Potrebni zidari i pomoćni radnici za rad na gradilištu u Staroj Pazovi. Za više informacija zvati na telefon 062/620-410.
Firmi Plamen iz Inđije potreban je jedan mašinski inženjer, obavezno je znanje engleskog jezika, poželjno poznavanje programiranja CNC mašina, projektovanje i konstruisanje alata. Takođe je potreban i jedan radnik za rad na mašinama za plastiku, obavezno je radno iskustvo i znanje postavljanja alata na mašinu i uspostavljanja radnog ciklusa. Prijave se mogu slati do 4.08. 2014. godine na Plamen doo, Kralja Petra Prvog bb, 22320 Inđija, ili na imejl office@plamen.rs.


Pregled najnovijih 10 vesti info


Info Stara Pazova 31.07.2014.
Danas poseta nemačke delegacije
U posetu opštini Stara Pazova danas dolazi delegacija nemačke Pokrajine Baden-Virtemberg na čelu sa gospodinom Francom Unterštelerom, ministrom državnog Ministarstva životne sredine, klime i energetike. Ovo je prvi susret koji će se održati u Staroj Pazovi u cilju dalje realizacije projekta izgradnje Postrojenja za prerađivanje otpadnih voda. Cilj projekta je upravljanje otpadnim vodama, odnosno izgradnja prečistača otpadnih voda i prozvodnja biogasa od koga se dobija toplotna i električna energija. Do sada je završena studija izvodljivosti i opravdanosti, koju je uz podršku pomenutog Ministarstva Pokrajine pripremio Institut iz Štutgarta, jedan od najpoznatijih i najcenjenijih instituta u Evropi.
Sledeći korak je izrada projekta za izgradnju prečistača otpadnih voda. Projekat finansira Državno ministarstvo Pokrajine, uz ličnu podršku ministra Franca Unterstelera.
Info Stara Pazova 31.07.2014.
Kuće za najugroženije u Bajinoj Bašti
Fondacija Pazova za najugroženije sutra u Bajinoj Bašti potpisuje ugovore sa 10 domaćinstava i protokol o saradnji sa opštinom Bajina Bašta. Fondacija donira kompletan građevinski materijal, uključujući stolariju, sanitarije, materijal za izolaciju i zanatske radove. Radi se o 1.150 kvadratnih metara neto stambenog prostora i procenjuje se da će vrednost donacija biti oko 20 miliona dinara, zahvaljujući činjenici da će kuće biti građene dobrovoljnim radom. Pazovačka Fondacija je ovu donaciju namenila najugorženijim domaćinstvima čiji su domovi na udaljenim i teško pristupačnim mestima Opštine Bajina Bašta, koja je i sačinila spisak najsiromašnijih porodica.
Naša fondacija je pomoć namenila upravo stanovništvu koje je ostalo i bez domova i koje se bavi poljoprivredom.
Info ostalo 31.07.2014.
Kuće za porodice izbeglica
Danas je u zgradi Opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički, predsednica Opštine, potpisala ugovor o dodeli kuće sa okućnicom Jaku Iliću iz Brestača, vrednosti od 810.000 dinara, u okviru programa otkupa kuća sa okućnicom za izbegličke porodice. Sredstva je obezbedio Komeserijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, a opština Pećinci učestvuje sa 10 posto. Ovo je treća kuća koju opština Pećinci dodeljuje ove godine. Trenutno su u toku još dva konkursa za rešavanje stambenih pitanja izbegličkih porodica: dodela pomoći u građevinskom materijalu za koji se ovih dana očekuje konačna lista korisnika i davanje u zakup pet montažnih kuća u Ogaru uz mogućnost otkupa. Već ranije tokom ove godine 7 porodica je dobilo pomoć u građevinskom materijalu, a 13 izbegličkih porodica je kroz program ekonomskog osnaživanja dobilo sredstva za rad poput alata, mašina i grla stoke.
Info Stara Pazova 31.07.2014.
Akcija davanja krvi
Uposlednjoj julskoj akciji davalaštva krvi održanoj danas u Staroj Pazovi do 11 časova odazvalo se 30 dobrovoljnih davalaca. Akcija je trajala od 8 do 14 časova,a odvijala se u transfuziološkom autobusu smeštenom ispred zgrade SO Stara Pazova. Obzirom na stalne apele koji dolaze iz Instustuta za transfuziju krvi ova letnja kampanja je značajna jer obezbeđuje rezerve krvi neophodne za hiruške intervencije.
Info Stara Pazova 31.07.2014.
Zaštita biljaka
Učestale kiše, visoka vlažnost vazduha i visoke temperature utiču na veću pojavu bolesti i štetočina na voću, vinovoj lozi i povrća. Voćari,vinogradari,povrtari, a sve češće i ratari hemijska sredstva upotrebljavaju sve više kako bi zaštitili zasade i useve od bolesti i korova. Lazar Klještanović, iz Poljoprivredne stručne službe u Rumi kaže da bolesti ove godine ima i previše. Primena hemijskih sredstava je skupa a njihova upotreba u lancu ishrane sve prisutnija i štetna. O karenci namirnica u ovo vreme kada je bitno zaštiti useve teško da se može voditi računa, zbog toga proizvođači u poslednje vreme pribegavaju drugim načinima suzbijanja bolesti. Primena bioloških preparata je u fazi istraživanja.
Info Stara Pazova 30.07.2014.
Unapređenje društvenog položaja
Osobe sa invaliditetom uporno se bore za unapređenje svog društvenog položaja. Prema rečima Gorana Rajkovića, predsednika Udruženja paraplegičara Fruška gora – Srem sa sedištem u staropazovačkoj Opštini, u nadležnom Ministarstvu su tokom jula meseca vođeni konstruktivni razgovori. Rajković očekuje da u kratkom roku bude urađen nacrt Zakona o invalidskim organizacijama, kao i Zakon o socijalnoj zaštiti osoba sa invaliditetom. U narednih mesec dana u udruženjima osoba sa invaliditetu u toku je javna rasprava o Zakonu o ortopedskim, odnosno, medicinskim pomagalima.
Info Stara Pazova 29.07.2014.
Program proslave Dana Stare Pazove
Savet Mesne zajednice Stara Pazova sinoć je jednoglasno usvojio Program proslave Dana Stare Pazove, Svetog Ilije. Centralna manifestacija će biti upriličena u petak u restoranu „Vojvodina“ uz prisustvo gostiju iz Slovačke, Poljske, Hrvatske i Srebrenice, sa kojom Stara Pazova ima potpisanu Povelju o bratimljenju. U okviru obeležavanja mesne slave svečano će biti dodeljene Plakete sa Poveljom Mesne zajednice za 2014. godinu najuspešnijim Staropazovčanima u oblasti obrazovanja i vaspitanja, kulture i sporta, novčana nagrada u iznosu od 20 hiljada dinara biće uručena učenicima generacije staropazovačkih osnovnih škola i najboljem učeniku ŠOSO „Anton Skala“ iz Stare Pazove, a povodom 95 godina od osnivanja FK „Jedinstvo“ biće dodeljene diplome veteranima starijim od 75 godina.
U subotu, na Svetog Iliju, na stadionu „Jedinstvo“ u Staroj Pazovi biće odigrana prijateljska fudbalska utakmica između FK „Jedinstvo“ i fudbalskog kluba iz mesta Miloslavov iz Republike Slovačke.
Info Stara Pazova 29.07.2014.
Nestabilno vreme do subote
Naše područje se još uvek nalazi u crvenoj zoni kada je reč o vremenskim nepogodama. Velika vlaga i nestabilna vazdušna masa uslovljavaju obilne padavine i grmljavinske nepogode na širem području naše teritorije. Obilne kiše praćene vetrom, munjama i pucanjem gromova su uobičajena meteorološka pojava za letnji period. Slično je bilo leta 1999. i 2011. godine. Sve su to ćudi prirode, dodaju meteorolozi i ne slažu se da je aktuelno nevreme posledica klimatskih promena. Goran Mihajlović, načelnik Hidrometeorološkog zavoda Srbije kaže da su slične vremenske prilike zabeležene, ipak 50 litara kiše po kvadratu koliko je palo na području staropazovačke opštine tokom jednog popodneva je prosečna količina za ceo jul.
Promenljivo, oblačno i nestabilno vreme zadržaće se i narednih dana, sve do subote. Za dane vikenda doći će do stabilizacije vremena ali će temperatura biti nešto niža. Prema mesečnoj prognozi vremena, sa ređom pojavom pljuskova i stabilnije vreme iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije najavljuju za prvih deset dana avgusta.
Info Stara Pazova 28.07.2014.
Požar u Staroj Pazovi
Jutros je izbio požar u kući porodice Van Der Zajden u Staroj Pazovi. Ekipa Radio-televizije Stara Pazova na licu mesta u razgovoru sa Tanjom Van Der Zajden saznala je da je požar izbio u kuhinji, verovatno jutros, na elektičnoj instalaciji i da se na sreću nije proširio na gasne instlacije. U kući, na spratu, spavala je porodica Van Der Zajden. Požar su primetili tek kada su se probudili, nešto posle osam sati, pozvali su vatrogasce koji su stigli u vrlo kratkom roku, rekla je gospođa Van Der Zajden. Svi ukućani su dobro a materijalna šteta je znatna.
Info Stara Pazova 28.07.2014.
Bolesti na biljkama zbog vremena
Tokom protekla 24 časa na teritoriji staropazovačke opštine palo je između 50 i 55 litara kiše po kvadratnom metru, a bilo je i olujnog vetra. Kukuruz, suncokret, vinova loza i povrće su polegli a na pojedinim mestima stvorile su se vodene depresije, na kojima će ukoliko se zadrži voda biljke propasti, kaže Marka Hric, diplomirani agronom iz Stare Pazove. Ovogodišnje vremenske prilike nisu naklonjene biljkama na kojima se zbog učestalih padavina, visokih temperatura i visoke vlažnosti vazduha pojavljuju bolesti. Na šećernoj repi je prisutna cerkospora, suncokretovoj glavici voda ne prija, povrće, voće i vinovu lozu treba štititi sredstvima na bazi bakra.