VEST: Saobraćajna policija ove nedelje pojačano kontroliše saobraćaj • Odnošenje kabastog otpada u subotu iz Podunavlja • U utorak isključenje struje u Vojki • ŽRK Mladost i naredne sezone u elitnom društvu Provram • Omladinac u opštinskom derbiju pobedio Jedinstvo 1:0, Radnički poražen u Novoj Pazovi • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Sport Nova Pazova 22.01.2024.
Rukometašice Mladosti izgubile u 11. kolu Super rukometne lige

srl.rsRukometašice Mladosti iz Nove Pazove poražene su na gostujućem parketu u Kragujevcu rezultatom 24:20, i tako porazom započele takmičenje u novoj, kalendarskoj godini.


Nervozno su oba rivala startovala, tako da smo prvi pogodak videli tek na isteku četvrtog minuta (0:1). Nakon izjednačene igre, Radnički golom Valentine Božinović prvi dolazi do prednosti od dva gola (4:2, 10.min), no gošće ubrzo dolaze do izjednačenja.


Usledio je period igre u kome Kragujevčanke ponovo imaju dva gola viška, no Pazovčanke i to vođstvo uspevaju da anuliraju (7:7, 20.min). Od tog trenutka na parketu hale Jezero je postojao samo jedan tim. Granitna odbrana pod komandnom palicom raspoložene Amne Pidro i raznovrsnost u fazi napada, gde su domaće igračice pogađale sa svih pozicija dovodi do serije 5:0 i krajnjeg vođstva na isteku 30. minuta, 12:7. Krenule su novopazovčanke odlučnije na samom startu drugog poluvremena i svele prednost domaćina na samo dva gola (14:12, 37.min), no Radnički odbija taj nalet i u značajnom delu ovog dela igre održava konstantnu prednost od 3 do 4 gola.


I pored velikih ataka igračica Mladosti, domaće rukometašice su sigurnom igrom držale utakmicu pod kontrolom za krajnji rezultat 24:20.


U redovima Radničkog najefikasnije su bile Andrea Boner sa 6 dok su Helena Inđić i Dunja Tasić dodale po 4 pogotka, a kod gošći titulu najboljeg strelca ponele su Nikoleta Lazarević sa 6 i Tina Paunić sa 4 postignuta gola. Nakon ovog susreta, Mladost se spustila na 5. mesto tabele sa 13 bodova. 


U sledećem kolu Super rukometne lige Novopazovačka ekipa igra na svom terenu, u nedelju 28. januara od 18 časova sa ekipom Naise. Ako Mladost dođe do trijumfa, vraća se ponovo na 4. mesto tabele.