(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U toku su "Dani opštine Stara Pazova" u Slovačkoj • U ponedeljak isključenje struje u Novoj Pazovi • DANI DOSELJNIKA: U subotu umetnička kolonija "I ja volim Novu Pazovu" • DAJTE KRV: U subotu u Vojki i Golubincima, u nedelju u Novoj Pazovi • Tokom vikenda slava u Starim Banovcima • Vojačka biblioteka obeležava 100 godina postojanja • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 617 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 18 stepeni
Život 29.08.2019.
Stara Pazova
Tribina o brizi za odrasla i starija lica u organizaciji CSR Stara Pazova

“Živimo pod istim krovom” naziv je projekta staropazovačkog Centra za socijalni rad koji je danas predstavljen u Klubu za odrasla i starija lica u Staroj Pazovi. Realizaciju ovog projekta koji se odnosi na porodični smeštaj za odrasla i starija lica i lica sa mentalnim metnjama i invaliditetom podržao je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Usluge porodičnog smeštaja u opštini Stara Pazova tokom prvih sedam meseci ove godine koristilo je 30 lica, dok se 12 lica našlo u prihvatilištu. Za 14 porodica procenjena je potreba za ovom vrstom usluge.

Šta je porodični smeštaj, ko može biti pužalac usluge, šta su poteškoće i dobrobiti od ovog vida socijalne podrške, ali i kako ostvariti pravo na ovu vrstu usleg samo su neke od teze kojima je posvećena pažnja na tribini.

Projekat koji se odnosi na porodični smeštaj za odrasla i starija lica i lica sa mentalnim metnjama i invaliditetom proistekao je iz potrebe za razvojem prihvatilišta za beskućnike u Sremu i postojanjem većeg broja dnevnih boravaka.

Od jula do decembra staropazovački Centar za socijalni rad uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u okviru projekta realizovaće i 12 tribina, dva tematska predavanja iz oblasti brige o zdravlju, ishrani i alternativnim oblicima lečenja, dok će krajem godine biti predstavljeni rezultati projektivnh aktivnosti.