Povoljno prodajem vakcinisane štence labradora, za sve informacije pozvati na 022/311-209 ili na 064/131-46-38.
Na prodaju građevinski plac površine 43 ara i 16 kvadratnih metara u Staroj Pazovi. Za više informacija zvati na telefone 065/945-01-01 i 022/316-036.
Kompaniji za održavanje objekata Wawasan d.o.o. iz Beograda su potrebni higijeničari (muškarci i žene) za redovno održavanje higijene na teritoriji Stare Pazove i Beograda. Poželjno je iskustvo u radu na mašinama za održavanje. Za sve informacije zvati na 011/3190-815 i 060/297-5506.
Letač d.o.o. iz Inđije traži radnika građevinsko-arhitektonske struke za rad u tehničkoj pripremi. Potrebno je poznavanje rada na računaru i engleskog jezika. Konkurs je otvoren 30 dana. Zainteresovani mogu da se jave na telefon 064/82-26-127.
Veterinarska stanica Stara Pazova d.o.o. u ambulantama u Staroj Pazovi, Golubincima, Krnješevcima i Vojki vrši kontrolu mesa na trihinelozu po ceni od 200,00 dinara. Sve informacije možete dobiti na telefone 022/310-573 i 022/312-573.


Pregled najnovijih 10 vesti info


Info Stara Pazova 18.12.2014.
Danas je u 84. godini preminula poznata slikarka i filmska režiserka Mira Brtka. Rođena je 5. okotbra 1930. u Novim Banovcima, gimanziju je pohađala u Bratislavi i Beogradu, a filmsku režiju je završila na Akademiji za pozorište i film u Beogradu, u klasi profesora Vjekoslava Afrića, Josipa Kulundžića i Slavka Vorkapića. Snimala je kratke i dokumentarne filmove u produkciji Zagreb filma i novosadske Neoplante, a bila je i asistent režije italijanskim rediteljima, pored ostalog i Albertu Latuadi. Pored pozorišne i filmske u Beogradu, završila je i Likovnu akademiju u Rimu (Akademia di Belle Arti ) u klasi profesora Franka Đentilija i Mina Makarija, nakon čega se potpuno posvetila slikarstvu, a poslednjih godina i vajarstavu. Slikala je, vajala i izlagala na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu, od svoje rodne Stare Pazove u kojoj je živela, do nedavnog učešća na kolektivnoj postavci u Beču sa slikarima iz Vojvodine.
Likovni kritičar Sava Stepanov zapisao je o umetničkom opusu Mire Brtke da “kreativnim i kontinuiranim delovanjem od sredine 60-ih godina do danas dosledno stvara i razvija autentičan i personalno jasno definisan opus, zasnovan na modernističkim principima i potencijalima”. Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.
Info Stara Pazova 18.12.2014.
Igor Mirosavljević, bivši učenik Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi dobitnik je specijalne nagrade Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za vrhunske rezultate u školskoj 2013/2014. godini. Kao jednom od osam najboljih učenika osnovnih i srednjih škola AP Vojvodine, Igoru je uručena novčana nagrada i diploma za izuzetne rezultate postignute na republičkim takmičenjima iz geografije, istorije i biologije. U prethodnoj školskoj godini Igor je osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju u poznavanju geografije, bio je državni prvak u poznavanju istorije i osvojio je drugo mesto na republičkom takmičenju iz biologije. Osim Igora nagrađen je i njegov mentor, nastavnica geografije Milica Vranić, koja ga je pripremala za takmičenja.
Info Stara Pazova 17.12.2014.
Danas je u opštini Stara Pazova boravila delegacija iz hrvatskog grada Petrinje. Gradonačelnika Petrinja Darinka Dumbovića i njegove saradnike primio je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i pomoćnik predsednika Goran Savić. Teme razgovora uglavnom su bile vezane za uzajamnu saradnju dva grada u svim oblastima, a akcenat je stavljen na iskustvo ovog hrvatskog grada na putu ka EU. Domaćini iz opštine Stara Pazova delegaciji iz Hrvatske predočili su model na koji se kod nas razvijaju industrijske zone i na koji način se dolazi do novih investicija kako stranih tako i domaćih. Sastanku su prisustvovali i pomoćnik predsednika opštine Stara Pazova Goran Savić, saradnici gradonačelnika Petrinje kao i sveštenici Saša Umičević iz Petrinje i Srđan Đurđević i Mile Jokić iz Stare Pazove, a bitan segment razgovora bilo je očuvanje kulturnih vrednosti kao i verskih objekata.
Info Stara Pazova 17.12.2014.
Trenutne vremenske prilike omogućavaju biološko mirovanje prezimljujućih poljoprivrednih kultura. Ozime kulture koje su posejane u optimalnim i tolerantnim rokovima setve su u fazi bokorenja i pripremaju se za zimsko mirovanje. Visoka vlaga u vazduhu i blage temperature za ovo doba godine prouzrokovale su brojne bolesti na biljkama. Na žitnim poljima kao i na parcelama pod ječmom i uljanom repicom primećeno je povećanje broja poljskih glodara. Najugroženije su parcele koje se nalaze pored strništa, sojišta i ponegde kukuruzišta. Na žitu su primećene larve žitne muve ali male brojnosti, kao i siva pegavost i lisna rđa. Obilazak i pregled bi trebalo obaviti i u voćnjaku, vinogradu i usevima pod povrćem.
Info Stara Pazova 17.12.2014.
Maturanti Tehničke škole u Staroj Pazovi nastoje da dobrim predstavljanjem mogućnosti, koje ova škola nudi, povećaju interesovanje osmaka. Ideja je da se dobrom prezentacijom razbiju predrasude o ovoj školi, rekao je za RTV Stara Pazova direktor Lazar Đukić. Tehnička škola će i u drugom polugodištu nastaviti sa predstavljanjem zanimanja koja se stiču u ovoj školi.
Info Stara Pazova 16.12.2014.
Direkcija za izgradnju sprovela je radove na rekonstrukciji Partizanske ulice u Staroj Pazovi. Izvršena je sanacija i presvlačenje kolovoza u dužini od oko 270m, vrednost radova iznosila je 2. 700 000 dinara. Kako bi se sprečilo ponovno oštećenje ove ulice koja je pre radova bila u veoma lošem stanju, zabranjen je saobraćaj vozilima preko 12 t. Privode se kraju i radovi na rekonstrukciji centra Nove Pazove, Novih Banovaca, Doma kulture u Starim Banovcima i u Vojki.
Info Stara Pazova 16.12.2014.
U pretresu stana A.M. starog 69 godina, policija je juče u Šidu pronašla i oduzela ukupno 10 pušaka, 225 komada puščane i pištoljske municije različitog kalibra i tri ručno pravljene puščane cevi. Oduzeta su i tri lovačka karabina, tri automatske puške, tri lovačke puške i jedna poluautomatska, sve u nelegalnom posedu. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu za nedozvoljeno držanje oružja biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Šidu. Takođe, u jučerašnjem pretresu objekta koji pripada Z.P. starom 27 godina, policija je u Inđiji pronašla i oduzela 705 kilograma rezanog i duvana u listu, dve mašine za rezanje i digitalnu vagu.
Na licu mesta je zatečen i A.V. star 28 godina, nijedan od njih nije registrovani proizvođač duvana, a protiv obojice biće podneta krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju i nedozvoljenu trgovinu, Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi. Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su zajedno sa poreskom policijom oduzeli 1650 kilograma duvana u listu iz sušare na području Stare Pazove, kod osobe koja nije registrovani proizvođač duvana. Takođe, prilikom kontrole saobraćaja u Sremskoj Mitrovici, policija je u "fordu" šidske registracije pronašla 60 kilograma rezanog duvana, navedeno je u saopštenju Policijske uprave.
Info Stara Pazova 15.12.2014.
Postoje dva zainteresovana subjekta koji bi da kupe RTV Stara Pazova, jedan je poslao ponude za više subjekata privatizacije, i jedan koji je zainteresovan za privatizaciju po principu strateškog partnerstva, rekao je gostujući u Jutarnjem pregledu, Miloš Lazić, vršilac dužnosti direktora i glavnog i odgovornog urednika RTV Stara Pazova. Procenjena vrednost je 5,4 miliona dinara, ili oko 47 hiljada evra, ona ne podrazumeva nekretnine RTV već celokupnu opremu, sve dozvole koje RTV poseduje, i brend. Privatizacija se sprovodi na osnovu zakona koji je usvojen po hitnom postupku 1. avgusta 2014. godine, i na osnovu koga se sprovodi privatizacija 502 firme u Srbiji, a među njima je i oko osamdeset lokalnih i regionalnih glasila.
Lazić nije isključio mogućnost da 15. jula ove godine RTV Stara Pazova prestane da postoji i da informiše građane staropazovačke opštine, ali je izrazio nadu da takvog ishoda privatizacije neće biti.
Info ostalo 12.12.2014.
Opština Pećinci finansira radove na adaptaciji PU „Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima. Adaptira se prostor od 60 kvadrata koji je bio neiskorišćen i u koji će biti premeštena trpezarija, dok će od prostora iz kojeg se premesti trpezarija biti napravljena radna soba za novu grupu mlađeg uzrasta u okviru celodnevnog boravka. Otvaranjem nove grupe biće ukinuta lista čekanja koja trenutno postoji. Završetak radova se očekuje za desetak dana, a svakako do kraja godine.
Info ostalo 12.12.2014.
Luka Krstić, učenik II razreda, OŠ “Dušan Jerković Uča“ u Šimanovcima pohađa ove školske godine redovnu nastavu uz pomoć personalnog asistenta, zahvaljujući opštini Pećinci, koja je izdvojila sredstva za inkluzivno obrazovanje i omogućila rad sa Lukom po izmenjenom programu, odnosno Individualnom obrazovnom planu 2. Cilj Individualnog obrazovnog plana je postizanje uključivanja deteta i učenika sa teškoćama u redovan obrazovno-vaspitni rad i njegovo osamostaljivanje u vršnjačkom kolektivu. Usled specifičnih potreba u radu sa detetom škola je interno organizovala pomoć u nastavi prošle školske godine, učiteljicu koja je bila angažovana na radu u školskoj biblioteci, ali je pomoć personalnog asistenta bila neophodna. U školi u Šimanovcima, trenutno dvadesetčetvoro učenika uči po Individualnom obrazovnom planu i to 23 po prilagođenom programu.