Preduzeću Stamevski potrebni radnici u proizvodnji kolača i torti, poželjno sa iskustvom. Za više informacije zvati na telefon 022/311-496, ili doći lično u Karađorđevu 9 u Staroj Pazovi.
Mlin Panonija promet Banovački put bb, Stara Pazova, vrši otkup kukuruza roda 2014, do 18 posto vlage. Isplata odmah. Za sve informacije zvati na telefone: 063/312-900, 022/310-177, 022/311-542.
Kompaniji za održavanje objekata Wawasan d.o.o. iz Beograda su potrebni higijeničari (muškarci i žene) za redovno održavanje higijene na teritoriji Stare Pazove i Beograda. Poželjno je iskustvo u radu na mašinama za održavanje. Za sve informacije zvati na 011/3190-815.


Pregled najnovijih 10 vesti info


Info Stara Pazova 31.10.2014.
Udruženje poljoprivrednika Stara Pazova, u saradnji sa Jovanjicom, firmom koja se bavi organskom proizvodnjom, sa ciljem da se podstakne proizvodnja u manjim i srednjim gazdinstvima sa manjim posedima, nude poljoprivrednicima gajenje soje na prirodan način. Za čitav posao oko organske soje zainteresovani su Nemci, koji će u Staroj Pazovi boraviti u ponedeljak kaže Mihal Balaž, ispred Udruženja poljoprivrednika. Zbog ograničenog broja mesta, poljoprivrednici treba da se jave u Udruženje poljoprivrednika Stara Pazova.
Info Stara Pazova 31.10.2014.
Četvoročlani tim prosvetnih savetnika Školske uprave Novi Sad ocenio je kvalitet rada Osnovne škole „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi najvišom ocenom - četvorkom. Zvanične rezultate eksterne evaluacije prezentovao je nastavnicima na današnjoj sednici Nastavničkog veća Petar Viđikant, načelnik Školske uprave za Južnobački i Sremski okrug istakavši da škola Aranicki spada među deset najbolje ocenjenih škola. Direktorka škole Slađana Bursać je rekla da ovo veliko priznanje škola doživljava kao čast, ali ujedno i kao obavezu da u narednom periodu budu još bolji. Svečanoj sednici Nastavničkog veća u školi „Simeon Aranicki“ prisustvovala je i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti i kulturu Biljana Čavić.
Info Stara Pazova 30.10.2014.
Ambasadorka Kube NJ.E. Majra Ruiz Garsija danas je bila u prvoj prijateljskoj poseti opštini Stara Pazova. Jedan od razloga ove prijateljske posete jeste i nedavno pokrenut projekat Pazova za mlade u okviru kojeg su 16 šahovskih velikana iz celog sveta dobili svoje mesto u Staroj Pazovi, pa je tako na jednoj od klupa postavljena pločica sa imenom najpoznatijeg kubanskog šahiste Hose Raul Kapablanke. U okviru ove posete predstavnici opštine Stara Pazova u razgovoru sa kubanskom ambasadorkom usaglasili su se da postoji prostor za unapređenje saradnje između Ambasade Kube i opštine Stara Pazova, takođe razgovarano je i na temu saradnje na polju ekonomskih odnosa, privrede, sporta, investicija kulture i turizma.
Info Stara Pazova 30.10.2014.
U Osnovnoj školi „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi sinoć je održana tribina za roditelje pod nazivom „Škola za sve“. Predavač je bila mr Ana Savković koja je u iscrpnom izlaganju objasnila kako škola može da postane zanimljivo i dobro mesto za sve učenike i kako se nastavni proces prilagođava svakom pojedinačnom učeniku. Predavanje je bilo dobro posećeno i interesantno za roditelje i nastavnike škole.
Info Nova Pazova 29.10.2014.
Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo silovanje, pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su uhapsili N.G. (52) iz Nove Pazove. Osumnjičeni se tereti da je u svom stanu, uz pretnje, intimno dodirivao 17-godišnju devojku. Nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, rešenjem sudije za prethodni postupak, N.G. je određen pritvor do 30 dana.
Info Stara Pazova 29.10.2014.
Predsednik opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, objavio je oglas za javnu licitaciju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. U 9 katastarskih opština staropazovačke opštine ratarima se nudi više od 587 hektara. Rok zakupa je na tri godine, početna cena zakupa u zavisnosti od lokacije i kvaliteta zemljišta kreće se od 27.000 do 77.000 dinara po hektaru. Pravo u javnom nadmetanju imaju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji staropazovačke opštine. Rok za podnošenje dokumentacije je do 14 sati do 14. novembra ove godine, a licitacija će se održati se 17. novembra u 10 sati u velikoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 27.10.2014.
Na izborima za Nacionalne savete nacionalnih manjina, prema prvim nezvaničnim rezultatima, za Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine, najviše glasova, 534, dobila je lista broj 4 Slovaci napred – Pavel Surovi, zatim lista 1 Slovački identitet – Ana Toman Makan, 275 glasova, lista 3 Matica slovačka u Srbiji – za slovački identitet – Katarina Meleg Melih 201, lista 5 Slovačka stranka – Jan Paul 64 i lista 2 Liga Slovaka Vojvodine – Jan Brna 34 glasa. Od 10 lista za Nacionalni savet romske nacionalne manjine, najviše glasova osvojile su liste 10 Romski glas za Evropu 117 i 2 "Naša romska lista - Duško Jovanović" 93 glasa.
Izbori su protekli bez incidenata, ali problema je bilo u biračkom spisku, odnosno oko 50-ak pripadnika slovačke nacionalne manjine, koji su se u poseban birački spisak upisali na prethodnim izborima pre četiri godine, ovoga puta nisu bili u spisku, saznali smo na izbornom mestu 4 u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 27.10.2014.
Opštinski Odbor SNS obeležio je danas po hrišćanskim običajima svoju krsnu slavu Prepodobnu mati Paraskevu - Svetu Petku jednu od najvećih misionarki hrišćanske vere. Svečani čin sečenja slavskog kolača obavio je staropazovački sveštenik Nikola Despot. Predsednik OO SNS Đorđe Radinović zahvalio se svima koji su prisustvovali uz molbu da u narednom periodu pokažu skromnost i racionalnost kako bi svi građani naše zemlje živeli bolje. Proslavi slave Svete Petke u prostorijama stranke prisustvovali su članovi OO, aktivisti i simpatizeri SNS, koalicioni partneri kao i predstavnici drugih stranaka uz prigodnu slavsku trpezu.
Info Stara Pazova 27.10.2014.
Svi ovogodišnji prinosi poljoprivrednih kultura su bolji nego prošle godine, kažu agrarni stručnjaci. Imali smo specifičnu godinu sa dosta kiše, međutim to nije umanjilo rod, jedino što je kod svih useva zabeležena visoka vlaga. Naročito je to izraženo kod kukuruza. Praksu kombajniranja kukuruza ove jeseni paori će morati da zamene berbom u klipu i skladištenjem u koševe ne bi li smestili žuto zrno na sigurno i na proleće sačekali bolju cenu. Cena će svakako biti bolja jer je trenutna isuviše niska i kreće se od 10 do 12 dinara za kilogram. U odnosu na prošlu godinu cena je za 60 do 70 posto manja, dok su prinosi za 20 do 30 posto veći.
Info Stara Pazova 27.10.2014.
Zbog zakasnele berbe kukuruza i vađenja šećerne repe pomera se i jesenja setva žita. Optimalni rok setve strnina, od 5. do 25. oktobra je iza nas, a paori su posejali tek neznatne površine, tako da su opravdana strahovanja da će žita dogodine biti manje. Paori se ne odlučuju za setvu, jer probijanjem termina setve rizikuju se prinosi ali i iz razloga jer proizvodnja žita poslednjih godina nije isplativa. Stručnjaci ipak savetuju da se žito seje kako bi se ispunio setveni plan.