(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, pokazuju preliminarni rezultati • Učenici osnovnih škola u AP Vojvodina danas kreću na nastavu • COVID 19: U poslednja tri dana pregledano preko 250 pacijenata, pozitivan rezultat na koronavirus dobije oko 65 odsto. Lekari apeluju na izbegavanje gužvi, poštovanje aktuelnih mera i vakcinaciju• VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Info 22.04.2019.
Stara Pazova
U Oazi Golubinci obeležen Dan planete zemlje

Dan planete Zemlje bio je povod da se u Oazi Golubinci okupe osobe sa smetnjama u razvoju iz Beograda, Novog Sada, Šapca i drugih gradova Srbije na zajedničko druženje uz različite akcije - sađenje biljaka, puštanje jedrilice, bacanje papirnih aviona i izlaganje rukotvorina.

Cilj je omogućiti osamostaljivanje osoba sa smetnjama u razvoju i njihov ostanak u zajednici. Mnogo podrške u tome pruža sama mesna zajednica, institucije ali i prve komšije i meštani Golubinaca.

Već četiri godine uspešno se odvija život u Oazi Golubinci gde trenutno stalno borave tri osobe, ali su vrata širom otvorena tako da su gosti često viđeni na ovom gazdinstvu.

Dan planete Zemlje posebno je proslavljen u Oazi Golubinci s obzirom da je ekologija primarni zadatak ovog udruženja. Bave se proizvodnjom organske hrane, a zahvaljujući njima u ovom mestu je postavljeno 10 kontejnera za pet ambalažu.