VEST: U Staroj Pazovi obeleženo 79 godina od pobede nad fašizmom • Odnošenje kabastog otpada u subotu iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca • U petak, 10. maja isključenje struje u Surduku • Brojnim aktivnostima CK Stara Pazova obeležava Nedelju Crvenog krsta Akcija • Dom zdravlja povodom Međunarodnog dana patronažnih i medicinskih sestara • ŽRK Mladost i naredne sezone u elitnom društvu Provram • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Sport Stara Pazova 24.05.2023.
Nesalomivi šampion "belog sporta" - Novak Đoković

Pojedinci pamte velike šampione teniskih terena poput Andrea Agasija, Pita Samprasa, Bjorn Borga i drugih. Od Tokija do Milvokija, gotovo sigurno ne postoji osoba koja barem jednom u svom životu nije čula za apsolutnog dominatora sa teniskim reketom u rukama - Novaka Đokovića.


Na prvi pomen naše malene države Srbije, čak i ako neko ne zna gde se nalazi, sigurno je da znaju ko je čuveni "Nole" kako mu se iz milošte tepa. Kada se na gomili saberu sve Novak Đoković titule, teško je da bi svi sprski teniseri zajedno mogli da skupe toliko. Upravo je to ono što ga izdvaja od ostalih i stavlja ga na pijedestal daleko iznad svega u svetu tenisa.


Srbija je ponosna jer ima jednog takvog pojedinca da je predstavlja u svetu. Jako često ćete u novinama pročitati "Novak Đoković finale", jer to je gotovo izvesna pojava kada je dominacija na turnirima u pitanju. Naš ekspert za klađenje Jadranka Sojkić pomno prati Noletove mečeve i ima velika očekivanja od njega kada je predstojeći Roland Garros u pitanju.


foto: pixabay.com


Dok Rodžer Federer uživa u penziji, Nole se ne zaustavlja


Igrao je Nole odlične mečeve u svojoj karijeri protiv Endi Mareja, Stena Vavrinke i ostalih, ali ni jedan od pomenutih mečeva nije imao tu težinu kao kada rekete ukrste Novak i Rodžer.


Prštalo je uvek na sve strane, lomili su se reketi od besa, a lopte letele u publiku. Koliko god da je to njima na terenu bilo napeto, toliko je bilo i nama pored malih ekrana, ali smo uživali gledajući ih kako nadmudruju jedan drugog. Federer je okačio reket o klin i mnogi  srpski teniseri mogu samo da pokušaju da ostvare uspehe koje je švajcarac ostavio u svetu tenisa, međutim teško da je iko u stanju da to uradi trenutno osim Novaka, koji ga je već i prestigao.


Ostavljaju bez daha Novak Đoković titule kada se broje. Federerova penzija dala je vetar u leđu Noletu, da bude još odlučniji kada je osvajanje trofeja u pitanju i sigurni smo da će dati gas i 100 odsto od sebe kako bi zacementirao svoje prvo mesto na ATP listi. Nije Nole više mlad kao što je bio, ali čuva on u sebi dovoljno snage za mlade momke koji tek treba da debituju u svetu tenisa, a mi se nadamo da nam ubrzo predstoji još neko Novak Đoković finale koje ćemo bez daha pratiti.


"Bik iz Manakora" - Novakov najljući protivnik


Verovatno se pitate ko je “Bik iz Manakora”, a za one koji to ne znaju, u pitanju je Rafael Nadal. Bez sumnje je uz Federera protivnik sa kojim je Nole odigrao neverovatan broj mečeva, a u toku svakog od njih, mogla je da vam se digne kosa na glavi od uzbuđenja dok Rafa svojim dvostrukim bekendom pravi probleme Novaku u toku meča.


Zadivljujuć podatak je da su se ova dva velikana tenisa sastala čak 59 puta. U ukupnom skoru, Đoković je slavio 30 puta, a Rafa 29. Nažalost, “Kralj sljake” je najavio kraj karijere 2024. godine i velike su šanse da će međusobni skor i dalje biti na strani Đokovića. Pogledajte u nastavku neke mečeve gde je Nadal gubio titule od Noleta :


1. Masters Miami, 2011: Pobeda rezultatom 2:1 (4-6, 6-3, 7-6)


2. Australian Open, 2019: Pobeda rezultatom 3:0 (6-3, 6-2, 6-3)


3. US Open New York, 2011: Pobeda rezultatom 3:1 (6-2, 6-4, 6-7, 6-1)


4. Beijing, 2021: Pobeda rezultatom 2:0 (6-2, 6-2)


5. Wimbledon, 2011: Pobeda rezultatom 3:1 (6-4, 6-1, 1-6, 6-3)


Nećemo više gubiti vreme kada su Novak Đoković titule u pitanju, jer njih je mnogo a vremena do početka Roland Garros-a je jako malo. U međuvremenu pogledajte kakva je specijalna ponuda sa Mightytips RS sajta gde naš ekspert za klađenje Jadranka Sojkić pruža svoje viđenje predstojećeg turnira u Francuskoj. Srpski teniseri će imati svakako šta da pokažu, a naravno mi se nadamo da će Nole uspeti da osvoji još jedan “Kup musketara” kako nazivaju ovaj turnir i obogatiti svoju vitrinu za još jedan pehar.


foto: unsplash.com


Uz titulu velikog igrača, ide i titula velikog čoveka


Teško je biti šampion na terenu, ali je još teže biti šampion van terena. U nevolji se poznaju pobednici, a Novak je u velikom mahu pomagao svojim sugrađanima, kao i državljanima Srbije kada god je to bilo potrebno. Njegove velikodušne donacije dokazuju da novac nije uvek na prvom mestu. Iz tog razloga, Nole je sve samo ne klasičan sporista. To je razlog zbog kojeg je voljen, ne samo u Srbiji, već u celom svetu. Iskreno se nadamo da obaranju rekorda nije kraj i da mu godine neće predstavljati problem barem još neko vreme.