(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI:• Stara Pazova uspešna u borbi sa nezaposlenošću. Priznanje Nacionalne službe za zapošljavanje • Do kraja godine obustava saobraćaja na putu Stara Pazova – Stari Banovci nekoliko alternativnih pravaca • Porodični smeštaj tema nacionalne konferencije u Staroj Pazovi "Živimo pod istim krovom" • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Umereno oblačno, slab vetar, do 13 stepeni
Info 09.08.2019.
Stara Pazova
DAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA: U opštini Stara Pazova socijalnu pomoć prima 1655 osoba

Danas se obeležava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva a prema statističkim podacima u Srbiji je aktuelno 267.949 korisnika novčane socijalne pomoći. U Opštini Stara Pazova novčanu socijalnu pomoć koja iznosi 8,5 hiljada dinara za pojedinca nosioca prava, a koja se povećava u skladu sa ostalim članovima porodice, prima 1655 osoba.

Jednokratnu socijalnu pomoć primilo je 944 građana. U narodnoj kuhinji se svakodnevno sprema oko 600 obroka, za pojedine građane se spremaju i lanč paketi.

Centar za socijalni rad Stara Pazova se angažuje i na druge načine kako bi pomogao materijalno ugroženima. Jedna od aktivinosti jeste rad po Mesnim zajednicama, pri čemu stručni radnici pružaju osnovne podatke o službi socijalne zaštite, radi služba besplatne pravne pomoći za najugroženije, obezbeđen je prevoz na komisiju za obolele i za učenike do škole.

Takođe, postoji i saradnja sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, odlukom o socijalnoj zaštiti opštine St. Pazova predviđen je niz prava i usluga koje finansira lokalna samouprava a Vodičem Centra za socijalni rad definisani su uslovi prava na socijalnu zaštitu.