prilikom posetio i farmu pilića Bogojević. Razgovarao je i sa još nekoliko poljoprivrednika proizvođača o problemima u agraru u cilju njihovog rešavanja što je u interesu svih.
S obzirom na to, da je početak godine, formiran je agrarni budžet a po rečima Dragana Mirkovića, čekaju nas predpristupni fondovi Evropske unije, domaće investicije i povećanje istih u određenom procentu. Poljoprivredici su istakli, da najveći problem predstavljaju nestabilne cene, neobaveštenost paora o tome šta se sprema i veliki uvoz mesa.
Info ostalo 01.02.2016.
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko ponoći na putnom pravcu Šid - Vašica, život je izgubio 60-godišnji muškarac, dok su dve osobe zadobile telesne povrede, konstatovane u šidskom Domu zdravlja. U nesreći su učestvovala dva putnička automobila i pešak koji je gurao bicikl. Uviđaj na licu mesta je izvršio zamenik osnovnog javnog tužioca u Šidu, u prisustvu policije.
Info Stara Pazova 01.02.2016.
Akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je organizovana u subotu u Osnovnoj školi “Heroj Janko Čmelik” u Staroj Pazovi, odazvalo se pedeset davalaca, a 47 je dalo krv, kaže za RTV Stara Pazova Jasna Petrović Živković iz Crvenog krsta Stara Pazova. Imamo li u vidu činjenicu da je jedna doza krvi najčešće dovoljna za tri primaoca, u Crvenom krstu i Institutu za trasnfuziju, koji su bili organizatori, ovu akciju ocenjuju visokom ocenom.
Rasprodaja koka nosilja Farma Kekić iz Krnješevaca rasprodaje koke nosilje od godinu dana, diskontna cena iznosi samo 200 dinara po komadu. Za više informacija zvati na telefone 022/391-107 i 062/330-648, ili doći lično na adresu Partizanska 47, Krnješevci.
Potrebni kuvar i kuvarica Hotelu “Vojvodina” u Staroj Pazovi potrebni konobar i kuvarica sa iskustvom, javiti se na telefon 062/82 55 486.
Ptrebni radnici u štampariji Štampariji Major promet potrebni offset mašinisti i knjigovezački radnicu. Zainteresovani mogu da se jave na 060/311 14 20.
Potrebni recepcioner i noćni čuvar za rad u Vili Atina. Prijave na telefon 062/620-410.
Drina plastika-86 doo iz Nove Pazove raspisuje konkurs za radno mesto regler mašina za brizganje plastike. Potrebno je višegodišnje radno iskustvo na istim poslovima i poznavanje rada na računaru. Za više informacija javiti se lično na adresu firme, Četvrta industrijska 7, Nova Pazova, radnim danima od 8 do 16 časova.