Vesti u poslednjih nedelju dana
starije vesti se nalaze u arhivi

Info Stara Pazova 29.05.2017.
Na državnom takmičenju iz slovačkog jezika, Monika Babik, učenica prvog razreda Gimnazije „Branko Radičević“ iz Stare Pazove osvojila je prvo mesto. Ivan Kožik, maturant Ekonomsko – trgovinske škole "Vuk Karadžić" bio je treći u kategoriji četvrtog razreda, Marta Kukučka, učenica prvog razreda iste škole takođe treća. Ovo je veliki uspeh, jer kako kaže profesorka Marina Vasilić, slovački jezik je izborni predmet u pazovačkim srednjim školama, a na ovom republičkom takmičenju učestvuju učenici škola, u kojima se kompletna nastava odvija na slovačkom jeziku.
Info Stara Pazova 26.05.2017.
I dok su pripreme za upis na fakultete budućih brucoša u punom jeku, maturanti staropazovačke Gimnazije „Branko Radičević“ preteklih meseci bili su prilici da se neposrdno upoznaju sa zanimanjima za koja su se opredelili zahvaljujući realizaciji projekta „Senka na poslu“. Nataša Milovanović i Anđela Miljević, maturantkinje staropazovačke Gimnazie žele da upišu Ahitektonski fakultet i kako kažu vredno se pripremaju za prijemni ispit i po nekoliko sati dnevno. Za razliku od Nataše koja je od malena pokazivala interesovanje za ovu oblast, Anđela je odluku o izboru zanimanja učvrstila zahvaljujući realizaciji projekta „Senka na poslu“ koji im je omogućio da jedan radni dan provedu na poslu kojim žele da se bave. Sa poslovima na projektovanju i urbanističkom uređenju u JUP „Urbanizam“ u Staroj Pazovi, kao i sa poslovima koje rade arhitekte buduće studentkinje arhitekture upoznao je rukovidilac ovog preduzeća koji je i sam bio učenik staropazovačke gimnazije. Anđela i Nataša sada su još više motivisane s obzirom da su bile u prilici da se neposredno uvere kako izgleda posao na projektovanju i urbanističkom uređenju, kao i da saznaju više o mogućnostima studiranja i napredovanja.
Info Nova Pazova 25.05.2017.
Petlja na autoputu Beograd - Novi Sad, kod kompanije “Delhaize”, biće gotova do leta, izjavio je predsednik opštine Đorđe Radinović prilikom obilaska građevinskih radova na ovoj saobraćajnici. Poseban značaj ove petlje je u tome što će nakon 40 godina omogućiti direktan pristup naselja Nova Pazova autoputu. Korist od petlje će imati i stanovnici Novih Banovaca čije su ulice u poslednje vreme opterećeni kamionima koji prevoze robu do velikih logističkih centara otvorenih u industrijskoj zoni na ovom mestu u poslednjih nekoliko godina. Projekat realizuju zajednički Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i opština Stara Pazova koja je iz sopstvenog budžeta izdvojila preko million evra za ovaj projekat. Radinović je izjavio da je ova saobraćajnica bila samo san i ove i svih prethodnih lokalnih vlasti u poslednjih nekoliko decenija. “Komplikovana eksproprijacija zemljišta na kojoj se petlja nalazi, izmeštanje glavnih tokova gasovoda i obezbeđivanje dokumentacije je veliki posao koji je moj tim uspešno realizovao i mi ćemo ovu petlju pustiti u saobraćaj već 01. jula”- izjavio je Radinović. Velika vrednost petlje je i u tome što će ona biti deo velikog koridora koji pored auto-puta kroz celu industrijsku zonu povezuje sadašnje i buduće velike privredne objekte od Delhaize-a, Lidla pa do kompleksa logističkih centara kompanije Ajmaks na petlji kod Novih Banovaca. Takođe, petlja će biti čvorište i budućeg koridora koji kroz atare sela Vojka i Krnješevci povezuje zone dva velika autoputa.
Info Stara Pazova 25.05.2017.
Sinoć je održana konstitutivna sednica Saveta Mesne zajednice Stara Pazova, shodno rezultatima izbora od 14.maja. Nakon svečane izjave verifikovanih članova, za predsednika Saveta je izabran Boris Babik, za zamenika Dragan Milaš, obojica sa osamnaest glasova za i tri uzdržana. Istim odnosom glasova izabran je i sedmočlani Izvršni odbor Saveta Mesne zajednice Stara Pazova, a za predsednika Izvršnog odbora Bogdan Miljević. Novi predsednik Saveta Mesne zajednice Boris Babik zahvalio se građanima na ukazanom poverenju i pozvao mesno rukovodstvo da zajedničkim snagama i trudom doprinese boljitku mesta. Prvoj, konstitutivnoj sednici prisustvovao je i predsednik Skuštine opštine Stara Pazova Goran Jović, koji je uz čestitke novom predsedniku istakao, da su svi dosadašnji sazivi Saveta bili jedinstveni u radu i izrazio uverenje da će ovaj Savet biti pokretačka snaga za sve investicije u cilju dobijanja statusa grada.
Info Stara Pazova 25.05.2017.
Zbog organizacionih promena u funkciji je novi broj telefona na Železničkoj stanici Stara Pazova na koji putnici mogu dobiti informacije o redu vožnje ili ceni vozne karte. Broj mobilnog telefona je: 064/835-66-96. Dosadašnji fiksni telefon je u funkciji, ali je sada u službenoj upotrebi železnice i nije namenjen za pitanja putnika, saopšteno je sa Železničke stanice Stara Pazova.
Info Stara Pazova 24.05.2017.
Na sutrašnjoj sednici, Skupština opštine Stara Pazova trebalo bi da usvoji Odluku o rebalansu opštinskog budžeta, na dnevnom redu su Izmene i dopune programa poslovanja Opštinske stambene agencije za ovu godinu, a pred odbornicima će biti i Početni likvidacioni izveštaj Direkcije za izgradnju. Izveštaj sadrži listu prijavljenih potraživanja koja, sa 26. aprilom iznose 81 i po milion dinara, od čega su skoro 81 milion priznata, a nešto više od 500 hiljada osporena potraživanja. Zbog racionalizacije broja zaposlenih predložene su izmene i dopune Odluke o Opštinskoj upravi, a biće reči i o izmenama i dopunama Statuta Čistoće. Skupština će razmatrati i predlog Odluke o konverziji potraživanja Opštine Stara Pazova po osnovu javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu Saobraćajnog preduzeća „Lasta“ Beograd u iznosu od 7 miliona i 82 hiljade dinara glavnog duga i oko 2 miliona 360 hiljada dinara kamate.
Info Stara Pazova 23.05.2017.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su uhapsili Z.P.(57), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici i ometanje službenog lica u vršenju službene radnje. Nakon prijave da je tukao suprugu, po dolasku policijske patrole, osumnjičeni je pobegao automobilom ali je ubrzo pronađen. Po nalogu nadležnog tužioca, njemu je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Surduk 23.05.2017.
Na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, titulu šampionke sajma ponela je kobila “Kapriola 13”, odgajivača Zorana Turakovića iz Surduka, a kobila “101 Vera 11”, iz štale Siniše Paunovića dobila je Zlatnu medalju kao najbolja priplodna kobila. Paunovićev konj “148 Neapolitano Batosta” osvojio je drugo mesto i srebrni šampionski pehar. Konjički klub “Konverzano” iz ovog sela poneo je titulu najtrofejnijeg kluba na sajmu. Turaković i Paunović istiću da bez pomoći Opštine Stara Pazova ne bi bilo ovakvih rezultata, ali su saglasni u stavu da bi država trebalo da pomogne i podstakne konjarstvo u našoj zemlji.
Info Vojka 23.05.2017.
U Vojki je juče proslavljena hramovna slava Prenos moštiju Svetog oca Nikolaja i dan Mesne zajednice. Pre podne je služena liturgija, a posle podne je organizovana vožnja fijakerima iz centra sela. U prostorijama Doma kulture je Radomir Sandić, starešina hrama Svetog oca Nikolaja izvršio obred sečenja slavskog kolača uz prisustvo brojnih zvanica i prijatelja Mesne zajednice. Kako je u izjavi za RTV Stara Pazova najavio Ljuban Skopljak, uskor se očekuje konstituisanje novog saziva Saveta, s obzirom na to, da su 14. Maj ove godine održani izbori za članova Saveta Mesnih zajednica u Opštini Stara Pazova. Od 18 časova na letnjoj pozornici nastupili su članovi KUD-a Slavko Gajin i pevačka grupa Perućićani, a slava je završena koncertima narodne muzike i vojačkih rok bendova, uz neizbežan luna park, koji je privukao najviše pažnje dece.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.