(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI:• Stara Pazova uspešna u borbi sa nezaposlenošću. Priznanje Nacionalne službe za zapošljavanje • Do kraja godine obustava saobraćaja na putu Stara Pazova – Stari Banovci nekoliko alternativnih pravaca • Porodični smeštaj tema nacionalne konferencije u Staroj Pazovi "Živimo pod istim krovom" • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Umereno oblačno, slab vetar, do 13 stepeni
Info 08.08.2019.
Stara Pazova
Kampanja uništavanja ambrozije i staništa larvi komaraca u domaćinstvima

Odeljenje za inspekcijske poslove i komunalne delatnosti opštine Stara Pazova učestvuje u kampanji uništavanja ambrozije i potencijalnih staništa larvi tigrastih i kućnih komaraca u domaćinstvima.

U propagandnom materijalu su uputstva na koji način u domaćinstvima jednostavnim metodama prepoznati i uništiti ambroziju, odnosno staništa larvi tigrastih i kućnih komaraca.

Ambrozija je najveći alergen među biljkama kod nas, visine od jednog do jedan i po metar. Stabljika joj je uspravna, razgranata i obrasla grubim dlačicama. Izgledom podseća na žbun.

Uništava se mehanički čupanjem i košenjem, hemijski prskanjem i biološki podsticanjem razvoja drugih biljaka. Građani su obavzni da unište ambroziju u domaćinstvima, poljoprivrednici na njivama i komunalna preduzeća na javnim površinama.

Kada je u pitanju sprečavanje razvoja larvi komaraca preporučuje se da u domaćinstvima građani prazne posude u kojima se zadržava voda i kišnica. Takođe redovno treba prazniti I isušivati oluke, a pukotine i rupe na podovima gde se zadržava voda napuniti peskom.

Odeljenje za inspekcijske poslove i komunalne delatnosti izradilo je plakate koji će biti istaknuti u javnim ustanovama i na oglasnim tablama u svim mesnim zajednicama, a flajeri će biti podeljeni uz mesečne račune u svim mestima na teritoriji naše opštine.