Kompaniji za održavanje objekata Wawasan d.o.o. iz Beograda su potrebni higijeničari (muškarci i žene) za redovno održavanje higijene na teritoriji Stare Pazove i Beograda. Poželjno je iskustvo u radu na mašinama za održavanje. Za sve informacije zvati na 011/3190-815 i 060/297-5506.
Zemljoradničkoj zadruzi Agroprom iz Stare Pazove je potreban agronom zaštitar-tehničar. Svi zainteresovani mogu da se jave na telefone 022/315-346 i 062/250-080 ili da pošalju CV na imejl-adresu branam@open.telekom.rs ili da donesu CV lično u kancelariju Zemljoradničke zadruge Agroprom, Zmaj Jovina 8 u Staroj Pazovi.


Pregled najnovijih 10 vesti info


Info Stara Pazova 30.01.2015.
U Bajinoj Bašti završena je izgradnja novih kuća za još 11 porodica, koje su tokom majskih poplava ostale bez domova. Obnova kuća omogućena je zahvaljujući donacijama Fondacije "Pazova za najugroženije". Fondacija "Pazova za najugroženije" donirala je kompletan građevinski materijal potreban za izgradnju jedanaest porodičnih kuća, uključujući stolariju, sanitarije, materijal za izolaciju i zanatske radove. Ova Fondacija je, pored izgradnje kuća u Bajinoj Bašti, pomogla opštinama Osečina, Krupanj i Bajina Bašta sa pumpama za vodu i mašinama za raščišćavanje, kao i 20 porodica u Jameni kojima su na oštećenim kućama zamenjeni podovi, sobna vrata i doniran nameštaj.
Info Vojka 30.01.2015.
Finansijski plan MZ Vojka za 2015. godinu sa odobrenim aproprijacijama po odluci o rebalansu budžeta opštine Stara Pazova iznosi 10 miliona dinara, čulo se na na ovonedeljnoj sednici Saveta MZ Vojka. Ujedno je doneta odluka o planu nabavki mesne zajednice za ovu godinu, pri čemu su se članovi Saveta rukovodili raspoloživim sredstvima. Kako je obrazložio Ljuban Skopljak, predsednik, jedan deo sredstava je ostavljen i za eventualne hitne radove u naselju. Usvojen je izveštaj Komisije za popis imovine MZ Vojka i doneta odluka o učešću na konkursu za sufinansiranje kulturnih manifestacija od interesa za opštinu u 2015. godini, objasnio je Skopljak, nadajući se da će Likovna kolonija Kosmik art, koja se održava već četvrt veka, dobiti podršku za svoje 25. održavanje.
Info Nova Pazova 29.01.2015.
Danas oko 12 časova u ulici Kralja Petra I Karađorđevića kod broja 24 u Novoj Pazovi izbio je požar na trošnoj kući u kojem su prema nezvaničnim podacima lakše povređena dva lica. Vatrogasna jedinica Stara Pazova je po pozivu stigla na lice mesta i lokalizovala vatrenu stihiju čime se sprečilo dalje širenje vatre na okolne kuće. Po rečima očevidaca u privremeno sagrađenom objektu živeli su sredovečna ženska osoba i njen otac u veoma skromnim uslovima.
Info Stara Pazova 29.01.2015.
U nedavnom razgovoru za RTV Stara Pazova tehnički direktor Vodovoda Vladimir Kiković izjavio je da je voda na celokupnoj vodovodnoj mreži naše opštine bakteriološki i hemijski ispravna za piće. On je takođe istakao da građani ne podležu pričama da je voda neispravna, jer tu priču plasiraju firme koje proizvode filtere za vodu namenjene za kućnu upotrebu. Kiković je takođe istakao da se sve analize vode koje se rade direktno proslede republičkoj i pokrajinskoj sanitarnoj inspekciji koja redovno kontroliše kvalitet vode u našoj opštini.
Info Stara Pazova 28.01.2015.
Opština Stara Pazova, na čelu sa predsednikom Đorđem Radinovićem, odazvala se još jednoj u nizu brojnih humanitarnih akcija van granica svoje teritorije, ovog puta pridruživši se akciji organizacije „Čuvari srpskog identiteta i srpske tradicije“ iz Borova u Republici Hrvatskoj. Svojom donacijom svetosavskih paketića, Opština je dala doprinos proslavi praznika Sv. Save, namenjenih za 500 dece sa prostora istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, čiji je organizator Eparhija osječkopoljska i baranjska Srpske Pravoslavne Crkve. Delegaciju koju su, pored predsednika Opštine, činili Bogdan Miljević, predsednik IO Saveta MZ Stara Pazova i Dušan Sarapa, član Opštinskog veća Opštine Stara Pazova u Belom Manastiru srdačno je dočekao episkop osječkopoljski i baranjski Gospodin Lukijan, a pored susreta i prijema održana je i služba u manastirskoj crkvi, kojoj su prisustvovali svi gosti.
Svečana podela paketića i darova za decu, uz prigodnu akademiju i program održana je na Svetosavskoj Akademiji u Vukovaru, u nedelju 25. januara, koju je organizovala pomenuta Eparhija Srpske Pravoslavne Crkve sa svojim sveštenstvom i narodom. Njegovo Preosveštenstvo episkom Lukijan još jednom duboko je zahvalio svim ljudima dobre volje, naročito predstavnicima staropazovačke opštine, koji su ove godine doneli posebnu radost među najmlađe, ne samo brigom kao bratskim solidarnim gestom, već i ličnom posetom, koja će svima zadugo ostati u sećanju.
Info Stara Pazova 28.01.2015.
U noći između 18. i 19. januara NN lica izvršila su nelegalan upad u reciklažno dvorište JKP Čistoća u Staroj Pazovi pri čemu su otuđili psa koji se nalazio u pomenutom dvorištu na privremenom čuvanju. Naime u ovom dvorištu na privremenom čuvanju nalaze se čipovani vlasnički psi pronađeni na ulicama, koji se tu zadržavaju do pronalaska vlasnika. O ovom slučaju obaveštene su sve nadležne službe, izjavio je za RTV Stara Pazova Bogdan Miljević koordinator radnih jedinica u JKP Čistoća, a kao jedino rešenje istakao je neophodnost promene svesti svih građana da više povedu računa o svojim psima i da ih ne puštaju na ulice.
Info Stara Pazova 28.01.2015.
Na području staropazovačke opštine u protekla tri meseca, od novembra do danas, palo je 170 litara kiše po kvadratnom metru, od toga u januaru je palo 40 litara. Tokom većeg dela meseca bilo je povremenih padavina i kreću se u okvirima višegodišnjeg proseka. Temperature vazduha u januaru su od 0 do 8 stepeni Celzijusa, a zemljišta od 0 do minus 2 stepena. Aktuelni agrometeorološki uslovi i više temperature vazduha za sada ne remete fazu mirovanja prezimljujućih poljoprivrednih kultura. Zbog raskvašenog zemljišta i blata obilazak njiva, voćnjaka, vinograda i pčelinjaka je otežan ali stručnjaci preporučuju povremeno praćenje stanja useva i zasada zbog pojave bolesti i štetočina.
Na ozimoj pšenici ima simptoma rđe i sive pegavosti, dok je broj biljaka sa simptomima pepelnice mali. Na ječmovima je primećena mrežasta pegavost. Učestale zimske padavine i dugotrajni period vlaženja lista povećali su rizik od infekcija prouzrokovača oboljenja kore i drvenastog dela voćaka na svim koštičavim voćnim vrstama. Posebno su podložni infekcijama zasadi kajsije, breskve i trešnje, a u manjoj meri šljiva i višanja.
Info Stara Pazova 27.01.2015.
Predsednik opštine Đorđe Radinović sa saradanicima posetio je danas, na Svetog Savu, školu za osnovno i srednje obrazovanje “Anton Skala“ i Osnovnu školu “Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi. Svečani slavski obred u školi “Anton Skala“ obavili su Dejan Erić i Nikola Despot, sveštenici staropazovački a kum slave bio je predsednik Opštine Đorđe Radinović, koji je uručio tablet računare najgrađenim đacima i slatke paketiće učenicima. Prisutne je pozdravila direktorka Tanja Todorović a svečanu priredbu pripremili su učenici škole i njihovi drugari iz dnevnog boravka “Iskorak“.
Uz vino, žito, sveću i kumove, prošlogodišnjeg Bogdana Miljevića i ovogodišnjeg Vladimira Kikovića, svečani slavski obred u školi “Boško Palkovljević Pinki“ obavio je jerej Nikola Despot. U ime ustanove prisutne je pozdravio direktor Milan Predojević a učenici su u čast Svetom Savi izveli odlično zamišljen dramski prikaz protkan recitalom, pesmama i video bimom. Bila je to i prilika da se nagrade učenici koji su bili najuspešeniji na likovnom i literarnom konkursu koji je povodom Savindana organizovan u školi i najbolji sportisti.
Info Stara Pazova 27.01.2015.
U susret školskoj slavi, Svetom Savi, u novopazovačkoj školi, koja nosi ime prvog srpskog arhiepiskopa, svetitelja i prosvetitelja, sinoć je održana Svetosavska akademija. Uz prigodnu besedu, prisutne je pozdravio direktor Strahinja Blagojević, uručivši knjige učenicima koji su bili najuspešniji na likovnom i literarnom konkursu koji je povodom Savindana organizovan u školi, a nagrađeno je 20 likovnih i 15 literarnih radova. U veoma efektnom programu pod nazivom „Sveti Sava ćirilicom piše„ učenici su vešto objedinili dramski igrokaz, recital i pesmu, podsetivši na značaj dela braće Ćirila i Metodija, koji su tvorci glagoljice i starocrkvenoslovenskog jezika. Svetosavsku akademiju su svojim nastupom obogatili dečji anasambli KUD „Mladost“ i OKUD „Sveti Sava„.
Info Stara Pazova 27.01.2015.
Savet Mesne zajednice Stara Pazova sinoć je jednoglasno usvojio Finansijski plan mesne zajednice za tekuću godinu kojim su predviđeni ukupni prihodi u iznosu od 20 miliona dinara. Na sednici je jednoglasno usvojen i Plan javnih nabavki za 2015. godinu. Ukupno je za javne nabavke u tekućoj godini predviđena suma od 11 miliona 961 hiljada dinara. Za radove je predviđena suma od 6 miliona i 100 hiljada dinara, za dobra, odnosno nabavku električne energije 2,5 miliona dinara, a za nabavke na koje se ne primenjuje Zakon predviđeno je 2 milona i 711 hiljada dinara.