(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa • Od ove školske godine primenjuje se zakon o dualnom obrazovanju • pola Starih Banovaca bez struje • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 617 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 26 stepeni.
Info 14.08.2019.
Stara Pazova
Nagrada za novinara iz Stare Pazove

Jan Filip novinar iz Stare Pazove koji živi u Slovačkoj dobitnik je ovogodišnje nagrade za doprinos razvoju informisanja od strane Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine na manifestaciji "Slovačke narodne svečanosti" u Bačkom Petrovcu.

Jan Filip je polovinu svog novinarskog staža proveo u pokrajinskom Javnom servisu gde se zalagao za proširenje programa na slovačkom jeziku. Kasnije, preseljenjem u Slovačku, nastavio je da se bavi ovim pozivom i afirmacijom slovačke nacionalne manjine u Srbiji i gradnjom kulturnih mostova između dve države. Jedan je od zaslužnih što je došlo do saradnje opština Stara Pazova i Bela.

Na svečanoj sednici slovačkih novinara predsednica Nacionalnog saveta je pored Jana Filipa nagradila još nekoliko medijskih radnika a među njima i Martina Prebuđilu, glavnog urednika slovačke redakcije Radija Novi Sad.