(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Do 5. marta ove godine vlasnici oružja su u obavezi do zamene stare papirne oružne listove za nove plastificirane sa čipom • U celoj Vojvodini obustavljen rad škola i vrtića do 21.februara • Svako treće i naredno dete u opštini Stara Pazova od ove godine ima pravo na besplatan vrtić • U toku izgradnja levog koleseka na pruzi Beograd – Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Info 26.08.2019.
Stara Pazova
Nova fasada i krov na Ekonomsko - trgovinskoj školi u Staroj Pazovi

Nova fasada i krov na Ekonomsko – trgovinskoj školi rezultat su dvogodišnjeg projekta, koji je podržalo Ministarstvo prosvete i Opština Stara Pazova.

Vrednost investicije je više od 13 miliona dinara a sve je rađeno u cilju poboljšanja energetske efikasnosti, tj. uštede struje i grejanja. Vladimir Marinkov, direktor ETŠ „Vuk Karadžić“ kaže da se na fasadi i krovu ništa nije radilo praktično od izgradnje kompleksa srednjoškolskog centra sredinom sedamdesetih godina prošlog veka i da će škola sada lepše izgledati a krov više neće prokišnjavati.

Kako bi se energetska efikasnost dovela na viši nivo, i Pokrajinska vlada je u proteklom periodu izdvajala značajna sredstva za ove namene, te je tako ova obrazuovana ustanova jedna od 23 u Vojvodini u kojoj je postavljena štedljiva rasveta. Postavljenje led rasvete u 16 učionica, koja vredi oko 3,5 miliona, a pored pokrajinske vlade, pomogla je i Opština Stara Pazova jer je po rečima predsednika opštine Đorđa Radinovića, cilj da u lokalnim srednjim školama bude upisano što više učenika i zato im lokalna samouprava obezbeđuje što bolje prostorne uslove.

Ekonomsko-trgovinska škola u Staroj Pazovi sa novom fasadom i rasvetom u zgradi spremno dočekuje novu školsku godinu, u kojoj će imati oko 600 učenika.