Vesti u poslednjih nedelju dana
starije vesti se nalaze u arhivi

Info Vojka 03.12.2016.
Zbog rekonstrukcije centra mesta, u ponedeljak 5. decembra ujutru, doći će do značajnih izmena u režimu saobraćaja u Vojki. Ljuban Skopljak, predsednik Saveta Mesne zajednice Vojka je gostujući u našem programu najavio da prva dva autobuska stajališta iz pravca Stare Pazove ostaju u funkciji, a autobusko stajalište u centru biće izmešteno u ulicu Nešinu, za oba pravca. Stajalište u Karađorđevoj ulici, iz pravca Krnješevaca biće pomereno pedesetak metara do parkinga kod groblja. Autobuski saobraćaj iz pravca Stare Pazove kretaće se do raskrsnice sa ulicom Vojvode Putnika, kojom će autobusi ići do Solunske, zatim, Save Čobanovića odakle ulaze u ulicu Nešinu gde su i alternativna stajališta. Autobusi odatle idu ulicom Stevana Popova, do ulice Sestara Grujić ka Krnješevcima. Putnička vozila i kamioni iz pravca Krnješevaca skretaće u ulicu Sestara Grujić, zatim Braće Ninković, i ulicom Dušana Đurića prema Novoj Pazovi. Iz pravca Stare Pazove putnička vozila i kamioni skretaće levo, u Vojvođansku ulicu, zatim Solunsku, Bosansku, Save Kovačevića, odakle skreću levo u ulicu Dušana Đurića ka Novoj Pazovi, ili desno, u ulicu Braće Ninković i Sestara Grujić, ka Krnješevcima. Skopljak je meštane Lenjinove ulice obavestio da će morati da koriste ulice: Svetoga Save, Bogosava Grujina, Nikole Filipina, do raskrsnice Karađorđeve i ulice Sestara Grujić prema Novoj Pazovi. Za očekivati je da novi režim saobraćaja bude na snazi narednih petnaest dana, postavljena je odgovarajuća saobraćajna signalizacija, a Skopljak je zamolio učesnike u saobraćaju za razumevanje i da prilagode vožnju uslovima.
Info Nova Pazova 02.12.2016.
Povodom desete godišnjice formiranja, 204.-te vazduhoplovne brigade koja bazira na aerodromu Batajnica, predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je ovu jedinicu Ordenom za zasluge u odbrani i bezbednosti trećeg stepena, koji je zameniku komandanta, pukovniku Željku Biliću, uručio Milorad Simić, izaslanik predsednika republike. U kraćem obraćanju pukovnik Bilić je podsetio na 1949. godinu, na formiranje 204. lovačkog avijacijskog puka, i naglasio da svetle tradicije nadahnjuju i danas pripadnike jedinice da odgovorno izvršavaju zadatke. Milorad Simić je preneo čestitke i pozdrave predsednik Srbije, pozdravio penzionisane pripadnike brigade i podsetio na vazduhoplovce koji su poginuli u borbama za slobodu. Nakon svečanog defilea, za isticanje u radu uručene su diplome Odeljenje majora Zorana Radosavljevića, a izaslaniku predsednika Srbije, Generalu Ljubiši Dikoviću, komandantu ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane generalu Ranku Živaku i bivšem komandatu brigade, brigadnom generalu u penziji Mirku Vraniću, uručene su makete vazduhoplova iz sastava brigade.
Info Stara Pazova 02.12.2016.
U ponedeljak u 12.00 časova u zgradi Opštine Stara Pazova biće održan sastanak predstavnika staropazovačke opštine i državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Ivana Bošnjaka. Teme razgovora biće nadležnosti Ministarstva i usaglašavanje sa izmenama Zakona o lokalnoj samoupravi. Biće reči i o planovima Ministarstva za 2017. godinu, odnosno, upoznavanje sa obavezama lokalnih samouprava u predstojećoj godini. Sastanku će prisustvovati: Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, Milan Beara, zamenik predsednika Opštine i Marina Savić, pomoćnica predsednika Opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 02.12.2016.
Dana 03.12.2016. godine u Novoj Pazovi u periodu od 09 do 13 časova bez struje u industrijskoj zoni će biti trafostanice Zorčić i Energosistem, a u periodu od 10:30 do 11:30 u Novoj Pazovi bez struje će biti trafostanica Lidl.
Info Stara Pazova 02.12.2016.
Povodom predstojećeg Sajma turizma u Beogradu, TO opštine Stara Pazova organizovala je prvi radni sastanak svih turističkih organizacija Srema radi dogovora oko zajedničkog izlaganja na štandu pod nazivom “Divan je kićeni Srem”. Trebalo bi da učestvuje oko devet TO, na prostoru oko 100 kvadratnih metara, a umesto Surčina koji je bio učesnik prošle godine, priključiće im se TO opštine Sremski Karlovci. Regionalno umrežavanja svih turističkih organizacija sremskih opština, pruža veću vidljivost turističkih potencijala i nudi bogatiju ponudu zainteresovanim turistima. Zajedničke ideje i stavove kao i preciznije dogovore kako će se koja TO predstaviti na Sajmu u cilju što bolje promocije biće utančeni na sledećem radnom satranku sredinom decembra u Šidu.
Info Novi Banovci 02.12.2016.
Povodom 65-te godišnjice uspešnog rada, Kulturno umetničko društvo „Branko Radičević“ iz Novih Banovaca organizuje sutra u 19.00 časova, u domu kulture svečani koncert. Po rečima Vojislava Simića, umetničkog direktora, predstaviće se sve sekcije kolektiva koji okuplja preko 120 članova, a u subotu će nastupiti i vetarani.
Koncert će biti solistički, bez gostiju među učesnicima, ova godina je po rečima Simića za novobanovački „Radičević“ bila uspešna, bilo je zapaženih nastupa na smotrama.
Info Stara Pazova 02.12.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi i Inđiji su uhapsili N.Š. (25), V.J. (29), N.J. (22) iz Belegiša i J.B. (22) iz Starih Banovaca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili šest teških krađa. Oni se terete da su prošlog meseca, u toku noći, podesnim predmetom obili šest prodavnica na području opština Inđija i Stara Pazova iz kojih su ukrali veću količinu cigareta. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 02.12.2016.
Crveni krst Opštine Stara Pazova je povodom svetskog dana borbe protiv side delio sugrađanima na gradskom trgu i u srednjoj školi edukativne brošure i kondome. Akcija je organizovana u saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine i Srbije. Niz aktivnosti i javnih manifestacija povodom Svetskog dana borbe protiv side, pa je tako i ova imala za cilj da se skrene pažnja na prevenciju, stoga su deljeni i kondomi. Ceo mesec decembar će biti u znaku serije predavanja i interaktivnih radionica pre svega u srednjim školama, jer u CK smatraju, da je upravo ova grupa građana rizična zbog svoje znatiželje i smelosti.
Info Stara Pazova 02.12.2016.
Briga o deci i zdravstvena zaštita dva su strateška cilja Rotari kluba Stara Pazova i s tom namenom, sutra organizuje humanitarnu predstavu. Sredstava od ulaznica i dodatna, koje će donirati klub, namenjena su za kupovinu četiri oksimetra za potrebe dečjih dispanzera pazovačkog doma zdravlja. Pozorišnu predstavu „Hedersfild“ u izvođenju pozorišta „Kastelum“ iz Kostolca Rotari klub organizuju u saradnji sa Centrom za kulturu, a biće odigrana u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi večeras u 20 časova.
Info Stara Pazova 02.12.2016.
Spomen kuća Janka Čmelika u Staroj Pazovi nedavno je opet bila na udaru vandala. Kuća je ispisana, po njoj su izlepljeni posteri, a otkinut je kućni broj i daske sa kapije. Bacanje kamenica i limenki u dvorište i na kuću, kao i udaranje na kapiju i vrata uz pogrdne uzvike, sporadično se ponavlja, već dugi niz godina, rekla je domarka Čmelikove kuće, Vjeročka Podlavicki. Ona je sama prekrečila natpise i skinula postere nagih žena,ali strahuje da će se ovaj nemili događaj opet ponoviti. Agresija na ovaj spomen dom, simbol antifašističkog otpora Slovaka u Staroj Pazovi, pokazuje malo znanja, a još manje poštovanja, prema istoriji.
Info Stara Pazova 02.12.2016.
Dva učenika iz opštine Stara Pazova izabrana su za članove Panela mladih savetnika Zaštitnika građana koji će imati priliku da prenesu Zaštitniku građana i njegovoj zamenici za prava deteta teme koje su važne deci i mladima, ukažu na problemem sa kojima se susreću i pokrenu pitanja od značaja koji će unaprediti položaj dece i mladih u Srbiji. Panel mladih savetnika Zaštitnika građana formiran je 2010. godine i predstavlja grupu od 30 dece i mladih među kojima su se našli i Stefan Grubješić iz Stare Pazove i Ognjen Pavlović iz Nove Pazove, učenici 8. razreda koji će 10. decembra lično razgovarati sa Zašititnikom građana. Stefan i Ognjen jedini su učenici iz Srema koji će u susretima sa Zaštitnikom građana imati priliku da iznesu svoje predloge u cilju poboljšanja njihovog položaja i ukažu na probleme mladih.
Info Stara Pazova 02.12.2016.
Zbog povećanog broja zahteva za zamenu lične karte na starom obrascu, obaveštavamo građane, da se od sutra, 1.12. pa do 31.12.2016. godine, uvodi celodnevno radno vreme nadležnih šaltera za izdavanje ličnih karti i pasoša i to: radnim danom, subotom i nedeljom od 08,00 do 20,00 časova. Ovo radno vreme važi za sedište Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici i policijske stanice u Rumi, Staroj Pazovi, Inđiji, Pećincima, Irigu i Šidu. Termini za prijem zahteva se mogu zakazati od 07,00 časova pa nadalje, na šalterima za podnošenje zahteva za lične karte i pasoše.
Info Stara Pazova 30.11.2016.
U koliko lokalna skupština usvoji predloženi tekst Nacrta odluke o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim administrativnim taksama, koji je na javnoj raspravi do 7. decembra, za zahtev, molbu, predlog, prijavu i drugi podnesak plaćaće se lokalna administrativna taksa 300,00, umesto dosadašnjih 290,00 dinara. Za žalbu protiv rešenja, za rešenja koja donose organi opštine i za uverenja predložene su veće takse za deset dinara od dosadašnjih. Predloženo je uvođenje nove takse za izdavanje rešenja kojim se odobrava obavljanje taksi prevoza od 900,00 dinara, za izdavanje taksi dozvole 1.600,00 dinara. Za izdavanje lokacijskih uslova za trafo stanice predviđa se taksa od 18.000,00 dinara, za lokacijske uslove za pomoćne objekte, odnosno, garaže, ostave i drugo, predlaže se nova taksa od 10.000 dinara po kvadratu, a za parkinge 450,00 dinara za jedan kvadratni metar. Javna rasprava o nacrtu ove odluke traje do 7. decembra, a pisane primedbe se mogu predati na pisarnici Opštinske uprave opštine Stara Pazova ili na mejl rasprava@starapazova.rs.
Info Stara Pazova 30.11.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za Ž. D. (46) iz Banovaca i M. P. (61) iz Belegiša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilje u porodici. Sumnja se da je Ž.D. verbalno i fizički napao roditelje a M.P. suprugu. Oni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 30.11.2016.
Zbog elektromontažnih radova, dana 01.12.2016. godine u naselju Banovci-Dunav u periodu od 11 do 12 časova bez struje će biti potrošači koji su priključeni na trafo-stanicu Dunav 1 i trafo-stanicu Motel.
Info ostalo 30.11.2016.
Operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji, rasvetljeno je 14 teških krađa na štetu vlasnika vikendica na području Opštine Inđija. Policija je pronašla 52-godišnjeg muškarca za kojeg se sumnja da je od septembra ove godine, provaljivao u vikend-kuće čiji su vlasnici bili odsutni i krao alat, tehničku robu, hranu, piće, gorivo. Ukradene predmete je prodavao na pijacama i otpadima sekundarnih sirovina u Beogradu i Staroj Pazovi. Policija je pronašla jedan deo ukradenih predmeta i vratila vlasnicima.

Protiv osumnjičenog, podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu.
Info Stari Banovci 29.11.2016.
Planirano isključenje vode za 30.novembar 2016. u naselju Stari Banovci, zbog zamene merača protoka. Od 9h vode neće imati gradjani u sledećim ulicama: Grčka, Stevana Tišme, Predraga Večerinca, Pavla Šašića, Braće Trninić i okolnim manjim ulicama. Uspostavljanje normalnog vodosnabdevanja treba očekivati oko 12 časova. Vodovod i kanalizacija se zahvaljuju gradjanima na razumevanju.
Info Stara Pazova 28.11.2016.
U Klubu poslanika u Beogradu zamenik predsednika Opštine Stara Pazova, Milan Beara potpisao je Ugovor sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije i Jedinicom za upravljanje projektima (JUP) u cilju rešavanja stambenog pitanja izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje nisu trajno obuhvaćene u ranije preduzetim merama lokalne samouprave, a žive na teritoriji opštine Stara Pazova. Novopotpisanim Ugovorom nastavlja se praktična primena Regionalnog stambenog programa za izbegla lica, kroz koji je do sada u opštini Stara Pazova rešeno pitanje stanovanja za više od 50 porodica u pomenutom statusu. Novim Ugovorom, kojim je za Opštinu Stara Pazova opredeljeno 270.000 evra, biće obuhvaćena nabavka građevinskog materijala pojedinačno u vrednosti od 4.500 do 9.000 evra, naglašava zamenik predsednika opštine Milan Beara. Prema Bearinim rečima, očekuje se da će, u zavisnosti od procenjenog stanja na terenu, biti konačno rešen problem stanovanja za dodatnih 30 ili više od 30 porodica u opštini, što će biti sprovedeno kroz zvaničan Konkurs Opštine i zakonom predviđenom komisijskom procedurom. Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić istakao je važnost spremnosti i efikasnosti lokalnih samouprava da program sprovedu na potpisivanju ugovora sa 53 lokalne samouprave. Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, odnosno za oko 74.000 ljudi u regionu.
Info Stara Pazova 28.11.2016.
U sedmom kolu Superlige odbojkašice Jedinstva pobedile su u Staroj Pazovi Futog sa 3:0 u setovima i sa 16. bodova sačuvale mesto u vrhu tabele. Odbojkaši Jedinstva iz Stare Pazove poraženi su u sedmom kolu Superlige u Kleku od ekipe Klek Srbijašume sa 3:1 i sa četiri boda nalaze se na devetom mestu na tabeli. Odbojkašice Omladinca iz Novih Banovaca u sedmom kolu Prve lige izgubile su u Gornjem Milanovcu od Takovo Zvezda Helios sa 3:1.
Štampariji Majopromet potrebni radnici za rad u proizvodnji:ofset mašinista, sito štampar i knigovezac.Na konkurs se mogu javiti i kandidati bez radnog iskustva, koji se mogu obučiti za rad na mašinama.Za više informacija pozvati na telefon broj 022/311-895 kao i na telefon broj 022/311-142.
Štampariji Komazec potrebno 5 radnika grafičke struke, majstori na tabačnoj i roto štampi i radnici na doradi. Prijave slati na dookomazec@yahoo.com ili javiti se na broj 022/561-641
Firmi Big-plast iz Stare Pazove potreban regler mašina za brizganje plastike. Potrebno znanje zamene alata. Rad u smenama. Svi zainteresovani mogu doći na razgovor u ulicu Branka Radičevića broj 76 ili pozvati na telefon broj 022/315-053