Velika praznična rasprodaja dečije odeće: pantalone, haljine, košulje, sve po 400-800 dinara. Veliki izbor svečanih haljina za bebe i devojčice za krštenja, svadbe i slično, Proizvodjač Dins, Svetosavska 89, Stara Pazova, 312-720 ili 063-7238-568.
Pregled najnovijih 10 vesti info


Info Golubinci 22.04.2014.
"Živimo zajedno" u Golubincima
Simbolično na Dan planete zemlje u Golubincima je otvorena "Oaza Golubinci". Pilot projekat u Golubincima koji je osmislilo Udruženje za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju Stari grad "Živimo zajedno" iz Beograda ima za cilj da kreira model zajedničkog stanovanja uz podršku za osobe s invaliditetom i druge grupe u riziku koji bi se mogao primeniti u drugim sredinama. U okviru projekta otvorena je jedna od dve renovirane kuće za potrebe dece, doneti su kontejneri koji će biti raspoređeni na deset mesta u Golubincima a izveden je kraći kulturno umetnički program koji se završava sa predstavom u dvorcu Šlos.
Info Stara Pazova 22.04.2014.
Kiša dobrodošla za useve
Kiša je prekinula setvu uljarica i kukuruza ali pogoduje nicanju useva, kaže Katica Škrbić, stručnjak za proizvodnju šećerne repe u Sremskoj Mitrovici. Prema podacima Sremske privredne komore, proletos je u Sremu šećerna repa posejana na 14.500 hektara što je više od planiranih površina, sojom je zasejano 17.500 hektara, to je skoro 90 posto od plana, suncokret je za sada najmanje zasejan, na 4.500 hektara, što je 50 posto od plana, a kukuruzom je posejano 72.000 ili 70 posto površina. Po rečima Katice Škrbić, tokom aprila palo je ukupno 30 litara kiše po kvadratnom metru i one pogoduju usevima. U narednom periodu trebalo bi povesti računa o korovima, kaže Škrbić.
Info Stara Pazova 22.04.2014.
Dan planete Zemlje
Kancelarija za mlade opštine Stara Pazova već treću godinu za redom obeležava Dan planete Zemlje deleći biološki razgradive torbe i organizujući ekološko-kreativne radionice. Ove godine prerađuju se i uređuju i drugi materijali veštački i prirodni, kaže Ivana Petrović, koja ove godine vodi ovu radionicu. Od drvenih paleta biće napravljen baštenski sto ukrašen dekupaž tehnikom. U ranim jutarnjim časovima u Staroj Pazovi aktivisti Kancelarije za mlade delili su ekološke torbe ispred marketa Mediusa, istu akciju u toku dana ponovili su u Banovcima i u Novoj Pazovi.
Info Stari Banovci 21.04.2014.
Stari Banovci i Surduk bez struje
Kako saznajemo u elektrodistribuciji, zbog radova na električnoj mreži u Starim Banovcima 22. aprila od 10 do 12 časova bez električne energije će ostati potrošači iz ulica Školska i Jovana Dučića. A u Surduku od 09 i 30 do 14 časova struje neće biti u ulicama Dušana Čankovića i Cara Lazara.
Info Novi Banovci 21.04.2014.
Tuča u Novim Banovcima
Noć sa nedelje na ponedeljak u Banovcima, prema podacima koje smo dobili iz službe hitne pomoći, nije bila uobičajna, naime dežurni lekari primili su 15 pacijenata. Uglavnom su se javljali pacijenti sa tegobama kao što su glavobolja, visok pritisak, bolovi u stomaku, a bilo je i povreda uzrokovanih tučom u Novim Banovcima u kojoj su povređeni devojka i momak. u Staroj Pazovi dežurnoj službi hitne pomoći javljali su se pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom, vrtoglavicom, bolovima u grudima, nije bilo saobraćajnih nezgoda ili incidenata, dok su u Novoj Pazovi lekari zbrinuli 18 pacijenata, uglavnom hroničnih bolesnika.
Info Stara Pazova 21.04.2014.
Akcija "Misli izvan kese"
Sutra, za Dan planete Zemlje, Kancelarija za mlade Opštine Stara Pazova će sugrađanima deliti biorazgradive kese. Aktivisti Kancelarije biće ispred supermarketa u Staroj Pazovi već od ranih jutarnjih časova, a u Novoj Pazovi i u Novim Banovcima u toku dana. Osim toga, pripremljene su i radionice za obradu reciklažnog materijala, papira i drveta, najavila je gostujući u programu RTV Stara Pazova Nadežda Hadrik, koordinatorka Kancelarije za mlade.
Info Stara Pazova 17.04.2014.
Saniran požar na deponiji
U utorak na gradskoj deponiji u poslepodnevnim časovima primećen je jak dim, a nedugo zatim i plamen. Brzom intervencijom radnika iz Čistoće i pripadnika vatrogasne jedinice Stara Pazova požar je lokalizovan i preduzete su sve mere kako bi se sprečilo njegovo ponovno aktiviranje. Ovim povodom gost RTV Stara Pazova bio je direktor JKP „Čistoća“ Milan Končarević koji je istakao kako na sreću nije bilo posledica požara i kako su organizovana dežurstva na terenu kako bi se pravovremeno sprečilo izbijanje novih požara,
koji na ovakvim deponijama mogu izazvati velike posledice po okolinu ali i po stanovnike. Gradsku deponiju čini oko 20 m naslaga svakojakog otpada i smeća koje je nabijeno i čije truljenje može da izazove hemijske reakcije i da postane potencijalno žarište i mesto gde može doći do izbijanja požara.
Info Stara Pazova 17.04.2014.
Dežurne službe za vreme praznika
U danima Uskršnjih praznika u Domu zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ biće organizovana dežurstva. Na Opštoj medicini u Staroj i Novoj Pazovi dežurstva će biti organizovana u vremenu od 9.00 do 15.00 časova, dok će dežurni lekar na Opštoj medicini u Starim Banovcima raditi sa pacijentima u vremenu od 9.00 do 13.00 časova. Za predstojeće praznike dežurstva će biti organizovana i na Pedijatriji u Staroj i Novoj Pazovi. Pedijatri će raditi sa decom u vremenu od 9.00 do 15.00 časova.
Apoteke će pratiti rad primarne zdravstvane zaštite, a Služba hitne medicinske pomoći biće u pripravnosti 24 sata. Autobuski prevoz u petak saobraća po nedeljnom redu vožnje, u subotu po subotnjem redu, a u nedelju i ponedeljak po nedeljnom redu vožnje. Železnički prevoz saobraća po redovnom redu vožnje bez izmena i tokom praznika. Pošta u Staroj Pazovi nece raditi u periodu od 18. do 21. aprila, prvi radni dan je utorak 22. april. Takođe većina banaka u Staroj Pazovi neće raditi od 18. do 21. aprila. U Elektrodistribuciji Stara Pazova dežuraće služba za prijavu kvara na broju telefona 310-450. Dežurna ekipa Vodovod ce takođe dežurati na izvorištu u Staroj Pazovi i na broju telefona 310 330. Iz J.K.P Čistoća obaveštavaju građane da neće obavljati usluge iznošenja smeća u vreme Vaskršnjih praznika od 18. do 21. aprila. Iznošenje kontejnera u centru Stare i Nove Pazove, kao i naselja Banovci Dunav obavljaće se 18,19. i 21. aprila. Trgovinski objekti Idea, Univerexport i Medius neće raditi samo u nedelju 20. aprila.
Info Stara Pazova 17.04.2014.
Opomene za poreske neplatiše
Ovih dana 2629 poreskih obveznika koji po osnovu poreza na imovinu i naknade za korišćenje građevinskog zemljišta duguju preko 20 hiljada dinara, dobilo je opomene Odeljenja za utvrđivanje, kontrolu i naplatu javnih prihoda Opštinske uprave opštine Stara Pazova, potvrdila je u razgovoru za RTV Stara Pazova Divna Stefanović, načelnica ovog odeljenja. Važeći propisi ne predviđaju mogućnost otpisa kamata, ali bi dužnici trebalo da se jave u ovo odeljenje gde mogu da dogovore otplatu dugovanja na rate. Posle Uskršnjih praznika počeće distribucija
rešenja za porez za ovu godinu. Divna Stefanović je rekla da je na osnovu razreza ukupno zaduženje veće za oko 48 posto, a samo od obveznika koji duguju više od 20 hiljada dinara, budžet potražuje skoro 53 miliona dinara.
Info Stara Pazova 17.04.2014.
Trgovina ljudima u Sremu
U prvom tromesečju 2014. godine na području Policijske uprave Sremska Mitrovica podneta je jedna krivična prijava za krijumčarenje ljudi, a 83 prekršajne prijave za nedozvoljen prelazak državne granice, dok je u nedozvoljenom prelasku sprečeno 36 stranaca, saopšteno je na Konferenciji za štampu u Sremskoj Mitrovici. U prva tri meseca u Sremu registrovana su 24 požara u kojima je jedna osoba poginula, povređene su 4 osobe, a materijalna šteta se procenjuje na oko 5 miliona i 600 hiljada dinara. U istom periodu izdato je 6 hiljada 348 vozačkih, 5 hiljada 308 saobraćajnih dozvola i 19 hiljada 860 registarskih nalepnica, a podneta su 263 zahteva za držanje oružja.