(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Nemački gigant "Jockey BG" završava veliku fabriku u opštini Stara Pazova • Trideset romskih porodica uselilo se u nove kuće u Fruškogorskom naselju • Stara Pazova dobija savremeni industrijski park • Bez tehnoloških viškova u školama staropazovačke opštine • Opština Stara Pazova raspisala je javnu nabavku za dogradnju trenažne hale u Novoj Pazovi• • DEČJE KULTURNO LETO 2019: "Čudesna šuma" u petak u Golubincima i Staroj Pazovi • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 617 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura od 18 do 35 stepeni
Život 18.07.2019.
Stara Pazova
Vunderkind iz Stare Pazove jedini predstavnik Balkana na Svetskom samitu mladih lidera u Čikagu

Na Svetkom samitu mladih liderki u Čikagu, koji počinje 20. jula i traje nedelju dana u organizaciji Univerzitet Ilinois, učestvovaće i mlada Staropazovčanka Ljubica Ognjenović, koja već u petak putuje u Ameriku sa svojom mentorkom, Srnom Subanović, nastavnicom biologije.

Ljubica Ognjenović, petnaestogodišnjakinja iz Stare Pazove biće jedini predstavnik Balkana na Samitu mladih svetskih liderki u Čikagu na kome će učestvovati 25 devojaka iz celog sveta.

Nakon što je stigao poziv na OŠ Simeon Aranicki, koju je Ljubica pohađala, uz prijavu je morala da napiše i 5 eseja društvu, položaju žena, o tome šta je po njoj najveći svetski problem i kako bi ga rešila i zahvaljujući njima je izabrana.Nije joj bio problem da piše na engleskom jeziku, jer ga odlično poznaje.

Ljubica je ustvari vunderkind, jer je od malih nogu pokazivala veliko interesovanje za mnoge oblasti, vrlo rano počela da čita i piše a njena majka koja je na nju veoma ponosna bila joj je uvek podrška.Učesnica brojnih takmičenja recitatora, iz književnosti i ekologije, polaznica Istraživačke stanice Petnica, pobednica Nacionalnog takmičenja Eko reporteri, nosilac Vukove diplome i đak generacije. Uvek je imala je podršku nastavnika i cele škole a za svoju mentorku na put je pozvala nastavnicu biologije Srnu Subanović.

Lokalna samouprava je finansijski pomogla odlazak ove mlade i vredne devojke u Ameriku, gde ona sa svojom mentorkom odlazi po prvi put i kaže da je zbog toga veoma srećna, ali i uzbuđena.