(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, pokazuju preliminarni rezultati • Učenici osnovnih škola u AP Vojvodina danas kreću na nastavu • COVID 19: U poslednja tri dana pregledano preko 250 pacijenata, pozitivan rezultat na koronavirus dobije oko 65 odsto. Lekari apeluju na izbegavanje gužvi, poštovanje aktuelnih mera i vakcinaciju• VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Kultura 17.04.2019.
Stara Pazova
"Dušanova kletva" Vanje Bulića pred Staropazovčanima

Staropazovačka Narodna biblioteka „Dositej Obraodvić“ ugostila je istaknutog novinara i pisca Vanju Bulića koji je prmovisao svoju najnoviju knjigu pod nazivom „Dušanova kletva“ izdatu krajem maja prošle godine u izdanju „Lagune“.

Trgovina belim robljem i nasilje nad ženama glavne su teme najnovijeg romana Vanje Bulića koji nosi naziv „Dušanova kletva“. U pitanju je šesti roman iz serijala koji prati avanture novinara Novaka Ivanovića. Podnaslov romana je „Zlo ima hiljadu lica, ali samo jedan cilj.“ Cilj da unizi čoveka što u neki ruku, ističe autor predstavlja njegovu borbu protiv zla.Poruka romana je da zakon mora da se poštuje, kao što je u Dušanovo vreme poštovan njegov zakon.

Bulić je dobitnik Zlatnog beočuga za doprinos kulturi Beograda, a nagrađivan je i priznanjima za najtraženije knjige u knjižarama i bibliotekama Srbije. Član je Udruženja novinara Srbije i Udruženja književnika Srbije. Napisao je romasirane biografije nekoliko poznatih glumaca među kojima su Petar Božović, Lazar Ristovski, Seka Sablić i drugi. Scenarista je tri TV serija i koscenarista filma „Lepa sela, lepo gore“, a napisoa je nekoliko zbirki priča.