(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
Deca iz škole fudbala staropazovačkog Jedinstva su revijalnom utakmicom u petak, 1. jula 2022. otvorila 4. Memorijalni turnir Nikola Vulinović u Staroj Pazovi. Interesovanje učesnika je svake godine veliko, ali i ove učestvuju 32 ekipe, najviše iz staropazovačke opštine, ali iz susedne Inđije, jer žele da svojom igrom doprinesu humanosti i podstaknu na nju i druge. Manifestastaciju organizuje organizacija "Zagrli srcem - Nikola Vulinović”, čuvajući na ovaj način uspomenu na mladog Staropazovčanina, koji je preminuo od karcinoma, i u želji da pomogne izlečenje dece od ove teške bolesti. Zadovoljni su odzivom posetilaca a sva sredstva koja se prikupe od kotizacije od učesnika, prodaje pića i grickalica, kao dobrovoljni prilozi biće usmereni u humanitarne svrhe. Pored vaučera ove godine novinu predstavlja tombola. Zadovoljni su odzivom posetilaca a sva sredstva koja se prikupe od kotizacije od učesnika, prodaje pića i grickalica, kao dobrovoljni i prilozi biće usmereni u humanitarne svrhe. Do 10. jula kada je planirano finale, utakmice će se igrati svako veče sa početkom u 19 časova.
Info 29.06.2019.
Stari Banovci
Čišćenjem obale obeležen Dan Dunava u Podunavlju

Čišćenjem obale Dunava koji se prostire i kroz staropazovačku opštinu danas je obeležen Međunarodni dan ove reke. Akciju sprovodi opština Stara Pazova u saradnji sa javnim preduzećima, mesnim zajednicama, sportskim i drugim organizacijama.

“Dunav je moje more” poručuju učesnici velike akcije čišćenja obale ove reke koja se istočnom stranom staropazovačke opštine prostire u dužini od 25 kilometara. Na Međunordni dan reke Dunav obale kod Starih i Novih Banovaca, Surduka i Belegiša čistije su i prijatnije za provođenje slobodnog vremena.

Akciji koju je organizovala opština Stara Pzaova priključili su se ljubitelji prirode svih uzrasnih dobi iz različitih sportskih i drugih organzacija.

S ciljem da akcija bude uspešna, u čišćenje obale u Podunavlju uključili su se i predstavnici mesnih zajednica i javno – komunalna preduzeća.

Dunav je druga po dužini reka u Evropi, prolazi kroz četiri evropska glavna grada među kojima je Beograd, a kroz Srbiju teče u dužini od 588 kilometara.