Vesti u poslednjih nedelju dana
starije vesti se nalaze u arhivi

Info Stara Pazova 29.06.2016.
Na osnovu rešenja Uprave za veterinu od 24. juna ove godine, usled naglog pogoršanja epizootiološke situacije u Republici Srbiji, zabranjuje se promet prijemčivih životinja (goveda) i javno okupljanje na sajmovima, izložbama, stočnim pijacama i dogonima na području Republike Srbije, a radi sprečavanja širenja, naročito opasne zarazne bolesti nodularni dermatitis – kvrgava koža. Na stočnoj pijaci u Staroj Pazovi zabranjuje se održavanje i trgovina stokom do daljnjeg, stoji u obaveštenju koje je u RTV Stara Pazova prosleđeno iz Čistoće, a upućeno je iz Uprave za veterinu, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.
Info Stari Banovci 29.06.2016.
Iz novobanovačkog hrama Svetog Vasilija Ostroškog Mošti Prepodobne mati Angeline prenete su juče u hram Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja u Starim Banovcima. Veliki broj vernika dočekao je mošti svetiteljke i nakon akatista, koji je služio vladika sremski Vasilije uz sasluženje sveštenika namesništva staropazovačkog, celivao mošti uz molitvu za zdravlje i spasenje. Danas u 18 časova će biti služena Sveta tajna Jeleosvećenja u ovom hramu, gde mošti ostaju do sutra. Liturgiji mogu vernici i sutra da prisutvuju u 9 časova, a u 17 će mošti biti ispraćene u Belegiš.
Info Stara Pazova 29.06.2016.
Sutra od 8.00 do 14.00 časova u Staroj Pazovi, na platou ispred zgrade opštine, biće postavljen transfuziološki autobus u okviru redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi. U pitanju je redovna akcija, a Jasna Petrović Živković iz Crvenog krsta Stara Pazova pozvala je dobrovoljne davaoce krvi, ali o one koji nameravaju to da postanu, da se odazovu akciji, i daju krv.
Info Vojka 28.06.2016.
Biciklista B.P. teže je povređen u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u ulici Cara Dušana u Vojki, oko 14 časova i 30 minuta. Kako nezvanično saznajemo, biciklista se kretao kolovozom ka centru Vojke, kada je na njega prilikom preticanja istog, naleteo vozač Pežoa, J. Đ, jer nije držao dovoljno rastojanje. Nesrećnog čoveka Pežo je zakačio desnim retrovizorom i oborio ga, prilikom čega mu je teže povređena noga. Povređeni je kolima hitne pomoći prevezen u KBC Bežanijska kosa. Uviđaj su izvršili pripadnici saobraćajne policije iz Stare Pazove.
Info Stara Pazova 28.06.2016.
Delegacija opštine Stara Pazova predvođena Đorđem Radinovićem predsednikom opštine posetila je juče Vukovarsko – srijemsku županiju gde je u Vukovaru održan radni sastanak namenjen uspostavljanju i unapređenju privrednih odnosa. Istaknuto je kako su mogućnosti koje pruža zajedničko apliciranje na EU projekte velike, a saradnja između privrednika s jedne i druge strane trebala bi se koncentrisati na područje poljoprivrede, poljoprivredne mehanizacije te drvne industrije. Istaknuto je i kako je Opština Stara Pazova sa samo 4,5% nezaposlenih u vrhu Srbije po privrednim aktivnostima te da bi saradnja s hrvatskom stranom mogla biti na obostranu korist.
Info Stara Pazova 28.06.2016.
Nakon jučerašnjeg nevremena koje je zahvatilo područje opštine Stara Pazova, jak vetar napravio je štete na ulicama, dvorištima i parkovima. Lomio je grane i nanosio prljavštinu. Radnici JKP Čistoća Stara Pazova su na terenu i uklanjaju posledice jučerašnjeg nevremena. Direktor ovog javnog preduzeća Jovica Gagrica za RTV Stara Pazova navodi da će u naredna dva dana posledice nevremena u potpunosti biti sanirane.
Info Vojka 28.06.2016.
U sredu 29. juna u mestu Vojka od 8.30 do 14.00 časova struje neće imati sledeće trafostanice: Maršala Tita 1, Maršala Tita 2, Solunska, Galvanoproizvod, Save Čobanovića, Nikole Grulovića, Bratel, Centar- nova, Centar, Volf, Lenjinova, Lenjinova 2, Bogosava Grujina, Hivokomerc, Sestara Grujić, Slobodana Popova, Grobljanska, Mlin, Janka Čmelika, Nikole Filipina i Poljoagrar. Kraće prekide u napajanju u 8.30 i 14.00 časova imaće trafostanice Ekonomija i Vodovod. U slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odloženi.
Info Stara Pazova 28.06.2016.
U cilju pripreme vozila, za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, u periodu od 4. jula do 9. jula u vremenu od 7 do 20 časova, sprovešće preventivno – propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“. Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, te da se otklone uočeni nedostaci, poveća bezbednost saobraćaja i smanji broj saobraćajnih nezgoda. U periodu od 11. jula do 17. jula pripadnici policije sprovešće represivni deo akcije uz preduzimanje mera prekršajne odgovornosti protiv učinioca prekršaja.
Info Novi Banovci 28.06.2016.
Učenicima osnovne škole Nikola Tesla u Novim Banovcima danas su uručene đačke knjižice i svedočanstva, a najboljim među ovogodišnjim maturantima i posebne diplome i nagrade. U generaciji 2001. najviše se isticala, Tamara Đukić iz 8-2 odeljenja, koja je i ponela titulu đaka generacije. Iz 8-2, je i sportistkinja generacije, Jovana Predojević. U ovoj generaciji je 99 maturanata, od kojih je sedam Vukovaca.
Info Vojka 28.06.2016.
Đačke knjižice i svedočanstva dobili su danas i učenici osnovne Milan Hadžić u Vojki, a generacija 2001. na svečanoj dodeli diploma i posebnih nagrada oprostila se od škole i nastavnika. Od 46 maturanata, sedam je Vukovaca. Za đaka generacije proglašen je Stefan Blažić iz 8-1, a za sportistu generacije Vukašin Kepić iz 8-2 odeljenja. Škola je pored učenika nagradila i nastavnike, koji su izuzetnim zalaganjem doprineli uspehu protekle školske godine.
Info Vojka 28.06.2016.
Milenko Kočijašević - Pujda preminuo je u 80-oj godini, posle kratke ali teške bolesti. Rođen je u Vojki 1936.godine, u seljačkoj porodici, i posle osnovne škole nije nastavio obrazovanje, bavio se poljoprivredom, ali će u kulturnoj istoriji Vojke ostati upisan kao jedan od istaknutih aktivista KUD „Slavko Gajin“ u oblasti dramskog stvaralaštva. U dramsku sekciju ovog društva uključio se kasnih pedesetih godina i svojim glumačkim i rediteljskim radom obeležio bezmalo 4 decenije stvaralaštva ovog amaterskog kolektiva. Naročito je uspešan bio u komedijama, ostvarivši preko 20 različitih uloga na amaterskoj sceni, i to ne samo muške nego i ženske role, a sedamdesetih godina je režirao predstave sa vojačkim amaterima, sa posebnim afinitetom za Nušićeve komedije.
Od 1986. godine je živeo u Inđiji, a sahrana Milenka Kočijaševića - Pujde biće obavljena u sredu, 29.juna, u 15 časova, na vojačkom groblju.
Info Novi Banovci 27.06.2016.
U naselju Banovci Dunav,na prostoru koji je Opština Stara Pazova namenila za gradnju pravoslavnog hrama, veliki broj vernika ovog dela Podunavlja, dočekao je juče popodne mošti monahinje i despotice Svete majke Angeline Branković, a baš na ovom mestu, blizu vrtića, biće izgrađen hram koji će nositi njeno ime. Akatist, ili himnu blagodarnosti, služio je protojerej Srđan Đurđević, uz sasluženje sveštenstva staropazovačkog namesništva, a o ovoj svetici govorio je protonamesnik Đorđe Kovljen. Nakon celivanja, mošti su prenete u Nove Banovce u hram Svetog Vasilija Ostroškog, gde ih je takođe dočekao veliki broj vernika, a prvi ka hramu poneli su ih: Milan Beara, Jovica Gagrica, Alen Martinović i Dejan Rnić. Nakon akatista i celivanja moštiju, na prostoru između hrama i doma kulture organizovan je kraći kulturno umentički program. Inače, mošti majke Angeline iznete su prvi put nakon pet vekova iz manastira Krušedol, a hodočašće po Eparhiji sremskoj će trajati do 10. avgusta.
Info Stara Pazova 27.06.2016.
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge, Crveni krst Stara Pazova organizovao je danas u saradnji sa Policijskom stanicom i Domom zdravlja Stara Pazova predavanje na ovu temu. O bolestima zavisnosti, simptomima i znacima narkomanije govorio je dr Aleksandar Omerović, direktor pazovačkog doma zdravlja, koji je istakao da radoznalost, nesigurnost u porodici i psihopatološki problemi, najčešće dovode mlade ljude do konzumiranja droge i da je sve više pacijenata, bez nade za ozdravljenje. Droga je sve prisutnija, kokain i heroin sada se pojavljuju i u osnovnim školama. Policija je pojačala kontrolu i u nekoliko navrata uhapsila dilere droge u zonama škola, istakao je zamenik komandira Policijske stanice Stara Pazova Dragan Vranješ. Protiv narkomanije se mora boriti svaki dan, što policija i čini, dodao je Vranješ i napomenuo da je osim telefona 192 građanima od skoro dostupna i imejl adresa.
Osim čitavog niza zaraznih bolesti i samoubilačkih tendencija, narkomanija dovodi i do kriminala, agresivnog ponašanja, nasilja, naglasila je inspektora Marina Čapo. Problem narkomanije tiče se svih, a posebnu ulogu u prepoznavanju i lečenju imaju roditelji.
Info Stari Banovci 27.06.2016.
Sava Eraković je u konkurenciji dvanaest ekipa, pobednik takmičenja u spremanju tradicionalnih jela koje je juče oganizovano u „Kafančetu kod Nene i Peđe“ u Starim Banovcima, na obali Dunava u Grčkoj ulici broj 42. Eraković je pripremao paprikaš od dimljene piletine i osvojio najviše bodova, a Predrag Skerletović, je u izjavi za RTV Stara Pazova rekao da je ovo treća manifestacija po redu, da zbog visokog nivoa Dunava nije bilo moguće čišćenje priobalja, ali su zato za najmlađe organizovane tradicionalne igre. Kaže da u organizaciji ovog događaja ima saradnju sa Turističkom organizacijom Opštine Stara Pazova, Udruženjem građana „Volim Banovce“ i drugima koji rade na afirmaciji ekologije i turizma u ovom delu Podunavlja.
Info Stara Pazova 27.06.2016.
Dvadesetdevetogodišnji M.B. poginuo je rano jutros na krivini u ulici Kralja Petra I u Staroj Pazovi. Kako nezvanično saznajemo do nesreće je došlo kada je putnički automobil inđijskih registarskih tablica naleteo na njega i udario ga otpozadi i smrt je usledila na licu mestu. Istraga nesreće je u toku.
Info Vojka 24.06.2016.
Ovih dana u Vojki se vrši prebacivanje fiksnih telefona na novu, digitalnu mrežu, koja je jedna od najmodernijih i omogućava pristup kablovskoj televiziji IPTV i ADSL internet priključku. Predstavnici Telekoma danas su predstavili ponude svog preduzeća u selu u kome imaju 1480 priključaka fiksnih telefona uz koje sad nude i servise interneta sa brzinama od 10, 20 i 50 megabita protoka.U zavisnosti od potrebe građana, ponude u paketu su raznovrsne. Na pitanje Vojčana, da li će u predstavljeni paket moći da se uvrsti i kanal RTV Stara Pazova, nadležni iz Telekoma kažu da su pregovori u toku a telefonska mreža u Vojki treba da bude kompletno digitalizovana do 10. jula.
Info Stara Pazova 24.06.2016.
Proteklog vikenda u Šafarikovoj ulici u Staroj Pazovi došlo je do fizičkog sukoba dve grupe mladića. Prilikom sukoba ispaljen je pucanj iz pištolja koji na sreću nikoga nije pogodio. Policija je brzom intervencijom sprečila dalji sukob više lica i tom prilikom uhapsila jedno lice dok se za drugim intezivno traga. Pripadnici MUP-a su ukazali prvu pomoć jednom licu sa težim povredama do dolaska ekipe hitne pomoći.
Info ostalo 24.06.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, Pećincima i Upravi kriminalističke policije, pretresom u Pećincima pronašli su 110 DVD diskova i kompjuterski hard disk sa pornografskim sadržajem u kojem su zloupotrebljena deca. N. Ć. (48) je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela prikazivanje, pribavljanje i posedovanje pornografskog materijala i iskorišćavanje maloletnog lica za pornografiju. Od osumnjičenog je oduzeta i lovačka puška, u nelegalnom posedu, pa je protiv njega podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Nakon zadržavanja do 48 časova i saslušanja u nadležnom tužilaštvu, rešenjem sudije za prethodni postupak, za N.Ć. je određen pritvor do 30 dana.
Građevinskoj firmi Letač mont mont iz Inđije potrebni radnici za rad na montaži betonskih konstrukcija. Rad na visini. Zainteresovani kandidati se mogu javiti na broj telefona 064/82-26-127, kontakt osoba je Branislav.
Potrebni radnici do 35 godina za pakovanje, lepljenje deklaracije, strečovanje i fizičke poslove. Zainteresovani mogu da se jave od 8.00 do 17.00 časova na sledeće brojeve fiksnih telefona: 011/32-81-429, 011/32–83-102 i 011/328 – 33 - 91. Obaveštenja u vezi posla mogu se dobiti i na sledeće brojeve mobilnih telefona: 069/11–237-33, 063/372-045, 063/727-78-63, 062/372-045 i 069/137-20-45.
Firmi Pobeda compani zbog povećanog obima posla potreban radnik za vođenje komercijale. Uslovi su poznavanje engleskog jezika i radno iskustvo. Prijave na telefon 022/323-703 ili doći lično na adresu Četvrta industrijska 11, Nova Pazova.