VESTI: U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U četvrtak u Beloj zgradi u Staroj Pazovi od 11 do 12 deca iz Stare Pazove i Golubinaca i u petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Gimnazijalci organizovali Uskršnji bazar • U četvrtak prva utakmica finala plejofa između odbojkašica Jedinstva i TENT-a • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info Vojka 02.09.2019.
Vojčani obeležili svoje Pudarske dane u Čortanovcima

Života Stefanović iz Stare Pazove osvojio je prvo mesto u proizvodnji rakije lozovače i belog vina na 19. Pudarskim danima u Čortanovcima. Miroslav Cimpić iz Vojke je proizveo najbolju voćnu rakiju a Nikola Živanović iz Nove Pazove najbolje crveno vino, dok po mišljenju komisije najuređeniji vinograd ima Radiša Rankov a najlepšu vikendicu Đorđe Bugarin, obojica iz Vojke.

Titulu najlepše pudarke ponela je Dušica Milošević, najmlađi pudari su petomesečni Jovan Čobanović i dvogodišnji Nemanja Dobrodolac, dok su za najbolji plesni par proglašeni Milica i Nikola Ilijin.

Ova manifestacija koja ima za cilj da čuva od zaborava tradiciju pudarstva i da je prenosi na mlađe generacije, okupila je u subotu uveče u Borovom Gaju veliki broj vinogradara i gostiju.

Uz dodelu nagrada, priređen je muzičko – poetski program i u kome su učestvovali pesnici dr Milena Severović, Maja Belegišanin, Neda Kovačević, Stevan Korać, recitator Nikola Gašparić, Tamburaški orkestar Ljubinka Lazića i Branislav Knežević Loja.

Za večeru je spremano tradicionalno pudarsko jelo – jupka, od koje Vojčani hoće da naprave brend. Organizator manifestacije je Udruženje Vojački pudarski dani a generalni pokrovitelj Opština Stara Pazova.