(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, pokazuju preliminarni rezultati • Učenici osnovnih škola u AP Vojvodina danas kreću na nastavu • COVID 19: U poslednja tri dana pregledano preko 250 pacijenata, pozitivan rezultat na koronavirus dobije oko 65 odsto. Lekari apeluju na izbegavanje gužvi, poštovanje aktuelnih mera i vakcinaciju• VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Život 02.04.2019.
Nova Pazova
Mali Novopazovčani obeležili Dan dečje knjige

Danas se u celom svetu obeležava Svetski dan dečje knjige sa ciljem da se promoviše dečja književnost i čitanje, kao i da se skrene pažnja javnosti na potrebe najmlađih čitalaca. Obeležen je i u dečjem odeljenju biblioteke "Petar Petrović Njegoš" u Novoj Pazovu, ogranku Narodne biblioteke "Dositej Obradović".

Odrasli smo uz bajke Ružno pače, Princeza na zrnu graška, Mala Sirena i mnoge druge. Gotovo sve bajke koje i danas čitamo deci izašle su iz pera slavnog danskog pisca Hansa Kristijana Andersena, danas poznatog kao "kralja bajki" koji je sudeći prema anketi među najmlađim Novopazovčanima omiljeni dečji pisac. Upravo po datumu njegovog rodjenja slavi se svetski Dan bajki.

U dečjoj biblioteci u Novoj Pazovi, kako bi pokazali da smo svi mi čitali i da, iako odrasli, još uvek volimo bajke, deci iz OŠ "Rastko Nemanjić Sveti Sava" priče i pesme čitali su obični ljudi koje svakodnevno srećemo na ulici ali i novinari ili piloti sa Batajničkog aerodroma.

Svetski dan dečje knjige ustanovljen je pre više od pola veka kako bi se podigla svest o značaju ranog upoznavanja dece sa knjigom jer deca koja čitaju, odrašće u ljude koji misle.