VESTI: Počinje rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • U ponedeljak vojna vežba gađanja između Nove Pazove i Novih Banovaca • Na pokrajinskoj smotri recitatora 9 predstavnika opštine Stara Pazova • Andrej Lakatoš iz Stare Pazove državni prvak u poslovnoj informatici • FUDBAL: Jedinstvo dočekuje Radnički u Staroj Pazovi, Omladinac inđijski Železničar u Novim Banovcima • Rukometašice Mladosti u subotu igraju u Kruševcu • Odbojkašice Jedinstva pobedom započele finalnu seriju plejofa • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Stara Pazova 18.07.2019.
Vunderkind iz Stare Pazove jedini predstavnik Balkana na Svetskom samitu mladih lidera u Čikagu

Na Svetkom samitu mladih liderki u Čikagu, koji počinje 20. jula i traje nedelju dana u organizaciji Univerzitet Ilinois, učestvovaće i mlada Staropazovčanka Ljubica Ognjenović, koja već u petak putuje u Ameriku sa svojom mentorkom, Srnom Subanović, nastavnicom biologije.

Ljubica Ognjenović, petnaestogodišnjakinja iz Stare Pazove biće jedini predstavnik Balkana na Samitu mladih svetskih liderki u Čikagu na kome će učestvovati 25 devojaka iz celog sveta.

Nakon što je stigao poziv na OŠ Simeon Aranicki, koju je Ljubica pohađala, uz prijavu je morala da napiše i 5 eseja društvu, položaju žena, o tome šta je po njoj najveći svetski problem i kako bi ga rešila i zahvaljujući njima je izabrana.Nije joj bio problem da piše na engleskom jeziku, jer ga odlično poznaje.

Ljubica je ustvari vunderkind, jer je od malih nogu pokazivala veliko interesovanje za mnoge oblasti, vrlo rano počela da čita i piše a njena majka koja je na nju veoma ponosna bila joj je uvek podrška.Učesnica brojnih takmičenja recitatora, iz književnosti i ekologije, polaznica Istraživačke stanice Petnica, pobednica Nacionalnog takmičenja Eko reporteri, nosilac Vukove diplome i đak generacije. Uvek je imala je podršku nastavnika i cele škole a za svoju mentorku na put je pozvala nastavnicu biologije Srnu Subanović.

Lokalna samouprava je finansijski pomogla odlazak ove mlade i vredne devojke u Ameriku, gde ona sa svojom mentorkom odlazi po prvi put i kaže da je zbog toga veoma srećna, ali i uzbuđena.