(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI:• Stara Pazova uspešna u borbi sa nezaposlenošću. Priznanje Nacionalne službe za zapošljavanje • Do kraja godine obustava saobraćaja na putu Stara Pazova – Stari Banovci nekoliko alternativnih pravaca • Porodični smeštaj tema nacionalne konferencije u Staroj Pazovi "Živimo pod istim krovom" • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Umereno oblačno, slab vetar, do 13 stepeni
Info 16.07.2019.
Stara Pazova
Završena dvodnevna poseta Makrona Srbiji

Predsednik Francuske Emanuel Makron završio je dvodnevnu posetu Srbiji, a do aviona na aerodromu "Nikola Tesla" ispratio ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Rastanak dvojice lidera bio je srdačan, kao što je bio i sam doček visokog gosta iz Pariza.Vučić je Makrona ispratio uz crveni tepih i postrojenu Gardu Vojske Srbije. Činjenica da je predsednik Srbije lično ispratio francuskog kolegu govori o značaju posete i dobrim razgovorima koji su vođeni u Beogradu.
Makron je juče imao zvanične sastanke i druge aktivnosti, kojima je pečat dalo njegovo obraćanje kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj i poruke srpskom narodu da su Francuskoj i dalje "u srcu". Takođe, dvojica lidera odali su počast i braniocima Beograda i srpskoj heroini iz Balkanskih i Prvog svetskog rata Milunki Savić.
Danas, drugog danas posete Makron je, zajedno sa Vučićem, razgovarao sa studentima iz Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) iz celog regiona. Nakon tog sastanka, za kraj posete, Makron je razgovarao i sa umetnicima i istaknutim javnim ličnostima naše zemlje, koji predstavljaju sponu između Srbije i Francuske.
Tokom posete, francuski predsednik je poslao jasne poruke po pitanju Kosova i Metohije, evropskih integracija i saradnje Srbije i Francuske. Istakao je da će se angažovati da se obnovi dijalog i postigne sveobuhvatni, trajan i kompromisan sporazum, te da će održati specijalni sastanak sa rukovodstvom Beograda, Prištine i kancelarkom Nemačke Angelom Merkel, s ciljem da se omogući postizanje sporazuma.
Makron je istakao i da EU mora da se reformiše da bi bila spremna da primi Srbiju, da je Srbija velika evropska država i nacija koja ima svoje mesto u Evropi, ali da i sama mora da nastavi reformski put.