(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI:• Stara Pazova uspešna u borbi sa nezaposlenošću. Priznanje Nacionalne službe za zapošljavanje • Do kraja godine obustava saobraćaja na putu Stara Pazova – Stari Banovci nekoliko alternativnih pravaca • Porodični smeštaj tema nacionalne konferencije u Staroj Pazovi "Živimo pod istim krovom" • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Umereno oblačno, slab vetar, do 13 stepeni
Politika 24.07.2019.
Stara Pazova
Svečano uručenje ugovora za dodelu građevinskog materijala izbeglim licima

Danas su velikoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi svečano uručeni ugovori o dodeli građevinskog materijala izbeglim licima za 38 porodica izbeglih sa teritorije Hrvatske i Bosne i Hercegovine sa prebivalištem na teritoriji staropazovačke opštine.

Ovo je deo Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji za trajno rešavanje stambenog pitanja. U pitanju je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske. Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je najvećim delom sredstvima Evropske unije, takođe Sjedinjenih Američkih Država, i brojnih evropskih zemalja.

U programu učestvuje više od 100 gradova i opština u Srbiji, među kojima je i opština Stara Pazova. Ugovore o paketima građevinskog materijala u vrednosti do 9000 evra korisnicima su uručili, predstavnici lokalne samuprave, državnih i međunarodnih organizacija, takođe pojedinih zemalja donatora.