(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa • Od ove školske godine primenjuje se zakon o dualnom obrazovanju • pola Starih Banovaca bez struje • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 617 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 26 stepeni.
Info 12.08.2019.
Stara Pazova
Slikanje murala povodom Dana mladih u OŠ "H.J.Čmelik"

Povodom Međunarodnog dana mladih, koji se se obeležava od 2000. godine sa ciljem da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata, Kancelarija za mlade i CK Stara Pazova organizuju oslikavanje murala u dvorištu OŠ Janko Čmelik.

S obzirom na to da je je ovogodišnja tema dana vezana za transformaciju edukacije, mural se radi na temu Edukacija bez diskriminacije. Jovana Cetina, slikarka i Jelena Đorić Babin, grafička dizajnerka su u centar murala postavile stablo kao simbol rasta i prosperiteta, na kome će se kao lišće nalaziti ruke raznih boja i veličine, koje simbolizuju različitost naroda.

Pošto je glavni problem mladih i dalje je nezaposlenost, mnoge aktivnosti Kancelarije za mlade usmerene na karijerno vođenje a uporedo se bave ruralnim omladinskom radom. Učestvuju u projektu koji ima za cilj da mapira uslove kakve imaju mladi u seoskim sredinama i šta im još treba od aktivnosti i od infrastrukture prilagođene njima. Radionice na ovu temu biće u Staroj Pazovi održane u septembru.