(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, pokazuju preliminarni rezultati • Učenici osnovnih škola u AP Vojvodina danas kreću na nastavu • COVID 19: U poslednja tri dana pregledano preko 250 pacijenata, pozitivan rezultat na koronavirus dobije oko 65 odsto. Lekari apeluju na izbegavanje gužvi, poštovanje aktuelnih mera i vakcinaciju• VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Kultura 15.04.2019.
Stara Pazova
TAKČMIČENJE RECITATORA: Čak 6 zlatnih recitatora i 3 plasmana na republičku smotru

Natalija Miljuš iz Nove Pazove osvojila je treće mesto i zlatnu plaketu na pokrajinskoj smotri recitatora u Sečnju u kategoriji srednjeg uzrasta i plasirala se na republičku smotru u Valjevo.

Uz zlatne plakete, plasman na republičku smotru ostvarile su i Lora Meršak i Jana Ruman iz Stare Pazove među odraslim recitatorima, a među najboljim recitatorima Vojvodine u najmlađem uzrastu našle su se Anđela Adamović, Tatjana Babinka i Mia Jašo, sve tri iz Stare Pazove, koje su se takođe ovenčale zlatnom diplomom.

Jubilarna, 50-ta pokrajinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" ove godine je okupila 163 kazivača lepe reči, a staropazovačka opština je imala 11 predstavnika.

Sve učesnike je ocenjivao žiri u sastavu Miodrag Petrović, Katalin Fazekaš, Ana Leskovac, Daniela Radu, Amalija Kovač i Katarina Čeliković. Republička smotra u Valjevu će biti održana 17. i 18. maja.

Organizator smotre je bio Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, gde ističu da se recitovanje neguje da bi se kod dece razvijalo osećanje za etičke i estetske norme, koje poezija donosi, da se kod mladih kultiviše govorni izraz, da se čuva maternji jezik i neguje kultura govora i javnog scenskog nastupa.