VEST: U Staroj Pazovi obeleženo 79 godina od pobede nad fašizmom • Odnošenje kabastog otpada u subotu iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca • U petak, 10. maja isključenje struje u Surduku • Brojnim aktivnostima CK Stara Pazova obeležava Nedelju Crvenog krsta Akcija • Dom zdravlja povodom Međunarodnog dana patronažnih i medicinskih sestara • ŽRK Mladost i naredne sezone u elitnom društvu Provram • RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 15.05.2023.
Zonska smotra folklora za Opštine Stara Pazova i Inđija

Zonska smotra dečjeg folklornog stvaralaštva za opštine Stara Pazova i Inđija održana je juče u Staroj Pazovi, i počela je minutom ćutanja za sve nastradale u početkom maja.


-Šta deca rade i uče u Kulturno – umetničkim društvima imamo priliku da vidimo na koncertima i na smotrama, rekla je Anđelka Mali, predsednica UO Saveza amatera Opštine Stara Pazova otvarajući zonsku smotru folklora za Opštine Stara Pazova i Inđija, a osvrćući se na nemile događaje u prethodnom periodu.  Izrazila je nadu da će i roditelji podržati amaterske kolektive a Savez amatera će se truditi da organizaciono stvore što bolje uslove za njihov rad.


Na sceni se predstavilo preko 850 dece iz 24 ansambla u tri kategorije, tako da je ovo bila  najmasovnija od  šest do sada održanih, i  jedna od kvalitetnijih, ocenio je selektor Dejan Trifunović, koreograf iz Pančeva.


Pohvalio je to što se u ovoj sredini neguje izvorno stvaralaštvo lokalne sredine i narodna nošnja, a četiri ansambla koja su nastupila u ovoj kategoriji bila su iz Vojke, Belegiša i društva Branko Radičević i Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove.


U kategoriji mlađeg uzrasta učesnici su bili iz Krčedina, Novih Karlovaca, Inđije, Surduka, Novih Banovaca, Belegiša, Vojke, FA Dukat, Društvo Branko Radičević i Janko Čmelik iz Stare Pazove.


U kateogoriji starijeg uzrasta učestvale su folklorne grupe iz Novog Slankamena, Novih Karlovaca, Inđije, Surduka, Belegiša, Starih i Novih Banovaca,  KUD Mladost i OKUD Sveti Sava iz Nove Pazove i Radičević iz Stare Pazove.


U Vojvodini je ukupno sedam zona, i već u toku ove nedelje bi trebalo da bude poznato, ko će nastupiti na Muzičkom festivalu dece Vojvodine u Bačkoj Topoli 4. juna i na festivalu izvornog stvaralaštva Panonski vašar u Vrbasu u septembru.