(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Ministar Šarčević najavljuje smenu zbog curenja testa iz matematike Sutra polaganje kombinovanih testova, oni nisu "provaljeni" • Završen parking ispred staropazovačkog vrtića • Svi korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Oblačno i sparno, temperatura od 18 do 27 stepeni
Život 06.06.2019.
Stara Pazova
Povećan broj malignih oboljena u staropazovačkoj opštini

Preko 1.800 pacijenata u staropazovačkoj opštini tokom prošle godine suočilo se s nekim oblikom tumora pokazuje aktuelna Analiza zdrvstvenog stanja stanovništva staropazovaćkog Doma zdravlja.

Od malignog tumora, odnosno kancera boluje ili je bolovalo oko 650 osoba od kojih je novootkrivenih 30 žena. Broj obolelih od tumora u drastičnom je porastu, s obzirom da je povećan u odnosu na lane za preko 400, a gotovo dupliran u odnosu na pre deset godina. U selima ove opštine broj obolelih kreće se od 10 do 150, dok je u Novim Banovcima, Novoj i Staroj Pazovi od 250 do 620 obolelih.

Podsetimo, svaki četvrti muškarac i svaka peta žena umiru od nekih malignih bolesti, kod žena je to najčešće karcinom dojke, a kod muškraca karcinomi pluća i prostate, dok se kod dece u najvećem broju slučajeva javlja leukemija.