Vesti u poslednjih nedelju dana
starije vesti se nalaze u arhivi

Info Stara Pazova 27.09.2016.
JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova sutra počinje sa isključenjem sa vodovodne mreže neredovnih platiša. Sa isključenjima će se krenuti od naselja Stara Pazova, zatim u četvrtak isključenja će biti u naseljima Belegiš i Surduk i u petak u naselju Nova Pazova. Troškovi isključenja idu na teret korisnika. Isključeni će biti korisnici koji ne plaćaju redovno vodu bez obzira na iznos duga.
Info Nova Pazova 27.09.2016.
Zbog elektromontažnih radova iz Elektrodistribucije za sutra, 28. septembar najavljuju isključenje sledećih trafostanica u Novoj Pazovi u vremenu od 9 do 14 časova: Zorčić, Vojvodina, Ekonomija, Una, Ina, Marka Kraljevića, Petra Škundrića, Cvije Kukolja, Proleterska, Školska, Dom zdravlja, Centar, Mladena Stojanovića, Vojvodina stara, Sanja Plast, Milaš, Uroš. A tu spadaju sledeće ulice: Cara Dušana, Nikole Tesle, Marka Kraljevića, Krajiška, Petra Škundrića, Beogradska, Cvije Kukolja od broja 81 i 100 do kraja, Drvarska, Boračka, Njegoševa od broja 1 do 25, Filipa Višnjića, Marije Bursać, Despota Stefana Lazarevića od broja 20 i 27 do kraja, Knez Mihajlova od broja 1 i 2 do 33 i 34, Kralja Petra Prvog od broja 1 i 2 do 63 i 80, Svetog Save, Mladena Stojanovića od broja 1 i 2 do ulice Hilandarske, Marka Oreškovića od broja 1 i 20 do broja 29 i 36, Gavrila Principa od broja 1 i 2 do 43 i 40. U slučaju loših vremenskih uslova, radovi će biti odloženi
Info Stara Pazova 27.09.2016.
27. septembar širom sveta obeležava se kao Dan turizma sa ciljem da se razvije svest međunarodne zajednice o važnosti turizma kao privredne grane i njegovih kulturnih, društvenih, političkih i ekonomskih vrednosti. Sem slobodnog vremena, da bismo posetili neku turističku destinaciju neophodno je odvojiti i značajnu sumu novca. Uprkos ne tako malim cenama turističkih aranžamana, mladi ističu da se uglavnom odlučuju za putovanja u okviru granica naše zemlje. Stariji građani staropazovačke opštine kažu da su ovog leta naišli na dobre ponude tako da su godišnje odmore iskoristili za obliazak kako destinacija u zemlji, tako i van njenih granica. U jednoj od najuspešenijih turističkih agencija na teritoriji opštine ističu da je u Staroj Pazovi izrazito aktuelan đački turizam.
S druge strane, u Turističkoj organizaciji Stara Pazova kažu da je u ovoj sremskoj opštini, pored manifestacionog, na prvom mesti i tranzitni turizam, pre svega zbog blizine Beograda i Novog Sada, nižih cena smeštaja, kao i blizine autoputa i aerodroma. Veliki broj ne samo domaćih, već i stranih turisti dolaze sa ciljem da upoznaju turističke lokalitete opštine i posete kulturno – obrazovne manifestacije koje se organizuju u Staroj Pazovi i okolini.
Info Stara Pazova 27.09.2016.
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Krstovdan ili Vozdviženje Časnog krsta, kako je ovaj praznik još zove. Danas se praznuju dva događaja: pronalazak Časnog Krsta na Golgoti, i povratak Časnog Krsta iz Persije opet u Jerusalim. Protonamesnik Đorđe Kovljen, starešina hrama u Belegišu je u razgovoru za RTV Stara Pazova rekao da su samo pronalaženje Časnog krsta propratila mnoga čuda. Krstovdan se slavi kao krsna slava, a verovanja kažu da ako do Krstovdana ne odu laste, neće biti jake zime. Za ljude rođene na ovaj dan veruje se da na svojim nejakim plećima nose senku Časnog krsta i da su zato pred Bogom posebno odgovorni za svoje postupke. U našem narodu se veruje da na Krstovdan treba iskopati rupe za sađenje voćaka, a dobro je urediti kuću i pripremiti je za zimu. Na Krstovdan je dobro da poslodavci isplate svoje radnike, kaže jedno od verovanja.
Info Stara Pazova 26.09.2016.
Na putu Stara Pazova-Inđija oko 17 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo jedno putničko vozilo. Prema nezvaničnim informacijama, automobil Ford Fokus novosadskih registarskih tablica koji se kretao iz pravca Inđije ka Staroj Pazovi, izgubio je kontrolu nad vozilom kada je pokušao da izbegne psa koji se u datom momentu našao na kolovozu. Vozilo je sletelo u kanal pored puta, pri čemu se prevnrnulo i završilo na krovu. Prema nezvaničnim informacijama, vozač i dva suvozača u svesnom stanju su prevezeni u beogradski Ugrentni centar.
Info Nova Pazova 26.09.2016.
Na današnji dan 2012. godine u gusto naseljenom delu Nove Pazove, pao je vojni ultra laki avion „lasta“ i tada je život izgubio major Vojske Srbije Goran Savić, a njegovo ime nosi vrtić u Novim Banovcima. Ekipa RTV Stara Pazova stigla je prva na lice mesta, mesto pada bilo je pod jakim obezbeđenjem, a na mestu događaja bio je i Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova. 12. maja 2013. godine, u Novim Banovcima otvoren je vrtić koji na predlog predsednika Radinovića nosi ime majora Savića. Komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, general major Ranko Živak je tada rekao da je to veza između sadašnjosti i budućnostii ljudi koji su život građana stavili ispred svog života. Borislava Banjeglav Klaćik, direktorka vrtića kaže da su tužna sećanja na majora Savića, i da ustanova u kojoj je zbrinuto stotinjak mališana, s ponosom nosi njegovo ime.
Info Surduk 26.09.2016.
Juče je u Surduku organizovana tradicionalna 23. Fijakerijada uoči mesne slave Krstovdana. Manifestacija je započela polaganjem cveća na spomen obeležje palim borcima u Drugom svetskom ratu ispred pravoslavnog hrama u centru sela, nakon čega je usledio defile domaćina, članova Konjičkog kluba Konverzano, svečana vožnja fijakerima ulicama Surduka do igrališta Fudbalskog kluba „Borac", gde je održana smotra paradnih konjskih zaprega. Otvarajući takmičenje, učesnike i goste iz cele Srbije pozdravio je predsednik Mesne zajednice Surduk, Milorad Jeremić, a surdučki sveštenik, Aleksandar Madžarević je blagoslovio događaj. U sklopu Fijakerijade održana je i završna utakmica KUP-a Srbije u dvopregu i četvoropregu, koju je svečano otvorio Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova, nakon čega je održan i memorijal Radivoja Radice Dronjka. Program su upotpunili članovi KUD „Branko Marković" i tamburaški orkestar „Dema Miro".
Info Surduk 23.09.2016.
Tradicionalna 23. Fijakerijada u Surduku održaće se u nedelju, uoči mesne slave Krstovdan, na stadionu FK „Borac“. Manifestacija počinje u 12 časova, a organizator je Konjički klub Konverzano iz Surduka. Očekuje se veliki broj učesnika, kako sa teritorije opštine Stara Pazova, tako i iz drugih mesta. U sklopu Fijakerijade, Udruženje odgajivača lipicanerske rase održaće i završnu utakmicu Kupa Srbije u dvopregu i četvoropregu. Svečanom otvaranju ove manifestacije prisustvovaće Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova.
Info Nova Pazova 22.09.2016.
U okviru 10. Regionalnog Sajma privrede koji je svečano otvoren danas u Novoj Pazovi održana je javna tribina pod nazivom „Siva ekonomija i rad na crno – godišnjica primene Zakona o inspekcijskom nadzoru“ u organizaciji Socijalno – ekonomskog saveta opštine Stara Pazova. Učesnici tribine raspravljali su o pojavi sive ekonomije i rada na crno u našem društvu i negativnim posledicama takvih pojava na zaposlene, poslodavce i državu. Akcenat je stavljen na aktivnosti državnih organa i inspekcijskih službi i smislu pune primene novog Zakona o inspekcijskom nadrzoru i ostavrenim rezultatima.
Info Nova Pazova 22.09.2016.
Infrastrukturni projekti, kao važan segment razvoja privrede, bili su tema radnog sastanka predstavnika Opštine Stara Pazova sa predsednikom pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, potpredsednikom Vlade AP Vojvodine i pokrajinskim sekretarom za turizam Ivanom Đokovićem i direktorom Fonda za kapitalna ulaganja APV Nedeljkom Kovačevićem. Tom prilikom su prezentovana projektna rešenja, odnosno budući izgled trga, raskrsnica, kružnih tokova, ulica. Radni sastanak u opštini prethodio je otvaranju 10. Regionalnog sajma privrede u Novoj Pazovi, na kome izlaže preko 200 privrednika iz Srbije i zemalja regiona, bivših jugoslovenskih republika, Mađarske, Bugarske, Rumunije.
Sajam je svečano otvorio pokrajinski premijer Igor Mirović, koji je istako da je to za regionalne sajmove veliki jubilej, a da će pokrajinska vlada i dalje da radi na poboljšanju preduzetničke klime, koja je u staropazovačkoj opštini veoma dobra, o čemu govori broj firmi i preduzetnika, koji već godinama uspešno posluju. Privrednici su doprineli tome, da Opština Stara Pazova bude jedna od najrazvijenijih u Srbiji, istakao je predsednik Opštine Đorđe Radinović. U Sremu je, kako je rekao Đorđe Božić, predsednik Sremske privredne komore, zabeležen suficit u izvozu, a gotovo trećina privrednih subjekata nalazi se u Opštini Stara Pazova, na čijoj teritoriji posluje preko hiljadu privrednika i gde se nalazi više od tri hiljade preduzetničkih radnji. Nove tehnologije i turizam su mogućnosti daljeg privrednog napretka, za šta postoje potencijali i ovaj sajam je dobra prilika za njihovu prezentaciju, rekla je u svom obraćanju Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi, pod sloganom Divan je privredni Srem, održava se na kompleksima bazena. Trajaće četiri dana. Ulaz je besplatan, a radno vreme sajma je od 10 do 19 časova.
Info Stari Banovci 22.09.2016.
Povodom male Gospojine i slave Starih Banovaca, sinoć je u domu kulture održan koncert na kome su pored domaćina, Kulturno umetničkog društva „Izvor“, nastupili gosti sa Busija, Društvo „Ćirilo i Metodije“, Umetnički centar „Talija“ Novi Beograd, a nastupio je i hor Osnovne škole „Slobodan Savković“. Na početku koncerta Željko Mirković, predsednik KUD-a „Izvor“ zahvalio se na podršci predsedniku Opštine Stara Pazova Đorđu Radinoviću za kupovinu nošnji za koreografiju Šumadija. Koncert je održan pred punom salom doma kulture, a prisustvovali su Radislav Savić, predsednik mesne zajednice i Boško Milojević, direktor Osnovne škole „Slobodan Savković“.
Info Stara Pazova 21.09.2016.
U Svetosavskoj ulici u Staroj Pazovi kod broj 64, oko 19 časova i 30 minuta dogodila se saobraćajna nezgoda kada je na putničko vozilo marke pežo partner otpozadi naleteo vozač skutera. Prema nezvaničnim informacijama, vozač skutera koji se kretao iz pravca Stare Pazove ka Starim Banovcima, naleteo je, za sada, iz nepoznatih razloga na putničko vozilo i pokušavajući da ga izbegne udario u zadnji desni kraj automobila, pri čemu je izgubio kontrolu nad skuterom i pri padu na asfalt zadobio povrede. Vozač automobila nije povređen, dok je vozač skutera u svesnom stanju prevezen sanitetskim vozilom na dalju hospitalizaciju.
Info Stara Pazova 21.09.2016.
Sutra počinje 10. Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi. Predstaviće se preko 180 izlagača iz Srbije i zemalja regiona na blizu dve hiljade kvadratnih metara pokrivenog izlagačkog prostora. Tokom dva dana sajma biće održane i brojne prezentacije, koje se odnose na poboljšanje poslovne klime. Izlagači će moći da čuju informacije vezane za godinu preduzetništva, kreditne linije, elektronsko poslovanje. Predstavljeno će biti i obrazovanje kadrova, a kao i prethodnih godina biće održan i Sajam zapošljavanja, na kojem će slobodna radna mesta predstaviti preko 20 preduzetnika. Ovaj jubilarni sajam privrede donosi i novine. U produženom delu biće održan prvi Gastro festival, na kojem će biti predstavljena kulturna baština i gatronomija Srema. Sajam organizuju Opština Stara Pazova i Sremska privredna komora. Održaće se na kompleksima bazena u Novoj Pazovi. Trajaće četiri dana. Ulaz je besplatan, a za posetioce je obezbeđen besplatan prevoz u redovnim linijama prevoznika Lasta, a radno vreme sajma je od 10 do 19 časova.
Info Stara Pazova 21.09.2016.
Sutra u periodu od 9.30 do 11 časova za saobraćaj će biti zatvorene ulice u delu Svetosavske od Zmaj Jovine do raskrsnice sa ulicama Karađorđevom i Kralja Petra Prvog zbog posete Delegacije Vlade AP Vojvodine opštini Stara Pazova.
Info Stara Pazova 21.09.2016.
Poslednje subote u septembru počinje akcija odnošenja kabastog otpada na teritoriji Opštine Stara Pazova. JKP Čistoća će u subotu 24. septembra odnositi kabasti otpad u Novoj Pazovi, Vojki i Krnješevcima. Iz ovog preduzeća mole građane da nepotrebne ili stare stvari kao što su delovi nameštaja, dotrajali kućni aparati i druge veće predmete iznesu ispred kuća najkasnije do 7 sati ujutru, jer već u to vreme ekipe će biti na terenu. Odvoženje je besplatno. Po rečima direktora Jovice Gagrice, prolećna akcija je bila veoma uspešna u smislu količine odnetog otpada iz domaćinstava a ova koja sledi, organizuje zbog učestalih poziva i potrebe građana za ovakvim vidom komunalne usluge.
Info Golubinci 21.09.2016.
U četvrtak 22. septembra u mestu Golubinci u periodu od 9 do 13 časova bez struje su trafostanice Vodovod, Đurđevska, Fruškogorska, Kol plast, Železnička, Maradička, Maradička 2, Grobljanska, Mihaila Pupina, Salaš i železnička stanica u Golubincima. Ulice u Golubincima koje neće imati struje u četvrtak 22. septembra tekuće godine od 9 do 13 časova Đurđevska od broja 1 i 2 do broja 106 i 117, Fruškogorska, Prkos Inđijska, Vojvođanska, Sremska, Grobljanska, Nikole Tesle, Mihaila Pupina, Budovarska, Maradička, Železnička od broja 9 i 22 do kraja i ulica Zanatska a kraći prekid u napajanju u 9 i u 13 časova imaće ostatak mesta Golubinci, odnosno sledeće trafostanice Lazić, Đurđevska 2, Pazovačka 1, Pazovačka 2, Vojačka, Šimanovačka, Šimanovačka 2, Centar, Medius, Beta seme, Putinačka 1, Putinačka 2, Boračka i Partizanska. U slučaju lošeg vremena radovi će biti odloženi.
Info Stara Pazova 21.09.2016.
Škole su i dalje dužne da raspisuju javnu nabavku prilikom izbora turističke agencije preko koje će učenici ići na ekskurziju i nastavu u prirodi. Poslednjim izmenama Zakona o javnim nabavkama škole nisu izuzete od te obaveze, jer Ministarstvo finansija nije prihvatilo argumente kolega iz prosvete i turizma da novac, kojim roditelji plaćaju putovanja preko računa škole, ne treba tretirati kao budžetski. Naša ekipa istraživala je kakva je situacija u školama na teritoriji opštine Stara Pazova po pitanju sprovođenja đačkih ekskurzija i poštovanja ovog zakona. S početkom nove školkse godine, kao jedna od glavnih tema za učenike, njihove roditelje i direktore škola, svakako su đačke eksurzije. I pored, kako kažu, visokih cena, đaci staropazovačkih srednjih škola veruju da će sa svojim vršnjacima posetiti neku od atraktivnih turističkih destinacija.
Info Stara Pazova 21.09.2016.
Na predstojećem Sajmu privrede u Novoj Pazovi, 22. septembra na posebnom štandu od 10 do 15 časova predstaviće se dve stručne škole sa teritorije opštine Stara Pazova. Učenici Tehničke i Ekonomsko – trgovinske škole demonstriraće rad virtuelnog preduzeća pod nazivom „Ekotehna“ čime će se privrednici sa kojima sarađuju ove dve škole upoznati sa stečenim znanjem učenika stručnih škola. Pored toga, tehničari drumskog saobraćaja za učenike osnovnih škola organizovali su praktično predavanje na temu bezbednost u saobraćaju. Radi se o tzv. „pijanim naočarima“ koje simuliraju alkoholisanost, tako da će prisutni imati priliku da vide kako se nesavesni vozači pod dejstvom akolohola ponašaju u saobraćaju.
Klanici i preradi 808 potreban mesar pangler za rad u klanici. Prijave na telefon 022/310-808.
Drina plastika-86 d.o.o. iz Nove Pazove raspisuje konkurs za sledeća radna mesta: radnica u proizvodnji i CNC operater. Poželjno je iskustvo na istim poslovima. Za više informacija javiti se lično na adresu firme i poneti sa sobom biografiju, Četvrta Industrijska 7, Nova Pazova, radnim danima od 8 do 16 časova.
Preduzeću Stamevski iz Stare Pazove potrebni radnici u proizvodnji. Za sve informacije pozvati 022/311-496 ili doći lično u Karađorđevu 9 u Staroj Pazovi.
Preduzeću Gozba doo, Vojka Cara Dušana 192 potreban mesar sa iskustvom za rad u maloprodajnom objektu u Golubincima, Putinačka 16 za prodaju robe iz našeg asortimana, svežeg mesa i prerade. Možete se prijaviti na telefone 022/2301-311, 022/2301-786, 063/10-75-481 ili na imejl-adresu gozbavojka@mts.rs.
Vršimo otkup puževa telefon za informacije je 062/10-29-478, ili doći na adresu Isidore Sekulić 77 u Staroj Pazovi.
Pobeda kompani iz Nove Pazove traži radnike u proizvodnji. Prijave na telefon 022/323-703 ili doći lično na adresu Četvrta industrijska 11, Nova Pazova.
Preduzeću Konlid iz Nove Pazove potrebni radnici za rad u proizvodnji konditorskih proizvoda. Prijave slati na imejl-adresu: konlid@mts.rs ili se javiti lično na adresu Jovana Sterije Popovića 29, a za više informacija možete i pozvati na telefon 022/325-505.
Na farmi živine d.o.o. Bogojević iz Golubinaca Maradička bb, od 8. oktobra počinju dani rasprodaje roditeljskog jata belih koka i petlova rase ROS-308. Drage domaćice, za jesen i zimu, za dane slava i praznika od naših koka i petlova najbolja je topla sremska supa. Za sve inforacije javite se na telefone 022/382-192 I 062/876-0-778.