(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, pokazuju preliminarni rezultati • Učenici osnovnih škola u AP Vojvodina danas kreću na nastavu • COVID 19: U poslednja tri dana pregledano preko 250 pacijenata, pozitivan rezultat na koronavirus dobije oko 65 odsto. Lekari apeluju na izbegavanje gužvi, poštovanje aktuelnih mera i vakcinaciju• VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Info 12.04.2019.
Stara Pazova
Školski pribor za učenike romske nacionalnosti

U Srbiji je prvi kvartal aprila vezan za obeležavanje Svetskog dana Roma. Tim povodom u opštini Stara Pazova je realizovano nekoliko programa, a jedan od tih jeste i podela 220 školskih pribora na incijativu predsednika opštine Đorđa Radinovića po svim osnovnim školama učenicama romske nacionalnosti.

U OŠ Slobodan Savković u Starim Banovcima uručili su ih Nataša Mićić, pomoćnik predsednika Opštine, Željko Šolaja, načelnik društvenih delatnosti i Aleksandar Balinović, koordinator za romska pitanja pri opštinskoj upravi.

Učenici OŠ Slobodan Savković u Starim Banovcima su za predstavnike lokalne samouprave pripremili recitacije na romskom, srpskom, ali i pesme uz narodnu igru i na ovaj način pokazali da neguju svoj jezik i kulturu.

U Opštini Stara Pazova se veliki akcenat stavlja na obrazovanje romske dece. Praksa je da se u staropazovačkoj opštini nagrađuju najuspešniji srednjoškolci, a od sledeće školske godine, tablet računari i novčane nagrade biće i za najuspešnije osnovce romske nacionalnosti kao podsticaj za njihovo dalje školovanje.