(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Do 5. marta ove godine vlasnici oružja su u obavezi do zamene stare papirne oružne listove za nove plastificirane sa čipom • U celoj Vojvodini obustavljen rad škola i vrtića do 21.februara • Svako treće i naredno dete u opštini Stara Pazova od ove godine ima pravo na besplatan vrtić • U toku izgradnja levog koleseka na pruzi Beograd – Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Život 22.08.2019.
ostalo
Od 29. avgusta "Sajam šljiva" u Osečini

Ovogodišnji, 14. po redu Sajam šljiva u Osečini, održaće se od 29. avgusta do 1.septembra i okupiće više od 200 izlagača iz zemlje i regiona.

Osečina je prestonica suve šljive. U njoj raste i rađa preko milion stabala šljive. U čast ove voćke od 29. avgusta do 1.septembra biće održan 14. sajam šljiva, u organizaciji Turističke organizacije opštine Osečina i uz podršku lokalne samouprave.

Sajam, koji se organizuje od 2006. godine, okupiće više od 200 izlagača, poljoprivrednika i privrednika među kojima će biti i brojni gosti iz zemalja u okruženju.

Pekmez od šljiva, šljivin kolač, karaban, šljivovica samo su neki od prirodnih domaćih proizvoda dobijenih od šljive. Organizatori ove privredno-turističke i kulturno-zabavne manifestacije koja promoviše “plavo blago“ najavljuju stručna predavanja, degustacije kao i razna takmičenja odnosno ocenjivanje žestokih alkoholnih pića i drugih proizvoda od šljiva.

A da je Sajam šljiva u Osečini manifestacija sa ozbiljnim programom za sve generacije potvrđuju i brojni najavljeni sadržaji me]u kojima su i koncerti bendova Atomsko sklonište i Tropiko bend. Kažu da šljiva koja raste u Osečini ima neponovljivu aromu. Nepropustite da to proverite već sledećeg vikenda na 14. sajmu šljive u Osečini.