(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
Deca iz škole fudbala staropazovačkog Jedinstva su revijalnom utakmicom u petak, 1. jula 2022. otvorila 4. Memorijalni turnir Nikola Vulinović u Staroj Pazovi. Interesovanje učesnika je svake godine veliko, ali i ove učestvuju 32 ekipe, najviše iz staropazovačke opštine, ali iz susedne Inđije, jer žele da svojom igrom doprinesu humanosti i podstaknu na nju i druge. Manifestastaciju organizuje organizacija "Zagrli srcem - Nikola Vulinović”, čuvajući na ovaj način uspomenu na mladog Staropazovčanina, koji je preminuo od karcinoma, i u želji da pomogne izlečenje dece od ove teške bolesti. Zadovoljni su odzivom posetilaca a sva sredstva koja se prikupe od kotizacije od učesnika, prodaje pića i grickalica, kao dobrovoljni prilozi biće usmereni u humanitarne svrhe. Pored vaučera ove godine novinu predstavlja tombola. Zadovoljni su odzivom posetilaca a sva sredstva koja se prikupe od kotizacije od učesnika, prodaje pića i grickalica, kao dobrovoljni i prilozi biće usmereni u humanitarne svrhe. Do 10. jula kada je planirano finale, utakmice će se igrati svako veče sa početkom u 19 časova.
Život 18.07.2019.
Stara Pazova
Vunderkind iz Stare Pazove jedini predstavnik Balkana na Svetskom samitu mladih lidera u Čikagu

Na Svetkom samitu mladih liderki u Čikagu, koji počinje 20. jula i traje nedelju dana u organizaciji Univerzitet Ilinois, učestvovaće i mlada Staropazovčanka Ljubica Ognjenović, koja već u petak putuje u Ameriku sa svojom mentorkom, Srnom Subanović, nastavnicom biologije.

Ljubica Ognjenović, petnaestogodišnjakinja iz Stare Pazove biće jedini predstavnik Balkana na Samitu mladih svetskih liderki u Čikagu na kome će učestvovati 25 devojaka iz celog sveta.

Nakon što je stigao poziv na OŠ Simeon Aranicki, koju je Ljubica pohađala, uz prijavu je morala da napiše i 5 eseja društvu, položaju žena, o tome šta je po njoj najveći svetski problem i kako bi ga rešila i zahvaljujući njima je izabrana.Nije joj bio problem da piše na engleskom jeziku, jer ga odlično poznaje.

Ljubica je ustvari vunderkind, jer je od malih nogu pokazivala veliko interesovanje za mnoge oblasti, vrlo rano počela da čita i piše a njena majka koja je na nju veoma ponosna bila joj je uvek podrška.Učesnica brojnih takmičenja recitatora, iz književnosti i ekologije, polaznica Istraživačke stanice Petnica, pobednica Nacionalnog takmičenja Eko reporteri, nosilac Vukove diplome i đak generacije. Uvek je imala je podršku nastavnika i cele škole a za svoju mentorku na put je pozvala nastavnicu biologije Srnu Subanović.

Lokalna samouprava je finansijski pomogla odlazak ove mlade i vredne devojke u Ameriku, gde ona sa svojom mentorkom odlazi po prvi put i kaže da je zbog toga veoma srećna, ali i uzbuđena.