(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Do 5. marta ove godine vlasnici oružja su u obavezi do zamene stare papirne oružne listove za nove plastificirane sa čipom • U celoj Vojvodini obustavljen rad škola i vrtića do 21.februara • Svako treće i naredno dete u opštini Stara Pazova od ove godine ima pravo na besplatan vrtić • U toku izgradnja levog koleseka na pruzi Beograd – Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Život 28.08.2019.
Stara Pazova
Tribina staropazovačkog CSR-a u okviru projekta "Socijalni radnik u školi"

„Socijalni radnik u školi“ naziv je projekta staropazovačkog Centra za socijalni rad koji je promovisan u velikoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi, a čiju realizaciju je podržala lokalna samouprava. Ovaj projekat jedinstven je u Sremu po tematici koju obrađuje i načinu realizacije.

Socijalni radnici staropazovačkog Centra za socijalni rad tokom naredna četiri meseca boraviće u četiri osnvne škole u opštini koje su obuhvaćene projektom „Socijalni radnik u školama“, a iskustvo ove socijalne ustanove pokazuje da je potreba za realizacijom ovog vida pomoći soicjalne zaštite itekako potrebno.

Stručni radnici u obrazovnim ustanovama obuhvaćenim projektom predstavili su potrebe za socijalnim radnikom u obrazovnom sistemu i istakli njegovu važnost između škole i roditelja, te istakli vršnjačko nasilje kao problem koji se javlja u obrazovnom sistemu.

Jedinstven u Sremu po tematici koju obrađuje i načinu realizacije projekat će povezati školu, porodicu i institucije u lokalnoj zajednici.

Nadležni ističu da je lan razvoja projekta u budućnosti da u svim vrtićima, osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine budu angažovani socijalni radnici kao saradnici u sistemu obrazovanja. Projektom su obuvaćene tri škole u Staroj Pazovi i jedna škola u Vojki.