Vesti u poslednjih nedelju dana
starije vesti se nalaze u arhivi

Info Stara Pazova 20.01.2017.
Na konkursu Energija je svuda oko nas učenici OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ iz Stare Pazove osvojili su drugo mesto sa svojom maketom Efikasna solarna kuća. U projekat o traganju za obnovljivim i alternativnim energijama bili su uključeni Dmitar Maoduš, Milan Miodrag i Vesna Maoduš a mentorka im je bila Milica Vranić, nastavnica geografije. Energija je potrebna svim živim bićima a na planeti Zemlji je sve manje iskoristive energije i zato se već 8 godina organizuje konkurs pod nazivom Energija je svuda oko nas. Učestvuju sve osnovne i srednje škole iz Vojvodine a učenicima pazovačke škole Pinki je prvo učešće ove godine donelo drugo mesto. Inicijator konkursa je Centar za razvoj i primenu nauke uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu a uručivanje nagrada pobednicima biće u utorok u Novom Sadu.
Info Stara Pazova 19.01.2017.
Opština Stara Pazova raspisala je prve po redu Javne konkurse za dodelu sredstava organizacijama i udruženjima građana za sprovođenje programa od javnog interesa na teritoriji opštine, kao i za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama u 2017. godini. Za udruženja i organizacije koje se bave socijalnom zaštitom izdvojeno je 3 miliona dinara, za organizacije i udruženja u oblasti zaštite životne sredine milion 125 hiljada dinara, za organizacije i udruženja koja se bave turizmom 450 hiljada dinara, dok je za sve ostale organizacije i udruženja opredeljeno 2 miliona 925 hiljada dinara. Za crkve i verske zajednice lokalna samouprava za ovu godinu opredelila je 22 miliona 500 hiljada dinara. Konkurs je otvoren do 27. januara tekuće godine, a detaljnije informacije o načinu prijavljivanja i neophodnoj dokumentaciji mogu se pronaći na zvaničnom sajtu Opštine Stara Pazova www.starapazova.rs.
Info Stara Pazova 19.01.2017.
Rok za popis nelegalno izgrađenih objekata istekao je još krajem novembra prošle godine, ali lokalne samouprave nemaju ovu evidenciju. To je razlog zbog koga su dobile novi rok. Popis nelegalno izgrađenih objekata po službenoj dužnosti produžen je do 1. marta ove godine, a u naredne tri, objekti treba da budu i legalizovani. Kako bi se taj posao ubrzao biće angžovano dodatnih 899 ljudi, od čega 10 u opštini Stara Pazova. Prema procenama Odeljenja za urbanizm i građenje, na teritoriji staropazovačke opštine je dve do tri hiljade nelegalnih objekata. Nadležni ističu, da građani ne treba da brinu da će im objekti biti srušeni i da je sadašnji postupak legalizacije jednostavniji i znatno jeftiniji od prethodnih. Pogodnost je i u tome, što nezavisno od broja pomoćnih objekata taksa iznosi 5 hiljada dinara.
Info Nova Pazova 19.01.2017.
Institut za transfuziju krvi Srbije saopštio je da su rezerve krvi smanjene zbog manjeg odziva građana u organizovanim akcijama, što je uobičajeno u ovom periodu godine zbog niskih temperatura, učestalih respiratornih infekcija i sezone zimskih godišnjih odmora.Posebno je, izražen deficit krvnih grupa A+, 0+ i svih negativnih krvnih grupa, istakla je za RTV Stara Pazova Gordana Antuljeskov, saradnik za odnose sa javnošću Instituta za transfuziju krvi Srbije. Osim u Institutu i Urgentnom centru, građani mogu da daju krv i u organizovanim akcijama na terenu. Akcija davalaštva krvi u okviru Zimske kampanje biće organizovana i u Novoj Pazovi 22. januara od 8 do 13 časova u osnovnoj školi Rastko Nemanjić Sveti Sava.
Info Stara Pazova 19.01.2017.
Pšenicom je u Srbiji prošle godine zasejano oko 500.000 hektara, što je oko 18 odsto manje nego 2015. godine, od čega je čak polovina posejana van optimalnih rokova, izjavio je direktor sektora za poljoprivredu u Privrednoj komori Srbije Žarko Galetin. Pšenica i ječmovi u staropazovačkom Napretku su posejani u optimalnom roku tako da su se normalno razvili i u fazu za prezimljavanje ušli u punom bokorenju. Sneg je dobrodošao svim ozimim kulturama, jer štiti useve od niskih temperatura. Problem može biti na parcelama, gde nije rađeno trovanje miševa, jer ovi glodari savršeno funkcionišu ispod snega i mogu da naprave dosta štete, upozoravaju stručnjaci. Zbog vremenskih uslova, u odnosu na prethodnu godinu, stanje će narednog proleća biti mnogo nepovoljnije, ocenjuje agronom Marka Hric. Prihranjivanje useva će biti neophodno, ali za sada nije moguće.
Info Stara Pazova 17.01.2017.
U lančanom sudaru tri vozila koji se dogodio oko 16 časova na putu između Stare i Nove Pazove na sreću nema povređenih. Prema nezvaničnim informacijama do nezgode je došlo usled nepoštovanja saobraćajnih propisa, odnosno nedovoljnog odstojanja između vozila, čemu je doprineo i klizav kolovoz zbog snežnih padavina. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su tri vozača, pri čemu je na automobilima marke Pasat, Megan i Astra pričinjena materijalna šteta. Na ovom putnom pravcu saobraćaj je normalizovan, a svim vozačima apel da obrate pažnju i prilagode vožnju uslovima na putu.
Info Stara Pazova 17.01.2017.
Osnovci i srednjoškolci u Vojvodini su se posle tronedeljnog zimskog raspusta, vratili na nastavu u drugom polugodištu. Zimski raspust zvanično je završen u petak, 13. januara i juče je nastavljena školska 2016/2017. godina. U 9 osnovnih i 3 srednje škole u staropazovačkoj opštini drugo polugodište počelo je bez problema. Bez obzira na temperaturu napolju, sve škole su tople. S obzirom da je bio debeli minus, grejanje je u školama bilo uključeno već poslednjeg vikenda zimskog raspusta. Osnovne škole imaju sopstveni sistem grejanja, srednje su priključene na daljinski sistem. Redovno se održavaju i časovi fizičkog vaspitanja, tople su i sale. Problema nema ni sa prokišnjavanjem, jer sneg nije padao u velikim količinama i nije bilo naglog otapanja.
Info Nova Pazova 17.01.2017.
Pukovnik Željko Bilić primio je danas dužnost komandanta 204. Vazduhoplovne brigade na aerodromu Batajnica, a dosadsašnji komandant, brigadni general Predarag Bandić Ukazom predsednika Srbije Tomislava Nikolića, postavljen je na dužnost u Vojno predstavništvo Republike Srbije pri NATO. General Bandić se u izjavi za RTV Stara Pazova zahvalio građanima i lokalnoj vlasti staropazovačke opštine za koju je rekao da je uvek imala razumevanja za potrebe ove jedinice Vojske Srbije. Kako je rekao, na novoj dužnosti radiće na zaštiti interesa Srbije i uspostavljanju boljih kontakata sa NATO. Pukovnik Bilić je rekao da dužnost komandanta brigade za njega predstavlja veliku čast i rekao da brigadu očekuje mnogo promena u narednom periodu, pre svega uvođenje u naoružanje novih vazduhoplova. Svečanosti je prisustvovao komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, general major Ranko Živak, predstavnici staropazovačke opštine, Srpske pravoslavne crkve i drugi gosti i saradnici brigade.
Info Stari Banovci 16.01.2017.
Do juče Dunav kod Starih Banovaca je tekao usporeno, a danas, prekirven velikim santama leda, teče ali samo pedesetak metara ispod plaže kod Venecije, i tu se tok zaustavlja. Velike ledene ploče podvlače se jedna pod drugu i u nastavku toka reka je prekrivena ledom. Marko Prodanović iz Kluba ekstremnih sportova Pustolov kaže se da zbog podvlačenja ledenih ploča sa reke čuje šuštanje i pucketanje. Pogled na Dunav kod Starih Banovaca je nesvakidašnji. Čitava reka prekrivena je ledom, ali se nikako ne preporučuje klizanje ili hodanje po ledu, istakao je Prodanović. Imajući u vidu da mezeorolozi za naredne dane najavljuju još niže temperature, za očekivati je da će se led na Dunavu zadržati.
Info Nova Pazova 16.01.2017.
JKP "Vodovod i kanalizacija" Stara Pazova, danas od 15 časova vršiće ispiranje vodovodne mreže kompletnog naselja Nova Pazova. U toku vikenda, usled niskih temperatura koje su prethodile, došlo je do brojnih kvarova na vodovodnoj mreži, koji su rezultirali pojavom mutne vode. Ispiranje će trajati nekoliko sati, nakon čega je moguća pojava mutne vode. Molimo građane da nakon ispiranja, puste vodu da isteče dok se u potpunosti ne izbistri. Dodatne informacije možete dobiti na teleofon 022/310-330.
Info Vojka 16.01.2017.
Za najuspešnijeg poljoprivrednika u 2006. godini u Vojki proglašen je Miodrag Vujin, koji obrađuje oko 80 jutara zemlje, svoje ali i u zakupu, gaji kukuruz, žito, soju i suncokret. Vojčani ga znaju kao dobrodušnog čoveka, koji je domaćin na Pudarskim danima u Čortanovcima, a za proslavu šest vekova Vojke, poklonio je selu bika. Najuspešniji privrednik je Nenad Jokarić, vlasnik firme „Jokarić gradnja“, a vlasnici najuređenijeg dvorišta su Anka i Svetozar Božić. Priznanje za najboljeg radnika u kulturi proglašen je Dušan Lazić, osnivač prvog rok benda u selu, koji se i danas bavi muzikom, u oblasti sporta nagrađena je Mirjana Ragastovac, višestruki državni i dvostruki evropski prvak u modernom plesu i nosilac brojnih medalja u tenisu, a priznanje zaslužnog građanina posthumno je dodeljeno Stevanu Kudiću, čiji je kulturni i društveni rad ostao utkan u život Vojke. Pozdravljajući goste i nagrađene Ljuban Skopljak, predsednik Saveta MZ se osvrnuo na prethodnu godinu naglasivši da je selo dobilo vodovod i da je urađen glavni deo radova na rekonstrukciji centra. Pored plaketa MZ, najspešniji Vojčani su dobili i nagrade Opštine Stara Pazova koje im je uručio Bojan Kovrlija, načelnik Opštinske uprave. Za kulurno – umetnički program postarala se Ženska pevačka grupa „Sremice“, a zatim goste su zabavljali i učenici muzičke škole Ljubinka Lazića.
Info Stara Pazova 16.01.2017.
Zbog velikog interesovanja publike, najnoviji film Zdravka Šotre „Santa Maria della Salute“ biće ove nedelje ponovo prikazivan u Staroj i Novoj Pazovi i u Starim Banovcima. Projekcije su najavljene za večeras u Staroj Pazovi, u sredu u Novoj Pazovi a u čevrtak u Starim Banovcima, od 18 i od 20.30. Po istom redosledu, ali sa početkom u 16 časova igraće se predstava za najmlađe "Maša i medved".
Firma KMS doo iz Stare Pazove Industrijska zona prema Banovcima, Panonska 24, raspisuje konkurs za radno mesto magacioner. Javiti se na telefon broj : 064/64-56-580.
Preduzeće Čvareks iz Stare Pazove traži radnike u preradi mesa na neodređeno vreme. Rad je organizovan u smenama.Javiti se na telefon: 061/28-78-417.
Zbog proširenja obima posla i prelaska u novi proizvodno-servisni prostor preduzeće Pneumo-logic doo iz Stare Pazove raspisuje konkurs za sledeće radne pozicije: dva bravara-treći stepen mašinske struke, za obavljanje bravarskih poslova u proizvodnji, sa ili bez iskustva, dva mehaničara grejne i rashladne tehnike, za rad u proizvodnji I montaži, sa ili bez iskustva, jedan operater za CNC probijačicu i abkant presu , sa iskustvom,jedan elektroinženjer-automatičar u klimatizaciji i grejanju vozila, sa iskustvom i jedan automehaničar za rad na remontu kompresora klima uređaja vozila. Prijave slati na e-mail: pneumologic@gmail.com ili na adresu Pneumo-logic doo, Panonska 3, Stara Pazova.
Tražim kuću ili stan u Novim Banovcima Tražim manju vikendicu, kuću ili stan, namešten sa dve-tri prostorije sa lokacijom u Novim Banovcima i užoj okolini. Poželjna blizina reke. Na duži vremenski period. Javiti se na telefon broj 064/022-37-81.
Firmi Integrity potreban komercijalista u oblasti metalske struke. Za više informacija javiti se na telefon broj 022/310 147 kao i na broj telefona 060/50-80-844 ili doći lično na adresu u sedište firme Golubinački put bb.
Firma Pobeda compani iz Nove Pazove zbog povećanog obima posla, raspisuje konkurs za radnike za rad u proizvodnji. Zainteresovani mogu da se jave na telefon 022/323-703 ili da dođu lično na adresu Četvrta industrijska br.11, Nova Pazova.
Delta Transportni Sistem – D.T.S. je jedna od vodećih logističkih kompanija u Srbiji. Pružamo transportne usluge na domaćem i inostranom tržištu, i obezbeđujemo svojim partnerima kompletnu ponudu logističko – transportnih usluga.Zbog širenja poslovnih aktivnosti u oblasti logistike i transporta tražimo nove kolege za radno mesto: MAGACIONER više izvršilaca.Opis posla: Rad u skladištu i manipulacija robom široke potrošnje. Uslovi: Poželjno radno iskustvo na sličnim poslovima.Tražimo nove kolege i za radno mesto:Vozač u unutrašnjem transportu više izvršilaca. Zadaci: Razvoz robe do maloprodajnih i veleprodajnih objekata, utovar i istovar robe. Uslovi: Vozačka dozvola C kategorije I poželjno radno iskustvo na sličnim poslovima. Prijave sa kratkom biografijom poslati na adresu: Sektor za ljudske resurse, Prva centralna radna 4, 22330 Nova Pazova ili na e-mail adresu: hr@deltadmd.rs
Firma iz Stare Pazove raspisuje konkurs za sledeća radna mesta: -jedan mašinski inžinjer sa iskustvom, jedan varioc sa iskustvom, jedan metaloglodač-alatničar sa iskustvom, jedan metalostrugar sa iskustvom, dva fizička radnika, jedan mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje sa iskustvom I jedan prodavac u prodavnici rezervnih delova za poljoprivredne priključne mašine. Zainteresovani mogu doneti CV na adresu Karađorđeva 52 u Staroj Pazovi, putem e-maila agroartco@yahoo.com, ili se javiti na telefon broj 022 311 790.