(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Do 5. marta ove godine vlasnici oružja su u obavezi do zamene stare papirne oružne listove za nove plastificirane sa čipom • U celoj Vojvodini obustavljen rad škola i vrtića do 21.februara • Svako treće i naredno dete u opštini Stara Pazova od ove godine ima pravo na besplatan vrtić • U toku izgradnja levog koleseka na pruzi Beograd – Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Info 02.09.2019.
Vojka
Vojčani obeležili svoje Pudarske dane u Čortanovcima

Života Stefanović iz Stare Pazove osvojio je prvo mesto u proizvodnji rakije lozovače i belog vina na 19. Pudarskim danima u Čortanovcima. Miroslav Cimpić iz Vojke je proizveo najbolju voćnu rakiju a Nikola Živanović iz Nove Pazove najbolje crveno vino, dok po mišljenju komisije najuređeniji vinograd ima Radiša Rankov a najlepšu vikendicu Đorđe Bugarin, obojica iz Vojke.

Titulu najlepše pudarke ponela je Dušica Milošević, najmlađi pudari su petomesečni Jovan Čobanović i dvogodišnji Nemanja Dobrodolac, dok su za najbolji plesni par proglašeni Milica i Nikola Ilijin.

Ova manifestacija koja ima za cilj da čuva od zaborava tradiciju pudarstva i da je prenosi na mlađe generacije, okupila je u subotu uveče u Borovom Gaju veliki broj vinogradara i gostiju.

Uz dodelu nagrada, priređen je muzičko – poetski program i u kome su učestvovali pesnici dr Milena Severović, Maja Belegišanin, Neda Kovačević, Stevan Korać, recitator Nikola Gašparić, Tamburaški orkestar Ljubinka Lazića i Branislav Knežević Loja.

Za večeru je spremano tradicionalno pudarsko jelo – jupka, od koje Vojčani hoće da naprave brend. Organizator manifestacije je Udruženje Vojački pudarski dani a generalni pokrovitelj Opština Stara Pazova.