Veterinarska stanica Stara Pazova u ambulantama u Staroj Pazovi, Golubincima, Krnješevcima, Vojki, Starim Banovcima i Belegišu pored poslova zdravstvene zaštite životinja, obavlja poslove veštačkog osemenjavanja krava i krmača, pregleda mesa, dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, kao i prodaje lekova, koncentrata, premiksa i stočne hrane po najpovoljnijim cenama sa mogućnošću ugovaranja isporuke na kućnu adresu uz odloženo plaćanje. Takođe, u ambulantama se prodaju i svi drugi predmeti za seosko domaćinstvo. Za kućne posete i savete veterinara možete zvati 24 časa. Sva obaveštenja se mogu dobiti na telefone 022/310-573 i 022/312-573.
Pregled najnovijih 10 vesti info


Info Stara Pazova 21.07.2014.
Nove delatnosti JP Čistoća
Na 21. sednici Skupštine opštine Stara Pazova prihvaćena je odluka o dopuni Statuta Čistoće na osnovu koje je proširena delatnost ovog javnog preduzeća na izgradnju puteva i auto puteva, odnosno održavanje saobraćajne signalizacije, i postavljanje električnih instalacija, odnosno održavanje javne rasvete. Pored dosadašnjih poslova održavanja čistoće u naseljima, ozelenjavanja i pogrebnih usluga, u nomenklaturi delatnosti Čistoće biće upisane dve nove.
Info Stara Pazova 21.07.2014.
Krađa košnica sa pčelama
Desetak najboljih košnica sa pčelama, ukradeno je pčelarima sa teritorije staropazovačke opštine krajem prošle nedelje. Situacija se ponavlja već treću godinu zaredom u istom periodu, kaže Radoslav Knežević, predsednik Udruženja pčelara „Polen“ iz Nove Pazove. Njemu su nestale tri košnice, vlasniku pčela pored njegovog takoođe tri, a pčelarima čiji su pčelinjaci stacionirani u vojačkom ataru ukradeno je preko šest. Po rečima našeg sagovornika šteta iznosi preko hiljadu evra i prijavljena je policiji.
Info Stara Pazova 21.07.2014.
Stanje poljoprivrednih kultura
Prošlonedeljne obilne kiše i visoke temperature poljoprivredne kulture za sada dobro podnose. Šećerna repa je u fazi nalivanja korena, soja u fazi intenzivnog cvetanja, formiranja mahuna i nalivanja zrna u mahunama u donjim spratovima. Kukuruz je u fazi cvetanja i oprašivanja i na njemu je primećen kukuruzni plamenac. Suncokret i voće su najviše zahvaćeni bolestima koje prouzrokuje aktuelno vreme, tako da ih treba češće prskati kako bi se sačuvao rod, savetuju zaštitari.
Info ostalo 21.07.2014.
Uhapšeni osumnjičeni za krađe
Operativnim radom sremskomitrovačke policije identifikovani su i uhapšeni R.M. (56) iz Kraljeva, R.R. (45) i P.V. (39) sa područja Kruševca, koji se sumnjiče da su izvršili dve teške krađe na štetu stranih državljana. Osumnjičeni se terete da su koristeći noć, na parkingu benzinske pumpe pored auto-puta Batrovci - Šimanovci, razbili prozor putničkog automobila "mercedes" i ukrali torbe sa dokumentima i 15.000 evra, a iz prtljažnika "opel vektre" torbu sa ličnim stvarima vlasnika. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, saopštila je jutros sremskomitrovačka Policijska uprava.
Info Stara Pazova 21.07.2014.
Obeležena slava u Vojki
Nakon predavanja istoričara Ranka Končara, o specifičnostima Narodnooslobodilačkog pokreta u Vojvodini, u okviru slave Vojačke partizanske vatre, predstavnici Pokrajinskog, opštinskog i mesnih odbora iz Vojke, Belegiša i Golubinaca, kao i Mesne zajednice Vojka položili su vence na spomenik palim borcima u centru Vojke ispred osnovne škole. Petar Dobrodolac, predsednik MO SUBNOR-a Vojka je podsetio da se ove godine obeležava 70 godina od oslobođenja u drugom svetskom ratu i da su mnogi meštani Vojke položili svoje živote za slobodu. Nakon toga povorka sa pleh muzikom je posetila i vojačko partizansko groblje, a venac je položen i na spomenik na železničkoj stanici.
Info Stara Pazova 18.07.2014.
Sednica SO Stara Pazova
Na početku današnjeg 21-og zasedanja, Skupština opštine Stara Pazova je obaveštena da su Aleksandra Krneta i Saša Milićević istupili iz odborničke grupe Demokratske stranke Srbije. Nakon kraće rasprave, velikom većinom glasova prihvaćeni su rebalansi finansijskih planova Mesnih zajednica: Stara Pazova, Stari Banovci i Vojka, i izmene Finansijskog plana doma zdravlja. Zeleno svetlo dobila je i Odluka o oslobađanju obaveze plaćanja naknade za uređenje građevinskog zemljišta za kompaniju Delta Ril Istejt ( Delta Real Estate) u delu Centralne radne zone, a data je saglasnost na Odluku Nadzornog odbora „Vodovoda i kanalizacije“ o raspodeli dobiti, odnosno pokrića gubitaka.
Dopunjen je Statut „Čistoće“ novim delatnostima: izgradnja puteva i autoputeva, odnosno održavanje saobraćajne signalizacije i delatnošću postavljanje električnih instalacija, odnosno, održavanje javne rasvete. Usvojen je i izveštaj o prošlogodšnjem radu Crvenog krsta kao i Odluka o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije Banovaca.
Info Stara Pazova 18.07.2014.
Završena žetva žita
U Vojvodini žetva žita je završena. Prema prvim zvaničnim procenama ovogodišnji rod je 2,16 miliona tona a to je 525.000 tona manje nego prošle godine. Prosečni prinosi kreću se oko 4 tone po hektaru, rekao je za Radioteleviziju Stara Pazova akademik, doktor Srbislav Denčić, iz Naučnog instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu. Proizvođači pšenice koji nisu primenili adekvatnu agrotehniku imaju rod od 2 do 4 tone po hektaru, dok oni koji su proizvodnju strnina pratili i štitili useve postigli su 8 tona po hektaru. U poređenju sa prošlom godinom, koja je bila rekordna po prinosima, ove godine će hlebnog žita biti manje za oko 20 procenata ali možemo biti zadovoljni.
Celokupni bilansi hlebnog zrna biće dovoljni za naše potrebe, a uz preostale zalihe od 800 tona, žita ćemo imati i za izvoz izjavio je Srbislav Denčić.
Info Nova Pazova 18.07.2014.
Slava hrama u Novoj Pazovi
Sutra u Novoj Pazovi je slava Hrama Prepodobnog Sisoja Velikog. Zbog građevinskih radova koji su u toku, umesto u ovom Hramu, liturgija i program proslave Prepodobnog Sisoja Velikog ove godine će se odvijati u Hramu Svete Petke, rekao je za RTV Stara Pazova atrhijerejski namesnik protojerej stavrofor Mile Jokić. Liturgija počinje u 9 a večernje bogosluženje u 19 časova, nosilac programa je hor „Anđelčići“. Posle večernjeg programa deci a i ostalim parohijanima u porti Hrama Svete Petke biće poslužen sladoled i drugi slatkiši.
Info Stara Pazova 18.07.2014.
Vojačke partizanske vatre
Tradicija Vojačkih partizanskih vatri nastavlja se i ove godine. U nedelju će biti polaganje venaca na spomenike palim borcima u ovom selu. Tradicionalna partizanska slava u Vojki – Vojačke partizanske vatre održava se neprekidno već pola veka. Ove godine će program biti nešto skromniji i biće održan u nedelju, 20. jula, najavio je gostujući u našem programu Petar Dobrodolac, predsednik Mesnog odbora SUBNOR-a. U 10 časova u Domu kulture je planirana svečana akademija na kojoj će govoriti profesor Ranko Končar a u pola 12 će biti položeni venci na spomen obeležje u centru Vojke, nakon čega će povorka posetiti partizansko groblje i spomenik na železničkoj stanici.
Info Stara Pazova 18.07.2014.
Akcije davanja krvi
U julu mesecu će biti održane četiri akcije dobrovoljnog davanja krvi. Prva je 13. jula već održana u Golubincima,a slede akcije 20. jula u Vojki, 27. u Novoj Pazovi i 31. jula u Staroj Pazovi. Ove letnje kampanje se organizuju zbog povećanih potreba za krvlju jer nažalost saobraćajni udesi često zahtevaju ozbiljnije intervencije koje se bez krvi ne mogu ni zamisliti, pa zato iz Crvenog ksta apeluju na sve građane da se odazovu ovim pozivima i daju krv.