Pregled najnovijih 10 vesti info


Info Nova Pazova 21.10.2014.
Danas su izvođeni radovi na asfaltiranju Krajiške ulice u Novoj Pazovi u dužini od 230 m. Vrednost radova je oko 2,5 miliona dinara. Ovo je jedna od bitnijih saobraćajnica za ovo naselje jer prolazi pored novog groblja i spaja industrijsku zonu sa naseljenim delom Nove Pazove. Uz nov asfalt biće izgrađeno i 50 m parking prostora sa oko 30-ak parkinga. Direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević je najavio i da će sledeći radovi u Novoj Pazovi biti radovi na izmeštanju pijace. Raspisan je tender za projektnu dokumentaciju, a kada se uradi sam projekat raspisaće se i tender za izvođača radova nakon čega će se krenuti u realizaciju.
Info Stara Pazova 21.10.2014.
Grejna sezona, čiji je početak bio odgođen zbog visokih dnevnih temperatura za ovo doba godine po preporuci Ministarstva energetike, počinje sutra, obaveštavaju iz Sektora za proizvodnju i distribuciju toplotne energije Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova. Obe kotlarnice u Staroj Pazovi “Park” i “1. centralni blok” su tehnički ispravne i spremne za isporuku toplotne energije korisnicima putem daljinskog sistema grejanja. Zvanično sezona grejanja u Srbiji traje do 15. aprila.
Info ostalo 21.10.2014.
Danas je u zgradi Opštine Pećinci potpisano šest ugovora za dodelu pomoći u građevinskom materijalu porodicama izbeglih lica. Korisnici pomoći su Mirko Gajić, Ilija Drpa, Salkan Zilić, Đorđe Janus, Pavao Rajak i Dragomir Trivanović. Pomoć u građevinskom materijalu neophodnom za obezbeđivanje osnovnih uslova stanovanja dodeljuje se kao jednokratna i bespovratna u iznosu od 150.000 do 440.000 dinara po domaćinstvu. Komeserijat za izbeglice i migracije Republike Srbije finansira 2.000.000,00 dinara, a Opština Pećinci učestvuje sa 200.000,00 dinara.
Info Stara Pazova 21.10.2014.
Izmenama i dopunama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila omogućena je registracija traktora starijih od pet godina za koje vlasnici nisu imali dokaz o poreklu, izjavio je u našem Jutarnjem programu Đorđe Vranješ, iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Pretpostavlja se da u Srbiji ima više desetina hiljada neregistrovanih traktora koji zbog tehničke neispravnosti predstavljaju rizik po bezbednost saobraćaja, a do kraja 2015. godine je registracija moguća uz izjave dva svedoka overene u sudu, dokaz o tehničkoj ispravnosti traktora, dokaz o bavljenju poljoprivredom i uz plaćanje određenih taksi, rekao je Vranješ.
On je podsetio da je od 1. novembra do 1.aprila na snazi obaveza posedovanja zimske opreme, uz naglasak da su obavezne sve četiri zimske gume na automobilima.
Info Stara Pazova 21.10.2014.
Juče je u prostorijama novog parohijskog doma Slovačke evangeličke počeo Jesenji bazar odeće. Prvog dana jesenjeg bazara bilo je dosta posetilaca zadovoljnih kako kvalitetom robe tako i pristupačnim cenama. Bazar će biti otvoren do 24. oktobra svaki dan od 14 do 19 časova.
Info Golubinci 20.10.2014.
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 21,45 časova na putnom pravcu Putinci - Golubinci, život je izgubio S.R. star 47 godina, vozač automobila "fijat punto". Teške telesne povrede opasne po život je zadobio 39-godišnji suvozač iz "fijata" koji je prevezen u Urgentni centar u Beogradu. Do nesreće je došlo kada je "fijat" sustigao i udario u traktor sa prikolicom. Uviđaj na licu mesta je izvršio zamenik osnovnog javnog tužioca u Staroj Pazovi, u prisustvu policije, a detaljnije okolnosti biće poznate po završetku istrage, saopštila je Policijska uprava Sremska Mitrovica.
Info Stara Pazova 20.10.2014.
Pitanje radničkih odmarališta na Zlataru i u Čanju na inicijativu Socijalno-ekonomskog saveta predmet je interesovanja opštinskog javnog pravobranioca, rekao je na današnjoj sednici Saveta sekretar Milenko Vučinović i najavio uskoro nove informacije. Socijalno-ekonomski Savet opštine Stara Pazova sa Tvining timom danas je nastavio realizaciju projekta ,,Unapređenje socijalnog dijaloga“ koji finansira Evropska unija.
Info Nova Pazova 20.10.2014.
Udruženje preduzetnika Nova Pazova, Tomin dan, u kontinuitetu slavi od 1996. godine. Organizovanjem udruženja od 2011. godine, veliki broj privrednika priključio se tradiciji obeležavanja zanatske slave. Kum ovogodišnje slave je gospodin Cviko Krunić, vlasnik firme Medius. Udruženje preduzetnika Nova Pazova iz godine u godinu postaje sve značajnije za privrednike, a na krsnoj slavi okupilo je predstavnike lokalne vlasti, veliki broj preduzetnika i privatnika naše opštine, prijatelje, saradnike, poslovne partnere. Po hrišćanskom običaju slavsku trpezu je blagoslovio protojerej stavrofor, arhijerejski namesnik Mile Jokić.
Gosti su uživali u kraćem kulturno- umetničkom programu KUD Mladost, a za dobru atmosferu pobrinula se muzička grupa Legende.
Info Stara Pazova 20.10.2014.
U Domu zdravlja Dr Jovan Jovanović Zmaj u Staroj Pazovi već duže vreme prisutan je problem nedostatka specijalista. U poslednje tri godine 13 specijalista otišlo je uglavnom u zasluženu penziju, a na njihovo mesto bi trebalo da dođu mladi lekari koji su trenutno na specijalizaciji. Krajem naredne godine sa specijalizacije se vraćaju psihijatar i dva pedijatra, dok su ostali lekari na specijalizaciji tek godinu dana, rekao je direktor dr Rada Inđić, istakavši da je jedan od trenutno najvećih problema nedostatak ginekologa. U Domu zdravlja ostalo je samo troje ginekologa, konkurs za prijem specijaliste ginekologije i akušerstva je otvoren i ovih dana trebalo bi da bude primljen još jedan lekar. Dom zdravlja je ostao i bez specijaliste opšte hirurgije, a u penziju je otišao i jedan specijalista pneumoftiziologije. Umesto njih neće biti zaposleni novi lekari jer ove specijalizacije više ne pripadaju Domu zdravlja već spadaju u grupu kliničkih lekara.
Info ostalo 17.10.2014.
„Oduvek su građani naše zemlje ponosni na svoju vojsku. Ne samo zato što je iznikla iz naroda, što je bila i ostala narodna, već i zato što nikada u svojoj vekovnoj istoriji nije vodila osvajačke ratove, što junaštvom naših predaka, slavnim pobedama u oba svetska rata, u svetsku povest svoje ime upisuje uvek na strani pravednika i pobednika“, rekao je između ostalog Tomislav Nikolić, predsednik Republike Srbije na početku vojne parade „Korak pobednika“, koja je u Beogradu organizovana povodom 70 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu i sto godina od početka Prvog svetskog rata. Vladimir Putin, predsednik Ruske federacije je podsetio na zajedničko učešće naših i ruskih snaga u borbi protiv fašizma, i rekao da je zajednička obaveza da se suptostavimo pokušajima herojizacije nacista i nihovih pomagače.
Uz učešće nekoliko hiljada pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, posetioci su mogli da vide naoružanje i opremu kojom raspolaže naša vojska, a na kraju je nastupila ruska akro grupa „striži“ na avionima mig - 29 četvrte generacije. Vojnu paradu koja je organizovana uz veoma jake mere bezbednosti, pratio je i velikli broj građana staropazovačke opštine za koje je bio organizovan prevoz.